Баба Зима вънка шета, Автустинчета ядат пюрета

• 28 845
  • 752
  •   1
Отговори
# 555
Мерси! Simple Smile Имаше промяна , да, намали храната или направо пропускаше хранене, затова пък започна да пие повече вода ( аз си давам вода от първия ден, независимо, че е на кърма)Периода беше около 4 дни и след като пробиха венеца всичко се нормализира, но и аз смених биберона от две на три дупки, че тя и бездруго си е мързелива.. затова и се цедя де.

# 556
Denny_Iv, благодаря за инфото! Момчетата също започнаха да пият много вода тези дни. Зъбките им ги напипвам съвсем подадени, но все още под венеца. Дано избият тези дни! При дъщеря ми избиха рано,пак двата горни едновременно, както при тях. Имаше зъби, които дори не бях разбрала кога са се подали. Като цяло на годинка и беше пълна устата със зъби.

# 557
А.момичета,докога се прави тази пауза?Ние сме на 2 седмица и мисля и тазис едмица неделя да си почиваме..Иначе Дидко току-що хапна 7 лъжички и 90мл мляко Simple Smile)

# 558
  • София
Момичета, минавам само да ви кажа очите да са ви не на четири, а на десет, докато децата се въртят - снощи подготвях банята на Ники, а те с мъжа ми на спалнята си играеха. Завъртял се от гръб по корем, мъжът ми му извадил дясната ръчичка из под тялото и Ники си я сложил пред главата, заедно с другата. За миг мъжът ми не го погледнал и малкият решил пак да се завърти по гръб и явно нещо си е изместил ръчичката от ставата горе, защото настана страшен рев. Държи я пусната надолу, не я мърда, ако я пипнем плаче - решихме да ходим в болницата, но преди това взех да го нахраня, че и без това му беше време. Гушнах го, прибрах ръчичката до тялото му и така половин час, докато се наяде. После го сложихме по гръб и започна и с двете ръчички да ни хваща пръстите, хвана си играчката, та видяхме, че вече нищо му няма и не го боли и цяла нощ си спа спокойно. Все пак, като ходим на ортопед след 3 седмици, мисля да помоля да погледне - да не би пък да му е слабо място там и да очакваме и друг път подобни изживявания.

# 559
ижинкамилия как се е подредил  Cry И аз все се чудя дали могат да си направят нещо таакова. Явно да.

Аз влизам да ви кажа, че от понеделник в лидл ще има намалени пюрета /гербер/, каши слънчо, прибори за хранене, памперси, някакви меки суетшърти, памперси, козметика и любимите ми мокри кърпички.

# 560
  • Plovdiv, Bulgaria
Ижинка добре, че с Никола всичко е наред. Аз също днес имах малко поучително преживяване. Оставих Пух в кошарата докато направя пюрето. Чувах го че пуфти, но той издава този звук винаги когато се завърти по корем, затова не се притесних, а приемам че кошарата е безопасно място. Да обаче той така се извъртял че двата му крака се подали през решетките и той един вид виси от кошарата по корем и размахва краката. Това ме подсети, че е време да сложа обиколниците, а и  няма да го оставям  в кошарата без надзор Simple Smile.
Относно кърмата в пюрето или АМ и аз съм в чуденка по този въпрос. Рецептите, които чета пише примерно 1 картоф и 35мл. мляко. В момента процедирам по следния начин - пасирам зеленчука и слагам 1 единица вода и Ам. Получава се доста рядко пюре сипвам го в едно шише и виждам колко милилитра е и съответно правя с толкова милилитра по - малко АМ, т.е днес на обяд дадох 150 мл. мляко и 60 мл. пюре. Когато увелича количеството на зеленчука ще увелича и млякото, за да имам полутечно пюре. Засега тази тактика върши работа бебо се наяжда добре, но дали е правилно не знам!
Ymemansi, аз мерките на Пух ги написах, точно защото като теб се бях притеснила, че бебе което се роди по-голямо от другите взе да се изравнява с тях Simple Smile, но всичко си било в реда на нещата както стана ясно. Кои са любимите ти кърпички?

# 561
silvia45 имах предид лидлските кърпичкки toujours. Аз само тях ползвам.  Ние не издържахме и излязохме на разходка следобяд. Супер си е да се поразходиш малко.

# 562
  • София
ymemansi, могат, могат да се подредят така и то явно много лесно. Днес не му давам да се върти - страх лозе пази.
silvia45, не те ли е страх от обиколниците - аз умишлено не купих, че се притеснявам да не си бутне носа в тях и да не може да диша - май във филми се вкарвам, ама...

