В момента чета... 35

• 49 140
  • 738
  •   1
Отговори
# 435
  • на североизток от Рая
 Прочетох, и то с усилия

С огромно желание я започнах. Имах усещане, че съм намерила своята книга, пък то...Не можах да се впиша в историята, дори с героите не можах да се запозная. Толкова разхвърляна книга, така хаотично е описано всичко, и наивно, и досадно. И имах чувството, че е писана от една голяма клюкарка.  ooooh!

Започнах
Много добре ми върви, харесва ми. Доста разнородни мнения прочетох за книгата, дори дъщеря ми  я чете преди дни и не е впечатлена, но аз се абстрахирам от мнението на другите и като я прочета, ще дам своето безпристрастно мнение.

# 436
  • Кърджали

На средата съм на "Абсурдни времена 2". Изключително приятни стихове, разтоварващи, истински, не захаросани.
Наистина са хубави. Аз лично повече харесвам "Абсурдни времена", тоест първата част. Но мен като цяло ме дразнят разните продължения, защото ми се губи част от магията.
Тия дни най - накрая се докопах и до самостоятелната стихосбирка на Добромир Банев " В понеделник ще е късно", що издирване и падна. Чак накрая аха, да ми мине мерака вече. Но си я прочетох с удоволствие, макар че една голяма част от стиховете ми бяха познати от фейсбук страницата му. Харесва ми как пише - семпло, естествено, простичко, без опити за оригиналчене...

# 437
  • В един копнеж!
Прочетох "Аз преди теб". Залостих се днес от 15 часа, та до сега.
Скрит текст:
Това е първата ми книга, която завършва с лош край. Чак си поплаках. Не очаквах такъв край. До края се надявах да го разубеди...
Разкошна книга.  Peace Който не я е чел, да бърза.

Последна редакция: нд, 18 яну 2015, 22:37 от Mamma

# 438
Кофти. Добре че съм чела книгата. А иначе...
(да не поглеждат тези, които тепърва ще я четат)
Скрит текст:
...не мисля, че краят е лош. За мен е единственият логичен.

# 439
  • Belgium
Краят
Скрит текст:
е наистина единственият логичен и ако книгата завършваше по друг начин, щеше да загуби много от силата си. Ако човек се постави на мястото на един квадриплегик със сигурност ще избере клиниката в Швейцария. Поне аз бих.

# 440
  • Ямбол
ai_vi, само ти ли четеш в този форум? Как може да не се съобразиш?
Добре че съм я чела книгата. Иначе те добавям в листата ми от потребители, чиито мнения трябва да прескачам.

# 441
Искам да помоля при пускането на следващата тема изрично да бъде упоменато в началния пост потребителите да не разкриват края на книгите.
Просто с цел редовните в темата да продължат да четат и да пишат тук.
Иначе ще остане тук мноооого интересна група от разказващи си края на книгите особи  ooooh!

Или да се пусне нова тема - "Разкажи ми края на книгата...." - това също е решение!

Последна редакция: нд, 18 яну 2015, 23:18 от Mamma

# 442
Е,стига де!Как я нападнахте всички...Момичето просто е било силно впечатлено от книгата и бърза да сподели с най-добри намерения.
И какви са тези определения -малоумни,слабоумни и т.н.Това вече минава границата на доброто възпитание.

# 443
  • София
Аз пък ще изкажа благодарностите си към ai_vi за изчерпателното инфо.
Книгата съм си я отбелязала за четене, тъй като е на път да спечели форумските номинации за книга на 2014. Жизненоважно ми беше веднага да й разбера края и да си спестя четенето!

# 444
Е,стига де!Как я нападнахте всички...Момичето просто е било силно впечатлено от книгата и бърза да сподели с най-добри намерения.
И какви са тези определения -малоумни,слабоумни и т.н.Това вече минава границата на доброто възпитание.

А нейното несъобразяване не минава границите, така ли???
ОК , ще знам винаги да ви уведомявам кой е убиецът при всяка кримка , която чета!

# 445
  • на североизток от Рая
Добре че съм чела книгата. Ама то не всеки е силен в главата.  ooooh!

Последна редакция: нд, 18 яну 2015, 22:43 от neli mar4

# 446
... ОК , ще знам винаги да ви уведомявам кой е убиецът при всяка кримка , която чета!

А бой де!  Laughing Вземи си буквите назад!
Те тия дето разкриват края на книгите не четат кримки.

# 447
  • Пловдив
Сега поне мога да отложа четенето на книгата за неопределено време  Tired

# 448
  • Ямбол
И какви са тези определения -малоумни,слабоумни и т.н. Това вече минава границата на доброто възпитание.
Това е много обсъждана книга. Както казва Кали, на път е да спечели за 2014 година. Много хора са я планували да я четат. Книгата е напрегната и силна и краят е ключов. Не биваше да се изпуска така. Разбирам я Миж, че само с малко мозък човек може така да се изтърве.
В първия пост може да обявите и никовете, които пускат спойлери, поне да ги избягват останалите.

# 449
Що бе, Witch-и , не мога ли и аз да се развълнувам и впечатля толкова, че да не мога да заспя, ако не ви информирам кой е убиецът, а?   Thinking

В първия пост може да обявите и никовете, които пускат спойлери, поне да ги избягват останалите.

Това е чудесна идея! Може ли да пуснеш твоя списък, Лиляна?

Общи условия

Активация на акаунт