Баба Зима вънка шета, Автустинчета ядат пюрета

• 28 757
  • 752
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Пипи ти ако искаш на Цариградско с какво ще ходиш до там. Аз мисля 306 и борба с подлеза както казах. За сряда мисля че ще съм Ок макар че много лошото време за мен е кофти т.к. не сме с кола и ако е крайно зле ще се откажа, за да не го простудя. Другото е лесно за мен, че ние сме на шише и мога да храня и там. Намират се и места за преобуване по моловете.
а добавя, че ние в 13 се храним, което значи че аз ще се придвижа до там по-рано, за да съм в готовност да го нахраня на мястото за среща.  Но пак казвам ако е -10 или се лее дъжд, мъгла и подобни ще преосмисля дали да се наемам.

# 106
В синоптика прогнозата за сряда е студено, без вероятност за валежи и съвсем лек ветрец. Темп са от -10 до -3. Предполагам, че към обяд ще са по-високите температури. Сега погледнах и по часове - дават го слънчево, около -6, -4. В четвъртък има някаква вероятност да вали, а утре пак ще са такива температурите. На мен ми се струва горе-долу ок за сряда, но все пак кажете ако имате друго предложение.

Аз не съм извеждала дреб, нещо не го кефи количката напоследък. В кошницата е ок, но там не мога да го облека като за навън, много е тясно. Така че аз съм му атракцията или по моловете.

Сигурно и аз ще храня там, но напоследък режимът му е малко объркан сутрин, така че не знам кога ще яде.

# 107
  • София
За мен часът е ОК - Ники всеки ден по различно време яде, така че нямам претенции за час, а и както Астинед каза - с шише е лесно.
За ден - сряда ме устройва също, и четвъртък, петък дори - както ще е удобно за повечето.

danny_p, много добре синтезирано само в няколко точки. Ето това ''I wanted people to help me, but when they did, it wasn’t right.'' първите два месеца ме побъркваше наистина, но после свикнах и само на мъжа ми позволявам вече да помага.

gretalinka, Nuby лъжичките ги взех от дрогерия Лили - там имат малко повече неща на Nuby в сравнение с ДМ например.
И като споменах марката - редовно ползвам и стерилизиращите им мокри кърпички - ако някоя не ги е ползвала още - препоръчвам - с тях чистя бибероните, когато сме навън и забърсвам играчките, които не могат да се перат.

# 108
МНого сте изписали! и още 4 нови поста докато пиша!

За диетите- аз стриктна диета нямам да спазвам. Просто ще се опитам да ям само читава храна, без боклуци. И започвам упражненията от днес. Момчетата имат едно по-дълго бодърстване след храненето в 16 часа, та смятам тогава да бъде. Хайде успех на всички, които влизат в режим на промяна! Смятам и всеки ден да отделям време за някакви козметични неща и дори и у дома да си обличам нормални дрехи, не да вися по клин и потник цял ден. И без ова смятам сегашните дрехи да не ги нося повече  Laughing Парфюмче, спиралка, по една преса на най-горния ред коса. някакви такива неща ми се искат освен чистото ограничаване от храна. Просто искам да се почувствам по-добре.

Аз от некст в ринг мол съм разочарована. Същия е както предишния некст, нищо не са променили. Ние пазаруваме от сайта директно и тъкмо се бях зарадвала, докато не отидох на място. От детските дрехи имаше е единствено хубаво нещо и го купихме, а от бебешките супер ограничен избор. Отделно е толкова тясно, че с моята количка бях като в лабиринт, имаше места на които се чудех как съм достигнала и как да изляза! А пък самия мол...нямам думи. Иначе в Икеа редовно ходя аз, хапвам си кюфтенца и бадемова тортичка, децата спят, като се събудят им е шаренко. Купувам си дреболии в общи линии, по-скоро ми е като разходка. Даже сега скоро пак ще ходя, че нещо ми харесаха едни бебешки юрганчета, мекички. Ако искате да заформим някоя среща там?
После прочетох уговорката за срещата в сряда. Бих могла да дойда, стига да не изникне нещо непредвидено. Може би ще е добре сутринта в сряда да доуговорим в зависимост от времето. Иначе България мол е точно на спирка на 7мицата, обаче е в подлез. Има релси, не съм ги пробвала, тоя подлез го минавам само с чужда помощ.

Подсетих се и нещо друго, покрай захранването. Бях го прочела в един американски блог и го спазвах с дъщеря ми, сега ще продължа и с момчетата. Всичко, което дъщеря ми ядеше, независимо готово или домашно и се предлагаше в чиния, купичка, чаша. Никога не беше яла нещо от опаковката, не беше виждала, че вадя нещо от опаковка през първите и няколко годни. Така си спестих истерията по касите на магазините. Тя не знаеше, че в лъскавите опаковки с картинки има нещо за ядене.

