В момента чета... 35

• 49 211
  • 738
  •   1
Отговори
# 270
За търсещите книги на Кейт Мортън- видях, че в Читанка в момента се сканира Забравената градина.

Чудесна новина  Flutter

# 271
Снощи си дочетох , много силна книга , разтърсваща , и няма как да бъде иначе , след като се разказва за Втората световна война . Напомни ми на "Дневникът на Ане Франк" и "Невидимият мост" .

# 272
Започвам "Кентърбърийски разкази" на Чосър, надявайки се да ми оправят настроението след разочарованието от "Стрелецът" на Кинг (2/5).

# 273
  • София
...след разочарованието от "Стрелецът" на Кинг (2/5).
Ако спреш поредицата, на която "Стрелецът" е първа книга (най слабата, да!) се лишаваш от апогея в творчеството на Кинг. "Стрелецът" е само увод към една дяволски добра история.

# 274
... "Стрелецът" е само увод към една дяволски добра история.
Това звучи интригуващо. Simple Smile Може и да пробвам ... по-нататък.

# 275
Здравейте. Моля, който има впечатления от "Мастиленият лабиринт" на Людмила Филипова , да сподели. Първа нейна книга ми е и ми интересно дали е добра?  Hug

# 276
  • София
... "Стрелецът" е само увод към една дяволски добра история.
Това звучи интригуващо. Simple Smile Може и да пробвам ... по-нататък.

Пробвай, но за мен Стрелецът никак не е най-слабата книга,  много вероятно е като тя не ти е допднала, да не ти хареса изобщо  поредицата.
Все пак не е и нужно всички да харесваме едно и също, така че няма лошо дори и да си Кинг фен, да не ти хареса конкретно Тъмната кула...

Ето за Кели - То е една от най-добрите му книги, за мен е единствената негова, към която дори не желая да посягам... отвратителна ми е направо.

# 277
  • София
Наистина сме с различни вкусове, факт  Peace
Но да спреш на първа книга от една поредица от 7 книги е все едно да спреш на 10-та страница от роман, защото започва мудно. Много такива книги има, откровено скучни в началото, а като цяло - шедьоври. Просто апелирах към мъничко търпение и шанс за поредицата. Ако и до трета книга не се харесва, то е ясно, че не е по вкуса на читателя.

# 278
За търсещите книги на Кейт Мортън- видях, че в Читанка в момента се сканира Забравената градина.
Чудесна новина  Flutter
И аз я чакам! Hug

neli mar4, абсолютно същото е усещането ми към Мюсо, макар да не съм чела още "Хартиеното момиче". И преди съм писала, че нещо ме смущава, и аз така не мога да му повярвам, мистиката и на мен ми идва на места повечко, но пък в същото време и аз пак бих посегнала отново към негова книга..

За съжаление въобще не чета в момента, че имам много ангажиментои, а и съм запецнала на "Отведи ме у дома", която се оказа с липсващи глави и не съм търсила друга, но този факт ми стопира съвсем четенто, не съм и започнала нова книга.. но днес мисля ще имам време.

# 279
След "Облак врабчета", която никак не ми допадна (1/5*) изгълтах първата част на "Родена съм в харем". Днес започнах втората книга. Романът не е нищо по-различно от другите от поредицата "Преживяно". Докосна ме историята на авторката.
Скрит текст:
В интернет пише малко за нея - разбрах само, че вече е починала, а също и синът й - от СПИН. Зададох си въпроса как една жена от западна Европа, със западно мислене (майката на Чога), би могла да изостави свободата си и да се влюби в ... сектант ... с огромен харем. Но ... пъстър е светът, хора разни ....

Направих си списък с книги, които да чета през тази година. Това го правя за първи път, Стори ми се, че така ще улесня избора си. Не е задължително да чета тези книги в някакъв строго определен ред, а според нагласата ми в момента. А и смятам да допълвам списъка Wink Предполагам, че днес ще успея да прочета 2 част на "Родена съм в харем" и ми се ще да започна нещо на хартия. Какво ще кажете за "Крадци на лебеди" или трилогията за Ейглетиерови?

# 280

Аз прочетох преди малко "Пътят на Мури". Днес завърших  и "Хартиеното момиче".
Нели, чакам отзив за Пътят на Мури Hug

# 281
  • София
Здравейте. Моля, който има впечатления от "Мастиленият лабиринт" на Людмила Филипова , да сподели. Първа нейна книга ми е и ми интересно дали е добра?  Hug
роман, в който има от всичко - актуални исторически данни за траките, фантастика, трилър, млада археоложка и загадъчен мъж, свързан с археологическите тайни, още фантастика, мъдрости от живота, мистерии и... не съм се отегчила докато я четях, и на мен ми беше първата нейна книга. липсва й ... някаква цялост, ако мога да се изразя така. още не съм започнала продължението й.

# 282
neli mar4, абсолютно същото е усещането ми към Мюсо, макар да не съм чела още "Хартиеното момиче". И преди съм писала, че нещо ме смущава, и аз така не мога да му повярвам, мистиката и на мен ми идва на места повечко, но пък в същото време и аз пак бих посегнала отново към негова книга..

+1
Много точно си описала и моето усещане Peace

# 283
  • София
Denim123, пусни списъка си в пуснатата за тази цел тема "Какво да прочета през 2015?", моля те! Ще ми е интересно, а и полезно за други потребители. Там има вече постнати списъци, които можеш и ти да погледнеш.  Hug

# 284
  • на североизток от Рая
Сиси, много точно си се изразила с "не мога да му повярвам". Това искам да кажа и аз. Интересни сюжети имат романите му, но мистиката ме прави мнителна към всичко, съдържащо се в романа. Обаче не отричам, че пише увлекателно.

Спаркс, какво да кажа за "Пътят на Мури".  Thinking Нищо особено. Един котарак бяга от селцето си в Босна заради бомбардировките  и скита из Европа. Става пътешественик, случват му се разни случки. Но целта му е да си върне купичката мляко, одеалцето и...двуногия слуга. Нищо особено, аз поне очаквах повече да ми хареса. Но корицата, книгоразделителят към книгата са просто прекрасни. На книгоразделителя е Мури, но само едното му око, т.е, половината му глава. А книгата ми е подарък от Рейн, особено важен за мен човек, затова ми е много скъпа. Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт