Баба Зима вънка шета, Автустинчета ядат пюрета

• 28 755
  • 752
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Ооооо допадна ми диетата която си сложила Simple Smile Айде от утре я почвам да видим до къде ще изкарам Simple Smile  Simple Smile Просто и продуктите са ми по-лесни и достъпни. Сигурно ще пукна от глад ама Simple Smile Мъжо да му мисли, че като съм на диета не готвя Simple Smile Да яде каквото намери.....

И аз съм набелязала 19 Януари за начало на захранеане, че на 15 трябва да ни сложат ваксина ама ще видим лекарката какво ще каже, да не би да е много скоро, ако не 26. Та може да положим началото заедно. Аз имам една твърда лъжичка от полимерен материал, бях я взела ей така да имам и давам капките с нея вит. Д. Той така хубаво си я взима и си я върти из устата. Ама е късичка, а и нали казвате да не се наранят венците. Взех комплект от Икеа за хранене ама и там май лъжицата не е много Ок, така че ще кажа и аз на ММ да вземе от ДМ.

Искам среща в мола много, но аз съм категорично с градски и трябва да е през седмицата, защото събота и неделя са за ММ. Ще ми е кофти да го оставя и да хукна по молове. Та се чудя до кой мол мога да стигна с градски. С метро мога до този на Стамболийски ама той е малко смотан от към магазини, но ако идеята е да се видим е ОК.  Парадайса с прекачване на метрото после май не беше мноооогооо далече от последната спирка. Ринг мола имало някакъв автобус от Г.М. Димитров май ама не знам дали е като за количка  newsm78 и ако се заредим няколко мами Simple Smile Ще  newsm78напълним автобуса с колички. Някой знае ли дали 111 спира удобно за него т.к. на мен 111 ми е удобен. Най-близък newsm78к ми е на Цариградско ама пък там хич не знам как ще мина с количката, за да го достигна, че от Младост автобусите спират от другата страна и там подлеза е много гаден.
Голям анализ направих Simple Smile

# 91
Искаме среща, искаме. Кажете кога и къде и ще се довлечем.

Тази диета японско чудо ми идва малко драстична, аз не обичам да гладувам.

До сердика център има трамваи и се пресича лесно. Също и до българия мол, там не съм съвсем сигурна, но мисля, че до него стига новата седмица, която е лесна за катерене с колички. Не там пресичането май е трудно, фиона беше разказвала разни епични заобикаляния. И аз искам през седмицата, защото през уикенда е голяма лудница.

# 92
Аз съм с кола, така че мога навсякъде. Мислех си за Ринг Мол, че има най-малко хора, в другите по кафетата е лудница. Но както кажете мамите, които сте с градския транспорт.
Отивам да варя тикватаааа   chef

# 93
Момичетааа, честита нова година! Здраве за вас , бебоците и семействата на всички!

Да драсна някой ред докато ревла е в ръцете на баба си, че мъжо сготви вчера за 2 дни и днес няма за готвене.
На Хашимотките да докладвам от преди празниците- ТСХ- 1,6 , холестерол в небесата/разбира се за сметка на лошия/  Twisted Evil Оставам си без терапия. Ще следя на 3мес. и ако всичко е ок ,когато бебка навърши 1г. - ОГТТ, че сега с тези ограничения и основно въглехидратна храна няма смисъл. Не може да ме лекува и за холестерола трябва да не консумирам въгл. и мазнини а това ми е основното меню. ooooh!
Та в този ред на мисли- за диетата . Такава за отслабване никога не съм спазвала. Вече имам да свалям поне 8 , да не кажа 10 кг. Вместо да свалям аз качвам, но с това хранене беше очаквано. Вече и стомаха започна да ме боли... Упражнения засега не мога да си позволя, докато не направя контролен преглед при кардиолог, който трябваше да е преди мес., но го отложих заради кашлицата на бебка.

За захранването- няколко дни след ваксина е рано.
gretalinka Инфо за принципите на въвеждане, в нета - бол, четете, не бързайте.

