Баба Зима вънка шета, Автустинчета ядат пюрета

• 28 759
  • 752
  •   1
Отговори
# 135
По-късно ще ви чета. Само искам да пусна един линк за бебешките храни.
http://zabliznacite.wordpress.com/2013/04/11/bebeshki-pureta-istinata/

# 136
За утре: Чакам утре ун доставка+ асансьорът ми е повреден. Въпреки всичко, планувам да дойда, мо просто да се забавя. А и ядат около 13 часа и после сле 3 часа пак. Предпочитам да ги нахраня преди да тръгна,а мога след това да взема по едо шише в термобоксовете и да знам, че имам време до 4:30 се принбера. Ще се опитам да издърпам храната в 12-12 и нещо, че имаме после тоалетна и други подробности  Simple Smile Дайте на лични да си разменим телефоните?
Astined, аз празнивам на Петковден, защото съм кръстена на дядо си Петко. Обаче всички ми звънят на Петровден, понаучиха се и ми звънят вече и за двата празника. Щом е за пожелания и подаръци, приемай  Grinning Щом ви е близо тока, защо не си подготвиш парите в джоба и да отидеш с него на ръце?
Г-жо Петрова, то детето се е заситило с тиква за деня, за това е почнало да мрънка. Това не означава, че не и допада или нещ друго.

Без да ви плаша, но след нашия скок момчетата вече стабилно се будят през нощта към 3 за храна.

Еспресо, няма верен отговор. Има различни схеми, ти прецени кое ти е нилзко като усещане.
Ще ти споделя моите решения:
1.2. Дваат въпроса са леко свързано. Малките бурканчета са по-малки дозички и най-вероятно са предвидени точно за захранвания с такива зеленчуци, плодове и комбинации. Когато бебето ти започне да изяжда цялото бурканче, тогава ще минеш на по-големи, ако има подходящи или на 2 малки. Аз смятам да стигнем до цяло хранене към 7мия месец. Но това   много наизуст го   казвам, защото ще се водя по децата.
3.Аз съм правила и ще правя почивка един дпреди захранване с нова храна в началото. Децата са малки и според мен имат нужда от един разтоварващ  ден само на мляко.
Ще давам пюре и непосредствено след това мляко. ОПитай и по двата начина-преди и след пюрето да давам мляко и ще видиш кое  те устройва. Предполагам, ако детето е много гладно  можеш да го измъчиш с пюрето и може и да е по-добре да си цокне пъво малко. От друга пък страна може да се засити и да не прояви интерес към пюрето. Просто опитай какво иска твоето дете.

п.п Оф, глупавит ми лаптоп издава багажа и като пиша бързо изяжда букви и дори думи! Извинявам се за бъркотията в някои изречения в този и по принцип в постовете ми, не винаги мога да правя проверка.

Последна редакция: вт, 06 яну 2015, 16:26 от fiona

# 137
Изпратих си номера на Ижинка, Дани и Фиона. Дано го получите, че нямаме интернет и пиша през телефона. Към 13:30 ще гледам да съм там.   Peace

# 138
Момичета почти 100% съм сигурна, че на срещата няма да можем да дойдем. Мисля, че има скок в растежа. От вчера ми виси по гърдите  по над 1час.   3 минути и е "нормалното" кърмене от много време, нямам друго обяснение за случващото се. И пак започва хрема  Confused

Всички ли мислите бързо да замените цяло едно млечно хранене? Ако не- препоръчват първо кърмене, след 30-40 мин-1ч- пюре/каша/ , количество колкото детето поиска, просто да се запознае с вкусовете.

Все се каня да напиша и забравям. НОИ на мен  още ми обработват 45 дневния болничен за брем. и раждане  Crazy

# 139
  • София
mama irina, дано хремата да отмине бързо и да успеем да се видим друг път Peace За замяната на млечното хранене - в началото ми се искаше бързо да заменя, но с минаване на времето май реших да не бързам. Ще видя и педиатърът какво ще каже идната седмица.
Mrs.Petrova, и ти ли си на интернет от Виваком? Добре, че поне мобилният тръгна, та от него прехвърлям на лап топа, ама е бавееен...
Astined, за приспиването и оставянето на бебо сам - добре си го решила, по-добре никъде да не ходиш, отколкото сам да го оставиш.
kremolin, страхотно за плуването. Ако имах удобно място за бебешко плуване и аз бих го водила.

