Баба Зима вънка шета, Автустинчета ядат пюрета

• 28 777
  • 752
  •   1
Отговори
# 240
Повиването го правя с еднократни чаршафи на нашето легло или на дивана,но отдолу винаги има сложена и голяма пелена,на която се въргаля по цял ден. Така сме поне от месец,откакто татко й я събори с главата надолу с повивалника в кошярата й...
Нослето чистя само с клечки. За да не мърда баща й държи олиото над главата и тя се заблехосва по него или й закривам очите и тя се успокоява.
Играчки избирам от третия и месец насам като сме в магазина,харесам и нещо и и го показвам. По принцип реагира супер емоционално на тези,който после доста дълго й привличат вниманието. Иначе пък тя си хареса един почти безцветен заек ,подарен за Коледа и иска с него да заспива.  Иначе досега съм забелязала ,че масата деца се радват на една музикална играчка. Те са няколко еднотипни- досега съм виждала тромпет,пиано и китара,някой ако иска ще ги пусна на съобщение  Peace Ние взехме пианото и така полудява от него. Сама си го намества постоянно под краката и го натиска с петички. Като спре да пее пак започва да го трещи с пети  Laughing а през това време има друга играчка в ръцете.
Иначе съм изключително горда,че 4-те месеца опити за вкарване на бибата се оказаха успешни и не е като да не може без нея ,но и си я гризка за успокояване на зъбите  Peace
За захранването и ние сме по принцип утре на 5 и 2 седмици ,но хем не съм събрала кураж,хем пък искам днес да захраня. Знам,че е по-добре понеделник, но за мен това е много скъп момент и не искам тати да пропусне първата лъжичка с всичките й емоции  Heart Eyes Затова се чудя,но мен ако ме питате ще се чудя още месец поне,та трябва да събера кураж,че не е прекалено рано...
За фейсбук...наистина е малко грубо,но... Аз не съм се включвала там,най-малко защото смятам,че става като единствена реална цивилизация много лесно,а особено при нас,с по-намалените социални контакти. Та мисля,че не трябва да се ограничавам само с фейсбук,за да не я го приема като единствена социална среда .

Последна редакция: нд, 11 яну 2015, 10:14 от Espresso

# 241
Fiona не помня дали споделих за режима. Изкарах с 90 дневната до обяд. Аз си пия кафето с много мляко и докато измисля как да го пия мина много време и вече ме беше заболяла глава /ако не пия кафе така става/. Отделно от глад се позасили болката и реших, че или почвам другия ден отново или сменям. И смених. На режим съм, но аз си го определям. Ограничавам тестените и сладкото. За седмица преживях един домашен хляб кремкарамел и кутия халва. Не съм се премерила, мисля да го правя всеки понеделник сутрин, както по време на бременността. Дано има резултат.

# 242
ymemansi, не знам дали бих успяла да следвам стриктно режим, аз просто понякога се усещам, че не съм яла, а е късен следобяд. За сметка на това привечер след като вечерям продължавам да дъвча някакви ядки или слънчоглед с филмите. Уж да си подхранвам кърмата, но си е за да ям нещо. Кофти сезон сме от към плодове, а ми писнаха цитрусите. Ананаси в последно време все гадни нацелвам. Манго я има хубаво, я не. А ябълките са ми като лекарство вече. Май това ми е проблемът на мен в късна зима, че не ям достатъчно плодове.

Децата ядоха чак в 5:45 сутринта! Не се и будиха. Но за сметка на това аз ги обикалях перодично, че ми беше притеснено как така не се будят. Към 4,30 на Макс му бяха студени ръчичките и нослето, та го взех на спалнята да го гушкам и той се сгуши и продължи да спи и чак след 6 щеше да се събуди, но му дадох и на него в 6 да яде. Но после ядоха и в 8. Отивам да проверя времето на балкона и ако наистина е приятно след храненето в 11 излизаме, че милите само на балкона ги изкарвах известно време.

Еliee, две от шишетата са ми от раждането и на мен. Другите съм ги купувала по-късно. А бибероните съм сменяла веднъж част от 1чките, които изглеждаха по-стари. Но ако не е употребявано, не виждам какво би могло да му има.  А пък залъгалките единия комплект си им е от раждането и още ги дъвчат, докато мия и стерилизирам другите.

