Хитринки за всякакъв случай-тема 11

• 91 022
  • 804
  •   1
Отговори
# 630
Аз вчера си почиствах една много стара тенджера , бая загоряла отвън и отвътре, и понеже имах по малко останало меглио и оцет със сода - ги смесих - получи се страхотна реакция - ефекта се засили - след 2 часа киснене след това с телчицата всичко падна - 20 годишна тенджера като нова стана

# 631
Може ли някой да сложи изображение на споменаваното Меглио?

# 632
http://www.niko-86.com/bg/Products/View/8/Обезмаслител%20Meglio%20Лимон - тук пише подробно за него. Като чукнеш на картинката и тя се уголемява. Като чукнеш отстрани на Meglio (в синия списък) ти излизат картинките и имената на всички продукти с това име. Като чукнеш върху картинките и ти излизат подробностите, които виждаш от моята връзка. Този обезсмислител се продава във всички големи, средни и малки бакалии - Била, Фантастико, Кауфланд, Метро и т. н.  и във всички магазини и магазинчета за битова химия.

Внимание - изисква добро плакнене особено за съдове!!! Четете инструкциите!!!

Внимание - по-добре ползвайте домакински ръкавици като работите с него, защото ръцете се захабяват много и кожата става грапава веднага след първата му употреба с голи ръце!!!

Който не вярва да пита моя мъж-един път взе да чисти печката и не ме послуша. В резултат му се наложи за първи път през живота да ползва женски крем за ръце.   Joy Joy Joy

# 633
Ако искаш направо да заключат темата,защото в Гугъл е пълно с хитринки ,а?
Аз например от дискусията разбрах нещо,което не знаех- за оцет и кисел продукт,а това Меглио за първи път го чувам.
И ако може да прибереш пистолетите.Не са нужни чак такива нервности.

# 634
На мен пък Меглиото ми идва скъпо, че то много върви и си купих последния път на Медикс - не беше лош. Ако можете да препоръчате и друг по-евтин и качествен обезмаслител  Praynig

# 635
Бубче, нищо лично, но аз не съм толкова търпелива като жените тук. В други теми и форуми на 10-то питане ти теглят една майна и въобще даже те спират от участие в темата.

Тази тема има 10 продължения и това е 11-то. Ако някоя "бързаща" личност си даде време да прочете всичките 11 продължения от 1-ва страница до сега (някои имат време за грим, прическа, фитнес, маникюр, обикаляне по магазините за модни дрехи и обувки и да не изброявам още, НО НЯМАТ ВРЕМЕ да прочетат "тази дълга тема, защото е спешно" (край на цитата)), то ще:

1. НАУЧАТ МНОГО хитрости, а ако някои от вас имат живи майки, свекърви, баби, лели нека не се срамуват, а да ги попитат как се води домакинство и какви хитрости използват за да им блести къщата от чистота, децата да са нахранени, облечени и обути и мъжа да е доволен, а после да сподели, че моите умряха и няма кой да питам освен Гугъл...

2. Видят, че въпросът "С какво да си почистя загорялата, напръскана, изпръскана ... мазнина от котлоните, тенджерата, тигана, стените до печката, пода до печката и т.н.  до печката?" Е ПРЕЗ 1-2 страници и отговора също чинно е даден " С ОБЕЗМАСЛИТЕЛ Меглио (Meglio), следват и други имена на обезмаслители, и даже има интернет линк или снимка през 10 страници.

От любителите на "здравословния бит" на същия въпрос отговора е "С киселина - винен оцет, ябълков оцет, лимонов сок, лимонтузу."

3. Видят, че въпросът "С какво да почистя варовика, онуй жълто (мръснокафяво, мръснобяло, кафяво) нещо на дъното на кафеварката, електрическата кана за затопляне на вода, масажната ваничка за крака, дето ми затопля водата, голямата ми вана, дето се къпем с милото (и правим и други работи, ама няма сега да се хваля), по кранчетата в банята, по душа и т.н.?" Е ПРЕЗ 1-2 страници и отговора също чинно е даден "С киселина - винен оцет, ябълков оцет, лимонов сок, лимонтузу (като домашни средства) и следва списък с разни препарати за баня като Цилит Бенг и др., на които изрично пише в магазина, че почистват варовикови отлагания."

Изводът е, че някои личности много са спали по химия и затова ще им обясня отново:

1. Прясна и загоряла мазнина се чисти с киселина! Колкото е по-загоряло толкова повече киснене и търкане иска и хитростта тук е не с какво да го изчистиш, а да не допускаш такива петна и да не допускаш да се втвърдяват от старост или прегаряне. Колкото до думата "ОБЕЗМАСЛИТЕЛ", то туй значи препарат, който премахва мазнини.

ЧИСТИ ПЕТНАТА ВЕДНАГА - " Първа хитрост е това, втора следва ей сега!" ("Макс и Мориц, Вилхелм Буш - от там е цитата за тези, които не знаят)

2. Варовикът се разлага с киселина. Това всъщност е калциево съединение (вижте фокуса с яйцето, което като държали в киселина му омекнала черупката и се разтворила - напишете  egg with vinegar experiment и вижте клипа в Ю туб - https://www.google.bg/?gws_rd=ssl#q=egg+with+vinegar+experiment  ). Калцият се съдържа разтворен във водата. В някои води е в по-голямо количество и тогава се казва, че водата е "варовита".  От такава вода са се образували пещерните образувания (сталактити, сталакмити...).  Затоплянето на водата води до концентрирането на калция в нея. Ето защо всички уреди и приспособления, които се докосват до вода и особено топла вода натрупват след време варовикови отлагания. След миене варовикът остава като отначало твърдо и прозрачно покритие, което с течение на времето се уплътнява до бял, мръснобял, жълтеникав, жълто-кафяв, светлокафяв, кафяв налеп. Оттенъците в кафяво идват от ръждата по тръбите на водопроводната система. Колкото повече го оставиш да се натрупа толкова повече време за киснене с киселина му трябва. На места, където водата е по-варовита това се прави и по-често. Най-лесно се забелязва нивото на хотела в банята - просто и те като нас "забравят" да си почистят отлаганията по крановете, мивките и ваните.

ЧИСТИ РЕДОВНО ОТ ВАРОВИКА И БАНЯТА, КАФЕВАРКАТА, КАНАТА ЩЕ ПРЕДИЗВИКВАТ ЗАВИСТ У КЛЮКАРИТЕ - "Втора хитрост е това, трета следва след това"

3. Първо се опитай да попиташ роднините, а после търси в мрежата. Не е срамно да питащ, а колкото до свекървата и тъщата не плюй много силно, че скоро има-няма 20-30 години и ти ще станеш такава..., а каквото повикало, такова се обадило.

4. Формулирай правилно търсенето. Обикновено в (90%) отговорът излиза веднага.

5. Темите на бг мама са разнообразни и с много продължения. Преди да попиташ ги прочети. Ще научиш много полезни, много вредни и много средна работа неща.

"Който има уши ще чуе, който има очи ще види", а които е наивен ще отговаря на горните въпроси за милиарден път.

Извинявам се за дългия пост. Дано някой да го прочете. Главните букви са за подчертаване на мисълта.

Последна редакция: пн, 29 юни 2015, 16:29 от maria_73

# 636
Като  нямаш нерви, никой не те кара да пишеш или четеш темата!  Тя за това е направена, да се пита, да се отговаря. За тези теми всичко е изписано сигурно - банята, кухнята, плота как да изчистим, тогава да спрем да пишем ли? Ти търси в гугъл каквото те интересува, ние останалите може да искаме да обсъдим как точно ползваме даден препарат, колко време, какъв е ефекта. С тебе ще се съобразяваме сега пък...айде де.

# 637
https://www.google.bg/?gws_rd=ssl#q=как+се+чисти+бг+мама - Ивелина за теб и за други като теб Гугъл ми дава следните теми в бг мама на въпроса. "Как се чисти..." Както се вижда има поне 8 теми със средно 12 публикации и то без да броим нашата... Mr. Green

Колкото до мен аз съм затова в този форум да прочета какъв е ефекта на препаратите и да науча най-вече хитрости.

Мисля, че темите Меглио и варовик са изчерпани след дългия ми пост, от който е видно, че си прочела само началото.

# 638
Момичета, извинявам се, ако вече е обсъждано, но много писано назад , много нещо и не знам на къде да чета.
Та, мъжът ми има бяла тениска, която обаче по яката на сгъвката е започнала да жълтее. Имате ли идея как да я запазя бяла?

# 639
Хитрост научена от Иван Звездев докато водеше Бон Апети по БиТиви - как се вари боб за да има минимално количество газове:

След като се почисти се залива да кисне с вода, загрята до точката на кипене (сваля се съда, в който ври точно преди да образува мехурчета). Кисне минимум докато спрат да излизат балончетата от зърната боб. Изцежда се хубаво водата.

Слага се да се вари както обикновено.

Обяснението на Звездев беше, че зърната съдържали сложни захарни съединения (въглехидрати), които под влияние на топлата вода се разграждат и се отделя въглеродния двуокис (въглеродния диоксид) при това накисване. Според него именно температурата на водата оказва това въздействие, но за-врялата вода, както и студената не водят до процес.

Неговият съвет беше да се следи водата за да не се изпусне момента.

# 640
Ивелина, от профилът ти видях, че си бременна. Мисля, че тъй като кожата е най-големия орган, то нека мъжът ти чисти тигана. Нека го напръска и изнесе някъде далеч от теб (например на балкона) на проветриво място.

Нали знаеш, че първите три месеца се пазим, защото бебето не се закрепило, а последните три - за да не родим преждевременно. Пазенето включва дишане и досег с химикали и прах, полагане на усилия (напр. вдигане на тежки пазарски торби, пълни буркани със стара туршия, вдигане на тежки мебели за да почистим под тях, бурен секс) и лазене по нервната система от недоброжелатели.

# 641
Хитрост научена от Иван Звездев докато водеше Бон Апети по БиТиви - как се вари боб за да има минимално количество газове:

След като се почисти се залива да кисне с вода, загрята до точката на кипене (сваля се съда, в който ври точно преди да образува мехурчета). Кисне минимум докато спрат да излизат балончетата от зърната боб. Изцежда се хубаво водата.

Слага се да се вари както обикновено.

Обяснението на Звездев беше, че зърната съдържали сложни захарни съединения (въглехидрати), които под влияние на топлата вода се разграждат и се отделя въглеродния двуокис (въглеродния диоксид) при това накисване. Според него именно температурата на водата оказва това въздействие, но за-врялата вода, както и студената не водят до процес.

Неговият съвет беше да се следи водата за да не се изпусне момента.
Чудесно! благодаря, че го сподели!
Аз обожавам боб, но заради пустия ми стомах все го пропускам - ще пробвам този метод

# 642
Тази хитринка за боба е интересна. Ако някой пробва скоро, да пише какви са резултатите... Laughing

# 643
  • Пловдив
в Лидл има един препарат -
W5 за тоалетни http://www.lidl.de/media/product/0/0/1/0/3/5/9/w5-wc-reiniger-regular.jpg
С него чистя банята без търкане Mr. Green
Мажа с него плочките, мивката, батериите, душа, тоалетната, оставям за едно-кафе-време и после само плакна  Mr. Green
Шишето струва около 2,5лв  Mr. GreenИ спестява мнооого търкане Sunglasses
Упражнението го правя един път месечно Peace ...или по-рядко, особено сега летните месеци Whistling

Взех го снощи и чистих,ама с търкане-леко.В момента са ми сини ноктите  Mr. Green Laughing

# 644
Бубче, нищо лично, но аз не съм толкова търпелива като жените тук. В други теми и форуми на 10-то питане ти теглят една майна и въобще даже те спират от участие в темата.

Тази тема има 10 продължения и това е 11-то. Ако някоя "бързаща" личност си даде време да прочете всичките 11 продължения от 1-ва страница до сега (някои имат време за грим, прическа, фитнес, маникюр, обикаляне по магазините за модни дрехи и обувки и да не изброявам още, НО НЯМАТ ВРЕМЕ да прочетат "тази дълга тема, защото е спешно" (край на цитата)), то ще:

Всичко,изписано за Меглиото,варовиците,мазнините и т.н. си е точно по темата и ако някой иска-ще пита 20 пъти,а дали някой ще му отговори- въпрос на желание.Темата е точно за това-за хитринки.Дали от баба,свекърва,майка или съфорумки-няма значение.Като нямаш желание-не отговаряй.Но да държиш сметка на хората защо не са попитали някой друг,преди да пишат в темата.....
Тук се оформя общуване,диалог-някои хора може би точно от това се нуждаят в момента-дори да става въпрос за загорелите им тигани.
Форумът затова е форум. След като въпросите и отговорите са по темата-с нищо не нарушават правилата за писане.Това,че на теб не ти харесва и ти предизвиква нервност, не е техен проблем.На някой пък може да не му харесат съветите ти за началните месеци от бременността,но никой няма да напише "Защо ги пишеш тези съвети,след като има цял подфорум за бременност,да си потърси в Гугъл момичето или да пита баба си,свекърва си,майка си",нали?
Не се ли питаш защо съществува форумът, след като има свекърви,майки,Гугъл...Заради хора,на които им се пише и такива,на които им се отговаря.

Общи условия

Активация на акаунт