Хитринки за всякакъв случай-тема 11

• 90 952
  • 804
  •   1
Отговори
# 30
  • в огледалото на живота
Да попитам и аз. Снощи реших да изгладя една бяла риза на мъжа ми, която последно е облиана преди около 2 години. Открих петно от ръжда на ръкава  Rolling Eyes Разбира се, третирането с разни подръчни средства в последния момент не даде резултат. Има ли изобщо надежда или да я хвърлям?
Опитай да накиснеш в малко Кока-Кола.Ако е много старо петното може и да не излезе,но гарнция за пресни такива давам  Peace
п.п:От майстор часовникар знам тази технология за излизане на ръжда-често я практикува при ръждясали механизми и действа  Wink

# 31
За ръжда пробвай перхидрол 1-2 капки и после веднага пери.

# 32
  • in Wonderland
Да попитам и аз. Снощи реших да изгладя една бяла риза на мъжа ми, която последно е облиана преди около 2 години. Открих петно от ръжда на ръкава  Rolling Eyes Разбира се, третирането с разни подръчни средства в последния момент не даде резултат. Има ли изобщо надежда или да я хвърлям?
Опитай да накиснеш в малко Кока-Кола.Ако е много старо петното може и да не излезе,но гарнция за пресни такива давам  Peace
п.п:От майстор часовникар знам тази технология за излизане на ръжда-често я практикува при ръждясали механизми и действа  Wink

лятото чистехме един хладилник, който беше хванал ръжда от магнитчетата по него с кола и наистина се чисти лесно така. Но на плат не съм пробвала  newsm78

# 33
ЧНГ домакини.  Peace

# 34
  • Пловдив
Да ми препоръчате ефикасен препарат за почистване на котлен камък от крановете в банята ?
Откакто открих препарата на Лидл (W5 - към 3лв струва), друг не съм купувала - мажа с гъба, оставам да престои и после само измивам.
При по-упорити наслагвания се налага и търкане с грапавата част на домакинска гъба, но пада лесно Peace

# 35
Някой може ли да ми каже мазни петна по латекс дали могат да се махнат с меглио?  Cry
Или поне с какво  могат да се махнат.Благодаря много!

Последна редакция: пт, 02 яну 2015, 17:21 от Nil desperandum!

# 36
Да ми препоръчате ефикасен препарат за почистване на котлен камък от крановете в банята ?

Опитай вода и оцет.Оставяш за 10-15 мин.и чистиш,ако е много упорито повтаряш процедурата отново.

# 37
Някой може ли да ми каже мазни петна по латекс дали могат да се махнат с меглио?  Cry

Ако е бял иначе може да батишаш латекса ,има едни вълшебни гъби в ДМ и на фино пробвай с тях те са за петна по стените помагат

# 38
  • София
Благодаря за хубавата  и полезна тема!

Или поне с какво  могат да се махнат.Благодаря много!

Зависи от какво са петната, но най-вероятно -не. При мен скоро стана инцидент с разтопено масло и го търках и с обезмаслител, и с веро и си седят грозните петна Sad

# 39

Ако е бял иначе може да батишаш латекса ,има едни вълшебни гъби в ДМ и на фино пробвай с тях те са за петна по стените помагат
Не е бял Cry

# 40
Благодаря за хубавата  и полезна тема!

Или поне с какво  могат да се махнат.Благодаря много!

Зависи от какво са петната, но най-вероятно -не. При мен скоро стана инцидент с разтопено масло и го търках и с обезмаслител, и с веро и си седят грозните петна Sad
Значи никак няма да стане. ooooh!

# 41
пробвай с вълшебните гъби дават ги за рисунките на деца по стени може и да стане

# 42
да ви питам намацах си долницата от анцунг(плата му е памучен) с  олио и то голямо петно как мога да го махна?

# 43
Първо го посипи добре с талк да престои известно време. Това го научих от тази тема и го пробвах.
При мен проработи успешно.
Чувала съм, че някои използват обезмаслител Меглио, но не съм пробвала.
До сега съм пробвала с талк и Вениш за цветно. Вениша  също се справи, но при някои не се получава. Зависи много и от материята.

# 44
Първо го посипи добре с талк да престои известно време. Това го научих от тази тема и го пробвах.
При мен проработи успешно.
Чувала съм, че някои използват обезмаслител Меглио, но не съм пробвала.
До сега съм пробвала с талк и Вениш за цветно. Вениша  също се справи, но при някои не се получава. Зависи много и от материята.
за съжаление не го видях петното на време за талка и вече изсъхна.пробвах вече да го изпера с Вениш за цветно поизбленя  уж  newsm78 ама ще видим

Общи условия

Активация на акаунт