Имам новина голяма - през СЕПТЕМВРИ 2015 г. ставам мама!

• 37 770
  • 724
  •   1
Отговори
# 390
-Мама-  честито сърчице!  Hug
Ние казахме на роднини и приятели  Laughing не можем да крием.  И аз като Vi_ta мисля, че ако се случи нещо, едва ли ще е от това. Да пази Господ Praynig

Иначе с първа бременност качих 32 кг  Embarassed  и нямам нито една стрия, не се мазах защото ме мързеше Embarassed  Сега се мажа периодически защото ми е суха кожа , чак сърби.
Иначе ужасно ми мързи да работя, спи ми се .Кофти ми е и ми се гади от котката  Shocked

# 391
  • Ботевград
В 10 или 11 г.с когато отида ми каза,че ще пуснем изследвания и ще направи картон за ЖК  Heart Eyes Много  ми беше притеснено,но ми олекна като го видях и чух  baby_neutral Чуствам се все едно  ми  е за пръв път  Crazy И съм безкрайно благодарна,че ми се случва за трети път..Казали сме на всички приятели,познати и близките..И щаастието е заразило всички  около нас  Blush

# 392
ето ме и мен,върнах се от преглед и си имам плодно сакче 9 мм ,всичко е наред и няма място за притеснение, а за  сърчице ми било рано...

# 393
Момичета, знаете ли колко най-рано можем да излезем в болничен? Понеже фирмата, в която работя е зле финансово и ни карат да си пускаме не платен отпуск. Мислех си дали да си пусна болничен  newsm78

# 394
Момичета, знаете ли колко най-рано можем да излезем в болничен? Понеже фирмата, в която работя е зле финансово и ни карат да си пускаме не платен отпуск. Мислех си дали да си пусна болничен  newsm78
Милена, аз предния път цяла бременност бях в болничен, защото не исках да рискувам, работа ми беше тежка.  Говорих  с гинеколога и тя ми даваше всеки месец болничен, само че се налагаше да ме вкарва в болница за по 5 дена всеки месец  Rolling Eyes

# 395
Има ли значение в кой месец си?
Понеже гледах, че имам право на 180 дена болнични на година + 45 преди термина. Обаче като ги смятам те няма да  стигнат.

# 396
Има ли значение в кой месец си?
Понеже гледах, че имам право на 180 дена болнични на година + 45 преди термина. Обаче като ги смятам те няма да  стигнат.
не помня,  знам че не работих, може и да е се променило нещо  newsm78
защо няма да стигнат ?180+45 = 225 дена.  ако термина ти е 12 септ.  10 тина дена не ти стигат, те ей сега ще минат. или между болнични ще ходиш по 2 дена на работа.  newsm78

# 397
  • София
Мен ме интересува същия въпрос с болничните и разбрах, че от 1 януари т.г. има промени за съжаление не в наша полза. Вече имаме право на общо 180 дни до термин, а не 180 + 45, после - ТЕЛК. Т.е. ако не искаме да имаме работа с ТЕЛК можем да излезем около 15 седмица и така до термин.

# 398
С първата бременност излязох в болнични от 13г.с и така цяла бременност..в болница не съм лежала нито ден

# 399
Здравейте момичета.... Много сте изписали и не мога да смогна да ви изчета Simple Smile.
Честито на всички ,които са чули сърчице....а на тези ,които не са пожелавам в най-скоро време да го чуят! И аз все още не съм споделила с никой ,но мисля да го направя при следващия преглед. Чета доста добри отзиви за това масло против стрии на Икаров и се замислям дали да не го купя  Wink ..друго,което съм чувала за против стрии е масло от пшеничен зародиш. Относно болничния смятам да говоря със счетоводителката и евентуално след 3 месец да го пусна. ☺
Хубав ден на всички! Hug

# 400
Мен ме интересува същия въпрос с болничните и разбрах, че от 1 януари т.г. има промени за съжаление не в наша полза. Вече имаме право на общо 180 дни до термин, а не 180 + 45, после - ТЕЛК. Т.е. ако не искаме да имаме работа с ТЕЛК можем да излезем около 15 седмица и така до термин.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=787786.msg29891876#msg29891876

newsm78

# 401
Някой скоро беше питал за линийките и подписите..защо не се виждат и т.н , най-после намерих от къде се оправя : ->Профил-> Настройка на изгледа->Скриване на подписите на други потребители;
махате отметката от последното и вече линийките се виждат  Crazy

# 402
  • София

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=787786.msg29891876#msg29891876

newsm78

Хм... Май ще трябва още да разпитвам. Това е ново инфо уж  newsm78 Не че имам против. Чудя се личната дали ще знае, със счетоводството ни абсурд да говоря отсега, защото аз съм по заместване и ми е сложно положението.

# 403
 Привет и от мен, момичета! Simple Smile
Искам да се оплача - от 2 дни не мога да спя Sad Както си спях сладко-сладко по 10-12ч, сега не мога да заспя, само се въртя. Има ли някоя от вас, която да има същия проблем?
Вчера ММ свали едно филмче на National Geographic - " В утробата" , беше ми много интересно  Blush
Иначе и аз си имам коремче, даже малко ме стягат работните панталони  Blush
 Довечера ще почна и аз да мажа тумбака, имам някакво масло вкъщи.
 Днес ще ходя до личната да ми даде талон за ЖК.
 За болничният - хем ми се работи, хем искам да си стоя вкъщи. Засега си мисля да работя до март, но да видим. Само се надявам всичко да е наред  Praynig
Ще продължавам да ви чета  Hug , хубав ден  Hug

# 404
  • София
Относно болничните: ако излезете и го прекъснете ви падат парите, а ако излезете и сте в непрекъснат болничен до 45 преди термин -не ( с първата бременност бях в непрекъснат болничен от 20г.с., преди това малко отпуск си взех).Бях бременна в 2 календарни години и не мога да се изкажа за 180 дни, но мисля, че стигат от 2 или 3 ти месец бременност като се вземат Thinking

Общи условия

Активация на акаунт