# 243
Аз за една седмица на диета съм свалила 100 грама  Mr. Green страхотен резултат просто 6 килограма ще  свалям до другата зима.Преди години бях на дюканската диета за три месеца свалих доста килограми,но тогава ми почнаха и проблемите със щитовидната та досега се чудя дали имаше връзка.

# 244
Хехе ,и аз уж свалям утре е 2ри плодов -кг и половина досега  #2gunfire

# 245
  • Пловдив/София
Аз не гледам кантара тия дни, че трябва да започна пак разходките и плуването, че да има смисъл. Мисля просто да прави дни с постене и дни без шоколад, преди празниците така свалих 2 кг за 10 дена.

Взехме си бънджи за скачане, ей такова

http://www.bebe-best.com/chipolino-bandji-gashti-samolet-bejovi-p-57795.html

засега е голям хит, но  ни е първи ден с него. Оставихме го 2 пъти по 15 минути и се кефеше, играе си с това мърдащото отпред и така от само себе си се движи в кръг, още не може да скача точно. И така застава прав и кучето започна да го отразява като човек и да го гледа странно, а дреб всеки път се смее като мине кучо покрай него Simple Smile))

до колко време мога да го държа в бънджи и дали може да му навреди някак на крачетата?

# 246
  • София
Привет,
Днес затишие тук - личи си, че времето е било хубаво и всички сме мятали крачоли навън 1stroller Добре, че се стопли, че с детето не бяхме правили нормална разходка от не помня кога. На това хубаво време той си поспа час и половина навън. Дано и утре да е такова времето.

Днес гледах пюретата в ДМ - има промоция на някои на Хипп от 4м, по 1,89лв. - купих няколко. Взех и на ДМ марката - направи ми впечатление, че техните пюрета пише, че могат да се съхраняват 2 дни, а на Хипп по 1 ден (Гербер са три дни). Аз още не съм започнала захранване, но вече шкафът е претъпкан с пюрета - мъжът ми се подиграва, че държа детето на диета и му крия храната Whistling
Вчера пък малко мол-ствахме и направих поръчка за лятна количка от Хиполенд - дано да имат някой от двата модела, които искам. Сегашната ми количка има и летен кош, но искам нещо по-леко, което да е по-лесно са сгъване и като тръгнем на път с него, да не заема половината багажник.

fiona, как е кърмата днес? Моят хранителен режим не върви много добре - прегрешавам всеки ден с нещо, не мога да си наложа пълно ограничение.
elliee, питала си за водата - аз ползвам бебешката вода на Бебелан (около 1,50лв за 1,5л) и на ДМ марката(към 1лв за 1л). И двете могат да се преваряват. Относно затоплянето - ти си прецени. Аз например на Никола му давам топла и студена - според зависи каква имам в момента - но той предпочита май да му е топличка. За затоплянето на пюрето си вземи термочувствителни лъжички - така ще ти е по-лесно да прецениш дали пък не е прекалено затоплено.
riviera, какво имаш предвид с махането на едно хранене - да заместиш едно млечно с пюре ли? Има много време до тогава. Те и без това пюренцата за след 4м не са големи - дори и да стигнете до едно изядено, пак би трябвало да му додадеш мляко.
Пипи, честито ви бънджи - и аз исках такова, но нашите каси на вратите не са особено надеждни (строителят си е пестил парите за тях) и затова се оглеждам за стоящо бънджи, но май първо ще изчакам консултацията с ортопед на 6м, за да питам и аз колко време в бънджи, може ли да навреди или помогне.

Последна редакция: пн, 12 яну 2015, 10:23 от ижинка

# 247
  • Пловдив/София
Аз се чудя дали моят дреб като спи по 2-3 часа навън без прекъсване, това му пречи да спи нощем...Принципно не е от спящите, спи 2-3 пъти по 30 минути (и се приспива двойно по толкова), но навън по обяд си го познавам, че откарва дълго. Днес от 12.30 до 3 без 10, 2 часа и 20 мин. Една педи беше казала, че ако прави дълга пауза денем,, няма да прави нощем (с това спане ако е заспал час и нещо след ядене откарва по 4 часа). Дали има нещо вярно?

Днес уж неделя, а сме много изнервени, искахме да свършим много неща в двата свободни дни, почти успяхме,но сме супер изморени сега...Преди можехме за ден да свършим това, което сега за 2 седмици, а явно още не сме свикнали и си поставяме трудно изпълними цели. За уикенда искахме да идем на кино (свеки да го гледа), да напазаруваме, да сглобим един гардероб, да изчистим, да идем на едно гости и да разхождаме куч и дреб съответно по 2 пъти на ден. Не е кой знае какво, но не смогнахме, не изчистихме и гардеробът е наполовина...Пфу, не знам защо не се справяме  Confused

Вече никаква хигиена не спазвам, не знам дали ще му навредя така...Не е чистенохубаво от 1 седмица, косми не съм събирала от няколко дена, играчките не ги мия винаги като паднат..Дрехи никога не съм гладила, сушилня и това е, наскоро чух, че се пускало по една празна пералня между наши и бебешки дрехи- не го правя. Вие миете ли всички играчки и ако паднат пак ли ги миете? С вода или перете или минавате със спирт?

А моята коса ми омръзна вече, ужасно пада, не ми е за красота толкова, ами че всичко в косми. Постоянно има по дивана, по възглавниците, по бебето намирам...Накрая ще се подстрижа късо, ама ме е страх да не се сдухам, от години я пускам тази коса и все не давах да я стрижат...

# 248
  • София
Играчка и да падне не мия. Все пак вкъщи не ходим с обувки, както и нямаме домашни любимци, не виждам причина да го правя.
Днес сме на консултация и би трябвало и ваксина да бият. Свито ми е.  Sad

# 249
Пипи, аз пък съм чувала, че ако бебето спи недостатъчно през деня вечер е много уморено и спи лошо. Може дневният сън да е за сметка на нощния ако спи толкова, че пропуска яденета. Дребен си смени режима, сега се опитваме да свикнем на новия. Сутрин спи между 8 и 12 половин час, после още половин час между 12 и 3.30, после прави двучасов сън ако го люшкаме в кошницата, после или не спи до 10, или пак половин час.

И аз напоследък съм по-небрежна към хигиената, не съм стерилизирала от месец сигурно. Обаче им е време да започват да свикват Simple Smile играчките ако са плюшени ги пера, ако са само дъвкалки ги мия с бебешки препарат за съдове фрош, с него мия и бутилките. Никога не съм го гладила, в сушилнята на най-висока температура и това е. Само чаршафите му гладя, защото са ми грозни намачкани.

С това отслабване се навих и аз да се претегля и се оказа, че батерията на кантара е умряла hahaha но все повече ми падат бременните дънки, така че има ефект от безсладковата диета Simple Smile  а и обикновено нямам време да ям, чак следобяд се сещам да хапна нещо.

Днес трябва да излизаме да свърша едни спешни задачки и в това време ми е тотална мъгла как ще стане ooooh! а не мога да отложа. Като станах и видях новия сняг ми стана лошо. Толкова ли не му се отпусна на това време още един хубав ден....

Ние утре сме на дк и може би ще бием ваксини. Дреб прави някакви сополки напоследък, но са малко и ще видим дали ще отлагаме. Аз подозирам сухия въздух за виновник, но не съм сигурна.

Хубав ден на всички!

# 250
Здравейте
Ижинка имах предвид колко време трябва да мине и по колко пюре трябва да яде за да махна изцяло обедното мляко.Една приятелка вече го е премахнала, като на обед дава по бурканче и половина пюре на Хип май каза от 125 гр.Моята бебка спи по 3 пити на ден - преди обед от 10 до 10.30ч, след обед от 1.30 до 3.30ч, и вечер от 6 до 6.30ч.Вечер заспива в 9.30, събужда се в 7.30 сутрин.През нощта се буди за вода няколко пъти.Може да се каже че имаме режим.
Да кажа и аз за ваксините - имаме вече сложенидва пъти синфлорикс, един път тетраксим и веднъж шествалентна.Температура вдигна само след шествалента, давах Панадол два пъти и всичко е ок.
Правихме изследвания за АБКМ, била на границата, какво означава това незнам, утре ще я водя на друг доктор - ЛЛ хич не й пука.
И аз от днес на диета- започвам с Японското чудо, ще дам резултат след седмица.

# 251
  • Plovdiv, Bulgaria
Здравейте, пожелавам на всички мирна и успешна нова година, здрави и щастливи деца!
Чета Ви, но не остава време да пиша.
Много ми е полезно всичко, което коментирате!
При нас също предстои захранване, ще започне с картоф! Режима на пух е хранене на четири часа, през деня спи три пъти по час час и половина! И аз като Дани знам, че липсата на сън през деня нарушава нощния сън, затова се старая да не  пропускаме, дори започнах да съобразявам разходките с часовете за спане, т.е  излизаме когато е времето за сън, за да може в интервала за бодърстване да сме се занимавали с игри Simple Smile! Вечер заспива в 19.30 и спи до 6.30 сутринта.
Аз също минах на режим, пробвам системата – 60, ще се притегля като минат две седмици, за да видя дали има резултат.
Приятен ден на всички!

# 252
  • София
И аз знам, че ако бебето не спи добре през деня и вечер е зле, защото е изнервено и превъзбудено. Във всички пособия и книжки за бебета го пише, а и аз го виждам с Боян. Вчера бяхме на мол : въобще не спа там, после в колата заспа, но като стигнахме го събудих като слизахме и беше адски нервен и после цяла нощ през час се размрънкваше и трябваше да ставам да му давам бибата. Моя си спи много през деня, понякога се случва преди баня да спи и си викам, че няма да заспи после за нощен съм, а той си откъртва, като талпа......
уф и на мен ми дадоха бънджи и вчера го извадихме, но видях, че за закрепването трябва да се застопорява добре на рамките на вратите, а нашите са афифни т.к. сме панел, нямаше как да сменяме железните рамки и просто сменихме вратите и от горе с лаисни покрихме рамките. Та сега разбирам, че няма как бънджито да стане Sad мислех че се стяга някак и съм разочарована, защото си мисля, че много ще му хареса. Много ме е яд......освен да търся да видя колко струва такова на място....не виждам как да го застопоря просто.....

# 253
Добро утро!  Grinning

Астинед, не може ли да се откачи частта за захващане и да се захване с кука на тавана?

Децата докато спят растат и не бива умишлено да се пазят бодри през деня.

Отивам за картофчета и ще захранвам в 15 часа, че дъщеря ми ще си дойде тогава и искам тя да им даде първите лъжички. Спрях я от занималня, защото вече виждам колко е безсмислено да я посещава. Тя става в 6,20 и ако вече в 18 започнем да попълваме дупките от занималнята тя просто заспива на бюрото си.

Ижинка, правя последен опит с кърмата. Преди време правих ударно цедене за 1 ден, обаче без резултат. Сега четох, разни жени, които разказват,ч е са възстановили лактацията и им се е случвало съ скокове на интервали от няколко дни. Последна надежда. АКо не стане няма да го мисля повече, че имам едни странни болки в гърдите в последно време.

Бънджи имахме едно време с дъщеря ми, някой го подари. Аз обаче го подарих скоро след това. Което ме кара да си мисля, че съм чела нещо противоречиво за него, но си спомням, че в книжката му имаше някакво време ограничено стоене на бебето вътре.

Подариха ни много симпатични бебешки рамки и се сетих, че не съм принтирала нито една снимка на децата. Мъжът ми скоро ме попита защо ги няма на "стената на славата" в коридора, но толкова неусетно мина времето, че някак пропуснах да направя и много неща.
Коментирахте малко преди няколко страници, че почти сме на половината път до годинка. И на мен  ми мина неусетно някак. Имах планове да се наслаждавам на това бебе(когато не знаех, че ще са две) с цел да точно да не ми минава като миг всичко, обаче пак не се получи. МОже би просто периодът е такъв, постоянно някаква промяна и няма как да не ти отлети бързо времето, ангажиран постоянно с нещо.

Добре, че има слънчице да изляза да си събера малко щастливост, че нещо ми е посърнало тези дни! Днес изпуснах прозореца за трупане на витамин Д, обаче пък се наспах качествено. Сложих единия в детската, другия при мен и за пръв път намалих чувствителността и звука на бейбифона на половина.

# 254
  • София
Бе сигурно може...ама сега тавана да разпробиваме за кука малко кофти Simple Smile

Астинед, не може ли да се откачи частта за захващане и да се захване с кука на тавана?

Аз не виждам какво може да му е лошо на бънджито след като като гледам гащите си е същото като кенгуру..а за тях даже ортопедите ги препоръчват. То винаги ще се намери някой нещо да каже де Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт