Ти какво сготви? Снимай, покажи?! 123-та тема

  • 220 956
  • 811
  •   1
Отговори
# 465
  • Мнения: 2 152
Тайна, човекът си пази снимката в тайна - само за него  Joy
Айде да не му се сърдим - а да му кажем Добре дошъл  welcome

# 466
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Тайна, човекът си пази снимката в тайна - само за него  Joy
Айде да не му се сърдим - а да му кажем Добре дошъл  welcome

Добре дошъл и от мен!   bouquet
Ще се радвам да видя ястията, приготвени от Вас!  Peace

# 467
  • Мнения: 2 152
Не погледнах повече, но Тодор има три публикации - има да се учи (с наша помощ)

аз експериментирах с едни шишчета от цели парчета свинско


# 468
  • Пловдив
  • Мнения: 634
Хора много вкусотийки сте показали. Аз днес като след работен ден едни пържени картофи и мезенца.



# 469
  • Под сянката на разлистените кактуси
  • Мнения: 2 775
megansg, разкошно изглеждат тези кифлички!

Аз само до закуската съм я докарала засега - американски палачинки

# 470
  • В царството на игрите:)
  • Мнения: 4 126
Гледам, гледам и се възхищавам на прекрасно приготвени / и снимани!/ ястия Mr. Green
От мен един "Откраднат" тиквеник с бутер тесто

Едни малки пицки  пак с бутер тесто

И "глаголките" на Лаабрекс, но така и не успях да ги докарам като нея и просто ги направих на топчета

# 471
  • Мнения: 1 591
Отново всичко е много вкусно, благодаря за почерпките  Grinning

От мен бобец.

И Звездички за татко.
Днес се навършват две години, откакто го загубихме.  Нарязах бутер тесто с формичка за сладки, изпекох и залях с крем, шоколадови пръчици и кокосови стърготини.

# 472
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Megnagsg, как съм могла да пропусна подписа, направо е непростимо. Simple Smile   А ти си винаги добре дошла!  Heart Eyes
Labrex, от сладкото давам, че имам в излишък вече, но чашката не мога от BG е, подарък от майка. Simple Smile
Разкошни хризантемки с вкус на пица си ни поднесла.  Heart Eyes
Mишки, нека почива в мир татко ти!

Във вкъщи никога не могат да се разберат, кой с какво иска кекса, затова често правя по два.

Омайващ кекс Venetta или когато ученикът надмине майстора
C какао, парченца шоколад и парченца орехи





И със смлени орехи, лимонов аромат и стафиди





За обяд - риба треска,  гарнитуратa - ориз със зеленчуци, имаше също и зелена салата.

# 473
  • Мнения: 110
Ох, че вукснотии!!!! Да не изреждам всички, но бих хапнала от всяка предложена чинийка!
Може ли рецептите на :
1.банички пурички и на пуричките с месо, ммммм
 2.кифличките на мегансг
3.чопи бишкотен сладкиш
4. и кейка с орехи на венета?

Ето моят несполучлив тутманик от вера Sad... топъл и с мед става

# 474
  • Мнения: 8 163
Мишки, лека му душа на татко ти!

***

Първата баница, направена от голямата ми фръцла (11 г.)

# 475
# 476
  • Мнения: 636
Фея Кръстница, браво на момичето. Много се радвам, когато деца готвят, опитвам се и моята дъщеря да я науча на някои неща, нищо че е на 5 години.
Venetta, както винаги, съм омаяна от кекса ти. На мен все не ми се получават и затова много се възхищавам, като видя някой хубав, бухнал кекс.
bisunka, сладкиша не е нищо особено. Направих ванилов крем ( 3 жълтъка, 125 гр захар, 80 гр брашно, ванилия и около 500 мл прясно мляко). Всичко се разбърква, слага се на колтлона и се бърка, докато се сгъсти. като се охлади му прибавих разбита сметана (от 200 мл). Редих бишкоти , крем, бишкоти, крем, тук там ръснах настърган шоколад и това е. Можеш да си напоиш бишкотите с мляко или сок някакъв.
Днес менюто у нас е:
кифлички за закуска, с различни плънки:
с кашкавал:

със сладко от сини сливи:

и с локум:

За обяд - салата от печен пипер със сирене и цедено мляко:

и шпикован свински врат, печен в гювеча:

# 477
  • Мнения: 494
Торта с тиквен крем и шоколад



Ако знаех, че ще стане такава вкусотия, щях да й придам по-търговски вид  smile3502

# 478
  • Мнения: 8 429
Фея Кръстница, браво на детето.   bouquet
Мишки, нека почива в мир татко ти.
Чопи, прекрасни кифлички.  Hug И при всички отново е много красиво и апетитно. Браво!  Hug
Аз нямам много време за форума затова не съм се вяствала отдавна тук. Но не мога да не се похваля с нещо. Миналата година по това време, благодарение на напътствията на Пепчо, приготвих чудесен глигански черен дроб на фурна и на ловците от дружинката много им хареса. Пепчо, много ти благодаря!  Hug Hug Hug Тогава не снимах, но миналата седмица го приготвих отново и този път го увековечих.  Laughing Дробът накиснах в прясно мляко с хлебна сода, изплакнах, нарязах на парчета и сложих в тава. Карамелизирах лук, както Пепчо ме посъветва (рецептата е в блога и`) и сложих при дроба, разбърках, добавих сол, дафинов лист, риган и червен пипер и пъхнах във фурната. Ето снимка.


А ето вечерята от снощи:
Глиган с кореноплодни и сушени домати от блога на Пепчо.


Макарони на фурна:

# 479
  • Мнения: 37 263
от снощи:

крем от изцедено кисело мляко и домашен сироп от малини
доста пребледнял на снимката



салата от кисели краствички, цвекло, царевица, копър и чесън
стана ужасен бъркоч от вкусове, грам хармония нямаше в нея
все пак успях да спра мм преди да й напъха и печени чушки



докато снимах, си сложи чашата с ракия пред обектива и с кеф каза "развалих ти снимката"
да, ама не - така е по-хубава  bowuu

Общи условия

Активация на акаунт