Баба Зима вънка шета, Автустинчета ядат пюрета

• 28 842
  • 752
  •   1
Отговори
# 570
Мами, да попитам пак кой от тук пишещите се занимава и във фейсбук групата?

# 571
  • Пловдив/София
fiona, гадно е това с асансьора, ти си герой. При нас също се разваля често, но аз вадя бебето от количката и я оставям долу. Не мога да мъкна и двете, нито да го оставя сам...Но вратата се заключва и не се притеснявам от кражби.
За опера и аз съм си мислила, но не трябва ли да са малко по-големи? Трудно си задържат вниманието по-дълго от 15-20  минути...

Този пост съм го почнала вчера, ама не съм го довършила, хм, само 2 нови отговора...

Таизи нощ мъж ми седя с бебо с цел да не яде от 23 до 05 часа, получи се, като не е ревал много (чак след 3.30), но доста е будувал...И онзи ден седя буден през нощта, притеснявам се да не би при него по-ранното лягане да имам обратен ефект..? Уж всички казват, че колкото по-рано си легне, толкова по-добре ще спи, но откакто го изместихме с близо час по-рано спи адски неспокойно...дано е период, че дори да свикне да не яде, каква полза, ако ще се сме будни даже повече време

# 572
  • София
Момичета, бързам, докато съм с 2 ръце, да се включа по някои теми.

За ОЧНИЯ ЛЕКАР питаше някой - ние ходим цялото семейство при един много добър, той е детски между другото, да не говорим, че аз съм му била пациентка като бях дете още. Работи в една частна клиника тук в София, та който се интересува, ще му пиша на ЛС, в случай, че ми го тръкнат - д-р Цонев, ВИЖЪН, но то от февруари няма вече да работи със здравната каса, да ен говорим, че от край време по ЗК си записвахме часове 2 месеца напред. Той ми каза - задължителен преглед на бебета/деца - на 1 г, 3 г, 6 г. А в случай, еч нещо ви притеснява по-рано - криви оченце, по-притворено оченце или каквото и да е друго притеснение, трябва по-рано да се ходи. Аз така не го послушах като ми разправяше за годинката и на 3 години заведох чак голямата ми дъщеря - и бав, 5 диоптъра?!?!?!?!  #Crazy Ми, вика "тя не чете, как да разбереш, че нещо не е наред, освен като тръгне на училище и започне да се оплаква от главоболие". Малката я водихме на годинка после и още тогава каза, че има 1 диоптър, но не е за очила, а на 3 сложихме и на нея заради астигматизъм сериозен. Носят си очилцата децата и сами си ги търсят още от самото начало, явно наистина се чувстват по-добре с тях.

Ние вървим към оправяне - момата вече спи и нощем, буди се само за хранене, но не е както докато беше болна да реве през 5 минути и да не знае какво иска  ooooh! Още има какво да изкашля, но не е често и звучи по-добре. Открадна си парче ябълка от масата и го смука, смука. Мисля от понеделник да захранвам вече. Да не говорим покрай тия хомеопатични лекарства дето ги разтварях в лъжичка с вода, и покрай сиропите поднасяни с лъжичка, как отваря уста като види лъжицата - ми тя е захранена с хомеопатия и сиропи  Mr. Green

# 573
Мами, да попитам пак кой от тук пишещите се занимава и във фейсбук групата?

Аз съм по-активна там

# 574
Здравейте,мами! Аз съм мама на бебе Иван и ще се радвам да се присъединя към вас   bouquet .През цялата бременност и до сега ви чета с удоволствие и сте супер полезни!особена активните мами😙
Аз да кажа за мерките,че на 4м бяхме 8000гр и 65см   chef изцяло сме на кърма,а от днес започнахме захранването.ще видим колко е наддал този месец  Thinking
за нас спането започва да става проблем,не иска да спи в леглото си нощем.до скоро аз не държах да спи там,беше ми по-спокойно като е при нас(а и с коликите се борехме заедно),но вече искам да си спи на мястото.
май ми се иска да си кажа всичко наведнъж  Crazy така е като не съм писала досега  #Cussing out

# 575
ivan`s Здравей Simple Smile
Добре си дошла да пишеш когато и колкото искаш Simple Smile
Трябва да си оправиш линийката, че не ти се показва. Само се вижда в подписа, че си опитала да сложиш такава.
Колко ти е голямо бебето?
Оф, днес няма никаква активност.

# 576
  • София
На ви активност - ние се родихме 3000 г, но спаднахме до 2800 г, кото се счита за отправното тегло за наддаване. Та за 5,5 месеца имаме общо наддадени 3700 г и порастване с 17 см (6500 г и 65 см е дамата).

# 577
Здравейте, и аз да кажа: много ни мъчат зъби май . Не спира да пъха всичко в устата и да нервничи , много е кисела . Вече горните венци са бели . Вие как сте?Мажа с Бочко  имам и Калгел но ме е страх заради лидокаина.

# 578
Ижинка, благодаря за линка!
Аз умишлено няма да пиша мерки и теглилки, че не обичам бебета да се съпоставят. Всяко си е индивидуално и си надава различно, за мен е важно да си хапва, да е жизнено и усмихнато. Баткото се роди голям и наддаваше много, но какво от това като сега е толкова кльощав, че слагам по стегнати ластици на всички нови панталони и долнища. А други бебета се раждат малки и после стават пухкави Grinning
Вече си имаме нов навик, като беше топло и излизахме малчо се научи да спи в количката и сега през деня там го приспивам и спи по- продължително.
Sisskata, какво му има на лидокаина, не съм запозната? Защо да не е ок?

# 579
Да се включа и аз!ние скоро станахме на 5 месеца и вече от месец папка пюре.Изкарахме тежки колики,но за щастие свършиха преди да стане на три.От тогава от самосебе си спря и нощното хранене.От няколко дена се преобръща вече и започна да спи и странично.За зъбките май ни е рано още,макар че чеше венците.това е засега от мен!

# 580
ymemansi, утре ставаме на 5месеца  Laughing а линийката не мога да я оправя   newsm78 от половин час се опитвам и не се получава....май ще я махна.

# 581
Коминг, аз питах за очен. Майка ми и баща ми ходят на очен във Вижън. Значи казваш, че Цонев е добър.
ПОнеже нямах отговор от вас до сега и запазих час в Александровска при Галя Димитрова. За нея имаше добри отзиви в нета. Работи със ЗК , но чак след лятото час, а без ЗК запазих час за 24.03.Имали някой, който има някакви отзиви за нея?
Коминг, записването на час става ли бързо или пак при него трябва да чакам с месеци?

# 582
  • София
Коминг, аз питах за очен. Майка ми и баща ми ходят на очен във Вижън. Значи казваш, че Цонев е добър.
ПОнеже нямах отговор от вас до сега и запазих час в Александровска при Галя Димитрова. За нея имаше добри отзиви в нета. Работи със ЗК , но чак след лятото час, а без ЗК запазих час за 24.03.Имали някой, който има някакви отзиви за нея?
Коминг, записването на час става ли бързо или пак при него трябва да чакам с месеци?

Охооо, по ЗК чакане до лялото - добреее. При всички случаи на частно ще си със запазен час преди март месец. Писах ти на ЛС. Ние цялото семейство сме при него, нищо че не сме деца всичките. И моите подители пътуват до София за очни прегледи при него, и на всички го препоръчвам.

# 583
Kremolin  , чувала съм че лидокаина бил силен алерген  , пък е и лекарствен продукт все пак . Но ако Бочко не помогне ще се наложи да го ползвам.

# 584
  • Пловдив/София
Днес наистина няма активност, аз прегледах един-два пъти и това беше. Но поне майка ми дойде на гости и вече не я е страх толкова от бебо...тъпото е, че като се опита тя да го приспи пак рева безумно, не се успокои грам за 15 минути, накрая го взех аз и го успокох и приспах за 5 мин. А ползваме един и същи метод (само дето аз го тупкам по-силно). Може ли вече да разпознава майка си и да не иска нов човек да го приспива? Или да му се събират емоции, че и дядо му беше у нас и игра с него? Ами то така никога не можем да излезем вечер, защото майка ми все ще му е "нова" (от няколко часа)...ужас.

Имам няколко конкретни въпроса към вас:

1. За акото. Колко ви е рядко и още ли идва със звук и залп? Ние сме предимно на кърма, с малко АМ Хип. И още се чува много добре като се изака, наведнъж излиза много, редовно извън памперса. Ако го сменя веднага е доста рядко, почти течно (като бяло течение да кажем), жълто, с нишки (като слуз). Ако изчакам 30 мин или повече, е по-гъстичко вече...Нормално ли е това за бебе на 5 месеца? И още ака по 2-3 пъти на ден

2. За приспиването. Има ли бебоци, които спят на интервали от по 30 минути и се будят? И колко време се приспивате? Ние уж имаме режим, но се случва вечер да го приспивам над един час. И после се буди през 20-30 минути..май чак като си легнем прави по час-два. И маха с ръце и се заиграва с каквото му падне преди да заспи, ако няма с какво- вади си сам биберона, разглежда го и се опитва да го пъхне (понякога успява, друг път наобратно).

Общи условия

Активация на акаунт