Хитринки за всякакъв случай-тема 11

• 91 018
  • 804
  •   1
Отговори
# 600
  • в града на атомното слънце :)
Как махате етикети от съдове от неръждавейка?

# 601
Как махате етикети от съдове от неръждавейка?
Тампон от марля, напоен с олио.
В тази тема го видях и съм го пробвала, но не беше точно неръждавейка.

# 602
Наливам направо върху печката, добавям малко вода и разнасям с гъбка навсякъде, затварям и оставям да се накисне.
Ох, аз ли пак не разбирам?  Embarassed Нали говорим за фурната? Само върху дъното можеш да налееш. Или и стените обливаш някак?
Да, наливам върху дъното на фурната и с гъбката разнасям навсякъде.
Колкото повече стои да се накисне (но да не пресъва все пак), толкова по-лесно се чисти.

# 603
Границата между ръба на коритото на кухненската мивка и плота почиствам с клечка за зъби, на която съм навила памук . С клечка за зъби и намотан на нея памук почистваме още и преливника (тук обаче навивам повече памук и гледам да не падне в преливника като се намокри) и вдлъбнатината, която свързва котлоните с долната част на печката (при мен поне има такава точно над ключовете на печката).

# 604
Имаме полици от матирано стъкло в банята, които са се захабили. Чистя ги с препарат за стъкло, но не се получава. Има ли начин или препарат, с който могат да се оправят?

# 605
Пробвай с т.нар. "Магическа гъба" - намокряш с вода и търкаш.

# 606
  • София
Имаме полици от матирано стъкло в банята, които са се захабили. Чистя ги с препарат за стъкло, но не се получава. Има ли начин или препарат, с който могат да се оправят?

Какво значи захабено стъкло? За мен означава единствено с наружена повърхност - надрано или пр. Ако само е наслоено с котлен камък от водата, това не е захабено, а замърсено, поне аз така го разбирам. Ако е второто напръскай с меглио и остави 20-30 мин, след което измии с гъба и подсуши, за да не остават капки.

# 607
Момичета чисто нови надрани лачени обувки в светъл цвят, надраното не е наранено, а просто е в черен цвят.. Ще се гръмна, кажете ми че има спасение  #Crazy
Влажни кърпи за сваляне на грим или има едни спрейове за чистене на пластмаса .

# 608
  • На брега на реката

Какво значи захабено стъкло? За мен означава единствено с наружена повърхност - надрано или пр. Ако само е наслоено с котлен камък от водата, това не е захабено, а замърсено, поне аз така го разбирам. Ако е второто напръскай с меглио и остави 20-30 мин, след което измии с гъба и подсуши, за да не остават капки.

Не съм сигурна дали Меглиото ще свали варовика,може и да стане , не съм пробвала, но ако наистина става въпрос за варовикови отлагания, най-добре ще стане с препарат за почистване на баня /с оцет или някаква киселина/.

# 609
  • София

Не съм сигурна дали Меглиото ще свали варовика,може и да стане , не съм пробвала, но ако наистина става въпрос за варовикови отлагания, най-добре ще стане с препарат за почистване на баня /с оцет или някаква киселина/.

Аз пък съм пробвала и става, но си трябва изчакване, иначе не помага или иска мн търкане - нещо което мразя  Mr. Green и пак не става добре. авторката каза, че е пробвала с препарати за стъкло за това не и предложих такива.

# 610
  • Русе
С препарат за баня, по-хубав, пулирапид, на Сано бялата помпа, нещо друго с оцет, може и само с оцет да потъркаш.

# 611
Благодаря ви за отговорите   bouquet Ще пробвам с предложените от вас неща. Мисля че с препарат за баня пробвах веднъж, но с обезмаслител, оцет и магическа гъба не съм.

# 612
  • На брега на реката

Аз пък съм пробвала и става, но си трябва изчакване, иначе не помага или иска мн търкане - нещо което мразя  Mr. Green и пак не става добре. авторката каза, че е пробвала с препарати за стъкло за това не и предложих такива.
Аз имах предвид препарат за почистване на варовик в баня, а не за стъкла, с който не трябва да чакаш много и става само, като минеш с гъба - не е нужно да търкаш. С препарат за стъкла е ясно, че няма да стане.
Предложените от Мегисан са добри и биха свършили работа за варовик. Мога да добавя и Цилит спрей за баня, но е скъпичък.

# 613
  • оттам, откъдето започва България
Аз хвалих магическите гъбки, а сега не ги намирам. По магазините казват, че не могат да ги намерят, а това е вече втори месец. Не става въпрос за Сано, защото те ми идват скъпи. Аз си купувах от около 0.60 лв. преди това и си бяха перфектни.

# 614
Аз хвалих магическите гъбки, а сега не ги намирам. По магазините казват, че не могат да ги намерят, а това е вече втори месец. Не става въпрос за Сано, защото те ми идват скъпи. Аз си купувах от около 0.60 лв. преди това и си бяха перфектни.
От Алиекспрес си поръчват по доста бройки и излизат евтино . Бях чела в темата , но не помня точно бр/ цена
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=849214.0;topicrefid=4 попитай тук

Общи условия

Активация на акаунт