Ние днес излязохме за половин час и май това ще ни е - такъв лед навсякъде, че количката се пързаляше, засядаше по разни бабуни, аз едва ходех. Ще чакам или да се разтопи, или да натрупа мек сняг, дано по него е по-лесно движението.

# 140
Да попитам: Може ли след поставен Пентаксим и един прием противохепатитн ваксина да продължим с шествалентна. Нашето педи иска да ни слага шествалентна, а аз твърде не съм съгласна, но и незнам как да се договорим като Пентаксима все още го няма по аптеките, за да си го купя Sad

# 141
kremolin, ние сме с един прием на Тетраксим, и педиатърката каза, че следващите две ще са шествалентни.  И аз имам известни притеснения, но тя ме уверява, че нямало да има проблем...  Praynig

# 142
  • София
kremolin, мисля че може - те лекарите си изчисляват от кое колко дози е сложено, за да могат да минат към 6-валентната. Никола има два пъти Пентаксим и сега на 5ти месец ще пропусне и на 6-ти ще му сложат 6-валентната.

# 143
Благодаря ви за отговорите. Много ни объркаха с тези ваксини, каква държава сме, какво нещо Close
Да минават и тези ваксинации, че само ги мисля.

# 144
Ижинка да, на виваком сме, и телевизия нямахме  #2gunfire
И ние имаме една четиривалентна и една шест. Остава още една шест.
Бяхме час и половина навън, обиколихме квартала, припалихме колата, че отдавна не съм я карала и като заваля много силно се прибрахме, иначе можех и още  Laughing

# 145
 Пипи,
Попаднах на тази статия и веднага се сетих за теб. Дано ти вдъхне още кураж, че това, което се случва е нормално и просто някои деца са такива. http://styleberryblog.com/when-babywise-fails-and-whats-not-wrong-with-my-baby
Много ми е трудно да пиша от телефона, но се опитвам да ви чета, така се чувствам по-малко отделена от света. Иначе ние още не се обръщаме, не сме се захранили и нямаме зъбки. Аз се опитвам да практикувам зелено родителство, съвместен сън и още куп хипи дрипи идеи, но понякога ми идва в повече...ето, признах си. Количката я използваме за сън през деня, а навън сме само в слинг. Пелените му са за многократно ползване и всеки ден пускам по две негови перални...защото и дрехите му са почти постоянно напишкани...нещо аз ли не мога да ги ползвам ... затова реших, срам не срам, през нощта ще е с купешки памперс( още се чувствам виновна) ама няма да се буди през два часа мокър я. Не че не се буди, но бутам гърдата цок цок и заспива. Сега мисля и друг таралеж да си вкарам в гащите- ЗВБ - там пак ще трябва да откривам топлата вода, защото педиатърката не може да помага, на майка ми също за съвет не мога да разчитам, все пак тя ме е захранила с попара с биволско мляко! А и постоянното притеснение да не се задави също ме отказва от това захранване до някъде.
Има ли други мами, които се лутат така в начина на отглеждане? А има ли успели да направят режим на спане по някакъв начин? Това също ме тормози, зящото Сава спи хаотично и заспива само на гърда, четох,че при повечето деца заспиването на гърда и буденето за успокоително сукане продължава до 3 год... няма да оцелея.
За малко да забравя да ви почерпя виртуално - днес моето малко момче става на 5 месеца!

