Баба Зима вънка шета, Автустинчета ядат пюрета

• 28 838
  • 752
  •   1
Отговори
# 585
Днес наистина няма активност, аз прегледах един-два пъти и това беше. Но поне майка ми дойде на гости и вече не я е страх толкова от бебо...тъпото е, че като се опита тя да го приспи пак рева безумно, не се успокои грам за 15 минути, накрая го взех аз и го успокох и приспах за 5 мин. А ползваме един и същи метод (само дето аз го тупкам по-силно). Може ли вече да разпознава майка си и да не иска нов човек да го приспива? Или да му се събират емоции, че и дядо му беше у нас и игра с него? Ами то така никога не можем да излезем вечер, защото майка ми все ще му е "нова" (от няколко часа)...ужас.

Имам няколко конкретни въпроса към вас:

1. За акото. Колко ви е рядко и още ли идва със звук и залп? Ние сме предимно на кърма, с малко АМ Хип. И още се чува много добре като се изака, наведнъж излиза много, редовно извън памперса. Ако го сменя веднага е доста рядко, почти течно (като бяло течение да кажем), жълто, с нишки (като слуз). Ако изчакам 30 мин или повече, е по-гъстичко вече...Нормално ли е това за бебе на 5 месеца? И още ака по 2-3 пъти на ден

2. За приспиването. Има ли бебоци, които спят на интервали от по 30 минути и се будят? И колко време се приспивате? Ние уж имаме режим, но се случва вечер да го приспивам над един час. И после се буди през 20-30 минути..май чак като си легнем прави по час-два. И маха с ръце и се заиграва с каквото му падне преди да заспи, ако няма с какво- вади си сам биберона, разглежда го и се опитва да го пъхне (понякога успява, друг път наобратно).
На въпросите ти,за акото,до колкото знам при всяко бебе е различно.Зависи и дали са на кърма или на АМ и дали са вече захранени.Имаше една хубава статия по въпроса даже със снимки.За приспиването,моята девойка вече не я приспиваме.Слагам я в креватчето и си заспива сама.Повече от месец от както спряхме с люлеенето и песничките.Преди заспиваше трудно и за кратко.Сега вечер като я изкъпем и нахраним,сама си заспива чак до към9-10 сутринта.Но изпробвах един метод за да започне да си заспива сама.При нас имаше успех.

http://slavip.moetodete.bg/blogpost_4318_0.html 

Последна редакция: сб, 24 яну 2015, 22:08 от iva81n

# 586
  • София
Пипи2013, и ние сме така. Не признава никой освен мен. Майка ми добре че е стоик, като съм я оставяла да отида например на фризьор и се прибера, казва че е ревала и това е. Не ми звъни на пожар (слава богу) да се прибирам, но си знам, че е било доста истерично положението. Дори при баща си не иска да стои, цял ден е закачена за мен. Сега както беше болна не ми е слязла от ръцете... Хубавото е, че поне аз се пооправих днес следобед малко и ще ми е по-лесно, че болна майка с болно бебе хич не беше лесна комбинация.  Mr. Green

Относно спането, при нас приспиването е сравнително лесно, спи с различна продължителност на различните си спанета през деня. Например днес привечер спа точно половин час (между 20 и 20,30ч.), точно колкото да вляза да си измия боята от косата.  Laughing Следобед между 15 и 16ч. заспива и има поне час и половина сън, често и аз тогава се възползвам да се хоризонтирам, ако не съм спала добре през нощта.

Няма ли във всички гелове за венци лидокаин?  newsm78 Все трябва да има съставка, която действа обезболяващо, аз затова може би няма да ползвам. Поне при близнаците не помня да е имало ефект, мажех с Дентинокс известно време.

Имам чуденка относно кърменето... Съвпадението между: болно бебе (запушен нос и затруднено сучене), болна майка, цикъл... дали са повлияли негативно върху лактацията, защото забелязвам тези дни, че памперсите й не са така пълни както обикновено. Тъй като приема само кърма съм притеснена. Започнах да давам на по два часа да суче, но тя не винаги иска, явно не е гладна. И все пак... Ака си нормално веднъж дневно или най-много два пъти, само вчера пропусна, но и преди се е случвало. Малко си разсъждавам на глас... Joy

# 587
Iva81n би ли споделила метода за заспиване сам? Откога търся такъв  newsm78.
Пипи моето момче има 30-минутни дрямки - сутрин, 2 часа след като е станал. После спи навън по-дълго, и 2 часа след като се е събудил - пак 30 мин. Но ми трябваше време да го хвана този ритъм. Ако го спазваме е супер спокоен цял ден.
За акането (любима тема  Joy) - вече не е шумно и със залп, но вече 3 седмици го захранвам. Още преди това започна да ходи рядко - през ден, два. Сега даже веднъж на 3-4 дни. Сгъсти се, последно вчера беше като пластелин и малкия се поизмъчи, даже проплака милото  Hug. Гледам да комбинирам пюретата винаги с нещо разхлабващо, и редовно давам круша.

