Баба Зима вънка шета, Автустинчета ядат пюрета

• 28 811
  • 752
  •   1
Отговори
# 660
сега се сетих, че каката получаваше такова ситно обривче около устата всеки път когато похапваше нещо млечно, особено кашкавал. След известно време изчезваше. Вече го няма, нямам представа какво беше.

# 661
Daйте да съберем идеи за ново заглавие.

По гръб, по корем, АВГУСТИНЧЕ се върти цял ден

# 662
  • София
Леле fiona и за тичане си мераклийска Simple Smile аз съм голям мързел Simple Smile

По това което прочетох и ние сме по скоро дете по учебник, а не ангелче Simple Smile Между другото напоследък прави много лоши номера навън на разходките и не знам какво да го правя....а именно като излезем и заспи, като се събуди кротува макс 15 минути и изведнъж решава, че живота му е писнал и почва едно бутане, мъркане, и скимтене, което постепенно преминава в писък...не е рев като рев, а точно проклетия. Ако го изкарам от количката веднага млъква и почва да се оглежда любопитно. Интересното е че ние сме с летния кош и той си е надигнат леко, а като направи така пробвам и съвсем да го вдигна, но не помага. Просто иска да се махне от количката. Пищи като съдран....успявала съм с някоя играчка да го залъжа най-много и това е. Та и днес така се прибрахме Simple Smile Спа един час и нещо и по кротува буден макс 20 мин и настана ада Simple Smile Остава ми да опитам коша да го слагам обърнат, а не към мен той просто иска да е извън количката, като се събуди и да разнообрази. Да е топло веднага ще седна на някоя пейка и ще го изкарам, но сега не ми е ОК. Ето сега се прибрахме и нарочно го сложих в шезлонга и той си гука нещо и си говори и си се занимава сам, а докато стигнем до входа ни чуха всички Simple Smile

# 663
половин годишни са ни вече Августовските човеци.

# 664
  • София
Августинчетата на половин годинка стават и на дупетата сядат

# 665
Тази люта зима мина, Августинче става на половин година
Снегът навън се стопи, Августинчето вече седи

# 666
Августинчетата дупета надигат, скоро няма да се стигат.

# 667
Astined, аз на планове съм бетон, обаче да видим каква ще е действителността. Ето с упражненията горе-долу се оправям. Обаче с храна хич, и само се оправдавам,ч е нямам време и затова не съм направила сладкиш. Едни банани за пай си седят една седмица в хладилника. Изядохме вече маслото за блата на печени филийки, докато се наканя да го направя. Само да мине понеделник и се стягам. Искам много да заприличам на фигура както когато бях на 23. Тази година ставам на 33, както казва Карлсон,  в разцвета на силите си трябва да съм. И знам, че ако сега не се стегна ще става все по-трудно от тук насетне. На мен и преди ми се е случвало да си създавам насила навици. МНого ми е трудно в началото, обаче някои неща се запазиха и до днес. А и освен това дъщеря ми вече е голяма и аз хубаво на теория и обяснявам колко са вредни закуските в лавката им, обаче като давам смесени сигнали, тя как да ми повярва. Заложила съм големи цели за тази година, пък да видим. И 5 неща да променя ще съм една идея по-добре.

Моите деца пък са променливи  Crazy Държат се по различен начин в различни периоди. Може би типовете се определят по това какво е преобладаващото поведение или какво е поведението при липса на смущения(да речем ваксини, недоспиване и т.н.). Ако е така то май се приближават до деца по учебник. Лесно се приучават към нови навици, за мое нещастие и към лошите. Сега на целия хаос след ваксините, мисля, че почти преборихме дневното спане в количката.  Вчера Макс както помириса Прасчо заспа за 1 минута. Свикнаха и с тъмното в комбинация с бейбифона и по-конкретно една мелодия, и знаят, че това е сигнал за сън. Съответно заспиват или започват да протестират, когато не им се спи все още. Има го и този момент, защото след баня като на единия му се доспи трябва да загася и реално едното бебе винаги почти е прецакано, защото почти винаги имат малка разлика в часовете за сън.