# 146
Mомичета, привет!
Незнам откъде да започна с писането...толкова неща искам да напиша, но все не ми остава време.

Вчера бяхме на очен лекар, че нали секрета от очето продължава (а на моменти е наистина много обилен, чак оченцето му се слепва  Cry). Диагновата беше, че сме със запушен слъзен канал. Чакало  се до навършени 6 мес. и ако не се оправи - сондиране ли каза?...нещо подобно, с упойка и разни изследвания преди това, абе ужас...дано не се стига дотам. Макар че, другата очна докторка каза, че се чакало до 8мес., пък ще видим...

kremolin, няма проблем за ваксината. То ние сме даже още "по-лошия вариант" - Тетраксим сложихме, а сега ще слагаме шествалентна този месец.

petyshaa, незнам дали нашето е успокоително сукане, но и ние не правим никакви нощни паузи, буди си се през 3-4 часа да яде нощем, най-много да откара 5 часа пауза. А като се сетя как имаше период дето правеше 10ч. непробуден сън направо си завиждам за онова врреме, ама сега... ooooh! И нещо все по-трудно ми става с това негово заспиване - преди самичък в леглото си заспиваше с малко мрънкане, а сега не ще и не ще, свикна на шезлонга да си се люлее сам с крачетата и така да заспива. Преместя ли го от там се буди  #Crazy
П.С. А ако това успокоително сукане продължава до 3 год...е нямам намерение да го кърмя дотогава, така че ще се мислят други начини за заспиване и успокояване  Thinking  Hug
П.С. А относно прекалените амбиции да правя нещата винаги по най-здравословния начин за бебо, отдавна съм се отказала. Много усилия, които незнам дали си заслужават. Не можем да ги предпазим от всичко малките човечета и да направим всичко перфектно за тях. Действителността ще ги срещне с пълна сила - рано или късно!

Относно срещата - приятно прекарване на мамите дето ще ходят, на мен ми е доста далече мола на Цариградско, а и трудно ще се оправя там сама, с количка, в тези студове! надявам се по натам пак да има среща, но да "омекне" това време, че не се трае...а сега пак ще става мноогоо студено. Crossing Arms

Какво ще кажете иначе за идната сряда, 14.01?

Или пък за по-идната? Да се пооправи малко времето.

# 147
Да кажа и тук, че има някаква вероятност да не се появя на срещата. Асансьорът пак не работи! Обадих се и чакам техник. Обещаха,ч е ще дойде скоро. За свалянето все някак ще ги сваля, първо шасото в колата(която пък и не е пред блока), после децата. Обаче после за качването, ако няма асансьор се предавам! На всичко отгоре съм и с мускулна треска и съвсем ще сгъна.

# 148
  • София
good gorl and mother и ние имаме секретче, но аз отлагам очния и се надявам с масажчета да оправя нещата. Има дни в който изчезва, сега пак едно оче има гурличка. Ту едното ту другото. Аз съм със запушен слъзен канал по рождение и години на ред обвинявах нашите, че на са ми направили въпросното сондиране като бебе. Тях ги е дострашало естествено, а аз цял живот страдам от това. Пак че нямам големи усложнения, защото можеше и доста по-зле да е. На 18 години си направих сама сонда (тоест сама отидох да ми направят де), но тя има ефект само като бебе ако я правиш. Просто направих отчаян опит и нямаше дори и временен ефект. Сега нещата се оправят единствено с много сложна операция на която не се наемам, а и няма да е ЗК. Така че ако се налага просто направете сондата. Аз ще чакам до 6 м ако още сълзят направо го водя, че да не остане като майка си. Гадничка е сондата, но пък те хората имат опит и я правят често. Не знам как се процедира с бебета, при мен сложиха само обезболяващи капки. Предполагам яката ще го хванат да не мърда и ще я направят. Поне няма да я помни, за разлика от мен. Ще поплаче и ще му мине.

# 149
petyshaaa, здравей! Разкажи за твоите пеленки, ще прочета с интерес! Аз чакам утре сутрин първите ни двечки. Ще поръчам постепенно от няколко вида, които си набелязах, за да преценя кога какво да слагам и кое пасва най-добре на децата. За захранването по този начин това наистина си е голямо притеснение, но пък ти ще си постоянно до бебето, то няма да яде само. Мисля yemamansi подели, че ще опита един вид ЗВБ, обаче тя ще подбира какво да има на масата, според това какво няма да се притеснява да даде.

Общи условия

Активация на акаунт