Искам да кажа ... (17)_29.12.2014-04.01.2015

• 46 822
  • 1 018
  •   1
Отговори
# 915
svetal4o27   Hug

Между другото, ние ползваме имена, аз и на свекър ми, и на свекърва ми им казвам по име. Както и децата. Баба казват само на прабаба си и дядо на баща ми. Всичко друго, включително и майка ми, е по имена. Няма други баби, дядовци, лели, чичовци, всичко е по име. Не е било целенасочено, просто така се получи.
И голямата ми дъщеря, понеже казва на баба си /майка ми/ Боби и ме пита като беше по-малка, дали другите деца си имали Бобита.

# 916
Моят брат е шурей на мъжа ми, а мъжът ми му е зет.
За годините сте говорили, ние сме имали много весели случки по този повод. Разликата ние е 13 години и въпреки, че мъжът ми е младолик, когато сме ходили с всички деца на море, са го питали да настанят ли децата и кога ще дойде жена му, той ме сочи и вика ми ето я, момичето в шок, аз посредата между Мими и 16 годишната ми заварена щерка, и двете по- високи от мен, а от скоро и с по- големи бюстове:)) Сега по празниците изва куриер в къщи, излиза Мими, ще може ли да дойде майка ти, излизам аз, куриерът- казах на другото момиче да дойде майка ви:) Изобщо, когато Мими се провикне мамо и се обърна аз бая учудени погледи събираме:) Родих я на 20, тя ще е едра, като баща си, а аз съм дребосък, когато съм без грим и по-дънки изглеждам по- малка. Още някоя годинка и няма да получавам такива комплименти и ще ми липсват вероятно:)

# 917
  • Пазете Гор
На мен свекърите не са ми сватове, бе, КУркума, на мама и тате са сватове. ..

Че аз никъде не твърдя, че са твои? Никъде.
Просто казвам, че и в други случаи се ползва множественото число на мъжки род за обозначение на двуполова група. Сватове, пътници, туристи, граждани, селяни, вегетарианци. И прочие.

Никак не харесвам Скорпиънс, ни за слушане, ни за целувки, опазил ме Бог!

Аз за това не предполагам кой чий мъж, син или брат е, Жаки, и изобщо дали е мъж също си спестявам, поне докато се убедя. Някои девойки такива дрезгави тембъри и широки гърбове имат, че човек може да сгреши.

# 918
Аз залюбих моя на Last kiss, на Pearl Jam.

# 919
До преди малко фучах като разярен бик, но ми мина (малко)... Синът ми беше на среща със съученици от стария си клас. След края на срещата девойка казала, че иска да походят малко, и се отделили от останалите. Носела му подарък за Коледа и Нова година. Нещо доста скъпо, което той преди време в някакъв разговор споменал, че би искал да има. Той любезно отказал да приеме подаръка, по негови си причини, различни от тези, по които аз бих го върнала, ако го беше приел  Crazy Въпросът е, че аз нищо не подозирах за цялата случка, четях си блажено книжка у дома, и изведнъж ми звъни побесняла мамаша, и започва да ми крещи как възпитавам сина си, на това ли го уча - да наранява момичета и да се подиграва с чувствата им... В първия момент ми се подкосиха краката - уж си познавам детето, но откъде да знам какво може да е станало... Докато се изясни ситуацията, какви ли не картини ми минаха през главата, препотих се пет пъти и сигурно ми побеляха един-два косъма. Обаче пък като разбрах за какво става въпрос, като отворих и аз една уста... Много грозна разправия се получи. Не се гордея със себе си заради нещата, които избълвах, но  патката много грозно ме предизвика. Отивам да поправя малко упражнения за изкарване на гнева. Оплаках се.

# 920
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Вижте, ако имате шурей, то жена му е собствената ви сестра, а вие сте мъж. Нейде из законите на Република България имаше ясно описани роднинските връзки. Както и правата и съребрена линия.

Санче, не е така. Ако си мъж, братът на жена ти ти е шурей. А неговата жена ти е шуренайка.

А бе не е лесно, нали това казвам. Joy Joy Joy

# 921
Малей, Бърдс  Confused

# 922
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Аааа, Нино, у вас е винаги забавно Joy Joy
И Бобита си имате Joy Joy

Тъй, Куркума, тъй, ама не може тъй Joy Joy Joyсвекърът и свекървата са едни (поне за момента) и не могат да минат по закона за пътниците, селяните, гражданите и прочие големи групи Joy Joy

Леле, БърдсФлу, представям си как са ти са се разтреперили парцалките...Ама тя баба ти те предупреждаваше за тез Жулиетки, че ядове ще береш. Joy Обаче не е смешно, след такава грозна разправия...

# 923
Тези роднински връзки винаги са ми били мъгла.

# 924
Алейш, аз ги знам ще помагам ако се омоташ:)
Аз съм зълва на братовата ми жена.
На двама братя жените са етърви.
На две жени мъжете са баджанаци.
Брат ми е шурей на мъжа ми, както казах.
Това са по- сложните май.

# 925
Значи... Навън не е за мъже. Защо не си останах в Тихуана за празниците? Ебаси вятъра....

# 926
Е така стоят нещата с роднинските:

Скрит текст:
 Това чудо стана

Това чудо стана с мене и баща ми,

преди две години почина майка ми.

Татко вдовец стана, аз като сираче

и във наш'та къща тръгна другояче.

Двамата със татко станахме бекяри,

нема кой да готви, даже боб да свари.

И ме принудиха с близката родичка,

аз да се оженя за една вдовичка.

И тая вдовичка, що ми тя доведе,

що ми тя доведе да тъче и преде.

Дъщеря красива, стройна като мене,

двадесет годишна, само за женене.

Това чудо стана с мене и баща ми,

взе, че се залюби, татко с дъщеря ми.

Не се мина време и тя му пристана,

и на бързо мене татко зет ми стана.

Нема и година, роди се детенце

и това детенце, и то род си има:

мене брат се пада, на жената внуче

и родата пуста, почна да се суче.

Сега татко има седем дечурлига,

моята вдовичка роди две и стига.

Нема нищо лошо, арни са децата,

но си объркахме с татко ми родата.  

Тука е по-сложно:

Скрит текст:
Кметът на свищовското с. Хаджидимитрово Нестор Иванов къта уникална молба от 1957 г. Тя е писана от мъж със сложни фамилни връзки, който искал отговор от властите дали има право да получава семейни добавки за сина си, който му се пада и вуйчо.
Молбата, разкриваща до какви парадокси води животът, е от Лаврен Барбов, служител в болницата в Генерал Тошево, и е до инспектора по охраната на труда. В нея пише как мъжът се оженил за вдовица с голяма дъщеря и я осиновил.

“Баща ми, който е вдовец, се ожени за доведената ми дъщеря. Така тя стана моя втора майка, а баща ми - мой зет. Новата ми майка - моята доведена дъщеря, роди момче, което сега е на 12 г. и ми стана брат и същевременно внук. Понеже съм мъж на майката на доведената ми дъщеря, то жена ми стана и моя баба, тъй като е майка на жената на баща ми. Така аз съм едновременно мъж на жена си, но и неин внук”, пише Лаврен. И продължава: “Жена ми роди от мене едно момче, което сега е на 10 години. То стана шурей на баща ми, а на мен пък ми е вуйчо, тъй като е брат на мащехата ми, която ми е дъщеря. По този начин станах сам на себе си дядо, тъй като жена ми е баба, а аз съм неин мъж. Моля да ми отговорите имам ли право за сина си, сиреч вуйчо ми, да получавам семейни добавки”, завършва уникалната молба на Барбов.

# 927
Вижте, ако имате шурей, то жена му е собствената ви сестра, а вие сте мъж. Нейде из законите на Република България имаше ясно описани роднинските връзки. Както и правата и съребрена линия.

Ми преди да напишеш това изказване,да беше прочела въпросният материал за роднинските връзки Heart Eyes,защото по закон брат ми е шурей на мъжа ми. Laughing

# 928
  • Пазете Гор
Исках да напиша отговор, но съм кликнал не съвсем точно, а връз реклами, та ми се отвориха разни церове за либидо. Влезе булката и малко неудобно се получи.

Ей, Бърдс, карайте се предпазливо, че не се знае след 10-15 години дали пък няма да ви сродят тия малките магарета.

Още сложни са:

Братът на баща ми ми е чичо, а жена му - стрина. 
Сестра му ми е леля, а мъжът й лелин (или свако). Тук -там са тетка и тетин.
Сестра на майка ми е леля също. Брат й е вуйчо и си води вуйна.
Балдъза е сестрата на жена ми.

Яко, Нино. Дай да го филмираме това и да се напечелим!

# 929
  • Euskal Herria
Испанците използват една и съща дума за свекър/тъст и за свекърва/тъща. А също и за леля, чичо, вуйчо, стринка и пр.

Сега се сетих, че скоро моя приятелка (на 30 години е) се похвали, че за втори път е станала баба. Нейните племенички родили. Първоначално ми стана смешно, ама като се замислих - децата на брат й са станали родители. Те й казват "лельо", независимо, че са почти набори  Grinning. Та по тази логика техните бебета наистина й се явяват един вид внуци.

Общи условия

Активация на акаунт