Сега за бебка- прекрасна е , подстригах и бритона, че влизаше в очите. Точно на 30 дек. имаше пак нишки кръв в памперса, преди това една точка към 18-19. Ще звъня утре на гастрото, че ми беше казала да давам вит К по- дълго време този път, та да каже колко дълго. В четвъртък сме на консултация   и да решим ще слагаме ли ваксина.

ymemansi- бебка беше в средата на декември с назофарингит и от секрета покашляше. Мина с 3 вида капки, диснимар и инхалации 3 пъти дневно за около 10 дни, но ми беше много притеснено, навън не я извеждах, че бяха мъгли точно тогава. При беб, щом има и Т и е на АБ нека го слушат по- често. Нашата педи направо си каза, ако се влоши да отиваме в болница. Нещо противоалергично даваш ли? И пробиотик заради АБ  Peace

Пипи знам, че не ти е лесно, но ако те успокоява у нас мисля, че положението е по- зле. Голямо носене и приспиване на ръце , вече съм с такива болки в дясната ръка , че на моменти ме е страх, че ще я изпусна. Кърменето отдавна е само в заспало състояние или сънено/веднага след събуждане/. Будна ли е не яде, само реве  Mr. Green Обаче аз някак не се изнервям, нося се на автопилот, но го приемам за нормално. С баткото голямото носене, неспане  и рев започна с никненето на зъбите и захранването и продължи до .... след втората год. май  newsm78  Crazy
Последно преди празниците отидохме до Джъмбо. Планът беше мъжо с баткото да влезнат, аз с количката навън да направим разходка с бебка и тя да спи. Като я сложих ...и ревна, обикалях 10 мин. ,не спира, хората ме гледаха лошо... Гушнах я, реве и се извива, космонавта се пързаля по якето ми....приказка. Духаше силен вятър, реших да влезем в колата. Слагам я в стола- продължава, сгъвам количката , влизам при нея- реве в ръцете, друсам я права, на гърда я слагам , пак в стола, люшкам го - не . Съдра се да реве. Прозорците се изпотиха, тя се изпоти, аз също. Вече нито да излизаме пак навън във вятъра , нито издържах.  20 мин. ми се сториха 2часа. Звъннах на татко и, извиних се и му казах да ни връща вкъщи , после пак да ходят. Развалих удоволствието на баткото, че искаше да избират подаръци с татко му за приятелчета  Confused Прибрахме се и още с влизнето млъкна  Mr. Green И аз като почнах- повече няма да я пипна, както искате я гледайте, аз не мога   Embarassed  Rolling Eyes Crazy Предадох се.... до кърменето, няма как . Взе да ми се смее и да гука, получи целувка и татко и обяви, че мама и е простила   Hug После баткото ми вика: " Мамо, като каза, че няма да я гледаш вече беше много страшно"  Embarassed

Още исках да пиша, но много забравям  Rolling Eyes За среща - в мола на Цариградско мога и да успея да дойда с ревлата , само се чудя като и дойде време за сън как ще я приспя  Mr. Green

Ето я бебка преди празниците,на почти 5 мес.:

http://prikachi.com/images.php?images/827/7828827z.jpg

Последна редакция: пн, 05 яну 2015, 11:27 от mama irina

# 94
  • София
За Сердика даже и не коментирах, защото как си представяте с трамвай да се получат нещата с количка Simple Smile Ми аз май съм на сложна. Цариградския ми е най-близък, но трябва да измисля начин да мина през подлеза, сигурно има релси ама те като знам как пасват на количките. Трябва от спирката за окръжна болница да премина по подлеза дето е до Бриколаж и от там вече лесно ще стигнем до мола. До спирката на Окръжна има автобус дето ми е Ок за количка. Бе то докато не пробвам няма да стане Simple Smile

# 95
За приспиването и аз се притеснявам малко, обаче ще дойдем с кошницата за кола на количката и ако се наложи ще си покажем целия цирк с люшкането в кошницата hahaha нооо какво да се прави, а той може и да не реши да спи, в моловете му е забавно.

За трамваите аз само в 7мицата си го представям, защото е нова, но май и другите трамваи имаха по-ниска част? Мисля, че и някакви автобуси минават там. Споменавам го, защото е най-близкия мол до спирка на гт и има светофари там.

Астинед, минавала съм с количката по гадните релси на подлезите. На нашата количка влизат само задните колела и си е брутално, но се минава. Освен това хората помагат, можеш да помолиш някой за помощ.

Мама ирина, много е готина бебка. И каква коса има! Simple Smile

# 96
Mama irina, бебка е много сладка, много косичка имате.. Simple Smile

Чудех се, чудех се дали да пиша или само да почета малко и да стана да свърша някоя друга работа, ама...май е ясно какво предпочетох... Simple Smile

За среща в някой Мол и аз съм ОК, този на Стамболийски ми е най-познат и удобен, но и другаде е ОК. И без това социалните контакти са ми силно ограничени в момента, та една среща  мисля, че ще ми се отрази добре.