# 588
Iva81n би ли споделила метода за заспиване сам? Откога търся такъв  newsm78.
Пипи моето момче има 30-минутни дрямки - сутрин, 2 часа след като е станал. После спи навън по-дълго, и 2 часа след като се е събудил - пак 30 мин. Но ми трябваше време да го хвана този ритъм. Ако го спазваме е супер спокоен цял ден.
За акането (любима тема  Joy) - вече не е шумно и със залп, но вече 3 седмици го захранвам. Още преди това започна да ходи рядко - през ден, два. Сега даже веднъж на 3-4 дни. Сгъсти се, последно вчера беше като пластелин и малкия се поизмъчи, даже проплака милото  Hug. Гледам да комбинирам пюретата винаги с нещо разхлабващо, и редовно давам круша.

разбира се!То не е някаква тайна .Пишеш в Гугъл,, как да помогнем на бебето да заспи,, и излиза статия. Някой може и да са я чели!метода е оспорван, но на мен ми се видя логичен и го пробвах и при нас проработи. А ни беше голям проблем заспиването. Всяка вечер се приспивахме с голяма мъка .Сега е вече значително по-спокойна и нямаме този проблем. Другото което четох е ,че бебето трябва да се учи да се успокоява и да заспива само иначе свиква все друг да го приспива и на по-късен етап ще е по-трудно да се отучи. Оставя се в кошарката и дори да мрънка не го взимаш. Взима се само ако се разплаче. И това подейства при нас, даже сега пък свикна да си заспива в кошарката и трудно заспива извън нея. 

# 589
  • София
Ние вчера почивахме от захранването един ден и си бяхме пак на мляко, а днес към 80гр картоф добавих 20гр тиква и пробвах да разредя пюренцето с водичката в която е вряла тиквата, а не с АМ, че да видя какс е приема чисто. Естествено всичко изяде и се оглеждаше за още Simple Smile После му дадох 60мл мляко. Мисля поне още седмица да позадържа да не вдигам повече от 100гр пюрето, че ми се струва, че много бърза промяна иначе. Че той може да изяде повече ми е ясно, но то е моя грижа да направя по-плавно прехода. Планът ми е тази седмица да увеличавам тиквата спрямо картофа, докато накрая давам и само тиква последните два дни, че то и картофите домашните ми останаха 3 бройки Simple Smile. После към тиквата почвам да добавям пащърнак по същия начин, като постепенно го увеличавам спрямо тиквата и накрая пащърнак с морков пак така....то ще мине месеца и мисля да почвам каши за следобед и да вкарам круши и ябълки с овесни ядки....ще видим, а и жълтък към въведените вече зеленчуци. Общо взето ми се доизяснява картинката за около 2 месеца напред.

# 590
  • по пътя
Момичета, предстои ми захранване на малчо и се чудя като все още не седят стабилно къде ги храните? Мислех си за шезлонга, където е в полулегнало положение.Нашата педиатърка иска да започнем с оризовите каши, след това ще въвеждам другите неща.

# 591
Ехоо, и ниее сме тук.
Коко пак се разболява, ама то щеше да си е направо чудо да устои на постоянните целувки и прегръдки на болната си кака. Та пак сопои и кашлица. Дано тоя път не стигне до антибиотици.
Ака по 4-5 пъти на ден, поне! Понякога съвсем течно, друг път по-слузесто, всякакви видове. Мнооого рядко да е тихо и по търлъци.

Приспиането е горе долу еднакво. Или към 20 или към 22 - бързо става. Винаги е с къмене, ако не стане веднага го гушкам хоризонтално и веднага приключва. Нося, люшкам, гушкам около 30 мин /ако дават Камериерките си го държа докато свършат Simple Smile / за да се "бетонира".
През деня има пак някакъв режим, но той не е толкова твърд. Напоследък се случва няколко пъти да пропусне предиобедния сън, ако е спал до към 8,30 -9,00 да речем. Следобяд спи от1 до понякога 4 часа.
Ето вчера спа от 1 до 5, днес 12-13, след това отново в 16-18.
Нощното спане е мааалко по-наред вече, но каточе ли твърдоо се запазва тенденцията за двучасово среднощно будуване. Ако се буди по-малко ще го преглътна някак си, но има и нов проблем. Започно пак да ака нощем - снощи 2 пъти и то много.
Абе едно нещо се регулира, друго разваля. Сладур Simple Smile

Лунно момиче - шезлонг, кошница за кола, столче за хранене.

