Баба Зима вънка шета, Автустинчета ядат пюрета

• 28 843
  • 752
  •   1
Отговори
# 600
  • по пътя
И ние имаме подсечено дупе, мажа със судокрем, не виждам голям ефект за сега. newsm78

# 601
И ние имаме подсечено дупе, мажа със судокрем, не виждам голям ефект за сега. newsm78
На нас за два-три дена ни мина,но на всяко изхождане и мия дупето на мивката.Спрях да ползвам мокри кърпички,че те също дразнят кожата.

# 602
  • София
silvia45 съвсем идеално си описала случая с количката Simple Smile И аз едвам се сдържам да не я изблъскам, като излезем заедно на разходка (то добре, че само в началото няколко пъти). По никакъв начин на даваше друг освен нея да бута количката и мен това ме нервираше. Не че и с ММ като сме не е същото, той настоява да бута, че аз всеки ден съм била бутала Simple Smile ама на него не се дразня Simple Smile Макар да ми е неестествено да ходя ДО количката. Луда работа  Simple Smile Успокоявам се с това, че поне го осъзнавам Simple Smile ама дали ще се поправя е друг въпрос Simple Smile

Много тъпо така съм стола от ИКЕА, аз се чудех да ходя ли да им ги погледна ама нали искаме такъв за обикновен стол, а те май и не се сгъват. При нас целия зор е да не ни заема място, че стават много вещи на бебо и само се побутваме. Искам и кошара да взема, за да я разгъна в хола и да го оставям в нея да играе без да ме е страх ако изляза за малко. Сега ако не е вързан в шезлонга го слагам на пода на одеяло и отгоре гимнастиката, но все го намирам обърнат и стигнал с бутне почти до ламината и само на прибежки върша нещо, я храна да му приготвя, я количката да сваля до долу преди разходка и ми е притеснено. Видях и едни надуваеми кошари, та и за тях се чудя. Проблема е, че ми се струва, че може да я спука с някоя играчка, че те както блъскат и после не е толкова лесно да се надува и отдува, но пък има + че на лято си имаме басейнче което да пълним на плажа с вода. В Джъмбо ги имало по 30/40лв са някъде май.

Сега докато пишех и гледам Боян си вади биберона и го бута към устата на един плюшен мечок, малко по-малък от него самия Simple Smile Направо паднах Simple Smile Сигурно не е съзнателно, но изглеждаше точно така, защото на няколко пъти към муцуната му го поднесе. Сега естествено вече се опитва да изяде самия мечок Simple Smile

П.С. Да добавя, че статията за пюретата съм я чела, тя беше постната тук преди време. Напълно съм съгласна с нея, само нямаше да е зле авторката да ми каже от къде пък да взимам зеленчуци, плодове и най-вече месо с гарантирано качество, за да правя пюрета. Засега си ги правя де с каквото домашно намерих и ще взема и от БИО магазин, но и на тях нямам много вяра. За месото обаче .....там просто не знам.....вие какво смятате да правите с месата и рибите......имам желание да му правя пюретата ама .....другото което е при дългите разходки не ъм сигурна, че с домашни пюрета ще се получи.

Последна редакция: пн, 26 яну 2015, 10:09 от Astined

# 603
Все забравям да пиша по повод коментарите, че никой друг не може да приспи или успокой бебоците освен мама, че аз съм нещо болен човек Simple Smile Моя на всеки се усмихва и всеки може да го държи, разнася и приспива, а мен ми е кофти и чак ми се иска да реве, като го вземе друг освен мен. Ужасна ревност изпитвам и искам да показва, че аз съм по-важна за него от останалите...ама уви....хич не придиря. Не знам от къде се взех такава луда майка Simple Smile Искам само мен да търси и иска....
ха ха - все едно аз съм го писала това! Едва покрай отсъствията ми по лекари се примирих да я оставям на майка ми и да оценявам помощта, ама пак ми е кофти. А иначе само от ММ не ревнувам.  Joy
Ние в събота бяхме на консултация, че нали беше работен ден. Детето расте - + 850гр (7,850) и +4см (66см) за 1 месец и 1 седмица. Без малко да й бият Пентаксим, но се размина, че нещо покашля и не посмяхме.
Иначе не е болна и вчера започнахме захранването. Сварих картофче на пара, добавих АМ и го направих доста редичко. Много се хареса, но не посмях да дам повече от 3 пъти на върха на лъжичката, макар, че можеше да изяде всичките 50гр., които бях направила.  Laughing Днес ще й увелича дажбата. Храних я в шезлонга на около 45 градуса. Имаме столче за хранене (даже две, че едното ни го дадоха), обаче докато не стане на 6 месеца няма да посмея да я сложа там.
На връщане от физиотерапията минах през Lidl. Нямах много пари в себе си, затова взех само едни лъжички и едни много сладки купички с капаче за 4+. Струва ми се, че утре пак ще мина оттам. И дрешките са сладурски.
Аз от петък упорито се цедя (да видим до кога ще трае ентусиазмът ми). Откакто започнах хапчетата не съм вдигала Т, вратът ми не е като на мутра и съм доста по-енергична. Дано като отида в четвъртък на преглед и на ехографа да се забележи подобрение, че да се оправям, да спирам лечението и да мога да продължа да кърмя докато бебка не е забравила как става. Милото така ми дърпа блузата понякога, много ми става жал...
Май исках да пиша и другo, ама сега не се сещам. Хубав ден на всички мами и бебоци!  Hug

Последна редакция: пн, 26 яну 2015, 10:50 от LiNa07

# 604
  • София
Lunno momi4e, за подсеченото опитай и с Павловича мас (розовата).
petyshaaa, за съжаление е така с някои от стоките в Икеа. И аз чакам едни вратички за шкафа ми в трапезарията - чаках месец, тъкмо ги докараха и докато се наканя да отида ги взема и пак свършиха. Сега има вече, но нямам път натам, та пак ще свършат явно. Обади им се на потребителския телефон и питай за по-конкретна дата за доставка, поне да си знаеш кога точно да очакваш.
LiNa07, дано на следващия преглед всичко да е наред Peace

# 605
За месото обаче .....там просто не знам.....вие какво смятате да правите с месата и рибите......имам желание да му правя пюретата ама .....другото което е при дългите разходки не ъм сигурна, че с домашни пюрета ще се получи.
Свекърите ми живеят в къща и гледат кокошки и зайци. Някъде четох, че е добре първото месо да е заешко или пуешко. Та, съм си резервирала един заек за по-нататък (аз иначе заешко не готвя и не мода да ям - много ми е жал, ама за малката, щом е полезно - какво да правя...) Ще го сваря и пасирам и после ще го разсипя във формички за лед и като приготвям пюре ще вадя по 1 кубче. За другите меса и рибите смятам да процедирам по същия начин - като намеря нещо домашно или от сигурен източник да замразявам и така...
Дописвам: Mrs. Petrova, под каква форма даваш круша? На пюренце ли? И по кое време на деня?

Последна редакция: пн, 26 яну 2015, 10:52 от LiNa07

# 606
  • Пловдив/София
Аз месото със сигурност от бурканче или детска кухня ще взимам. Дори за нас като взимам месо от магазина ми е съмнително, камо ли за бебо...

Но има време, изобщо не мисля за месо още, нали първо зеленчуци, каши, плодове...то ще минат поне 2 месеца сигурно.

Лина, стискам палци. И при нас започна това с дърпането на блузата, хем ми е сладко, хем нали съм малко хахава и си мисля ако  кърмя още дълго как ще ме е срам да го прави пред други хора...

ох днес е много, много кисел. Дали защото вчера ядох индийско- исках да пропусна едно кърмене, но той отказа шишето и му дадох малко, може ли още да го държи? Другото ми подозрение са зъби. Нощес се буди над 10 пъти, но не го храних и заспиваше с тупкане и други методи. Обаче над час не спи без да се събуди, направо ще откача вече, само в количката прави по 2+ часа, но на смотаното време...всъщмост май днес още става за разходка, от утре вече не Sad хайде да идва вече тази пролет!

# 607
Вчера се престраших да вдигна шезлонга на 45 гр, ноооо мойто швъргало намери начин да се обърне с него. Явно така тежестта се измества в предната част и става нестабилен. Добре, че беше на дивана и аз до него го наблюдавах  какво ще направи. Жалко, че му отпадна това удоволствие, сега ще го сложа седнал чак в момента, в който стане стабилен и може сам да сяда, че вариянта с подпиране на възглавници нещо не ми допада.

За спането - при нас вечерното приспиване преминава по един и същи начин. Към 20 ч почвам с масажи, гимнастика, къпане и хранене до 21 ч. След това го поема баща му, а аз вечерям, пооправям и слагам баткото да спи. И към 22 ч се кърмим отново и така заспива. През деня досега много трудно се приспивахме, но отскоро го слагам в количката му, люшвам няколко пъти и е готов. Така даже се обособи и някакъв режим. Сега спи почти по едно и също време. Само съм се притеснила какво ще правя като сменя зимния кош newsm78. Летния има пълно легнало положение, но въпреки това се образува една чупка и няма да ми се иска бебо да спи дълго там.

Astined, нашето столче е такова http://www.bebemarket.bg/bg/item/%D0%A1%D1%82%D0%BE%D0%BB%D1%87% … abymoov-9623.html.
Все още не го ползваме, но на мен мног ми хареса като пристигна и го сглобих. За сега съм го прибрала и чакам да дойде момента за ползването му.

# 608
LiNa07 крушата я давам следобед, на пюре, разредено с малко от водичката, в която е вряла - имай предвид само, че трябва да се вари малко по-дълго от заленчуците например, защото иначе стои на нещо като топченца, които не могат да се смелят  Peace. Мисля от днес да му дам и ябълка, и така ще съм готова за следобедните каши другия месец  Grinning

# 609
petyshaaa, сложи столчето върху друг стол. Ти кое столче точно си поръчала?
silvia45, какъв ти е уреда за кис. мляко? Аз дори смятам да  се запиша на  приложни изкуства пак в работилничката. Имам нужда от нещо, което да е извън дома, да съм сама и да се отдам на нещо креативно, за да не мисля проблемите.
 Уредът за кис. мляко ме подсеща, някой изявява ли желание да си купи шунковар  (има тема в клюкарника)?
Скрит текст:
Събираме се с приятелки за обща поръчка и ако някой иска да се включи за безплатна доставка да пише на Лс, че ще ни баннат, ако обсъждаме в темата.

iva81n, аз също не ползвам вече мокри кърпи.

Astined, не ги знам какви са тези кошари, но пък ми хрумна, че можеш да ползваш бебешко надуваемо басейнче.

Пипи2013, ще те разочаровам, обаче в детските кухни, ясли, детски градини и закуските, които се дават на учениците в училище (ОТ МИНИСТЕРСТвото!) са от ниско качествени и евтини продукти. Темата е безкрайна, но по-добре от магазина ти да си купиш, отколкото да разчиташ на детската кухня.

По темата за месото- аз имам от къде да си взема домашна кокошка. В противен случай бих взела и за бебетата ДЮК, а трябва да пазарувам само от магазини пилешко.  Телешкото е голяма мъка... Обаче месото ще го въведа почти към годинка. Ще се надявам на това, че децата са сравнително големи вече и ще се престраша от магазина, каквото купувам за нас. Риба-лятото плануваме да сме на морето и ще се намери от къде да си купя прясна риба. То за тогава ми възникват други главоболия, че ще сме на къмпинг и ще ми е малко сложно, обаче това лято не смятам да пропускам.

Много мислих и дадох тиквва днес. Тъй като смятам да правя супа и печена тиква днес, реших да се възползвам. Много им хареса, не успявах да смогна с лъжичките. Аз все още правя редичка смес, която става по-скоро "мляко с парченца зеленчуци".
След Пентаксима нямаше директна реакция, обаче децата се върнаха в състоянието, което бяха след предишната ваксина- кисели, инертни, не искат да се занимават с нищо за дълго и ми е мъчно за тях! А как да оправя положението, като докато се изчистят пак ще дойде новата ваксина. Уф, ще бъдат мъчителни два месеца!
Някой за Южен парк утре?
Аз пак ще се похваля с нещо, дано не го разваля, Както се очертава днес пак ще има цяла бутилка кърма за едното бебе, утре за другото. Добре, че свалиха порциона.  Simple Smile

Добавям: Пипи, би ли пуснала линк къде си чела, че една порция кърма на ден е задоволителна от гледна точка на имунитет и т.н.?

# 610
Здравейте мами,
 не съм писала отдавна, рядко сядам пред компютър, но редовно ви чета.
Бебо стана почти на 6 месеца, пробвахме захранване , но не е готов. Плюе, потриса се, не желае все още. Толкова старателно си направих схема, но не се съобразих с ЧОВЕКА  Grinning.
 Почти всички зеленчуци са ни собствено производство, всеки ден варях на пара по малки количества, абе 1 час заминаваше в приготовления, и накрая плюене и цапане. Момчил още не се задържа в столчето, "хранихме" се на шезлонга в полулегнало положение.
 А сега и зъбите ни мъчат, крив, ака много често, яде по-малко и разсеяно, с две ръце в устата и лигите текат. Ако продължава така още 1-2 дена, ще го водя на педи. Пропуснали сме една ваксина - хепатит Б, но в нашия град имаше обявена грипна епидемия, и съответно ДК не работеха.
Това от нас, дано опазим здрави бебетата, и ние да сме здрави да си ги гледаме.
Лека седмица от мен и Момчил.

# 611
  • по пътя
Благодаря момичета, мисля че вече и при нас започна да има ефект от судокрема.При наакване винаги мия, не ползвам кърпички.От както сме на смесено хранене започна този проблем с подсичането. Що се отнася до първите месеци на захранването аз също предпочитам пюрета на Хип, вместо да експериментирам.Ще се снабдя с био зеленчуци, но си нямам много доверие дали ще се справя при приготвянето, особено на месо. Мисля, че на Хип пюрета са от биологично чисти  продукти-нямам винаги доверие на домашните неща, поне що се отнася до месо. Домашно не винаги е биологично чисто и не смея ако не съм напълно сигурна.

# 612
Домашно не винаги е биологично чисто и не смея ако не съм напълно сигурна.
И аз съм на това мнение.   Peace Както казва баща ми : Дали баба ти ще го храни с купешки смески или някой друг...  Sad Разбира се, не всички хранят с купени смески,пълни с антибиотици и трупно брашно...
Всеки си има гледна точка ,пък и случаите при всеки са различни. Така например братовчедка ми е влязла в болница заради захранване с домашни картофи и аз лично не смея да дам нищо, което не съм съхранявала до сега аз ( да знам,че  не е измръзвало,покълвало,напикано от мишки и т.н).
Ижинка, как сте вие ,имате ли подобрение ? Simple Smile
И аз се възхищавам на мамите с трудности с количката Simple Smile Аз издивявам всеки ден ,в който вадя количката и ми иде да заблъскам колата с нея! Вече ми са толкова зле ръцете,че дори някой да държи малката,сама не мога да я сгъна или разгъна Sad Та понякога предпочитам разходка на ръце и после 2 часа спи в ръцете ми .
За храненето-все още използвам шезлонга,нашият е много висок и стабилен.

Последна редакция: пн, 26 яну 2015, 15:05 от Espresso

# 613
  • Plovdiv, Bulgaria
Fiona уреда за кисело мляко взех от ЛИДЛ - нищо особено не е струва 21 лв. Харесвам го макар да има един сериозен недостатък, а именно може да подкваси само 1 л. мляко, което се сипва в 7 бурканчета, които събират по 140мл. Ние обичаме кисело мляко и изяждаме това количество за ден два, сега съм замислила да взема втори комплект бурканчета, за да може в хладилника винаги да има кисело мляко.
Днес втори ден пащърнак, харесва го. Добре че имам дете та открих този зеленчук, пюрето ми се струва почти толкова вкусно колкото и картофеното, само имам една забележка към него. Вчера не забелязах, но днес видях че остават едни нишки като влаканца. Каква може да е причината, маха ли се нещо друго освен кората на корена, възможно е и чопъра да не е много мощен и  да не е успял да ги раздроби  Thinking
Ябълката днес  дадох във вид на пюре отново не е кой знае колко одобрена, може би защото не сложих АМ. След ден два ще дам круша, да видя каква ще е реакцията.
Изхожда се веднъж на ден консистенцията на изпражненията вече прилича на размекнат пластелин.
Относно месото и аз мисля да го отложа поне до годинката, минаваха ми идеи да правя детето вегетарианец, но се отказах ще дам възможност този избор да е негов Simple Smile.
Към майките, които вече имат по - големи деца имам въпрос свързан със семейната почивка. Как е по - удобно, когато си с малко дете да се ходи на хотел или на бунгало?

# 614
[quote author=silvia45 link=topic=817749.msg29989821#msg29989821 date=1422280
Към майките, които вече имат по - големи деца имам въпрос свързан със семейната почивка. Как е по - удобно, когато си с малко дете да се ходи на хотел или на бунгало?
[/quote]
Зависи от детето Simple Smile с първото по- често сме отсядали в хотели - има повече удобства. Но сега не бих рискувала с хотел и да получавам забележки от другите посетители, че бебето много плаче  Rolling Eyes  За това сега съм се Замислила за бунгала.

Общи условия

Активация на акаунт