Хитринки за всякакъв случай-тема 11

• 91 152
  • 804
  •   1
Отговори
# 285
  • Mediterraneo
тъкмо моята ще трябва да я сменям  Laughing Laughing

Точно такава самобръсначка ще ти свърши работа  Peace

# 286
Има специална бръсначка за тези топченца по дрехите и особено вълнените. http://piling-za-drehi.pazaruvaj.com/hyundai/lnt-660-p49360479/
Но не върши работа, някак над топчетата минава, а изскубва здравата част. Със самобръсначка става по-добре.

# 287
Попаднали сте на дефектна машунка. Ползувам такава от 5 години, Подстригвам включително и кашмирени пуловери  чист кашмир, мекичък и тънък. Ам не съм имала проблеми. Не бива да се натиска, а само се плъзка по повърхността.

# 288
Христос Воскресе, момичета!

И по този повод как се маха восък от тапицерия на кола Laughing Изобщо някой махал ли е восък, защото навсякъде чета ютия с  плат, ама не смея да пробвам Embarassed

# 289
Восък съм махала с ютия и хартия- глади се върху петното и се сменя хартията докато спре да омазнява.

Попаднали сте на дефектна машунка. Ползувам такава от 5 години, Подстригвам включително и кашмирени пуловери  чист кашмир, мекичък и тънък. Ам не съм имала проблеми. Не бива да се натиска, а само се плъзка по повърхността.
Имам две различни машинки, не стават.

# 290
И аз ползвам такава машинка за топчета, даже вчера преди да прибера зимното палто го минах - стана като ново!  Peace
Докато със самобръсначка веднъж си пробих едно по-тънко сако , явно наистина е до материя.

# 291
Паркета ми - изкиклен и лакиран преди около месец бе ужасно надран при монтаж и местене на мебели от майстора.... и то не е засегнат само лака, ами и самото дърво  ooooh!
Какво да го правя, мога ли с нещо да поприкрия драскотините, че са баш в центъра на стаята?

Наскоро някъде четох, че за заличаване на драскотини върху дървени мебели е много ефикасна тази смес: 1/4 чаша оцет и 3/4 чаша зехтин. Не съм го пробвала, но съм го запазила в случай, че потрябва. Ако решиш да го изпробваш пиши за резултата.

С огромно закъснение ти изпробвах препоръката, направи чудеса с издраскания паркет.
Чак невероятно!
Чудя се обаче доколко ще е траен ефекта, защото мазнината на зехтина ще се поизичисти при бърсането на пода и дали няма да се наложи отново да минавам... Thinking

# 292
  • София
Относно топчетата по дрехите - с каквото и да се махнат, пак се появяват...

# 293

Относно топчетата по дрехите - с каквото и да се махнат, пак се появяват...
+1 Peace

# 294
Трябва ми хитринка Praynig На светла тениска след пране се появиха сивкави петна от ролона Sad Как мога да ги премахна?

# 295
Чела съм, че се махат с препарат за прозорци, но не съм пробвала

# 296
  • София
Със сапун за петна или вениш?

# 297
Момичета, благодаря за съвета за восъка, махнах го с ютия от тапицерията на колата на мъжа, няма да се налага да се изнасям, ахахха Hug Heart Eyes

# 298
Момичета, благодаря за съвета за восъка, махнах го с ютия от тапицерията на колата на мъжа, няма да се налага да се изнасям, ахахха Hug Heart Eyes
Олее, с ютията чак до колата ooooh! Joy
Радвам се, че си се справила.
Тази тема ми е решавала много проблеми. Hug

# 299
Привет на всички, тази тема много пъти ми е помагала - задавала съм въпроси или просто при прочит (редовно я следя ) съм вземала полезни съвети.
Затова искам да споделя нещо, което открих от известно време - може да е писано по въпроса но.....

Във всеки дом се използват пластмасови кутии за съхранение на храна или продукти. Дали са оригинални тапери или обикновена пластмаса всички знаем колко трудно се измиват, когато е съхранявана храна с мазнина.
И тук моето откритие - признавам си съвсем случайно !!!
След измиването ръся със сол и минавам още веднъж с гъбата; изплаквам с почти вряла вода и съда "започва да скърца".

Дано съм била полезна

Общи условия

Активация на акаунт