В момента чета... 35

• 49 170
  • 738
  •   1
Отговори
# 540
Отдавна са изчерпани, само в библиотеката могат да се намерят, едната я има и в ел. вариант  Peace

# 541
Много обичам тази тема. През последните години, благодарение на пишещите в нея, съм прочела много на брой хубави книги. Чета с интерес мненията и преценявам дали някоя книга би ми харесала и на мен. С две думи, темата ми е един от ориентирите при избора ми на книги.

Но след последните събития ще ми бъде все по-трудно да споделям мненията си. За мен само едно "хареса ми" или "не ми хареса" не е достатъчно. Достатъчно сме различни, за да харесваме напълно противоположни неща, така че само тези две определения никак не ми помагат.

Та, искам да апелирам към всички пишещи, да не се отказват от темата и от своите коментари. Темата се изгражда от всички нас, не се определя само от един или двама.

А относно "Аз преди теб" - на не челите я бих казала да не се ядосват чак толкова.  Simple Smile На вас може пък и въобще да не ви допадне, както стана с мен.

Снощи дочетох "Писма от Скай" на Джесика Брокмол. Хареса ми книжката, без да е претенциозна. Нежна, спокойна, изпълнена с любовни трепети, дъх на море и ветровити брегове. Съставена е от писма, по което напомня на книгата с дългото име  Simple Smile "Клуб на любителите на книги и пай от картофени обелки...".  Препоръка от мен.

Днес ще потегля на пътешествие с "Патагония експрес" на Луис Сепулведа.

# 542
Прочетох "Пепеляшките" /Кристина Улсон/. Като цяло ми хареса, но има и слаби места, които бих коментирала с някой, който я е чел ... Оценка 4 или по-точно 3,5/5
Внимание: не съдържа спойлери, но който смята да я чете скоро да не отваря! Ето и мнението ми  за книгата.

# 543
  • Кърджали
Довърших "Хартиеното момиче". Както казах, за мен Мюсо ще си остане откритието ми за изминалата година.
Увлекателна и красива история за момичето, паднало от недовършената книга, за да влезе в реалният живот на писателя, да поиска своя си живот, история за приятелството, за необходимостта да се пребориш със собствените си демони, да разбереш любовта.
Докато я четох, ми се струваше по – различна от другите негови книги. Сякаш ми липсваше онзи негов стил, който аз за себе си определях като разхвърлян, объркан, мистичен, и накрая логичен. Но пак си беше той, пак затворих книгата с една усмивка на удоволствие и усещането за приятно изкаран ден...

# 544
  • Belgium
Александра, и за мен "Хартиеното момиче" е по-различна от другите книги на Мюсо.

И го казвам като плюс.

# 545
Този месец се запознах с творчеството на нашата писателка Донка Петрунова, която се изявява в съвременния криминален жанр. Допадна ми много и съм благодарна на баща ми, който ми показа тази авторка.

Прочетох следните:

За мен са много приятни книги.

# 546
Прочетох Изгубената армия на Камбиз  http://chitanka.info/book/6582-izgubenata-armija-na-kambiz
Главния герой - Халифа е интересен пълнокръвен образ. Описани са семейството му, децата, брат му ...
Странно ми беше как отива в джамията, моли се и се успокоява. Рядко в книга описват съвременни нормални мюсюлмани.Оказа се, че неговото отношение към вярата е свързано с миналото му.
Най-хубавата част от книгата беше кой прибра откритите артефакти.  Whistling За тях се бореха египетското, британското и американското правителства.
Има малко история, описания на пустинята, личи си, че действието се развива в Египет, но стила си е американски. Не е като Познание за жена на Амос Оз, която ми се стори много по-египетска.
Има още една книга на автора със същия герой http://chitanka.info/book/3102-poslednata-tajna-na-doma-gospoden . Ще я прочета като завърша Хартиеното момиче.

# 547
Започвам Джойленд на Стивън Кинг.

# 548
Вече съм към края на втората книга на''Кодексът Алера'' - Джим Бъчър

# 549
  • Benelux / Varna
Най- накрая довърших тази малка, но дълго влачена от мен " Химн" на Ранд, в повече ми дойде да си споделя Simple Smile Особенно онзи химн в една от последните глави, едвам го изчетох! В средата някъде ми беше леко интересно и забавно, но само до там! Не препоръчвам!

Продължавам да пътешествам с Магелан! Харесва ми доста разказът на Цвайг, много хора не харесват този стил на писане, но на мен ми допада.

Две от книгите на Кармен Мишу ги има в книжарниците - Танграта и Синият фургон, поне аз често ги мяркам.

# 550
http://prikachi.com/images.php?images/198/7861198o.jpg
мнения за книгите ако може,предстоят за четене.

Последна редакция: вт, 20 яну 2015, 16:32 от esita

# 551
  • на североизток от Рая
Понеже се наложи да трия нещо, не мога да оставя празно поле. Нека поне да се похваля.  Simple Smile

От април миналата година търся неуспешно, а и много момичета търсят за мен, книгата "Нестинарка". Е, днес вече е в ръцете ми. Heart Eyes Благодарение на Зори, прекрасната наша съфорумка. И освен книгата, имам автограф от самата авторка. Толкова щастлива се чувствам!

Последна редакция: вт, 20 яну 2015, 16:11 от neli mar4

# 552
  • Belgium
Нели, не пита за Мишу.

Има снимка с книги, която не се вижда обаче.

Сред нея е и хита от последните страници "Аз преди теб"  Wink

esita, пусни търсачката със заглавията на книгите, за които питаш, повечето сме ги коментирали в темите  Peace

# 553
  • на североизток от Рая
 Мерси, Лу! Ще изтрия поста си, за да не стои като кръпка там.  Peace

# 554
Есита, от книгите, за които питаш, съм чела само "Стъкленият замък" и много ми беше харесала. Шокираща е, доста противоречиви мнения имаше за нея и полярни  Laughing

Последна редакция: вт, 20 яну 2015, 16:52 от mijjjka

Общи условия

Активация на акаунт