Баба Зима вънка шета, Автустинчета ядат пюрета

• 28 758
  • 752
  •   1
Отговори
# 120
T.e примерно ще даваме картоф...Детето яде 5 пъти значи на 2 или 3 ядене поднасяме преди млякото ,смесено с малко мляко картофче на пюре,даваме 2-3 лъжички,после мляко...На следващия ден пак по същото време малко повече лъжички с по-малко мляко примерно,и така да речем 5-6 дена и 1-2 почива ,а от другата седмица същото ,но примерно картоф с морков?И след 2 месеца някъде,цялото едно хранене се замества с пюренце...Правилно ли съм разбрала  Joy.Наистина е голяма каша,но предполагам ще свикнем..Като забременях се чуствах по същия начин-чудех се как ще запомня през деня кое след кое се прави и да не забравя нещо  smile3555 smile3555..А преди да се мине изцяло на пюре едното хранене,трябва ли от всичко да е опитал от зеленчуците и плодовете  Thinking. А за кашите пък съвсем не съм на ясно  Laughing

# 121
fanito01, точно така. Само няма нужда да намаляваш млякото в началото. Аз ще си ги правя редички пюретата поне месец. Когато е по-редичко, значи има повече мляко и детето ще разпознае вкусът на млякото си. Картофът ще мине  като добавка.
Ами не е задължително да си предложила всичко, преди  да яде изцяло твърда храна на едно хранене. Води се по детето. В един момент ще започне да си отваря устата за още, а след като откаже лъжицата няма да иска и мляко. Това означава, че се е заситило.
Кашите, какви каши? Аз съм ползвала май само оризова каша, която я ползвах вместо ориз. Други разни каши, които минават на следобедна или предиобедна закуска почти не съм давала и не мога да изразя мнение.

Обаче и аз не помня дали се препоръчва вода непосредствено след хранене.

# 122
  • Кюстендил
Асти, честит празник! Нека малкият много да ви радва и да расте здраво и щастливо дете!

# 123
  • София
Ох тъкмо влизам се оплача....ми на 28 Март има детето ми имен ден - вярно не е голям църковен празник, но си е на светеца Боян. Това днеска да има имен ден ми е малко извъртяно и ей така от нищото. Било защото Боян било близко до Божан - еми дразня се така.....както и да е....днеска има да ми честитят, защото по всички телевизии го казаха и Боян.....оплаках се.
Благодаря все пак за пожеланията де Simple Smile

Шехина скоро ще е защото натискаме рецензентите и още като ги избирахме шефката се разбра с тях, че сме на зор и трябва да не се мотат с рецензиите. То най-вече зависи от външните, така че тях не ги грее дали съм асистент или не. Просто тя им се примоли, че съм с малко дете и че се стартира процедура да стана главен асистент и трябва да съм доктор, за да кандидатствам и всичко това трябва да стане до Юни някъде (да се явя на конкурс за главен асистент), което пък значи 2/3 месеца по-рано да излезе мястото в Държавен вестник., което пък значи, че аз трябва да съм доктор тогава...абе сложна и широка Simple Smile

ММ тръгна на работа и май ми донесе вирус, днес ме наболява глава, гърло и ми е едно мърляво. Никъде не съм излиза, така че обвинявам мъжо. Ако е така за утре отпадам категорично. Дано малкия е по-корав от мен.

Взех си стимулант за коса на Икаров, ще кажа ако даде ефект. Вчера що коса ми изпада докато го слагах, направо ужас.

# 124
Асти, аз редовно получавам поздравления днес, а името ми няма нищо общо с Йорданите, нито имам имен ден днес. Ама нали е модерно напоследък Йорданка да се съкращава на Дани и немалко хора решават, че и аз празнувам. Радвай се, че се сещат за вас, а на 28 март ще повторят hahaha само да не ти дойдат гости, че на имен ден нали не се канело hahaha

Днес денят ми започна кошмарно, дреб се буди в 4 и в 6 и после в 7.30, но тогава мм стана. После са се опитвали да се хранят в 10, ами такива писъци бяха, че се събудих. Това дете се побърка, само аз мога да го нахраня! Не знам какво толкова му става, ако е от зъбите то ебаси епичните зъби са. #Crazy

Асти, пий витамини и фреш от лимон и чайове и утре да си здрава на линия, ей! Толкова ми се иска да се видим!

# 125
Асти, на мен косата ми спря да капе - но пък аз съм почти месец пред теб. Така че имай предвид, че може изполването на продукта може да съвпадне с естественото спиране на косопада  Grinning
Последно за утре остава ли срещата в Мола на Цариградско - дайте да се преброим желаещите.
Аз - да  Joy

# 126
И аз да! Къде ще се чакаме - горе при храната ли hahaha

# 127
  • София
За утре и аз съм ''да''. Мястото - да, горе при храните май е най-подходящо. Преди, като ходех на училище за бременни, имаше доста свободни маси пред Капела плей и там посядахме - та, ако искате можем там да се видим и да преценим на къде.

danny_p, ти нали ги следиш ревливите седмици - да не е попаднал в някоя по-дъъълга такава седмица? А ако са зъбите - ако искаш утре да ти донеса малко гранулки от германското ми хомеопатично за зъби Осанит? Да видиш дали няма да помогне?
Astined, приемай поздравите - то лошо няма да получава пожелания за здраве Peace
Шехина, голям мъж си имаш Peace Много ме разсмя с това, че вървял по-къс и дебеличък hahaha

Хайде, ние отиваме да се подготвим за излизане - добре ми изглежда времето. Вчера не посмях, че всичко беше на лед по улицата, а тротоарите непочистени, но днес ми се вижда по-добре.

# 128
Уффф, направо благородно ви завиждам на софиянки, че можете да се съберете и има къде да отидете дори и в най-студеното време... Мислено ще съм с вас утре!  Laughing
Иначе и на моята девойка снощи нещо й стана. Заспа си нормално към 23.00, обаче после се буди в 3.00, в 4.00 и после в 5.30 и всеки път искаше да яде!  Shocked Отдавна не го беше правила това - сигурно пак ще е някакъв скок в растежа...
Иначе от няколко дена разбра, че има език, който може да плези.  Wink Сега изпробва всички звуци, които може да издава с изплезен език, съответно цялата е мокра, но пък е тооолкова щастлива!  Laughing
Асти, и аз бих приемала поздравления - нали са добронамерени? А пък като им обясниш тази година, за следващите ще знаят кога да честитят.  Wink
Шехина, моята мома беше 7кг и 62см, на 17.12, а сега вкъщи като я меря излиза около 65см и 7,5кг. ММ казва че била "на тати тулумбичката", а аз се дразня и казвам, че си е много добре детето.  Laughing
Усмихнат ден ви пожелавам!

# 129
Пред Капела е най-добре, да - там има едни лилави столчета.
Ние пак хапнахме тиква, и пак я прие със смесени чувства  Laughing. Първо плюеше, после гладно отваряше уста, после почна да гълта бързо и накрая се размрънка. Няма да се отказвам!

# 130
Ижинка, благодаря за предложението! Ще се чуя малко по-късно с педиатърката да ми предложи тя нещо. Ако трябва за тези немските една приятелка може да ми донесе. Иначе наистина тази ревлива седмица е доста дълга, средно продължава пет седмици #Crazy вчера започна четвърта седмица откакто е крив, но вече спи по-дълго през деня. Страх ме е да се похваля, но от вчера като го приспим и спи по час-час и половина. Сега го усещам, че допълнително го мъчат зъбите. А и от вчера ми прави скок в растежа и се буди нощем за ядене - поне това трае около три дни само hahaha а следващия ревлив период е 4 седмици средно и също предстои много скоро, но той е с по-плаващо начало. Може би към края на месеца ще го удари. Надявам се скоро да се успокои малко, поне да има някаква пауза между двата периода!

# 131
  • София
Ох момичета все по-зле се чувствам.....а уж взимам мерки...направо сега се чудя как да изляза, че трябва да платя тока и после къде, като се чувствам така, ще обикалям. Ако не заспи докато стигна за тока и обратно може и веднага да го прибера, макар че то тая количка направо ми скъсява живота да я свалям и качвам. Моя мъж вчера ми вика да го приспя и да изтичам да платя тока, че е наблизо, но аз не смея такива неща да правя. Дето се вика в другата стая да съм ми е притесняно, камоли така. Та за утре май ще ви изоставя, че като не знам и с тоя градски как ще съм и тези подлези....уф много се надявам да се опазим до 15 януари за ваксини...не искам никакво отлагане...искам му се слагат и да минават, но дори да не е болен, ако ние с баща му сме пак ще отложа, че не се знае.

Сега и до аптеката поне да мина да видя какво да си взема. Много ми е замаяно, като пияна ходя из нас и ми е сънено, а гърлото ме дразни адски. Нещо за смучене и спрейче с прополис и невен мисля да взема.

От тея оплаквания все забравям да ви кажа нещо което адски ме забавлява и се спуквам от смях: като го взема Боян и ме погледне с един игрив поглед и като отвори една уста и иска цялата да ме налапа. Направо се попикавма от смях Simple Smile Понякога ми налапва брадичката и почва като зверче да хапе Simple Smile Добре, че няма зъбки и на мен ми става смешно и ме е гъдел, а той все повече се настървява Simple Smile Приемам го като целувка макар да знам, че просто си чеше венците Simple Smile Просто физиономията му е убиисктвена в тези моменти Simple Smile Понякога ми се иска да имам камера вместо очи да заснемам всеки един момент с него, че да не ги забравя, а и моите родители са на 600км и са го виждали само веднъж на живо за 4-ри дни. Много искам да им го показвам постоянно и затова гледма да го снимам много, но не е като да го виждат какви ги магари. Simple Smile

За именния ден ясно ще приемам поздрави ама ме е яд просто. Утре пък мъжа ми по същия начин - той е Ивайло и няма имен ден, ама го водят утре и айде се почва едно звънене. Ми като не е почнал от малък и не му е празник, последните години довавиха и Ивайло към Ивановден.....дразня се че се мъчат да измислят имен ден на всички имена....според мен само на големите празници и толкова. Даже и на моето име май сложиха някакъв имен ден, дето пък хич няма и хич не го и знам кога е и не се интересувам.

Последна редакция: вт, 06 яну 2015, 13:43 от Astined

# 132
Аз имам въпроси за захранването  Embarassed :
1. До кога се дава от малките бурканчета пюре
2.Кога можем да заместим изцяло 1 хранене с пюре
3.Примерно на седмия ден изобщо не се дава пюре,така ли?

Някъде чета,че дават пюре след млякото,другаде -след пюрето се дохранва с мляко и трето срещам- да има поне 1 час между двете?! Мамите с опит да казват,че накрая ще захранвам с кашата,която стана в главата ми  Laughing

# 133
  • София
Момичета отпишете ме категорично за утре...сега излязох с него да платя тока и едвам се оправих в леда и снега с количката.  На него му е Ок щото го клатушка яко и е на топличко ама взе такъв сняг да вали, че макар че се одремваше си се прибрахме. Та за да дойда с градски и да се оправям по подлези трябва определено да дочакам по-добри времена, че рискувам да потроша количката и да се изпоразболеем. Уф като съм шматка и не се пречупих да карам кола. Имам книжка ама така си стой.....трябва да се взема в ръце, че така не е Ок ама пък сега с него още повече ще ме е шубе......на пролет ще видим, то и нова кола уж ще взимаме....Simple Smile нова, нова колко да е нова...нова за нас Simple Smile

# 134
 Да се похваля - имам си още един плувец вкъщи. Вече ходим на плуване, но не разбрах на малчо хареса ли му или повече го беше страх. Десетина минути имаше волна програма, но в момента в който кинезитерапевтката започна да му движи ръчичките се разсърди и после позаплака ( никак необича да му се нарушава комфорта  Laughing ). Ще видим при следващото посещение как ще е.
За захранването, мисля да започна с картофче от село. Първо с една лъжичка доста разредено с кърма и всеки ден ще увеличавам с по още една. Следва тиква, тиквичка и морков, също ще започна с по лъжичка. За по нататък още нямам план, но то си има и още доста време. Аз мисля да захранвам когато дреб навърши шест месеца и може би към края на първия месец ще заместя едно хранене, а може би и по късно. Първо да видя как ще тръгнат нещата и тогава ще реша как да действам, но всичко ще става бавно и плавно. Основното хранене ще е мляко или ако все още има кърма. Може би и друг път съм казвала, че с баткото захранвах две години и основно си кара на мляко, картофи и тиквички.Вярно че беше доста трудно, но търпението ми си е струвало и сега си имам едно пораснало, здраво дете без никакви следи от алергии ( пу пу да не чува Twisted Evil)

Общи условия

Активация на акаунт