Ей, колко много предложения! ДОвечера ще сменя анкетите, ако имате още идеи сега е момента.

# 668
Мамо давай ми да ям,
да пораста аз голям.
Татко заведи ме на морето,
да си опека дупето.
Како хайде с тебе да играя,
кучето не иска, все ме лае.
Батко, Август ще те черпя торта,
ако ми дадеш мотора.
Бабо стига бузите ми мачка,
аз не съм играчка.
Дядо идвай да помагаш,
аз им казвам - те не схващат.
Май езикът е различен,
моят на усмивки по прилича.
Те говорят нещо - не разбирам,
уморих се ще заспивам.
Малък съм за тез неща,
за сега ще си мълча.

То е ясно, че за заглавие не става, ама изведнъж ме връхлетяха рими Simple Smile

# 669
ymemansi, много добро  Peace Браво!  bouquet
LiNa07 ,и аз така се водя от детето. Има неин си режим,който е плюс-минус 1 час. Когато го наруши изцяло ,това означава,че нещо не е наред при нея.  А какво се случи с лечението,че и мен ме чакат кортикостероиди ,но не мога да се цедя и само го отлагам Sad

# 670
....
Те говорят нещо - не разбирам,
уморих се ще заспивам.
Малък съм за тез неща,
за сега ще си мълча.

...

EEE, страхотни рими, тези двете най са страхотни!

# 671
  • София
fiona, и аз като се зачетох в определенията на групите деца, видях, че границите са много размити и моите в различните си периоди са попадали в различни групи по различни признаци. Първо си мислех, че категорията "бебе по учебник" е безсмислена, защото развитието на детето няма нищо общо с това ревливо ли е, слънчево ли е по характер, после видях колко още характеристики са дали и колко е размита групата.

ymemansi, страхотно! Да те назначим за автор на заглавията - гранция, че ще са винаги с ритъм и рима.

За обрива около устата - четох, че може да е и заради постоянното плюнчене, да не говорим че лапа всичко! Просто не мога да допусна, че около устата ще има обрив от КАРТОФффффф. Днес 2 пъти ми рева, защото й отнемах неща, които не стават за лапане - една инструкция за употреба, после една кутия от  ампули вит. С - рев с писък, че съм й я отнела! Я па тя!!!!

# 672
Ох,много съм разсеяна  ooooh! За обрива и аз щях да пиша - и ние редовно си го вадим и се скрива . Бях убедена,че е от лигавенето и то не само на ръцете,а и когато лапа някоя играчка и после я въргаля по лицето си. И все пак го споделих с педито - и тя го потвърди. Алергиите към храни се проявяват по доста други места .

# 673
Момичета,и тук дасе похваля-без да разбера си имаме 2 зъбчета!!! Simple Smile)) само ми надраскваха,но сега и погледнах-като 2 лентички,все едно е порязано,много съм развалнувана  Laughing..А от два дни много спинка дали е възможно да е това..но сънливост от зъби... ThinkingА и няма температура-36.8..На всичкото отгоре от неделя сутринта не е акъл и май се е спекъл от морковчето..3 ден ни е чудя се дали утре следобед или тая вечер да му дам 1-2 лъжички ябълково пюре и изобщо как се процедира сега със зъбите и захранването??

# 674
За обрива и аз да кажа - ми същата работа  Joy. Особено като му бяха ръцете цял ден в устата. От известно време по-малко ги лигави, повече играчки тъпче. И питахме педи - каза ако е само около устата - от лигавене, ако е алергия има и по тялото.  Peace
Моя днес е пич - стана в 8:45, в 11:30 заспа за ЕДИН час (чудо  Shocked), в 14:20 заспа като излезнахме, и ОЩЕ спи #Crazy. Изумена съм  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт