Баба Зима вънка шета, Автустинчета ядат пюрета

• 28 762
  • 752
  •   1
Отговори
# 150
Fiona, стискаме палци тогава да дойде техника   fingerscrossed
Аз ще съм там със сигурност, че ММ (койте също работи там) си забрави телефоните и ще му ги занеса. Пък и малко шопинг да спретна - гледам НОИ са ми приготвили парички  newsm44
А дотогава - пак ще варим тиква  feeding

# 151
Чета ви постоянно, но не мога да пиша.
Организацията ми хич я няма тези дни.
Малкият си кашля, днес пак сме на преглед да го види доктора, но ще се оправи.
Само на инхалации караме. По цял ден.
Дадох ако за изследване, че имаше кървави жилки онзи ден.
Кака му си е у дома докато той оздравее да не го атакува с донесени от градината вируси.
И неговото око сълзи, когато е сополив. Не му е дошъл ред да го мисля.
Ще захранвам точно както Фиона каза. Още не съм изчела достатъчно по темата, но така ще започна със сигурност пък ще видя до къде ще стигнем. Имам позната, която захрани така и ще я ползвам при въпроси. За среща в МОЛ нямам шанс. Малкия веднага разбира, че не е навън и се буди.
Спирам - не ми отпускат повече време.

# 152
Момичета, почерпете се виртуално. Моето малко момиченце днес има имен ден и става на пет месеца.  Party Да видим дали съм успяла да прикача снимката.  Embarassed

В нашата България днес е такъв студ, че и през ум не ми минава да си подадем носовете на вън... А и от вчера започна едно мрънкане... Прокарвам пръст по венеца, обаче нищо по-различно не напипвам, няма побеляване, зачервяване или подуване; обаче докато си прокарвам пръста, тя е толкова спокойна, сякаш я облекчава по някакъв начин, та затова си мисля, че сигурно са зъбки вече...
Бяхте споменали някакви гелчета за венци - какво бихте ми препоръчали?

# 153
За запушеното слъзно каналче да споделя от моя опит, голямото ми момченце беше така. Постоянно секретираше и се възпаляваше с гной, вечно капех капки, но мен ме беше страх от сондирането и все отлагах ли, отлагах. Когатъо стана на единадесет месеца вече нямаше накъде и одидохме да насрочим дата, а свободна имаше чак след две седмици, за наш късмет. Докато си чакахме датата една сутрин сина ми се събуди с чисто оченце без нито едно гурелче и за мен това беше повече от ясно, че се е оправил. От раждането му до този момент не бях виждала чистичко оченце. Тогава помня, че докторката много ни се накара, че отиваме толкова късно, трябвало било до осмия месец, но явно е имало защо така да стане  Simple Smile
Нали вече съм на диета и не ям нищо сладко, освен смокини и форми, които по нататък също ще спра, та си мислех, че това ще се отрази добре на бебо. Надявах се като няма шоколад да стане по- кротък и да си поспива повече. Да, ама не! Сигурно е просто съвпадение, но от две вечери няма сън. Никога не сме имали проблем с нощния сън, винаги си е спял поне през ноща. А сега по два часа иска да го разнасям и да спи в ръцете ми, докато го оставя в леглото и започва да реве. Ужас направо, през деня не спи, през ноща не спи, ами кога ще спи? Ами аз? Сигурно го е хванала шоколадова абстиненция Mr. Green

# 154
  • София
kremolin имали сте късмет с очето....какво да ти кажа, аз поне съм препатила и затова давам кураж да не се плашите толкова от сондата, че е изключително неприятно това за мен сега. Малко ветрец и окото възпалено + постоянното сълзене което създава дискомфорт. А има хора който целите им страни се подуват и е направо потресаващо и тогава вече операцията е наложителна. На мен един вид ми се изтъква, че съм късметлийка да нямам такива усложнения от запушения канал, но не ме питайте как като химик работя със постоянно сълзящо око. (не споменавам как в ученическите години безброй пъти са ме спирали да ме питат кой ме е разплакал). Когато не е възпалено пак е добре, но то много често се възпалява и има моменти в който кожата ми чак около окото ме боли и е адски неприятно.
Много се надявам моето дете да избегне това....при нас има дни в който нямаме секрет, но след това пак се появява. Не знам може би с масажа успявам да отпуша и след това как се запушва. 

# 155
И при нас има гурелче от време на времеповечето ,но като че ли е след прозяване или плач и след това ако е заспала... Кога това е проблем?

# 156
  • Пловдив/София
ехоо имаше ли среща? Аз както писах вчера, че няма да успея, така се и оказа, имам ангажименти и покрай племенниците и е лудница. Кажете, ако има нова дата и ще си освободя целия ден, че ми се идва.
Да се изкажа по няколко въпроса, но няма да слагам никове, че ме е страх да не объркам кой какво е питал

За плуване в София има едно хубаво място- басейн Старк, намира се до Декатлон на Околовръстното. Пречиства се без хлор, със солена вода и има плуване за бебета с инструктор, май сряда и петък беше, ще проуча идния месец, мисля от февруари да го започнем.

Да си призная един път вече го водихме на басейн, но беше за кратко и не в София, умрях от яд, че забравих фотото- толкова бяха сладки с мъжа гушнати и голички до кръста във водата Heart Eyes Нали знаете, че има и памперси за плуване- като гащи са и уж не се надуват и тн.

За ваксините- трябва да си изчислите колко хепатит имате, че понякога излиза с един прием повече и аз не се навих на 6 валентната, още повече, че е и нова. След много нерви и търсене се оказа, че може да сложим Пентаксим в Токуда- излиза към 50 лв, 40 за преглед и 10 за ваксиниране. За третия прием още се чудя дали пак там или да сложим шест валентна вече, че така или иначе на шести месец има хепатитна.

И мерси за статията, много се припознавам в нея, макар че моят бебо си го харесвам, има много прекрасни дни, в които е усмихнат и се смее почти по цял ден.

# 157
  • Пловдив/София
Забравих да питам нещо мамите, ползвали Дормикинд...

по колко давахте? Пише по 4 на ден, но ми се вижда много...Ефект веднага ли видяхте или с натрупване?
Аз взех една опакова, да пробвам дали няма да спинка повечко и вчера дадох 2 хапчета- на обяд и вечерта. През деня спа много добре. Но през нощта много по-зле от обичайното- първо не заспа точно в 9, както обикновено, а опчти в 10 след час приспиване. После се събуди в 1 и беше неспокоен, суче, мрънка (а по принцип не мрънка нощем, буди се, хапва, заспива). И така до 5 часа спа неспокойно, после яде и в 6 стана. Та все едно с хапчето сме постигнали обратен ефект..възможно ли е да му се отрази зле или е случайно? Днес не съм давала и се чудя..хем не искам да го тровая с хапове, хем ако ще спим и двамата по-добре няма да е лошо...

# 158
  • София
Пипи не съм давала, но са хомеопатия, така че какво да му навредиш, не е баш лекарство. И до колкото съм чувала всички хомеопатични действат с натрупване, но аз имам доста крайно мнение за хомеопатията де и е по-добре да не подхващам темата, че ще изригнат скандали Simple Smile Не съм специалист по нея и нямам и намерение да ставам. Едно от изискванията ми към педиатър на детето беше да не ми предписва хомеопатични (а някой хора си търсят даже хомеопати). Въпрос на избор е и този е моя Simple Smile

# 159
Забравих да питам нещо мамите, ползвали Дормикинд...

по колко давахте? Пише по 4 на ден, но ми се вижда много...Ефект веднага ли видяхте или с натрупване?
Аз взех една опакова, да пробвам дали няма да спинка повечко и вчера дадох 2 хапчета- на обяд и вечерта. През деня спа много добре. Но през нощта много по-зле от обичайното- първо не заспа точно в 9, както обикновено, а опчти в 10 след час приспиване. После се събуди в 1 и беше неспокоен, суче, мрънка (а по принцип не мрънка нощем, буди се, хапва, заспива). И така до 5 часа спа неспокойно, после яде и в 6 стана. Та все едно с хапчето сме постигнали обратен ефект..възможно ли е да му се отрази зле или е случайно? Днес не съм давала и се чудя..хем не искам да го тровая с хапове, хем ако ще спим и двамата по-добре няма да е лошо...

Пипи аз давах Дормикинд по 3 на ден така ми беше казала педито. Ефект имаше...как да кажа....май не ссе стряскаше много, малко по-спокоен беше, но като цяло нямаше за мен ефект и ги спрях на 4-5 ден.От тогава не съм ги давала.

Мами, за захранването педито ми каза най-добре да почна с готови пюрета и май така и ще направя. Имам тиква домашна,но предпочитам с нещо, което е приготвено специално за бебета.
Утре ще купя няколко вида пюрета, за да си имам и ако ги хареса за седмица ще заместя цяло обедно хранене.

# 160
Gretalinka, и аз смятам с купени пюрета ,поради ред причини и на мен кантара ми натежа към тях. Иначе кухнята живот и здраве съм си решила да си я правя аз  :peace Опит с нея имам , доста съм готвила за племенника си, пък и аз обожавам тези бебешки манджи от едно време и даже ще се радвам да ям и аз  Laughing ,не че и пюретата не обожавам ,но за тях трябва да се сдържам,че ще станем много бебета в къщи  Laughing

# 161
Имаше среща, много беше готино! Друго си е малко социален живот, а и бебоците са супер. Даже се радваха един на друг Simple Smile  аз трябваше да си тръгна по-раничко, защото дойдоха да ме вземат и не знам до колко е продължило събитието. Трябва пак да има среща Simple Smile

За гелче за зъби взех калгел и има ефект. Докато се прибирахме имаше бясно чешене на венците и като го намазах спря, даже и ръцете не е тъпкал. Така че явно чакаме зъб, само да видим кой ще е и кога ще е Simple Smile

За пюретата в началото ще варя картофи, ако всичко е наред ще давам и купешки пюрета. Но морковите ще останат за по-нататък.

Гурелчета имаше първия месец, след редовни масажи се махнаха и от тогава почти няма, само понякога сутрин след сън по едно гурелче и после няма.

# 162
И ние сме с Калгел...Тогава изписаха и Дентокинда,но след една консултация със заместващата го смени на Имунокинд..Сега утре ще видим какво ще каже нашият си лекар..

# 163
Мдааа имаше среща, надявам се да има и още  Hug Само дето моя "дзвер" орева целия мол. Все едно беше изял пет шоколада, ама от онези големите  #Crazy. Като ококорил едни очи, рита, удря, крещи - ужас. Даже в колата не заспа, а пищеше от кеф Joy
И получи баня един час по-рано, сега се приспиваме. Дано  Praynig

# 164
А, моят дзвер винаги досега се държи перфектно пред хора. За сметка на това откакто си тръгнахме не е мигнал! Орева ми душата hahaha заспа докато ядеше, очаквам включване по някое време за оригване.

Общи условия

Активация на акаунт