По повод промоцията в Лидл - ще ходя аз да напълня кошницата от там. Герберските пюрета ще яде основно, така че ще взема. Видях че има и зелени Памперси - ще излязат около 35ст. на бройка. Миналата седмица взех от промото в Кауфланд и бяха май по 31ст., но вече няма промоция от тях и са по 42ст., така че тези в Лидл са най-изгодни.
Още преди да родя имаше пак намаление в Лидл на нещата на Томи Типи - имам контейнерчета, лигавник, шишето с дупката, чашата - само контейнерчетата ползвам сега и съм много доволна, затова ще взема още един комплект Peace

# 563
  • Plovdiv, Bulgaria
Ижинка страх ме е от обиколниците, аз затова не съм ги сложила, но днешната случка ме накара да се замисля и за тяхната употреба. Принципно изчаквах Пух да е достатъчно голям, за да може да си повдигне главата да се извърти, за да не се задуши. Уфф знам ли и аз вече, чудя се.
 Ще посетя ЛИДЛ и аз за промоциите. Купих уред за подквасване на мляко, пробвах стана чудесно, т.е подготвям се за 12 месец, когато ще почна да давам кисело мляко на бебо.

# 564
Silvia45 и аз много искам да подквасвам мляко, но като знам, че трябва да купувам прясно мляко от чичовците, дето продават от багажника и ми минава ентусиазма  newsm78. Може би трябва да се разтърся повече за млекомат, или да намерим някой човек в близките села и да ходим веднъж в седмицата.
Иначе днес дадох пащърнак, заедно с тиква и картоф - ако му бях дала купичката, щеше да я оближе  Joy. Последните дни изяжда към 120 гр. пюре и после не иска да суче  newsm78. Обаче огладнява много бързо, и разходките стават кратки. Дали да му давам повече пюре? Педи каза за тази възраст 160-180 гр.. На мен ми се вижда много. newsm78 newsm78

# 565
  • София
Привет, едвам ви изчетох... Тази седмица три пъти ходихме до педиатърката. За малко ни се размина АБ. В сряда се усъмни за състоянието й, но предписа само инхалации с вентолин и Проспан сироп, днес сутринта беше решаващото преслушване и слава богу гърдите са чисти. Все още подкашля и изкарва секрети, като ме види вече с физ. разтвор и после с аспиратора с прахосмукачката и изпада в луда истерия. Аз също се заразих. Едвам дишам, единият от батковците също, но той явно леко ще го изкара. Много коварен вирус е оказа, така и не разбрах къде бебето го закачи. Явно и комбинацията с ваксината й разказаха играта. Много тежко го изкара, даже още не е минало... Оплаках се...

Ако може да се похваля, че съм още много ентусиазирана. Използваме активно многократни пеленки. За сега нямам пълен набор за цяло денонощие и освен това почти всички са ми различни модели и марки, но определено има дни в които вечер слагам чак памперс. И не се вмирисва цялата стая на Зайо Байо , когато някой свърши голямата работа.  Grinning Изобщо не ме затруднява процеса, аз така или иначе привечер пускам пералня на бебетата.
Браво за успеха с многократните пелени! Акото предварително го изпираш на ръка, предполагам?  newsm78 А пишканите подложки, ако не се перат всеки ден сигурно ще вмиришат цялата къща. Преди с близнаците пусках по-често пералня, но сега на Миа пускам на 4-5 дни веднъж... И на каква температура переш, за да се изпират добре?

Аз влизам да ви кажа, че от понеделник в лидл ще има намалени пюрета /гербер/, каши слънчо, прибори за хранене, памперси, някакви меки суетшърти, памперси, козметика и любимите ми мокри кърпички.
И аз ползвам само техните кърпички още преди да се роди бебето. Мисля да си взема минимум 10 пакета да си имам.

# 566
Здравейте,присъединявам се към вас!И моето бебче е родено през август.Ще ви следя с интерес!

# 567
iva81n Добре сошли сте с твоето бебе.

Синковеца пак се обърка нещо днес и заспа в 18.30. И снощи беше така. После пак ще се чудя как да го "забавлявам" посред нощ.

# 568
iva81n, добре дошла!
desimira, понеже имам малко пеленки и все още нямам кофа и т.н. атрибути всичко изплаквам предварително и реално то стои мокро. Пера на 40 градуса. Това е средно, едните пелени пише, че може на 30 другите на 60.За сега са нааквали директно само пелени с полар при дупето и всичко се изпира перфектно. Аз слагам и едни еднократни подложки като паяжинка, които обират кашата много успешно. О, при нас една пералня задължително имат.  

Асансьорът ни пак не работи и качвах децата, после количката, после покупките, че бяхме на пазар и в икеа... просто днес ми е супер скапан ден! Ще си сипа едно вино.

Намерих си аз развлечение. В работилничката, където дъщеря ми ходи на рисуване в другата събота организират Глино-вино вечер. За майки, хахах, ще си правим неща от глина и ще пием вино.

Давам идея и за бебешки концерти в операта. В момента проучвам нещата и ще пиша допълнително.

# 569
  • София
iva81n, добре дошла сред нас!

Давам идея и за бебешки концерти в операта. В момента проучвам нещата и ще пиша допълнително.
Това звучи интересно, ще следя.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт