В момента чета... 35

• 49 152
  • 738
  •   1
Отговори
# 345
  • на североизток от Рая
Зашърших Напълно изгубили себе си- на моменти ми беше интересна, на моменти бях на крачка да я зарежа, не мога да кажа, че се радвам, че я дочетох. Не успя да ме докосне историята.

Днес я завърши дъщеря ми. И нейното мнение е като твоето, `FSS`. С такъв мерак я купих, да видим аз като я прочета какво ще напиша.

Прочетох Кучешки разкази. И ми е едно такова странно. Кучета от различни породи разказват от свое име. И интересно ми беше,  и тегаво вървеше на места, общо взето, най-много ми допадаше описанието на съответната порода, защото е направено по приятен за четене начин.

# 346
Здравейте, момичета!
Тези дни чета/дочитам "Дъщерята на огъня" на Мирослав Петров - фентъзи, и на шкафчето ме чака "Вдъхновени от Краля", а и самия Крал с "М-р Мерцедес"  Smile

# 347
започвам:

# 348
Прочетох , много ми допадна книгата , действието се развива около реставрирането на една картина от 1400 година , с нарисувана шахматна дъска и самата игра , хубаво е като се чете книгата да се има малко познания в шаха  , защото половината книга е разшифроване на самата игра , има убийства , битки и преследване с неуловим противник , интересна е доста книгата , трябва да се прочете.

# 349
    Напоследък само започвам книги, чета десетина странички и зарязвам.  ooooh!

# 350
  • на североизток от Рая
 Тази вечер ще дочета

Имах големи очаквания, едва ли не ефект уау да получа. Но никак не съм впечатлена. Най-обикновен разказ за посетените места от двама  младежи. И толкова простовато и наивно написано, че е сходно със съчинение по преживяно, написано от ученик. А исках да чета за Родопите повече интересни факти, повече неща да науча. Това поне е представено в резюмето. Слабо са се представили авторите. Иначе е пълна със снимки книгата, но са черно бели  и се губи удоволствието. Не мислех да пиша, но едно момиче прояви интерес към книгата, затова се включвам.

Последна редакция: чт, 15 яну 2015, 15:01 от neli mar4

# 351
Тези дни прочетох "Хамелеонът се завръща" и "Един по един" на Крис Картър. Много напрегнати трилъри и действието се развива изключително бързо. Убийствата са доста брутални и описани подробно. Сега ми се чете нещо по-леко. Ще започна "Амазония" на Джеймс Ролинс.

# 352
Прочетох "Прекрасните творения небесни" на Динау Менгесту. Много интимна книга, на моменти чак ми беше неудобно, сякаш непознат човек ми споделя безкрайно лични неща за себе си... Откровена, романтично-носталгична, по приятния начин. Насладих й се напълно, като на гоооооляма чаша ароматен чай (или нещо такова). Wink

И като казах всичко това се сетих, че през зимната ваканция прочетох и "Шлеп в пустинята" на Людмил Тодоров. Една книга, за която не мога да кажа много хубави неща. Laughing В началото ме "заля" едно усещане, че сякаш авторът не е писал книгата за когото и да било като читател, а за да си каже някакви неща на себе си, а после героят на романа постепенно ми стана толкова антипатичен колко, мисля, не ми е бил нито един литературен персонаж след Скарлет О'Хара! Уж целта е - същто както при "Прекрасните творения небесни" - лична история, без излишна сложност, без претенции за многозначност, нещо семпло, мъничко смешно, мъничко тъжно, а никак не се е получило четивно при Людмил Тодоров.

Снощи започнах "Мидълсекс" със смелата амбиция да не я чета до средата на април, но знае ли човек... Wink

# 353
Аз прочетох "Жената на авиатора" и съм доволна, много хубаво разказана история, по много приятен начин е поднесена другата гледна точка на славата, т.е. на жената на известния пилот, какво е чуствала, преживяла, какво е да си съпруга на такъв герой. Много ми хареса и я препоръчвам!

Сега започвам тази, благодарение на Нара Heart Eyes Hug

Последна редакция: ср, 14 яну 2015, 21:28 от Гигова

# 354
Чета "Тайната на Ботичели"М.Фиорато и както винаги тая жена ме увлича доста по книгата си. Харесва ми, а съм долу горе в началото. Много увлекателно пише и много интересни истории измисля.

# 355
Вени, абсолютно подкрепям за "Артлайн" и по-специално за Фолет. В "Свят без край" беше направо ужасно да чете човек, грешка до грешка - от всякакъв тип  Naughty

И аз препоръчвам Куебърт - с 9472908755457 ръце  Peace

Гиговче, може ли малко повече за "Кристин, дъщерята на Лавранс"? Мислех, че е трилогия или тетралогия ... или бъркам? Искам да я проверя таз книжка Simple Smile

Аз да се отчета, че се отказах от "По пътя", не мога, не е за мен тая книга  ooooh!
Започнах едно бързо трилърче на Дейвид Морел, "Изгубеният брат" се казва ... на 88% съм, скоро ще я завърша, интересна е книжката  Peace

# 356
  • на североизток от Рая
Бъбъл, "Кристин, дъщерята на Лавранс" е голяма сага за Севера, включваща три книги:
•Том 1: "Венецът"
•Том 2: "Стопанка"
•Том 3: "Кръстът"

И аз имам мерак да  я чета.

# 357
  • София
То хубаво се подкрепяме и се възмущаваме тук заедно, но си мисля да им напиша и-мейл и да изразя разочарованието си, защото наистина е неприятно.

Гиговчето ще ти каже мнение, когато прочете книгата, но да се изкажа и аз  Mr. Green - книгата никак не е лоша, Бъбли. Ти си почитател на историческите романи и вярвам, че би ти допаднала. На мен малко ми дотежаха в един момент моралните драми и религиозните елементи, но не съжалявам, че прочетох книгата.

# 358
Уф, ама много ми се причете, Нелкаа  Shocked
Между другото това за "Напълно изгубили себе си", което е казало твоето момиче леко ме притесни. Тя е твоя дъщеря, няма как да е по-малко прекрасна от теб, а твоето мнение го ценя много. Исках да я чета, даже без малко да си я купя, ама я изнамерих електронно, та поне няма да се прецакам ако не ми хареса. Сега обаче ще съм подозрителна към нея  newsm78

Венка, чела съм "Свят без край", прекрасна книга е, цялата поредица е феноменална. Но липсата на коректорска работа ме възмути. Аз съм "за" да им пишем  Peace
Редактирам се, ти говориш за Кристин .. със сигурност ще я издиря, за да я прочета  Peace

# 359
  • Belgium
Bubbly..., не се учудвам, че си зарязала "По пътя". Тегава е доста.

Напълно съм съгласна с Вени, че човек трябва да изказва възмущение от кофти издания. Може и направо на стената на издателството във ФБ, та повечко хора да видят.  Mr. Green

Примерно книжката, която чета "Читателите от Броукън Уийл препоръчват" ми е подарък от приятелка. На Панаира много и я препоръчали на щанда на издателството, как била бестселър и всичкият usual shit. Тя им казала, че я купува за много придирчив читател (  hahaha ) и жената и дала визитката си. Ако не съм била харесала книгата да и пиша. Обратно на очакванията ми обаче за сега книжката ме забавлява, а и има доста оригинално начало  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт