Имам новина голяма - през СЕПТЕМВРИ 2015 г. ставам мама!

• 37 751
  • 724
  •   1
Отговори
# 540
  • Варна

Четох за Майчин дом на частно ЖК е много добра и обстановката, ама пък толкова пари да давам след като съм здравно осигурена.......

По ЗК, ако всеки месец искат да те гледат на ехограф, ако си плащаш Феталните морфологии, общо взето  сумата се приближава до тази в МД. За това реших, че този път няма смисъл да се водя някъде по ЗК и ще се запиша при лекаря, който ще ми прави секциото.

Здравейте! Искам да попитам как стоят нещата с получаването на майчинство. В момента не работя, но една приятелка ме посъветва да постъпя на работа при познат, да си платя осигуровките, за да мога да взимам майчинство , което съответства на стажа ми. Също така съм и студентка, осигуряват ме от университета, това влияе ли на майчинството, защото знам че имам право на стипендия. newsm78

И аз те съветвам да те назначат на работа за седмица-две и от там да излезеш в болничен. От университета те осигуряват само здравно.

# 541
Добре дошла на новата мама.И на мен ми се слyчи на няколко пъти точно бодеш около пъпа.Тази нощ ми се опъна леко нещо около десния яйчник като се обърнах по гръб.В неделя съм на доктор дано всичко е ок.Леле с първата бременост не се вглеждах толкова.Много ми е притеснено.

# 542
Аз понеже имам една неуспешна бременност, една много трудно изкарана бременност и сега трети път и нещо като ме заболи дори и леко ставам егати паниката  smile3511 Странното е че е от време на време не е постоянно...  smile3506

# 543
  Доколкото помня доста от момичетата се оплкваха от бодежи, придърпвания. Аз ги имах преди да знам за бремеността все си мислех , че е цикъла.В неделя ще видим, може би матката расте и за това.Трбва да сме спокойни.

# 544
Здравейте момичета. Добре дошли на новите мамчета. Vi_ta разбирам как се чувстваш, защото миналата седмица - 16.01 и аз чух нещо подобно. Това, което се виждало било много малко, не трябвало да изглежда така, трябвало да е "по-пухкаво" и с по-големи размери. След една седмица отново да ме види. Сега се връщам от преглед и вече нещата са по-различни. Пораснало е и всичко се вижда много по-ясно. Лекарката каза, че вече е спокойна и всичко е наред. Пожелавам ти от сърце при следващия преглед, новините да са хубави и да си спокойна.

# 545
svilenaankova87 точно това ми каза лекарката за тези пробождания и придърпвания, че матката се разтяга, а след едно секцио се усещало по-силно. Предписа ми нош-па.

# 546
И аз имам бодежи, а понякога и тежест долу, където е матката. Confused

# 547
Аз и с другите бременности съм имала болки, но като изпиех но-шпа и минаваха а сега имам чувството че изобщо не се влияе болката от хапчетата, а и сега не е болката в целия корем а е само два пръста под пъпа и в дясно и все пробожда само там.....за това се притеснявам....сигурно до 5 .02 ще откача  Confused

# 548
И моите бяха там.Днес примерно изпитвах тежест отляво отиваща към кръста вече отмина.И аз ще откача до неделя.А иначе бодежи имах около датата на МЦ.

# 549
Здравейте, момичета. На 27 години съм, от София и това ми е първа бременност.
По мои сметки термин 05.09.
Видях двете черти на 08.01 и от тогава чета всичко в темата, но се наложи да си направя нов профил, защото за момента не исках да "се издавам", а се бях регистритала чрез фейсбук Simple Smile
Реших да изчакам и все още не съм била на преглед - имам час за 31.01 и май вече се побърквам от притеснение Simple Smile
Научавам много неща от вас и много ме успокоявате, благодаря ви Simple Smile

# 550
  • София
И аз се престраших да пиша.
На 27 години съм от София. Това ми е втора бременност, първата приключи с мисед в 8г.с. надявам се тази да я изкарам до края.
Бяхме вече два пъти на лекар. Видяхме ембрион и сърчице в 5,6 г.с.
По ехографа термина трябва да ми е на 13.09.
Относно настинките и грипа, тъй като на прегледа бях малко настинала моят лекар ми предписа Енгистол (хомеопатично при грип и простуда) и Цетебе (витамин С с бавно освобождаване).
cvete26,при теб е станало същото както и при мен преди 6месеца.Утре съм на доктор,малко е ранично ноо много съм притеснена.Моля се този път всичко да е наред.На всички пожелавам много здраве и късмет Hug
Да се добавя към миседите- и аз имам преди 6м. в края на втори месец, като беше изостанало с развитието. Ще ходя на прегед малко по-късно-в края на 8 г.с., за мен няма смисъл по-рано. Имам и едно дете на 1 г 9 м. Пуснах само хормонални след мисед. Вече имам някакви признаци на бременност, но и с първото ми мина много леко.

# 551
Вчера имах чувството, че ще ми дойде и корема ми е много подут, но четох, че уж било нормално... Sad
Много се тревожа и аз, а съм чак след 3 седмици отново на преглед.

Ох, на всичкото отгоре ми излязоха и
Скрит текст:
хемороиди
, казаха ми, че може да е от бременността.

# 552
  • София
И аз се престраших да пиша.
На 27 години съм от София. Това ми е втора бременност, първата приключи с мисед в 8г.с. надявам се тази да я изкарам до края.
Бяхме вече два пъти на лекар. Видяхме ембрион и сърчице в 5,6 г.с.
По ехографа термина трябва да ми е на 13.09.
Относно настинките и грипа, тъй като на прегледа бях малко настинала моят лекар ми предписа Енгистол (хомеопатично при грип и простуда) и Цетебе (витамин С с бавно освобождаване).
cvete26,при теб е станало същото както и при мен преди 6месеца.Утре съм на доктор,малко е ранично ноо много съм притеснена.Моля се този път всичко да е наред.На всички пожелавам много здраве и късмет Hug

Не се притеснявай, аз този път съм много по-спокойна. Поне след изследванията се оказа, че има причина за мисед-а.
Не се притеснявай, че е ранно. И на мен първия преглед ми беше 2-3 дни след закъснението, но така или иначе за да можем да видим ембрионче и пулс трябва първо да ни назначат съответната терапия.
Ти добре я успокои Simple Smile В повечето случаи при един мисед не се налага терапия и причината е хромозомна наомалия (при мисед до края на 2-и месец, а някъде твърдят до края на трети). Най-мого искам здраво дете, не просто дете Simple Smile

# 553
Здравейте!!!
Добре дошли на новите мами!!!
Гледам,че всяка от нас си има своите притеснения,което е нормално!
И аз с първата бременност не се шашках толкова,а сега за всяко пробождане се побърквам от притеснение!
Засега моите симптоми (след като спря гаденето) са само глад и нужда от сън!!!
Постоянно ми се спи,а си лягам с кокошките!Карам и детето да ляга с мен,че няма кой да го занимава и то милото добре,че ми е послушно си ляга Simple Smile!
Трябва да сме по-спокойни,ама то нали знаете-от много инфо и в главите на жените все лоши неща се случват!!!
Трябва да бъдем позитивни!Всичко ще е наред!!!
Лека вечер на всички   bouquet

# 554
Здравейте мами.Преди малко се връщам от преглед,доктора ме гледа само с коремен видеозон и се оказва,че съм в 5 седмица и 11милиметра плодно сакче.Сега ме вика след 20 дни пак на преглед.Не знам как ще издържа до тогава ама дано само всичко да е наред.Сега вече се поуспокоих,че какво ли не ми минаваше през главата. Whistling

Общи условия

Активация на акаунт