Хитринки за всякакъв случай-тема 11

• 91 011
  • 804
  •   1
Отговори
# 645
в Лидл има един препарат -
W5 за тоалетни http://www.lidl.de/media/product/0/0/1/0/3/5/9/w5-wc-reiniger-regular.jpg
С него чистя банята без търкане Mr. Green
Мажа с него плочките, мивката, батериите, душа, тоалетната, оставям за едно-кафе-време и после само плакна  Mr. Green
Шишето струва около 2,5лв  Mr. GreenИ спестява мнооого търкане Sunglasses
Упражнението го правя един път месечно Peace ...или по-рядко, особено сега летните месеци Whistling

Взех го снощи и чистих,ама с търкане-леко.В момента са ми сини ноктите  Mr. Green Laughing
И изчисти ли се банята?  Simple Smile

# 646
  • Пловдив
Ами тя ми е нова и не е замърсена  Laughing та не мога да преценя точно,а и нямах време да подсуша навсякъде...Довечера като си ида ще гледам дали блести Wink

# 647
  • Добрич
Моята хитринка от средно дългия ми опит като домакиня, е че не е желателно да се ползват силни или агресивни препарати върху санитарията, ако няма нужда. Т.е. ако няма набрало варовик, натрупана мазнина, мухал ... Силните препарати чистят, но и повреждат повърхността на плочки, фаянс, метал и с времето се загубва блясъка и гладкостта на материала, а това е предпоставка за нови натрупвания на мръсотии. За това използвам активни препарати само когато е силно замърсено. В повечето случаи, при редовна поддръжка на банята и тоалетната, не се налага

# 648
  • Пловдив
Така де...ама тая редовна поддръжка с какво да е Rolling Eyes Нали само с водица не става?Т.е. като има вода,има и варовик и пожълтяват фуги и т.н.А батерията как да я гледам цялата на пръски.Нея търкам с магическите гъби.

# 649
  • Добрич
Ами, ето сама си подсказала едното-магическите гъби. Другото е - подсушавам стените около душа винаги след ползване с гумичката за прозорци. Пода редовно го подсушава с мопа и така. А в нашия град водата е изключително варовита. От време на време обливам със разтвор от веро. Струва ми се , че след това по-трудно се задържат наслагвания.
Не отричам, че има нужда и от препарати, но мисълта ми беше че  банята ти  е нова и няма замърсявания.

# 650
  • Варна
И аз така правя, но в една от предишните теми ми обясниха, че това било хамалогия, а не хитрина. Колко ли не се опитвах да ги накарам тия с тъмните плочки да си направят тоя труд от цяааала една минута след душ...

# 651
Момичета как се свалят тези щори и изобщо мога ли да ги сваля , за да ги изпера ?
Скрит текст:

# 652
  • Пловдив
Ами, ето сама си подсказала едното-магическите гъби. Другото е - подсушавам стените около душа винаги след ползване с гумичката за прозорци. Пода редовно го подсушава с мопа и така. А в нашия град водата е изключително варовита. От време на време обливам със разтвор от веро. Струва ми се , че след това по-трудно се задържат наслагвания.
Не отричам, че има нужда и от препарати, но мисълта ми беше че  банята ти  е нова и няма замърсявания.
След обливането с веро плакнеш,нали?
И аз обирам водата с гумата,особено по душ кабината...то иначе ще се спукам от търкане Wink

# 653
  • Добрич
mystic woman , не винаги плакна . Ако си направя по-слаб разтвор и не прави много пяна, дори и не плакна. След верото остава  малко гланц, който ми дава усещане, че не се "захваща' така бързо варовика. Но ако се налага търкане с четка и повече веро, естествено, че плакна. Когато изтърва положението и се натрупат отлагания мия естествено и с препарати и търкам и обливам, ама гледам да е по-рядко.

П.С. Като казвам "веро", мисля, че ме разбра, че става въпрос за препарат за съдове, но не ми се изписва толкова дълго.

# 654
Как да премахна пожълтяло по яката на бели тениски? Имате ли идея как да ги запазя бели?

# 655
Ето какво намерих . Grinning Не съм го пробвала,но имах препарат за петна,който беше с кислородна вода. Не е трудно за изпълнение:

Нямате нужда от силни избелващи препарати на хлорна основа, ако си приготвите сами тази домашна смес за почистване на петна. С нейна помощ ще премахнете жълтите следи под мишниците и яките на дрехите.
За целта просто смесете 1 чаена лъжичка от препарата, с който миете съдовете си с 3-4 чаени лъжички водороден пероксид (кислородна вода) и 2 супени лъжици сода бикарбонат.

Разбъркайте и втрийте сместа в областта на петното по дрехата. Изчакайте да подейства известно време, след което изперете, както обикновено.

# 656
Скрит текст:
Ето какво намерих . Grinning Не съм го пробвала,но имах препарат за петна,който беше с кислородна вода. Не е трудно за изпълнение:

Нямате нужда от силни избелващи препарати на хлорна основа, ако си приготвите сами тази домашна смес за почистване на петна. С нейна помощ ще премахнете жълтите следи под мишниците и яките на дрехите.
За целта просто смесете 1 чаена лъжичка от препарата, с който миете съдовете си с 3-4 чаени лъжички водороден пероксид (кислородна вода) и 2 супени лъжици сода бикарбонат.

Разбъркайте и втрийте сместа в областта на петното по дрехата. Изчакайте да подейства известно време, след което изперете, както обикновено.

Доколкото разбирам, става въпрос само за бели тъкани. newsm78

# 657
Кристал питаше за бели тениски.Моят препарат беше за всякакви цветове и тъкани,но действаше най-добре,ако не е обработвано с нищо петното-ето го:
http://pesteliv.com/product/14125/sano-oksizhen-za-premahvane-na-petna-750ml.html

# 658
Бубче, разбрах. Peace
Ще се пробва.

# 659
  • Добрич
Бубче, разбрах. Peace
Ще се пробва.

Сподели после дали е ефикасно.

Общи условия

Активация на акаунт