Лидл ::56::

• 76 037
  • 746
  •   1
Отговори
# 345
  • София
viki_1974 дано не те подведа, но скоро четох в някаква тема и там точно се коментираха тези квадратчета. Една дама обясни, че това са пълни глупости и цветовете се използвали в производството, във връзка с поточната линия. Дано има някой запознат да потвърди.

# 346
viki_1974 дано не те подведа, но скоро четох в някаква тема и там точно се коментираха тези квадратчета. Една дама обясни, че това са пълни глупости и цветовете се използвали в производството, във връзка с поточната линия. Дано има някой запознат да потвърди.
Скрит текст:

Цитат
Законите задължават производителите на пасти за зъби, козметика и т.н. да посочват подробна информация за състава на продуктите. И разбира се  –  срока на годност. Но ние често и да прочетем не разбираме каква и колко опасна за здравето химия се крие зад сложните латински наименования.

Най-лесно можем да се ориентираме при пастите за зъби – не случайно обаче никой търговец и никоя реклама не посочват следната информация, която е изключително важна за здравето ни:
Обърнете внимание на всяка тубичка с паста за зъби. На гърба й винаги има квадратче.

То може да бъде черно, тъмнокафяво, тъмносиньо и въобще – тъмно на цвят.

Може да е червено и зелено.

Какво означават?

-Тъмните „признават”, че продуктът е чиста химия без нищо природно в него.

-Съставът на червените означава, че те са направени от 70% химия и 30 % натурални съставки.

-Зелените означават,че продуктът е изработен изцяло от натурални съставки.

Това същото почти незабележимо квадратче може да ни ориентира и за шампоаните, душ геловете и останалата козметика. За съжаление обаче много от производителите на продукти за хигиената и красотата си спестяват тази маркировка. Ясно е на всички ни защо, нали?

Но върху тубите с паста за зъби винаги ги има.

# 347
  • София
Скрит текст:

Цитат
Законите задължават производителите на пасти за зъби, козметика и т.н. да посочват подробна информация за състава на продуктите. И разбира се  –  срока на годност. Но ние често и да прочетем не разбираме каква и колко опасна за здравето химия се крие зад сложните латински наименования.

Най-лесно можем да се ориентираме при пастите за зъби – не случайно обаче никой търговец и никоя реклама не посочват следната информация, която е изключително важна за здравето ни:
Обърнете внимание на всяка тубичка с паста за зъби. На гърба й винаги има квадратче.

То може да бъде черно, тъмнокафяво, тъмносиньо и въобще – тъмно на цвят.

Може да е червено и зелено.

Какво означават?

-Тъмните „признават”, че продуктът е чиста химия без нищо природно в него.

-Съставът на червените означава, че те са направени от 70% химия и 30 % натурални съставки.

-Зелените означават,че продуктът е изработен изцяло от натурални съставки.

Това същото почти незабележимо квадратче може да ни ориентира и за шампоаните, душ геловете и останалата козметика. За съжаление обаче много от производителите на продукти за хигиената и красотата си спестяват тази маркировка. Ясно е на всички ни защо, нали?

Но върху тубите с паста за зъби винаги ги има.

Тази информация и аз съм я чела/гледала и чудила дали е истина. За себе си все още не съм изяснила. Просто споделих, това което се коментираше в друга тема. Даже в голяма верига магазин сравнявах най-масовите пасти и повечето бяха с черни квадратчета. Нека всеки прецени за себе си.

# 348
  • Пловдив
относно въпросните квадратчета...
Скрит текст:
всичко това е пълен шит - цвета на квадратчето няма нищо общо със съдържанието на пастата. Може и сами да видите - сравнете квадратчетата на една и съща паста от различни партиди Mr. Green
Преди около 2-3 години беше голяма шумотевица и тогава от доста фирми имаше опровержения на информацията Peace
Ще се опитам да намеря и линкове, но не обещавам нищо, че беше отдавна.
за граха - откакто майка ми ми каза за замразения в Лидл (този с часовника и надпис произведено в България...или нещо подобно беше), друг не съм купувала - и за готвене , и за салати е чудесен Peace

# 349
  • 1st floor
Да ви питам за стреч дънките от кой номер започват ? 45 кг съм и нося 26 Н. по принцип, дали имам шанс?

Почти съм сигурна, че нямаш шанс. Дрехите на Есмара са уголемени.
Принципно нося S/М размер - всичко на Есмара S ми е голямо, но не мога да уцеля XS. Последно си взимах дънкови панталонки S. Прани са ми големи, а като ги понося, стават още 2-3 пръста широки и ги свалям без да ги разкопчавам  Crazy. Горе на колана ми се нагъват.
Но аз съм висока и ще вляза в XS, а пък ти с тези 40+кг.... ако си и по-дребна...  Crazy

Смело взимай от детската номерация най-големия размер, аз така правя! Mr. Green И на мен S са ми супер хлабави и стоят грозно.

# 350
Аз си харесах туристическите обувки и дано успея да се доредя до най- масовия женски 37 номер Whistling Само дано да не са много тежки и да стават за сред природата.

# 351
  • Русе
Момичета,моля Ви някъде ако видите останали пирографи да пишете къде има.
Звънях на националния телефон,отговора естествено беше,че са изчерпани  Sad
Много искам да купя два за подаръци.
Благодаря Ви предварително!

# 352
  • Щастлива мама на 3 слънца
С касова бележка на касата се връща без проблем . Може да има въпроси защо го връщате и т.н.

Често връщам винаги ме питат. За да знаят как да процедират. Явно ако кажа, че има дефект го прибирам ама кажа, че не ми допада го слагат за продажба. На касата като го връщам казват, че трябва да маркират на апарата, защо е върнато.
Бодита за деца са голям боклук. Взех на каката протриха се и пропускат вода. Но за парите си са добре за по сухо време. Както са на промоция

# 353
  • София
Момичета, помощ!

Да сте виждали в София останали от детските килимчета с пистите?

Много ви благодаря предварително Simple Smile

# 354
  • София
Момичета, помощ!

Да сте виждали в София останали от детските килимчета с пистите?

Много ви благодаря предварително Simple Smile

Вчера имаше в Свобода, но не съм заглеждала кое точно беше.
Не си заслужават особено според мен - килимчето е много тънко, нагъва се и се пързаля  Crossing Arms

# 355
  • Пловдив

Пловдив-Филипово в събота имаше поне 10 броя.

# 356
  • Русе

Пловдив-Филипово в събота имаше поне 10 броя.
Звъннах,но пак ми дадоха същия отговор,че са изчерпани,повече няма да им звъня  Crossing Arms
Благодаря Ви момичета,  bouquet

# 357
  • София
Не ни хареса царската туршия в големия буркан.

Дали ще пуснат пак буркани със сготвен зрял боб? Миналата година вземахме няколко пъти и беше страхотен. В къщи рядко готвя боб предвид бавното увиране, та затова с тези буркани беше голямо улеснение.

# 358
  • Пловдив
Навсякъде ли е разпродажбата от 8-ми?

п.п.Нещо не мога да се запиша в темата newsm78

# 359
Зори, пробвай да звъннеш утре. Аз в магазина в Родина като помолих управителката да ми поръча нещо и ме насочи към националния телефон. Тук в Дружбите не ми се е налагало да поръчвам нищо, но управителката е много симпатична и услужлива и за всичко ми помага ако имам въпроси. Ако имаш възможност разходи се към някой друг Лидл и помоли те да ти поръчат. Или просто пробвай да звъннеш на националния телефон утре, когато най вероятно ще е друга служителка. Тази на която аз звъннах за джобните грейки беше невероятно любезна и чак драго ми стана. Не очаквах след като четох колко са груби и рязки в повечето случаи. На мен миналата седмица ми се случи като звъннах да питам за чопърите и директно ми каза, че са изчерпани, а приятелката ми каза, че във Враца имало и даже щеше да ми купи.

Общи условия

Активация на акаунт