Хитринки за всякакъв случай-тема 11

• 91 147
  • 804
  •   1
Отговори
# 300

Във всеки дом се използват пластмасови кутии за съхранение на храна или продукти. Дали са оригинални тапери или обикновена пластмаса всички знаем колко трудно се измиват, когато е съхранявана храна с мазнина.
И тук моето откритие - признавам си съвсем случайно !!!
След измиването ръся със сол и минавам още веднъж с гъбата; изплаквам с почти вряла вода и съда "започва да скърца".

Дано съм била полезна
Аз постигам същото с разтворено лимонтозу във вода - измивам накрая, но и този вариант ще пробвам.

# 301
Като казахте пластмаса, да кажа и моя трик - чопъра след като съм рязала оцветяващи продукти, примерно - моркови, почиствам като на гъбата слагам олио и чак после измивам с веро - падат всякакви оцветявания Simple Smile

# 302
За петната от ролона, бих предложила Мелио - аз вече вярвам, че то се справя с всичко  Joy

А за паркета - оцет и зехтин, да питам това става и за надрани участъци от мебели ли?  newsm78 И не става ли мазно петно  newsm78?

# 303
  • Варна
Трябва ми хитринка Praynig На светла тениска след пране се появиха сивкави петна от ролона Sad Как мога да ги премахна?
Има такива препарати в DM, специално за петна от ролон са  Peace. Аз ползвам подобно, но не мога да намеря снимка и съм доволна.

# 304
Като казахте пластмаса, да кажа и моя трик - чопъра след като съм рязала оцветяващи продукти, примерно - моркови, почиствам като на гъбата слагам олио и чак после измивам с веро - падат всякакви оцветявания Simple Smile

Аууу, това е страхотно  smile3525 -  че с тези оцветяващи моркови ?!?!; да не говориме за червеното цвекло...

Благодаря

# 305
Трябва ми хитринка Praynig На светла тениска след пране се появиха сивкави петна от ролона Sad Как мога да ги премахна?
Има такива препарати в DM, специално за петна от ролон са  Peace. Аз ползвам подобно, но не мога да намеря снимка и съм доволна.
А аз като по спешност ходих до ДМ, консултантките в ДМ ми казаха да не се занимавам с ДМските продукти или със специализираните за петна  Joy

# 306
  • Пловдив
А с какво да се върне цвета на изтъркано/на панталон/ петно от накапано Tired Т.е. махна се петното с малко сапун,но на мястото на търкането сега личи-все едно по-светъл е станал цвета.

# 307
Здравейте! Зимното ми яке е с пълнеж от гъши пух. И сега преди да го прибера в гардероба ми се иска да го изпера или почистя по някакъв начин. Въпросът ми е дрехи с гъши пух могат ли да се перат в пералнята или на ръка, или да го дам на химическо. Не искам да го съсипя, че ми е любимото яке.

# 308
Може да се перат, но трябва да се сушат в сушилня след това, за да не мухлясат. Сушат се с тиоки за сушилня, които го разбухват.

# 309
  • Варна
Може да се перат, но трябва да се сушат в сушилня след това, за да не мухлясат. Сушат се с тиоки за сушилня, които го разбухват.
На програми за вълна  Peace

# 310
А който няма сушилня като мен, може ли да го оставя да си съхне на терасата? А цинтруфуга да използвам ли?

# 311
Моята пералня има програма за якета ,олекотени завивки и т.н. ама не съм пускала нищо още ,че ме е страх.АМа щом пък пише ,че може ... и аз щях да питам  Laughing

# 312
  • Варна
А който няма сушилня като мен, може ли да го оставя да си съхне на терасата? А цинтруфуга да използвам ли?
Да, с центофуга и без омекотител. Предполагам, че може да се суши и без сушилня, но да е на сянка и някъде хоризонтално разположено, може на сушилник, като го разпухваш от време на време с ръце. Като го извадиш от пералнята може да се стреснеш, пуха се степва на топки, якето изглежда като вестник, но като изсъхне хубаво възвръща нормалния си вид  Peace

# 313
  • Варна
Има такива препарати в DM, специално за петна от ролон са  Peace. Аз ползвам подобно, но не мога да намеря снимка и съм доволна.

А аз като по спешност ходих до ДМ, консултантките в ДМ ми казаха да не се занимавам с ДМските продукти или със специализираните за петна  Joy
Това не го разбрах. На мен точно специализиран препарат ми свърши работа, каквато никакъв друг не успя. Показаните препарати са на  Dr. Beckmann, предлагат се и в други магазини, не само в ДМ.

# 314
  • Толбухин
Kaк почиствате матраците си? Имам хубава прахосмукачка без торбичка, с прозрачен капак, като я изчистя и после сложа накрайника-четка и почистя матраците, се хващам за главата, прахоляк явно от мъртва кожа се вихри вътре. Изглежда просто ужасно и съм сигурна, че това почистване не е достатъчно. Всички матраци са на не повече от 5 години, не са съвсем стари. Някои се махат от леглата, други са с повдигащ механизъм, закрепени за леглото.
  дано съм полезна: http://www.zajenata.bg/%D1%81%D1%83%D0%BF%D0%B5%D1%80-%D1%82%D1% … D0%B0%D0%BA%D0%B0!-%D0%B4%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%88%D0%BD%D0%BE-%D0%B5%D1%84%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%B8%D0%B2%D0%BD%D0%BE-%D1%81%D1%80%D0%B5%D0%B4%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE-news17765.html

Общи условия

Активация на акаунт