Баба Зима вънка шета, Автустинчета ядат пюрета

• 28 754
  • 752
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Ми мислех от навършени 6 месеца ама като стана така, че сме на АМ първо, второ наддахме солидно (но изведнъж почнахме по-малко) и трето сме на максималната доза мляко и няма на къде повече да качвам - та реших от навършени 5 да почна (а и нали ми е първо ми е мерак). В допълнение имаме сериозно слюнкоотделяне, което уж е от показателите, че е готов. Естествено не сядаме, макар че много обича да го подпра с възглавница, но аз гледам да е под наклон, като на шезлонга, някак под кръстчето, но му е мерак да гледа от по-високо. Когато е в мен и все едно аз съм шезлонга(как го обясних само) тогава се опитва и да се надига, но от пълно легнало не. Ако се дърпа ще отложа просто ама не ми се вярва някак Simple Smile

Каква диета почваме последно Simple Smile Ще имали режим или просто ограничения...при мен не свършиха работа, така че искам изпитане диета....ще взема да погледна 90 дневната ама исках някоя по-кратка и да не изисква толкова работа от моя страна. Май няма такава опция......

Пипи надявам се да влезете в по-добър период и да си отдъхнеш, но трябва да ти кажа, че докато ти си в такова емоционално състояние бебо няма как да е в по-добро. То е омагьосан кръг, но ти си тази която трябва да го наруши....няма как да е малкия....не искам да давам много акъли, защото определено не мога да се поставя на твое място...но все си мисля, че моя бебо е кротък, защото аз съм спокойна (ymemansi знае какво чудо беше в болницата, когато аз се чувствах много зле, а Боян не ме оставяше да мигна нито една нощ. Направо си мислех, че трябва да се хвърлям от някъде, ако ще е така. Но два часа сън на куп и свещички за болката вкъщи ме вкараха в релси и Боян стана ангелче. Но пък аз имах напълно обратна предварителна нагласа на твоята. Мислех, че няма да спя въобще, аз нямам кой да ми помага, освен съпруга, но той излиза много рано за работа и се връща доста късно и все пак трябва да спи. Та си мислех, че ще е някакъв ад, но бях готова за него и доброволно, така да се каже си слагах главата на дръвника. Знам че нито кино, нито нощно заведение ще видя скоро. Че няма да мога да ходя на конференции и пътувания в чужбина в близките години. Просто за всичко това си бях дала предварителна сметка и сега ме изненадва даже приятно когато успея да свърша нещо, което не съм очаквала (например разходка в мола или като беше топло да седнем на заведение в парка). По-малки очаквания, водят до по-малки разочарования предполагам. Дано не се отдаваш на депресията, защото е неприятно. За външния вид не ми се говори даже ..... и аз като всяка жена съм суетна и не се харесвам сега, но гледам и това много да не го мисля. С мъжа ми сме 8 години заедно и ако външния вид ни е водещ за никъде не сме Simple Smile Ще се постарая да вляза в ред естествено, но няма да се вманиачавам. Има тежки моменти, но ще ги посрещаме и това е. Те и други са ти казали...не можем да ги върнем...Ох не знам кураж дали ти давам...дано....

За косата и очите да кажа, че моя си е с тъмно кафяви очи и не вярвам да има промяна, даже са по-тъмни и от на баща му (моите са светло кафяви), не знам ще изсветлеят ли, защото май обратното е по-често. Косата е светло кестенява, като моята оригинална, на баща му е черна. Надявам се да стане черна....не знам дали ще има промяна и в това. Със сигурност е взел нашата боя, че и двамата сме доста чернички с баща му. Ние си знаехме, че цигънче ще си имаме Simple Smile

# 76
  • София
Пипи, писали са ти момичетата, но и аз да кажа - период и ще мине, трябва само мнооого търпение. Зле ти е, но трябва като Барон Мюнхаузен да се хванеш за косата и сама да се изтеглиш нагоре.
И Никола си реве още, а през 1 и 2-ри месец беше ад - и мен ме бомбардираха същите мисли, като теб - не ставам за майка, защо родих, защо това дете така ме наказва с плача си... но в един момент се стегнах и си казах - ще мине някога и някак, а аз съм най-важният човек за това дете и трябва да съм възможно най-адекватна и ще се взема в ръце.

При Ники косата се променя сякаш с всеки ден - роди се с черна, после започна да изсветлява, стана с червеникав отенък, сега е светло кестенява към тъмно руса на моменти. Очите бяха тъмно синьо-зелени, сега вече са зеленикаво-кафяви. Надявах се да остане със синкави, но няма да са така явно.

gretalinka, 1. аз имам няколко лъжички: малки пластмасови термочувствителни; силиконова-анатомична, но ми се струва голяма за устата му; и термочувствителни с мек връх - смятам с тези да започна.
2. мисля да отсипвам пюре в контейнерче за съхранение на храна (взех си три на Томи Типи), да добавям малко АМ и от там да го храня.
3. това ще го говоря с педиатъра, че и на мен ми е малко неясно

Ние вчера се прибрахме от празничните обиколки при бабите - за десетина дни навъртяхме над 1200км из България. От целия престой по бабите стигнахме до заключението, че ние най-добре знаем как да си гледаме детето и се справяме перфектно, а бабите само объркват работата Crossing Arms Whistling Crazy
Днес бяхме и малко на пазар в Икеа и Ринг мол и детето си поспа добре в количката, чак си удължи времето за ядене с час и половина. В Next в Ринг мол има намаление и бебо се сдоби нова дрешка. Аз си взех дънки и ми идваше да потъна в дън земя - качила съм два размера от преди да забременя - страшно е положението #2gunfire

# 77
  • Пловдив/София
ох момичета, много ви благодаря. Все повече ви се радвам и някак имам образ в главата си на (почти) всяка една от вас. Едно време не харесвах бг мама, струваше ми се фанатичен клуб на превзетите майки, но е пълно с нормални готини хора и все повече разпускам тук...

Дани, точно така е: "Това, което ми помага да не се предам е простият факт, че не мога да се предам. Не мога да седна и да кажа не мога повече. Мога да го разнасям на ръце и да рева и да повтарям, че не мога повече, но всъщност мога и продължавам просто защото няма друг вариант." Супер казано!

И аз знам, че мога, наистина ми минава като видя усмивките му (днес докато ревах и мрънках как не издържам и колко ужасно бебе е, ММ легна до мен с бебо  на ръце и го вдигаше и ми го тикаше пред лицето, а бебо като лети винаги се усмихва много..и на третата усмивка не издържах и се усмихнах и аз Simple Smile ).

Разпуснах днес с разходка на кучето и после ходихме до ИКЕА, избрах си най-скъпия гардероб  Embarassed Ъглов, с огледало по средата, 4 крила общо. Сега сме двамата с ММ в двукрилен и всичко е наблъскано и намакчано на топка...надявам се с големи гардероб да е по-подредено. Ще го взима ММ тия дни, че с бебо нямаше как да се съберем.

За захранването- на нас ни подариха малка сребърна лъжичка, мисля в началото да е с нея, и без това едва ли ще може да поема големи хапки.
И един въпрос: бебоците ви търкат ли си очите? Отксоро го прави и се притеснявам да не са му възпалени, че моите постоянно са...И имаше на челото между очите като обелена кожа, малки бели власини, нз как да опиша..така ми става на мен след басейн ако не сложа крем- изсушава се. Случвало ли ви се е? Май трябва да взема крем за лице, че имам само за студ и го слагам преди разходка, съответно на студа не сме излизали 2-3 дена и не му бях слагала нищо на лицето...

# 78
  • Точно където трябва
И един въпрос: бебоците ви търкат ли си очите? Отксоро го прави и се притеснявам да не са му възпалени, че моите постоянно са...И имаше на челото между очите като обелена кожа, малки бели власини, нз как да опиша..така ми става на мен след басейн ако не сложа крем- изсушава се. Случвало ли ви се е? Май трябва да взема крем за лице, че имам само за студ и го слагам преди разходка, съответно на студа не сме излизали 2-3 дена и не му бях слагала нищо на лицето...
Моята си търка очите като и се спи, ама много ги търка.

# 79
  • София
Да, търка си очите - редовно, когато му се спи и понякога ги търка и като се събужда.

В предния пост забравих да ви кажа - ние тук хубаво си чакаме да дойде 5-6 месец да захранваме, а други хора действат по-експедитивно. Онзи ден говорих с позната, с дете на 2 и половина, пита ме какво яде Ники - мляко, какво да яде. Нейното дете на 4м било вече на попара с масло и сирене, а на 5м ядяло от пилешката супа на баба си newsm78 А друга пък се гордее, че сега давала на двумесечното си бебе да смуче кебапче Shocked

# 80
И моя младеж си търка очите като му се спи. И си мачка ушите  Joy И като се събужда също си мачка ушите. А напоследък много бръмчи - като се събуди започва веднага, и после по цял ден - съответно сменяме по няколко лигавника на ден, защото от бръмчане всичко е в лиги  Joy

# 81
  • Пловдив/София
Аз вече съм нормална  Grinning и да попиша за бебо..

Около празниците пътувахме и изведнъж някак си придоби много нови умения. Първо започна свободно да се обръща настрана и от корем на гръб. Преди успяваше рядко, а сега като го сложа на повивалника и хоп- завърти се надясно, докопва си плик, пъха в устата и се хили доволно.

Започна сьда хваща хубаво предмети, има координация на ръцете и пъха всичко в уста, разбира се. И си заглежда дрехите, примерно като има картинки на краката се ококорва, пипа ги и успя да си захапе крака  Grinning Много порасна изведнъж някак си, може би затова последните седмици яде нощем като луд...

ааа да, като казахте за мачкане на ушите- онзи ден си хвана пишката  Embarassed

# 82
ЧНГ и от мен! Много здраве и щастие и спокойни бебоци Simple Smile !
Това седене в къщи прецаква цялата работа! По едно време мислих да предложа да си направим чат,че като огладнеем от скука или нерви да се подкрепяме там  Laughing Аз като излизах есента един месец всеки ден и така свалих,но минавах по 6-7-8 км на ден с коликата и не ми се ядеше,а сега в къщи само ровя шкафа със тестените  Embarassed А се дразня на новата си фигура,че преди си бях като картоф,набучен на клечки, а сега съм самоковски картоф,набучен на клечки  Mr. Green Всичките ми килограми на мен са се натрупали на мен около бременната зона- корема, кръста... и сега съвсем не изглеждам естествено  Laughing
И на мен не са ми превели майчинските. По Коледа недоволствах,но сега го оценявам,че не съм ошушкана нацяло  Laughing
Пипи ,
Скрит текст:
разбирам те напълно! И ние сме 9 години заедно с мм, и ние имахме такива ужасни месеци. Говоря ти от опит- и според мен трябва да се успокоиш. Аз така бях до 3-я месец на бебка и преживях ужаса. Знам какво изпитваш и според мен това се дължи на безсилието да накараш бебо да се успокои. Това те съсипва психически и те кара да си скубеш косата и т.н. Един ден ми казаха няколко мами : "Не знам как имаш сили да се справиш", аз аз им отговорих,че нямам избор,затова сме мами. Аз също изпитвах и гняв и безсилие и ужас и съжаление  .... За плача на бебовците- това им е основната форма на контактуване с нас и когато плачат,означава,че нещо не им е наред,било то дори чувството на дискомфорт от преобличането. Като разбрах ,че е плакала от рефлукса така и аз не съм можа да и помогна , каквото и да бях направила ми стана гузно,че са ми минавали такива мисли ,но и ми олекна,че вече мога да и помогна. От тогава се успокоих. И започнах спокойно да я разучавам. Сега по празниците пак започнаха мрънканици и ми бяха нужни 4-5 дни, в който да разбера,че я започнаха зъбите, кога реве от глад,кога реве защото иска да я оставя, да и пея песничка или ако не й хареса песничката да я сменя с друга. Вече са по-големи бебоци и потребностите и желанията им се увеличават Simple Smile И от опит и аз разбрах,че никой не може да леда бебо по-добре от мама!  
и ние търкаме много очите,когато и се спи. Peace
gretalinka,лъжичките сега е препоръчително да са силиконови,за да не им се наранят венците.също да са тесни и по-плоски в началото. И аз ще ползвам контейнерите за кърма за пюретата. За третото и аз не съм наясно.
И нашата коса изсветля , а очите се поизбистриха още,но и покафеняват.
Ижинка, аз още в началото си знаех,че бабите само е объркат и не ги допуснах да ми се бъркат много и при всяка удобна ситуация го доказвам на мъжа си  Laughing

# 83
Радвам се, че съм ти помогнала, Пипи! Simple Smile

Дребния не бръмчи, но тъпче ръцете постоянно и покрай тях се стичат купища лиги. Слагам лигавници, които са с найлон от долната страна, за да не му мокри.

Като му се доспи търка очите здраво. За кожата не мога да дам мнение, не съм виждала.

Изчезвам, че ще къпем след малко, после ако мога ще допиша. Лека!