# 592
Ама голяма тишина - предполагам, че си обгрижвате мъжете в единствения им свободен ден - супер  Mr. Green
Лунно момиче аз го храня в стола за хранене, като съм го пуснала назад, почти като шезлонг.
Ние днес бяхме на мол, че навън много зле, и моя Дзвер спа 30 мин  #2gunfire. И като си тръгнахме заспа в колата и сега си обикаляме по задачки, докато още спи - почти час, добре че намалиха цената на дизела  Joy Joy Joy
Хубава неделна вечер   bouquet

# 593
  • София
Все забравям да пиша по повод коментарите, че никой друг не може да приспи или успокой бебоците освен мама, че аз съм нещо болен човек Simple Smile Моя на всеки се усмихва и всеки може да го държи, разнася и приспива, а мен ми е кофти и чак ми се иска да реве, като го вземе друг освен мен. Ужасна ревност изпитвам и искам да показва, че аз съм по-важна за него от останалите...ама уви....хич не придиря. Не знам от къде се взех такава луда майка Simple Smile Искам само мен да търси и иска....

# 594
  • София
Здравейте,
Минавам набързо да ви видя, че едва намирам време в последните дни - много реве това дете пак. Никак не мога да го приспя - направо ще се побъркам. Яде половин час, весел е още един час и после се почва рев още два часа и половина, до следващо хранене. Какво ли не опитах - не иска да заспи и това е. Нощем някак си заспива поне, че ако и тогава не ставаше - направо да ходя да си слагам въжето.
Иначе снощи излизах с колегите от офиса и се прибрах към 2ч - влизам в спалнята и баща и син си спят гушнати - мъжът ми го изкъпал, нахранил и приспал - чудесно, значи и по-често мога да излизам, щом с баща си поне се разбира така, като с мен не иска...
fiona, хубаво да си изкараш на глино-вино вечерта идната седмица и да кажеш какво си измайсторила или колко си изпила Crazy Heart Eyes
Lunno momi4e, аз го храня в столчето за хранене на най-полегналата позиция. Само там мисля да го храня, че бръмчи с пълна с пюре уста и пръска по стола, който поне лесно се чисти, а ако е на шезлонга няма изпиране.

Добре дошли на iva81n и  ivan`s_mamма и бебоците ви!

# 595
  • по пътя
Благодаря ви за отговорите.Само, че моето столче е от тези, които се връзват за друг стол и мисля, че няма полу-легнала позиция.Ще трябва да използвам шезлонга поне докато не започне да сяда по-стабилно.

# 596
  • София
А ние нямаме още столче, а се захранване и сме на 5 м и не седим. Ползвам количката и го слагам малко по полегнал. И аз искам стол който се слага върху обикновен. Какъв си купи?

# 597
Добро утро, мами и бебчовци!
Много искам да се оплача, извинявайте за което, но съм в потрес!
Гледам вие също се вълнувате от тема столчета, аз си избрах икейското,след като прочетох много добри отзиви за него и помолих едни приятели да идат да го вземят и да ни го пратят. Дойде и заветният момент, в който те успяха да се освободят и аз с вълнение чакам да ми се обадят с добрата новина, че мисията е изпълнена. Оказало се обаче, че седалка има, табличка има, възглавница има, но видиш ли крачетата били изкупени и чак средата на февруари евентуално чакали доставка! Уверили ги,че тез крачета били само за това столче и нямало никаква логика да се купуват отделно, но.... сега имам седалка на стол....какво да я правя? Да й монтирам четири арматури освен... а бях решила дойде ли стола, започваме захранването, че малкият човек се скъса да ми дава знаци,че е готов.

Също четох една статия за купешките пюрeта и се сетих, че много от вас ги предпочитат за уж по-здравословните им съставки, но в тази статия се казва точно обратното, не искам да натъртвам мнение или да "давам акъл" - сигурна съм, че има сума народ, който го прави вече, особено на майките с първо дете, просто ще постна линка за информация.
https://zabliznacite.wordpress.com/2013/04/22/balgarski-bebeshki-pureta/

Хубава седмица от нас и ако някой се сети за разрешаване на крачния ни проблем, ще се радвам да сподели

# 598
  • Plovdiv, Bulgaria
Поздрав на всички мами в темата "стари и нови" Simple Smile!
Събота и неделя ми се очертават най - натоварените дни, двамата мъже искат внимание и на мен не ми остава време да поглезя себе си. Направо понеделник сутрин  си почивам от почивните дни, но пък си прекарваме чудесно тримата затова не се оплаквам просто малко мрънкам Simple Smile.
Mrs.Petrova относно млякото, което подквасвам имам два варианта за снабдяване - единия е от моето село, където има човек с малка кравеферма, а другия е от едни камиончета оборудвани с автомат от който пълнят млякото, в тях продават също кисело мляко и сирене.  Разликата, която откривам е че млякото от село не е толкова обезмаслено Simple Smile. Аз също не бих купувала от чичковци, които продават от отворения багажник на колата Simple Smile.
Относно захранването. Храня пух в шезлонга в леко полегнало положение. В събота направих почивка и в неделя въведох пащърнак. Не го въведох плавно както описва Астинед, въпреки че като се замисля май това е правилния начин. Детето прие пащърнака с голямо удоволствие и изяде 60 те грама, които бях приготвила и изпи  6 унции АМ. Вече трети ден давам изстискан ябълков сок преди хране в 11 часа. Сокът е едва 1-2 ч.л, и май не е много добре приет. Чудя се само как ще махна млякото и ще го заместя с пюре след като имам усещането, че пюрето не го нахранва така както млякото.
Относно приспиването имаме два варианта един за нощта и един за деня. Нощното приспиване е много лесно при нас. Включва целия ритуал храна, игра, къпане, масаж, обличам пижама, слагам спалния чувал, изключвам нощната лампа, която свети докато правя тези процедури, в тъмната вече стая го гушкам около 1 минута във вертикално положение усещам как се отпуска и го слагам в кошарата. Аз лягам на спалнята и изчаквам 5 мин ако всичко е наред излизам и той си спи до сутринта в 6 - 6.30. Ако случайно не иска да заспи го взимам и оставям в кошарата докато се умори и заспи. Такива случаи съм имала само два засега.
През деня е малко по - сложно. Спи в хола на дивана, преди заспиваше в ръцете ми, но сега го слагам с гръб към мен и лице към стената, давам му биберона и го гушкам. Така заспива за около 2-3 мин. Има случаи когато не може да заспи и започва да мята ръце крака и да мрънка. Чуя ли мрънкането започвам да пея и той след малко заспива. Задължително преди да го сложа да спи трябва да съм го измила и сложила нов памперс иначе не се получават нещата.
Приспивам го само аз и от време на време баща му. Аз също съм леко луда майка, не искам да давам детето на бабите му или на някой друг, идват виждат го за час и това е. Когато сме на разходка и бабата бута количка едвам се сдържам да не я избутам и да си взема количката. Всъщност се опитах, но срещнах твърд отпор ха ха ха ! Сестра ми която има 6 месеца по голямо момче също го гледаше сама с мъжа си. Преживя малко шок когато разбра, че сина и се радва и на бавачката, която взеха, тъй като тя тръгна на работа. Какво да кажа майки Simple Smile.
Много дълго обяснение, но пък ми се иска да разказвам за тези неща, а нямам приятелки с малки деца и за тях темата не е толкова интересна Simple Smile.
Двамата с мъжа ми снощи докато къпахме бебо установихме, че някак е пораснал и то за един ден. Не знам как а го обясня, просто през деня имаше разлика в начина по който седи следи и реагира на нещата, а вечерта в банята някак по - координирано мяташе крака Simple Smile.
Фиона направо благородно ти завиждам за мероприятията,  в които си планирала да участваш, а и тези за бебетата. Тук в Пловдив не съм разбрала да се организират подобни.

# 599
Добро утро на всички!Относно сътолчетата,ние взехме още преди месец,но още не го ползваме.Чакам да стане поне нас шест месеца.Засега я храня на леглото подпряна на възглавница.Но започва да ми става трудно,защото започна много да се разсейва.Опитва се да хваща купичката или ръцете ми и бръмчи с пълна уста и всичко става в пюре.Но няма начин,за сега ще така,че столчето ни е обикновено и облегалката не се мести.Беше ни се подсекло дупето,но я мазахме със Sudocrem и и мина бързо.Преди това ползвахме Бочко,но не ни помогна.

Общи условия

Активация на акаунт