Хитринки за всякакъв случай-тема 11

• 91 143
  • 804
  •   1
Отговори
# 315
линка не се отваря

# 316
  • Толбухин
как да го оправя
  Супер трик за почистване на матрак в домашни условия.
 2 пак. сода бикарбонат и няколко капки етерично масло по избор, наръсвате матрака със сито за брашно, като предварително смесите содата с етеричното масло. Оставам ги поне 2-3 часа да стоят така, после изсмуквам всичко с прахосмукачката.

А идея за почистване на душ кабина, от много варовита вода.  newsm78

Последна редакция: пт, 17 апр 2015, 10:47 от Maslarska

# 317
  • Бургас/Пз
Здравейте, може ли да ми помогнете със съвет как да изчистя яке от естествен верлур цвят горчица??  newsm78 Носих го на химическото чистене, но не ми дават гаранция , че няма да го съсипят  Crossing Arms Tired

# 318
Здравейте! Зимното ми яке е с пълнеж от гъши пух. И сега преди да го прибера в гардероба ми се иска да го изпера или почистя по някакъв начин. Въпросът ми е дрехи с гъши пух могат ли да се перат в пералнята или на ръка, или да го дам на химическо. Не искам да го съсипя, че ми е любимото яке.

Аз си пера якето с пух в пералнята на обикновена програма 60 градуса, както и спален чувал с пух по същия начин. Наистина излизат на топки и първия път си е стряскащо дали ще се възвърне оригиналния вид  Laughing Нямам сушилня, суша на слънце или на радиатор. Успех!

# 319
Вчера прах точно елек с гъши пух. Пуснах го на 40 градуса с топки за сушилня, и после го изсуших в сушилнята пак с топките. Става и с топки за тенис. Стана като нов.

# 320
Здравейте момичета,бихте ли ми дали съвет?Направиха ни кухня по поръчка и вече е монтирана,но като отвориш шкафовете има неприятна миризма,мисля,че е на дърво материала е пдч.

# 321
Здравейте момичета,бихте ли ми дали съвет?Направиха ни кухня по поръчка и вече е монтирана,но като отвориш шкафовете има неприятна миризма,мисля,че е на дърво материала е пдч.
  Пакетчета черен чай Simple Smile

# 322
Петна от пюрета върху бебешки дрехи, коментирано е, но съм забравила  Thinking

# 323
Има едни обезмирисители за хладилници с активен въглен в малки пластмасови кутийки.
Може да свършат работа. Купувала съм от Кауфланд.
Тази миризма, по-скоро е от лепилата, които се използват. Дръжте известно време отворени шкафовете, ако имате такава възможност.

# 324
  • На брега на реката
Няколко варианта за отмирисване:
- смляно кафе
- сода бикарбонат
- оцет и вода 1:1, избърсваш и оставяш отворени,
а може и да комбинираш някои от посочените.
Успех и пиши кое се е справило най-добре.

# 325
Здравейте, искам да ви попитам дали е възможно да премахна пръски от обезмаслител върху алуминиевата рамка на стъклокерамичния плот. Загорих плота с прясно мляко, та прибегнах и до обезмаслител, всичко се изчисти, но после видях, че по рамката на плота има бели капчици, явно е пръснало от обезмаслителя и не съм видяла.

# 326
Как да премахна надраскано с флумастер  върху кафява дамаска?

# 327
  • Нови искър
Как да премахна надраскано с флумастер  върху кафява дамаска?
Слагаш Кисело мляко да засъхне и след това го изпираш с четка.

# 328
Възможно ли е и как да отпусна,поне малко,свит при пране вълнен пуловер?

# 329
  • На брега на реката
Вариант е да го намокриш и да го сложиш да се суши на закачалка, провиснал, ама не го отцеждай много, за да може от тежестта на водата да се удължи.

Общи условия

Активация на акаунт