# 84
Онзи ден говорих с позната, с дете на 2 и половина, пита ме какво яде Ники - мляко, какво да яде. Нейното дете на 4м било вече на попара с масло и сирене, а на 5м ядяло от пилешката супа на баба си newsm78 А друга пък се гордее, че сега давала на двумесечното си бебе да смуче кебапче Shocked
[/quote]

Само мога да кажа Господ да пази децата на такива безотговорни майки, като знам какви последици може да има една алергична реакция. Моят съвет е небързайте със захранването и бъдете внимателни и търпеливи. Все пак цял живот ще си ядат храна, няма за къде да се бърза.
За 90 дневната диета, ако някой добър човек реши да споделя ежедневно менюто си за следващия ден може и аз да се включа. Иначе нямам никакво време да чета и да се образовам на тази тема. Аз мисля да си карам на ограничения, макар че Астинед малко ми секна ентусиазма Grinning и без това само се чудя как да се откажа още преди да съм почнаала Embarassed

# 85
kremolin Аз не съм ровила много, но попаднах на този сайт с примерно меню. Може да се водиш по него. Аз мисля да почна от утре по този режим, пък като почна да свалям може и да си мина на мой си. Но нещо трябва да ме оттласне първо...

http://xn--90-8kcailcfd3a4cc3e.com/

Пипи браво на твоя младеж Simple Smile
А има ли други, които даже и главата не си повдигат още или е само моя мързеливко? Не се обръща сам, но аз го издърпвам за ръката и го оставям да си извади другата и почти веднага успява. Значи не е чак такъв тюфлек, просто трябва да се задейства малко повече. Направо ме изумява. Помрънква малко и веднага си наглася ръката в устата и така си стои полегнал бузата и си лиже доволно плячката. Опитва се усилено да се изправя напред когато е в шезлонга. Главата си я избутва силно напред и стои доста време в почти седнало положение. Много ми е странен. А играчката над леглото толкова силно я дърпа, че баща му го намери днес с играчката върху него и той здраво захапал да я яде. Как я е съборил не знам, ама добре, че не му се е стоварила върху тиквата, че тя си е голяма и като нищо да се дрънне. А кашлицата му хич не се оправя. Вече се чудя какво да го правя. Остава му още един ден антибиотик и подобрение никакво. ММ ме плаши, че са щели в болница да ни вкарат. Като спи диша нормално, но буден много хрипти. Ще ходим утре да го види педиатъра. Всеки ден му правя инхалации и 2 вечери спа с компрес с извара. Друго изобщо не ми хрумва да му правя.
Отивам да спя, че сили нямам вече. Лека на всички!

# 86
  • София
Същия сайт с примерно меню и аз гледах.....само не ми я ясно уж разделно пък закуската всички дни е плодове....ма разбрах трябва да е само един вид и никакъв друг.  Кофтито е, че свикнах да си пиивам мляко с нес сутрин ама няма да стане с тоя режим. Трябва да се накупят плодове, че имам само някакви мандарини, а и днес сготвих свинско в зелев лист и щеше да става ако нямаше ориз - те са като големи сърми с цяло парче месо, така че и утре не мога да почна. Ох дано успея да се организирам и да даде някакъв ефект, че не се търпи. А аз си мислех, че като почнах преди месец да се ограничавам ще тръгна да свалям и едва ли не за официалната ми защита към края на февруари ще мога да вляза в по-официални дрехи.....мечти, мечти...

# 87
Аз от другия месец мисля да секвам кранчето на кърмата и тогава да подкарам 90 дневната. Ще видим дреба какво мисли по въпроса, де  hahaha в началото си мислех само да изкарам до третия месец, а сега новото е до шестия месец и край hahaha добре, че си вярвам Simple Smile

Аз да се похваля - най-накрая видях и аз живот! Баща ми се прибра и му дадох дреб за три часа, изкъпах се, преборих ср с халюцинациите за бебешки плач и релаксирах малко. За съжаление той нещо не се е справил добре с храненето, но пък беше успял да го приспи, така че няма големи последствия объркването на режима. Настроила съм се, че сигурно ще се събуди гладен през нощта, защото не е ял достатъчно, но мм е отпуска от утре и съм оптимистична. Освен това направихме един мол и се сдобих със страхотно ново палто! Много съм щастлива Simple Smile

Пипи, като те чета, това е класическа 19та седмица. Виж в нета какво пишат за този период. Аз чета тази статия основно: https://xedra.wordpress.com/articles/livingwithbaby/8magicleaps/  Браво за новите умения! Дреб само координира ръцете, прехвърля играчки от едната в другата и си ги взима, ако са встрани. Не е започнал да се обръща още сам, но аз упорито го упражнявам. Краката още не ги е открил hahaha и веднъж си хвана пишлето, но беше съвсем случайно hahaha днес също като бяхме в мола си хвана играчката на количката, на която има едно плюшено мече и разни други тракалки, и си засмука мечето hahaha много беше смешен, ще го тествам някой път като не може да заспи дали няма да работи като заместител на бибероната Simple Smile

# 88
Добро утро и хубава седмица   bouquet
Като гледам прогнозата за времето и ми става зле  #2gunfire Искате ли софийските мами да си направим една Мол-ска среща? Ама този път наистина  Joy

# 89
Здравейте момичета и за много години!
Пипи, те момичетата вече са те успокоили, но съм сигурна че всичко е временно и скоро ще отшуми. Относно търкането на очички - редовно го прави като ѝ се спи, като се събужда... За да е възпаление, не би ли трябвало да има и зачервяване или секреция?
За диетите, виждам че вече сте се решили на 90-дневната. за тези, които искат по-бърз ефект, не кърмят и са готови и на нещо по-строго препоръчвам тази:

Скрит текст:
Продължителността на диетата Японско чудо е 14 дни.
Кафето може да се замени с чай без захар. През първата седмица ще намалите теглото си от 5 до 7 килограма. През втората седмица с по 500 грама всеки ден. Не трябва да се консумират сол, захар и алкохол. От 7 до 14 ден диетата се повтаря в същия ред. Стриктно изпълнената диета гарантира 3 години запазване на постигнатото тегло. Тези които не могат да задържат когато огладнеят много да си хапнат един плод или зеленчук.
Меню за диетата Японско чудо:
1 ДЕН
Закуска: чисто кафе, без захар и мляко
Обяд: 2 твърдо сварени яйца
Вечеря: Парче месо с много леко овкусена салата

2 ДЕН
Закуска: чисто кафе, парче сухар
Обяд: 2 твърдо сварени яйца
Вечеря: Парче шунка, салата, 1 чаена чаша кисело мляко

3 ДЕН
Закуска: чисто кафе
Обяд: Зеленчуци, плодове
Вечеря: 2 твърдо сварени яйца

4 ДЕН
Закуска: горчиво кафе
Обяд: 2 твърдо сварени яйца, сок от моркови
Вечеря: 2 твърдо сварени яйца, парче шунка, салата

5 ДЕН
Закуска: чисто кафе
Обяд: Печена риба с 1 домат
Не се вечеря

6 ДЕН
Закуска: горчиво кафе
Обяд: Две големи парчета пилешко месо
Вечеря: 2 твърдо сварени яйца, 1 морков

7 ДЕН
Закуска: Горчиво кафе
Обяд: Парче месо, плод
Вечеря: По желание
Не бива да забравяме и водата хубаво е да се изпива по 1.5-2.0 л. Тя подпомага за почистването и изгарянето на мазнините от организма.
Не се отчайвайте когато се качите на кантара и видите, че от няколко дена не сте свалили нищо. Организма се нуждае от малко време за да
свикне с този начин на хранене. Не се предавайте!
Всичко зависи от вас!
Аз трябва да си призная, че никога не съм я спазвала до край - издържала съм максимум до 3-4 ден, обаче резултатът е -1-2кг.,още след първия. След около седмица пак повтарях по 2-3 дни и така докато постигна желаното тегло. Като спра да кърмя това ще е първото нещо, което ще направя за себе си.  Sunglasses
За захранването - взела съм едни лъжички на babylove от DM. Подариха ни и комплект на Томи Типи. Мисля обаче да започна с ДМските, че ми се струват по-плитки и подходящи за мъничка уста.  Wink
Моята девойка ще стане на 5 месеца на 7.01. Мисля, след като ѝ бият ваксината този месец да започваме (или от 19.01 или от 26.01). Не мисля, че е рано за захранване - някъде бях чела / чула, че захранването трябва да започне не по-рано от навършен четвърти и не по-късно от навършен шести месец, така че 5 1/2 ми се струва ОК.
Хубав ден от мен!
Добавям:
ymemansi, и моята мома още не се обръща, иначе с моя помощ застава по корем и ѝ е много интересно, но после и тя налапва я пръст, я юмрук и всичко свършва  Laughing  Иначе се върти почти до превъртане и на ляво и на дясно, но явно дупето ѝ натежава...  Laughing Аз не се притеснявам особено, всяко дете е индивидуално и не мисля че е проблем, че още не се е обърнала, ще се обърне, когато е готова. Обаче явно от 'коремните преси', които правим за гимнастика, усети че има и поза 'седнал', а не само 'легнал' или 'гушнат', така че сега свива юмруци и се напъва да сяда самичка - много е сладка....

Последна редакция: пн, 05 яну 2015, 10:04 от LiNa07

Общи условия

Активация на акаунт