Ти какво сготви? Снимай, покажи?! 123-та тема

• 220 954
  • 811
  •   1
Отговори
# 495
Сурова гъбена крем супа

# 496
Следя темата от много време, въпреки че не публикувам често. Напоследък обаче стана някак доста неприятна за четене и забелязвам, че само 1-2 човека я правят такава с постоянното си заяждане и нарочно неспазване на правилата. Не е приятно.  Peace

Банички с яйце и сирене

Пълнени гъби със сирена

# 497
Следя темата от много време, въпреки че не публикувам често. Напоследък обаче стана някак доста неприятна за четене и забелязвам, че само 1-2 човека я правят такава с постоянното си заяждане и нарочно неспазване на правилата. Не е приятно.  Peace

така е, особено когато се поуспокои 1-2 страници и се спре да се говори по темата, а някой пак я подхване  Mr. Green

# 498
Скрит текст:
Това го написах по повод поста на друг потребител. Не мисля, че хората които споменах в предния пост са се успокоили...и си личи.

# 499
Изобщо не е неприятна за четене темата, супер си е, стига сте се психясвали Simple Smile
Гответе и похапвайте и бъдете щастливи Simple Smile
Специални благодарности на Пепчо за това, че ми отвори очите за кореноплодните - покрай нея преоткрих приложението на пащърнака, целината, червеното цвекло   bouquet
От мен една вкусотия с брюкселско зеле и броколи Simple Smile

# 500
  • от точка К до точка С и обратно
Ех, какви трапези сте спретнали отново.   bouquet
Фея Кръстница, поощрявай детенце, ще става все по-добра, а и е полезен оцеляващ навик Simple Smile) Може ли малко повече информация за суровата супа от гъби.
Пепи, Меганс, mimimibg, много питателно и вкусно е при вас. Един сборен отчет и от мен

картофена супа със заквесена сметана

желирани крачета с месце (пача) Simple Smile

свинско с ориз

изварен пастет с яйца

шоколадова торта с кафе

курабийки с кисело мляко и мармалад

пълнена питка

# 501
След Гуинет как да публикувам.Чудесни и апетитни неща си сътворила.Мухалебили Кадаиф

# 502
Здравейте! Simple Smile

Малко късничко, но да споделя какво готвих по новогодишните празници... Grinning Малко по-гурме Simple Smile

Патешко магре с карамелизирани ябълки и балсамова редукция:

Пуешко филе с медено-джинджифилов сос

Крем супа от червено цвекло и картофи

Патешки дроб на фурна с целина и ябълки

Спагети със сос от сметана и гъбено-трюфелов сос и пилешко

# 503
Мими, след Гуинет е трудно, ама и след Вас не е лесно
от мене скромно

"филийки" на скара

"коричките" са от свински врат, а "мекото" - кайма

Последна редакция: вт, 27 яну 2015, 07:48 от Батето

# 504
Фея Кръстница, поощрявай детенце, ще става все по-добра, а и е полезен оцеляващ навик Simple Smile) Може ли малко повече информация за суровата супа от гъби.

Благодаря! Старая се да я уча...

Ето рецептата за суровата гъбена супа:

500 гр. гъби (аз ползвах бейби печурки, бейби сарнели и шитаке)
1 средно голям лук
1 домат
1 авокадо
3-4 скилитки чесън
Сол и пипер на вкус
1 ч.ч. вода

Марината:
4 с.л. балсамов оцет
3 с.л. зехтин
1/2 кленов сироп

Оваляй нарязаните гъби и лука в маринатата. Ако имаш дехидратор, сложи в него гъбите и лука за 2-3 часа. Това ще направи вкуса и аромата по-интензивен.

Отдели малка част от гъбите и лука за декорация, а останалите сложи в блендер. Добави домата, чесъна, авокадото, солта, пипера и водата. Ако блендерът ти е високооборотен, избери програмата за супа или блендвай за 90 сек. на най-високите обороти. Ще се получи топличка, гладка смес с приятна температура, която ще е достатъчно ниска, за да не унищожи полезните вещества.

Сипваш и гарнираш с отделените гъби и лук.

# 505
  • Варна
Здравейте момичета и момчета! Прекрасни неща сте сътворили, нямам думи да опиша красотите, които сте публикували. На мен ми е много приятно в тематаи се опитва да публикувам какво съм приготвила винаги, когато имам възможност.

Нещо скромно от мен.

Сирена във фолио

Овесени бисквитки с парченца шоколад

Пилешки филенца на грил

и зелена салатка с печено цвекло

# 506
Нещо за десерт от мен Laughing
домашен сладолед от ягоди,банан и сметана и Poffertjes /много любими/ Heart Eyes

Скрит текст:

Последна редакция: пн, 26 яну 2015, 16:37 от red soul

# 507
Гуинет, Katerina R. всичко е толкова красиво!
 Hope♥, и у вас много вкусно.
red soul, никога не съм чувала за Poffertjes, нещо като мини катми ли са?
Аз показвам само едни ореховки:

# 508
Ами,май може да се каже Laughing Имат мая и преди да се пекат се оставят да починат около час.

# 509
Хайде и аз да се запиша след дългото ми отсъствие. Представям ви първия ми хляб! Стана изключително вкусен с бекон и кашкавал. Рецептата можете да видите тук:  http://chocolatekitchen21.blogspot.com/2015/01/blog-post.html

Общи условия

Активация на акаунт