Хитринки за всякакъв случай-тема 11

• 91 117
  • 804
  •   1
Отговори
# 525
  • Варна
Наскоро попаднах на меtода за чистене с амонячни пари. Не съм го пробвала и нe знам как би действало на покритието на тигана
Не мога да намеря точно това, което четох и което беше много подробно и с картинки, но намерих две други статии, които показват каква е идеята

http://www.onegoodthingbyjillee.com/2012/03/easy-homemade-oven-cleaner.html
http://www.madefrompinterest.net/magic-clean-bbq-grill/

Много важно е да се прави на място с добра вентилация! Амонячните пари са опасни!

# 526
Амоняка мирише ужасно , но чисти превъзходно всичко ... Повечето препарати , които чистят хубаво имат амоняк в състава си.... Продават ароматизиран амоняк ( аз чистя с такъв) , но пък той е много разреден. Съдове не съм чистила с амоняк , ама щом може фурната и скарата .....

# 527
  • Mediterraneo
за миризмата в хладилника остави няколко филийки хляб за 1-2 дни, при мен се получи.
Отворено кисело мляко също поема миризмата.
Има едни блокчета с активен въглен специално за обезмирисване на хладилник. Купувала съм от Кауфланд.

Винаги държа разрязан лимон в хладилника против миризми.

# 528
+1 за амоняка /амонячна сода/ и +1 за лимона   bouquet

# 529
Електрическата кана ... Наливаш оцет , изчакваш малко и измиваш ... Варовика пада и светва отвътре ... Даже не загрявам  Wink

Ама с евтините оцети май само не трябва да се загрява, иначе така и кафемашина чистя, но загрявам.

# 530
Колко количество оцет трябва да се сложи в каната?
Благодаря предварително   bouquet

# 531
Колко количество оцет трябва да се сложи в каната?
Благодаря предварително   bouquet

Ако подгряваш повече, ако не да покрие дъното. На мен само с евтин ми кипи и чисти по-добре от Полирапида. Може в гореща вода лимонузу, от темата го научих, пак светна.

# 532
Бях питала май преди ,как почиствате загорялото на тигана отвън.

С пяна за фурна. Напръскваш, забравяш го за около час, търкаш яко и готово. Докато пак не се получи загар, но това е положението.

# 533
Някой боядисвал ли е плочки теракотени със специалната боя за плочки?

# 534
  • София
Каква е тази боя ?

# 535
Каква е тази боя ?
Специална за фаянс и плочки, двукомпонентна. Използвала се, когато не искаш да разбиваш  Rolling Eyes Това знам...

# 536
  • София
Мисля, че в Да преправим старите мебели с любов беше коментирано. Можете да попитате и там.

# 537
Мисля, че в Да преправим старите мебели с любов беше коментирано. Можете да попитате и там.
Благодаря   bouquet Питах и дано някой да има опит Simple Smile

# 538
  • София
Аз пробвах да изчистя тиган отвън със сода и разрязан картоф - някой беше писал тук. Не стана, но със сода и домакинска тел стана като нов.

# 539
  • София
Аз пробвах да изчистя тиган отвън със сода и разрязан картоф - някой беше писал тук. Не стана, но със сода и домакинска тел стана като нов.
Аз си купих магическа гъбя, бяла и така изтрих една тава в нас, че ММ попита дали е нова. Много съм доволна. Даже и това, което не можех да изтрия със Роли и това се изтри. Стана като нова.  Flutter

Общи условия

Активация на акаунт