Относно захранването - иска ми се да попитам тези мами, коиот смятат да правят домашни пюрета, от къде мислите да купавате зеленчуците/плодовете за пюретата. Нещо все си мисля, че тези от хипермаркетите са много "пръскани" с какви ли не неща и ми е притеснено, та незнам от къде най-добре да купя/да се снабдя с натурални, възможно най-естествени продукти???

ymemansi, дано се оправи детенце скоро и не се стига до болница. Задължително си го води редовно на преглед да не се случват усложнения.

# 97
Good_girl_and_mother, свекърите ми живеят в къща и имат малка градина,  в която отглеждат това-онова.  Каквото нямат ще вземам от кварталния зеленчуков магазин,  понеже имам доверие на собственика и знам, че снабдява от местни производители. От хипермаркет не бих купила. Работила съм в такъв и си имам едно на ум...

# 98
  • София
mama irina, здравей  Hug Тъкмо вчера се чудех къде си. Прекрасна е бебка - много лъчезарна усмивка и колко гъста коса има Heart Eyes

ymemansi, много го държи тази кашлица - мислила си да пробваш и при друг лекар, освен личния?
good_girl_and_mother, то сега от където и да купиш плодове/зеленчуци, все няма да са много истински. Аз затова смятам домашно пюре само от тиква и ябълка по-натам, защото имам такива от градината на роднини. Другото ще е от купешки пюрета. Но, ако пък все пак се наложи да бъркам и други пюрета вкъщи, мисля от био магазин - най-близо ми е Балев Био.

Отслабващите, какво ядохте досега? Аз отворих хладилника и си дадох сметка, че почти нищо няма там - вчера забравихме да напазаруваме ooooh!, та се наложи да хапна малко мляко с пълнозърнеста зърнена закуска. За обяд ще направя омлет (яйца поне имам), за вечеря и мъжът ми трябва да яде, та имам едно замразено пилешко, което ще размразя и изпека и с картофи за него.

За среща - в мола на Цариградско имам най-голям шанс да дойда, после в Сердика - то и в друг мога да ида, но трябва да уцеля мъжа ми свободен за по-дълго време, за да ни извози, а сега след празници май ще е трудно.

# 99

http://prikachi.com/images.php?images/827/7828827z.jpg
[/quote]

Mama Irinа, ти за това усмихнатото бебе ли казваш колко много плачело Wink

# 100
Май мястото ще е мола на цариградско, сега остава да уточним кога. Аз съм на линия тази седмица всеки ден.

И една статия, на която попаднах : http://www.scarymommy.com/ive-become-a-bitch/ не бих използвала точно думата кучка, по-скоро луда за връзване hahaha останалото съвпада Simple Smile

# 101
Така като гледам най-много желаещи има за Мола на Цариградско. Погледнах и прогнозата - най-гадно време (и съответно най-неподходящо за излизане навън и подходящо за Мол) е в сряда. Ако сте ОК за обед-следобеда - към 13:00 часа, или дайте други предложения?

# 102
# 103
Аз съм ЗА молс,ссамо дето нвма кой да ме докара до там,а с градския не искам да пътувамАз съм в Люлин,за съжаленир.
Ижинка много благодаря.Явно ме познаваш,че сега ще имам истерии относно захранването и ми допадат твоите лъжички.От къде да си купя на Нуби???Иначе и сз имам от пластмасовите ама не ме кефят.Контейнерите ми са пълни с кърма,и тук исках да питам до кога можеше да седят в фрзера,защото аз още август ги затворих и минахаб повече от 3 месеца,ако ли не, да хвърлям кърмата.

# 104
  • Пловдив/София
Мен МОЛът на Цариградско ме устройва, часът също, само не съм сигурна дали в сряда мога, но то не може на всички да е удобно.

Аз лудата изведох бебо днес, първо беше ок, после се появи ужасен вятър, замръзнаха ми бедрата в дънките...дано беб не е настинал, сега си доспива в количката, а аз се цедя, че се оказа, че почти нямам запаси във фризера...
аз гледам до 3 месеца да ги употребя, макар че на някои места го дават до 6 във фризер. Опитай как е на мирис и вкус кърмата, ако не киселее, е ок.

вашата кърма сладка ли е? ММ случайно опита (3 месеца не можах да го накарам и 1 капка да пробва, но се наложуило, за да види темп) и каза, че е супер сладка, като сметана. Да не би да ям много сладко, дали това е лошо за беб? Аз си похапвам шоколад по половин на ден, понякога почти по цял  Embarassed

мама ирина, звучи ужасно този рев и те разбирам за репликата, и аз имах такива вчера...Днес засега сме си ок, макар че преди обед беше рев голям и пак не искаше да яде, но не се изнервих хич

Общи условия

Активация на акаунт