В момента чета... 35

• 49 154
  • 738
  •   1
Отговори
# 210
  • Пловдив
Днес започнах тази

# 211
Деска, тази си я купих с едно списание преди време, сподели после дали ти е харесала, да знам да се хабя ли изобщо?

# 212
За много години ! Малко не конкретно по темата, но на какви четци четете? Спряла съм се на Kindle, но не знам какъв модел.

# 213
  • София
За много години ! Малко не конкретно по темата, но на какви четци четете? Спряла съм се на Kindle, но не знам какъв модел.
Има отделна тема за четци.

По тази тема - вчера пробвах да чета
едвам дотътрих до към средата,  нямам намерение да я дочитам, голямо разочарование.

# 214
  • София
Има цяла тема за електронните четци тук в Литературния подфорум, можеш там да почетеш и да попиташ. Иначе, според мен, Kindle е чудесен избор, независимо от модела  Peace

По темата, продължавам със "Селцето". Малко бавно ми върви, защото книгата е с отвратителен шрифт. Историята ми харесва много засега.

# 215
  • София
Кали, "Селцето" се намира и в електронен формат, там поне можеш да регулираш шрифта, ако много те дразни и ти се занимава, разбира се  Laughing.

Аз бавничко напредвам с "Крахът на титаните". Книгата е увлекателна. Фолет е добър разказвач и повествованието върви бързичко, случка след случка.

# 216
  • София
В крайна сметка така ще направя, Вени. Даже мисля, че я имам вкъщи на компютъра. Но ми се искаше хартиената да си прочета  Confused

# 217

След доста отлагане от моя страна започнах Образцов дома на Ваня Щерева. Хубава книга е Simple Smile

# 218
Прочетох Интересна книга , стилът наподобява книгите на Филипа Грегъри и по - точно ми напомни на "Повелителката на реките", битки между братовчеди и роднини , любов , магии и заклинания , лично аз съм доволна от прочитането й .

# 219
Вчера захванах "Момичето, което си играеше с огъня" на Ларшон. Едва успях да се откъсна от нея някъде след полунощ...  Laughing Идва ми брутална на места, но много увлекателна и интересна.
Преди нея прочетох "Дракони в райската градина" на Карл Сейгън. Интересно четиво, но съм чела доста по-съвременни по темата, та не успях да се впечатля особено. Но както казва Блажев в негово ревю - една тухла в стената на познанието - и съм напълно съгласна с него Simple Smile.

# 220
  • София
Дочетох "The true deceiver" на Туве Янсон и съм разочарована. В началото много ми допадна простичкия, но изразителен стил и двете героини /харесвам да чета за интровертни маргинали Simple Smile/. Обаче колкото повече напредвах, толкова повече се омотавах и в крайна сметка не разбрах до край мотивите за действията им, емоциите им и промените, които им се случиха. Има една психологическа война, дълго мълчание, недоизказани неща, конфликти, които припламват и остават нерешени. Има и едно изключително символично куче, чиято роля май открих каква е, но и в това не съм 100% сигурна  Laughing
Харесва ми как пише Туве Янсон, но ще мине време докато посегна към друга нейна книга и дано да случа на по-разбираема.

Започнах "Аленото цвете и бялото". Началото е тежко и дотегливо, в монолог, но нататък ме увлече.

# 221
  • София
Magrat*, на Туве Янсон й е такъв стилът (явно остава вярна на себе си и в The true deceiver), не очаквам да започне (и се надявам да не го направи) да пише по-разбираеми (лесно смилаеми) книги.  Wink Благодаря ти за мнението.   bouquet

# 222
  • Belgium

Започнах "Аленото цвете и бялото". Началото е тежко и дотегливо, в монолог, но нататък ме увлече.

Кажи като я прочетеш дали ти е харесала. Аз много я обичам  Laughing

Продължавам да се ветрея под гръцките кипариси. Леко е отегичтелно, но пък релаксиращо.

# 223
  • София
.♥.Петя.♥. , и аз ти благодаря. При следващия опит ще съм предупредена  Simple Smile  Препоръчай някоя нейна, която ти е харесала  Praynig.

Лу, ще пиша като я прочета. То било голяма тухла, вчера се притесних, че четецът е блокирал на 1%  Laughing

# 224
  • София
"Аленото цвете и бялото" четох преди близо 10-тина години и продължавам да я пазя в библиотеката си, като една от книгите който бих искала да препрочета някой ден /въпреки, че имам такъв списък от нови книги, който всеки ден се допълва, че едва ли някога ще се върна назад/. Интересна книга, увлекателна.
По темата - зачетох леко скептично "Възвишение" на Милен Русков. Бях с нагласата, че трябва да избутам до 50-та страница и ако не тръгне, да я оставя. Вече съм на 75 страница и май няма да я оставям за сега, което означава, че ми е допаднала по някакъв начин, въпреки тегавия стил и архаичния език. Все още нямам съставено категорично мнение, ще продължавам да чета.

Общи условия

Активация на акаунт