Лигавенето и мрънкането може да са симптом на зъби. Прокарайте пръст бавно по ръба на венеца. При тръгнал да се подава зъб има разлика и венецът не е симетричен. Обаче мисля, че децата са най-кисели преди да започне да излиза. Стане ли много релефно, значи зъбчето ще се покаже скоро.

good_girl_and_mother
, и аз имах като твота дилема. Laughing

# 109
От некст в ринг мола си взех комплект 4 бодита и са много хубави. Но когато ходихме бяхме цялата фамилия и дреб чакаше отвън със свекърите, така че не обърнах внимание на теснотията.

Аз подозирам зъб, обаче той чеше и изглежда побеляло и подуто на десния долен кучешки зъб! Не трябваше ли предните да са първи newsm78 и ми е мъничко притеснено дали няма да има проблем със захапката, ако кучешките излязат първи.

Това с опаковките е гениално! Ще се опитам да го приложа вкъщи, но мм ще трябва да бъде обучен hahaha

Фиона, ние може да се замъкнем до икеа, обаче януарските финанси са тънки...ако се решим някой ден тази седмица ще ти пиша Simple Smile

# 110
И аз съм ЗА Икеа, и за кюфтенца  Joy (не отпада и това за сряда, ако остане).
Ние хапнахме тиква, сравнително добре се прие - първо ме гледаше странно и се облизваше, после започна да плюе, накрая да бръмчи - тогава се отказах  Joy Но числя, че 2-3 лъжички е хапнал.
После излизахме - за един час 6 пъти се смени времето, сега си доспива на спалнята. От десетина дни си смени режима, ама още не мога да му свикна - следобед спи по 3,5 часа  Shocked. Ако сме вкъщи с прекъсване, иска си да суче за заспиване - паузите са от по минута  Joy Расте детето...

# 111
Дребчо започна някъкви нови режими да налага-обедното ядене към 2 го пропуска и изпива към 90мл чай ...попринцип тогава му е обедния сън към 2-3 часа...а днеска неще-чак сега заспа...последните няколко пъти като се приспиваме нещо е нервен-изревава изведнъж и се извива наза на какво може да се дължи ThinkingИначе последните вечери заспива в 11 и се събужда в 8 почти без събуждане  Praynig

# 112
Mrs.Petrova, честито ви захранване тогава!

Драги съфорумки, издържах 10 минути(загрявката), обаче се чувствам перфектно сега. Вместо да се изморя се заредих с енергия! А момчетата са влюбени в мацките, не свалят поглед от тях.  Joy

# 113
Хахаха, браво на момчетата! И браво за загрявката!

Фанито, дреб така се държи като не му е удобна позата или иска да го пусна да си легне. Нещо не успях да разбера как си е променил режима, не иска мляко и вместо това пие чай?

При нас големият фурор сега са цветните найлонови торбички hahaha

# 114
Ами да,едното хранене го замества с чай... fiona ЩЕ споделиш ли какви упражнения правиш?Аз също мисля да започна с нещо..

# 115
  • Точно където трябва
Никога не съм била сигурна що е хиперлактация, ама сега май съм се обзавела с такава. Протичам буквално на час. Бебка през нощта ме дърпа нон стоп. Изпусне ли за 5 мин. и се разбужда. Аз съответно стоя изпъната да не и наруша комфорта и съм с перманентни болки в гърба. Онзи ден щях да се хваля, че точно на Нова година го нямаше онова дразнещо мятане в леглото, ама то си остана само за тогава. Отделно през деня не иска да яде и аз се изцеждам 1 път, че да се освободя.
С изключение на днес-спала е 3*40мин и сега дремна 10 и през цялото време е на гърда.
Напоследък много крещи, понякога серията я държи по час и половина. Как не предразнява не знам. И ужасно много мрънка. Наяла се, наспала се, суха, в ръце и все мрънка. Дано да са зъби, че е страшно.
Искам много неща да питам за захранването. Мисля, че е готова-като взема да ям нещо и така ме гледа, посяга, но ще чакам педи да каже. Така или иначе ще е до 2-3 седмици. Питам на бързо, че...
Примерно захранвам 1 седмица с картоф От понеделник до петък давам по няколко лъжички или постепенно увеличавам количеството, ако тя поиска? Следващата седмица давам втори /самостоятелно/ зеленчук ли или към картофа добавям друг? И така втората седмица? По тая логика ще захранвам 5години. Rolling Eyes Или как? И ако бебка хапне една лъжичка и откаже на другия ден пак така, на третия пробвам ли с втори? Подправките от начало ли може? Добавки като масло като нова храна ли се въвеждат, в отделна седмица? С храненето ще трябва да започна и даването на вода След храната, давам да суче и тогава ли водата. Че при нас няма изразени хранения. Днес е сукала по 3 пъти на час, че все се приспиваме. И като ни предстои ваксина как да ги организирам?

# 116
  • Пловдив/София
Астинед, принцпно с кола мисля да ходя, но ако е все такъв лед не смея да возя бебо, дори мъж ми едвам минава през кварталните улици..в тази връзка предлагам да отложим за другата седмица срещата, тъкмо да може да се планира по-от рано и повече хора да видят, че не всички четат всеки ден. Както кажете де,  ако искате си оставете за сряда, пък аз на деня ще преценя дали мога (макар че имам и други ангажименти тази седмица).
Какво ще кажете иначе за идната сряда, 14.01?

ели, и на мен са ми интересни някои от въпросите ти. И аз съм чела по 1 нова храна на седмица, но то така наистина не му се вижда краят...

аз мисля да процедирам така: захранване на 5.5 или 6 месеца (зависи колко издържа истериите на всяко ядене, иска ми се на 6 мес, но ако не се подобри ще е по-рано). С картоф, смесен с кърма, 3 дена ще давам по няколко лъжички. После 3 дена тиква (или тиква с картоф, че имам такова купено) пак с малко кърма. На седмия ден почивка. Следващата седмица чиста тиква и морков, след това плод или каша (трябва да чета за кашите, че са противоречиви мненията). И след като е опитал всичко това (около 2-3 седмици) мисля да заместя цяло хранене със зеленчуково пюре (обедно). Т.е. на 6.5-7 месеца да има вече 1 хранене на твърда храна. А кога се замества още едно? Още имам да чета, това са ми само началните мисли, според вас ок ли е/

Много готина идея за опаковките, и аз така ще процедирам.

# 117
Аз слледващата седмица не мога.тази сряда съм ок.

Ели, при хиперлактация на една лекция за бременни казаха да се изцежда преди кърменето, за да може бебто да изяжда задното мляко. При изцеждане много ясно се вижда разликата между предно и задно, поне при мен. Предното е бледо и прозрачно и тръгва почти веднага, а задното е с наситен бял или друг цвят и понякога трябва да изпомпам малко на празно, за да тръгне. Ти пробвала ли си да направиш режим на бебка? Какво се случва, ако не й дадеш да суче, не можеш ли да й ангажираш вниманието с нещо?

# 118
За много години, момичета Heart Eyes Малко зачезнахме с бебе Андрей, но по-скоро нещо не можех да се включа да пиша, иначе си ви чета Wink

Малко егоистично, но да споделя нашия прогрес - бяхме на 19.12 на консултация, Андрей беше 7240 кг и 65 см, върви малко по-къс и дебеличък от брат си на същата възраст Wink Ваксини не сме слагали, че сумтеше с нослето, а като гледам и този месец няма да слагаме, че вече е съвсем болен - с хрема и кашлица Confused Както и да е - ще им дойде времето и на ваксините. Захранването също го отлагам за момента, в който се излекува малкият и така. Мисля да започвам с тиква тоя път, имам и лъжичките на ДМ, които сте обсъждали - 4 в опаковка, много са готини Simple Smile

Какво прави иначе малкият? Основно бръмчи и той с уста и се опитва да се обръща от гръб към коремче, ще видим кога ще се случи и това Wink Иска да седи по цял ден, вече го слагам доста по-правичък да седи в шезлонга и му е кеф така, но сме далеч от самостоятелното седене Wink Иначе ми е много интересен като "характер" - много усмихнато бебе е, с широка усмивка, брат му беше по-дискретен и стиснат в усмивките, и досега е много своенравен, а Андрейчо ми се струва пич Wink Изобщо страхотно бебе е - много е кротък и позитивен Simple Smile

По повод килата, при мен е трагедия - никога не съм била толкова дебела в живота си (небременна имам предвид) Confused - преди първата бременност бях 56 килограма, а сега съм около 68, ужасно е. Излишно е да казвам, че нищо не ми става и се чувствам много тромава. Отделно все се намира някой много дипломатичен да коментира колко съм дебела, пффф. Чета ви диетите, но и аз не съм много по тях - по-скоро мисля да постъпя както след първата бременност, тогава си избрах една любима храна (при мен - салата) и само това ядях до обед, а вечер вече каквото съм направила за всички. Просто ми е трудно точно вечер да се ограничавам, понеже тогава традиционно сядаме всички на масата и така Cry Но дори от това ограничение със салатата, може би за два месеца бях свалила около 8 килограма и се чувствах перфектно. Така че действам пак така - при мен е много трудно да има диета с храни, които не харесвам Simple Smile Асти, щях да ти пиша, че много скоро ми се струва тази твоя защита Wink - сега кажи, че при вас, вече асистентите, не минава по-бързо процедурата Mr. Green При мен вероятно ще е в края на м. март, но и аз не мисля, че дотогава ще изглеждам добре в каквото и да било - абе най-важното е да не плаша хората, ще разчитам основно на знания и подготовка Laughing

За срещата - много бих се радвала да се видим, ама баткото ми е болен и вкъщи, съответно ми е доста трудна логистиката с двамата Sad

# 119
И аз на 14ти не мога, че сме на консултация.

Pump it up са моите упражнения, има ги и в ютюб.

Зеленчуци- местния плод и зеленчук ще ми го осигурява. Имам им доверие, обяснила съм за какво са ми. Което няма ще търся по биомагазините. И имам домашна тиква.

Аз ще захранвам, ако избият зъбите до тогава, на 5 1/2 месеца. После имаме ваксини, а искам да съм захранила вече, че после като почнем с хомеопатичните да изчистваме ефекта на ваксините ще стане страшно и определено тогава няма да въвеждам нова храна. Ако не избият зъбчетата в следващата седмица, ще чакам.

Ще се опитам да обясня какво знам за захранването, надявам се да го обясня добре.
Ок, през 3 дни нова храна. След 1 месец какво ще давате? Не са особено много нещата, които се дават на бебета. В смисъл ще сте захранили бързо с няколко неща и после ще трябва така или иначе да ги въртите. За това съм привърженик на бавното захранване. Първо детето да разбере, че има и нещо друго отвъд млякото, да свикне с идеята, чак после се замества цяло хранене, за да се наяжда с твърда храна.
Иначе принципът е точно такъв-нова храна, почивка, нова храна. Колко време ще се дава новото преди да се даде друго ново е въпрос на лични предпочитания. Когато се натрупат няколко съвместими неща може да се комбинират. Примерно е въведен картоф. Следващото да речем е морков. Може да се въведе като добавка към картофеното пюренце, не е задължително новото да се дава отделно. В началото ще давам всичко на обяд. Когато дойде ред на бананите(примерно) ще ги забъркам с малко мляко и ще го предложа сутринта в 10. После на обяд пак ще си дам да речем картофено пюренце. Маслото, сиренето си се водят пак нови храни, като им дойде редът. Всяка подправка също(имам предвид зелени разни).Идеята е, че ако има реакция да се знае, че е от новата храна. В противен случай- сигурно няма проблем да се даде зеленчукова супа, но ако направи реакция детето ще настане голямо чудене и тестване проба/грешка на всички съставки по отделно.
Ако видите, че детето нещо не е в настроение и не иска да яде. Пропуснете, нека храненето да му е приятно, а не да става насила. По същия начин, ако не му хареса дадена храна, плюе, прави физиономии на отвращение, дави се, спрете тази храна и след няколко други нови опитайте пак да я въведете.
Основната цел на захранването почти при всички схеми и методи е детето постепенно да се запознае с нещата, които ще яде от тук насетне, да се провери поносимостта му към различните храни. Първоначално храна е фино смляна, с напредване на възрастта става на все по-едри парчета. Но докато не започне да дъвче детето все си се намачква или пасира. Сокът също е ново нещо и трябва да се въведе на същия принцип.
Предполагам, че ви е каша в главата. И при мен беше каша, правих едни записки от това, което четях, фермани изписах тогава. Всъщност няма нищо сложно и страшно. Както когато извеждахме децата навън- първо за по 10 минутки, после за половин час и т.н. така и със захранването. Лека-полека докато започнат да ядат от нашата храна.
Питайте конкретни неща. Предполагам на конкретни въпроси всяка от нас с опит ще сподели какво е правила. Иначе така по-общо е много трудно да се обясни. И все пак първо си изяснете горе-долу как си представяте, че ще се случат нещата, за да можете лесно да прецените кое от всичко, което прочетете ще ви свърши работа. Методи на захранване няколко, като вече последователност, честота на въвеждане и др. детайли са страшно разнообразни и няма верен отговор.

Общи условия

Активация на акаунт