Хитринки за всякакъв случай-тема 11

• 91 018
  • 804
  •   1
Отговори
# 615
  • оттам, откъдето започва България
Благодаря.   bouquet

# 616
  • Русе
Да, да,за варовик за баня говоря, не за стъкло. Те нищо не правят. Аз от Цилита не съм много доволна, но затова може би ще свърши работа.

# 617
Да, да,за варовик за баня говоря, не за стъкло. Те нищо не правят. Аз от Цилита не съм много доволна, но затова може би ще свърши работа.

Не съм чувала да има разлика в това дали е варовика по стъкло или в баня. И евтин оцет върши работа.

# 618
Не съм чувала да има разлика в това дали е варовика по стъкло или в баня. И евтин оцет върши работа.
Да, наистина върши работа оцетът, но този евтиният има някакъв оцветител, който веднъж ми скрои номер. По тази причина започнах да си разтварям лимонтозу(лимонена киселина) във вода и използвам за почистване вместо оцет.

# 619
Да, наистина върши работа оцетът, но този евтиният има някакъв оцветител, който веднъж ми скрои номер. По тази причина започнах да си разтварям лимонтозу(лимонена киселина) във вода и използвам за почистване вместо оцет.

Евтиния е най-силен, то не само оцветители има, зависи какво чистиш. Лимона избелва пък. Сода с оцет пък как чисти.  Peace Аз съм на вълна или органични препарати или такива като оцет и сода.

# 620
  • Пловдив
в Лидл има един препарат -
W5 за тоалетни http://www.lidl.de/media/product/0/0/1/0/3/5/9/w5-wc-reiniger-regular.jpg
С него чистя банята без търкане Mr. Green
Мажа с него плочките, мивката, батериите, душа, тоалетната, оставям за едно-кафе-време и после само плакна  Mr. Green
Шишето струва около 2,5лв  Mr. GreenИ спестява мнооого търкане Sunglasses
Упражнението го правя един път месечно Peace ...или по-рядко, особено сега летните месеци Whistling

# 621
Относно качеството на оцета препоръчвам винения оцет на Винпром Велико Търново. В него ми се разви оцетна гъба и значи е истински.

# 622
Относно качеството на оцета препоръчвам винения оцет на Винпром Велико Търново. В него ми се разви оцетна гъба и значи е истински.

За ядене, аз говоря за менте за чистене, чиято киселина е по-силна и перфектно сваля варовик за 40 стотинки.  Mr. Green За ядене съм купила на Хармоника, който мирише като гръцкия, определено е по различен от нормалните български.

# 623
  • Русе
Имам предвид обикновен препарат за стъкло (прозорци, огледала, ...) и препарат за баня (те обикновено са за варовик).

# 624
Имам предвид обикновен препарат за стъкло (прозорци, огледала, ...) и препарат за баня (те обикновено са за варовик).
\
Разбрах какво имаш предвид, този за стъкло полира, не чисти варовик. Мислех да не говориш за нещо което не ми е известно. Peace

# 625

За ядене, аз говоря за менте за чистене, чиято киселина е по-силна и перфектно сваля варовик за 40 стотинки.  Mr. Green  
Ментето вече не е изписано Оцет, а Кисел продукт  и няма посочени градуси на етикета, което го различава от истински оцет.

# 626

За ядене, аз говоря за менте за чистене, чиято киселина е по-силна и перфектно сваля варовик за 40 стотинки.  Mr. Green  
Ментето вече не е изписано Оцет, а Кисел продукт  и няма посочени градуси на етикета, което го различава от истински оцет.

E те това го знам и именно с него чистя.

# 627
Аз хвалих магическите гъбки, а сега не ги намирам. По магазините казват, че не могат да ги намерят, а това е вече втори месец. Не става въпрос за Сано, защото те ми идват скъпи. Аз си купувах от около 0.60 лв. преди това и си бяха перфектни.
Аз си купувам магически гъби от немски магазин в Русе. И аз съм много доволна от тях.

# 628
Върнах се няколко страници назад, за да прочета как чистите тиганите отдолу, че имахме лек инцидент със забравен тиган върху включен котлон. Много бързаше да хапва моят приятел, та като свърши с пърженето и забрави котлона, та сега тигана от бял е черен. Пробвах със зебра да го натъркам, вече втори път, но ефекта е минимален. Пробвах със сода и картоф, с тел малко търках, но общо взето нямаше голям ефект, пък може и да няма изтъркване вече. Реших и тавите да натъркам пак с този препарат(зебра) и съм очарована, при тях ефекта е видим.

# 629
Ами киснене с Меглио най-вече, защото по тигана обикновено има мазнина, а този препарат го разтваря.

Или киснене със сол както когато е загорял отвътре. Тази процедура не е за тефлонови тигани!!!

Ключовото и в двата случая е думата "киснене". Слагаш препарат или сол и чакаш минимум 2 часа. Търкаш с грубата част на гъбата. Плакнеш. Пак слагаш препарат или сол. Отново чакаш 2 часа. Търкаш. Може да звучи смешно, тегаво и не е бързо, но това е положението. Щом е черно всичко става трудно почистването.

Може и да стане и с препарат за фурна, но не знам.

Два съвета:

1. Спрямо материала на тигана действай
2. Бързай бавно

Ако нямаш нерви го връчи на "милото" (извинете, но от сериала "тя и той", мъжете за мен като направят някоя глупост ги обозначавам с тая дума). Да си изразходи енергията и нервите върху тигана, а не във фитнесзала... Joy

Общи условия

Активация на акаунт