Имам новина голяма - през СЕПТЕМВРИ 2015 г. ставам мама!

• 37 771
  • 724
  •   1
Отговори
# 435
Мамчета, искам да питам за болничните.Дали някоя от вас е просветена.Спомням си, че предната бременост някой ми беше казал,че ако излезеш веднъж в болнични по-изгодно е да не се връщаш изобщо на работа после откъм сумата майчинство, което ще получаваш.
Аз така и направих, излязох от 4тия месец и до края си бях все болничен, имах и известно основание.Но днес лекарят ми каза , че може да ми дава болничен след регистрацията на бремеността, но не постоянно, т.е ще трябва да се връщам на работа и така...чудя се как ще се отрази това на сумата която ще получавам после? Ще бъде по-малка явно, но защо ...?Има ли някой информиран по този тъй прозаичен въпрос?

# 436
Здравей! Не съм наясно,но ще чета с интерес, за да знам и аз  Hug Мога да ти предложа да попиташ и тук - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=818639.120

# 437
Мерси, търсих я, но не успях да я открия....копирах си въпроса, да видим  Simple Smile

# 438
Привет и от мен  Hug
Моето гадене от глад продължава,но поне като хапна малко соленичко и съм ок. Внимавайте с яденето,че после ще видите зор с килограмите,обикновено кадърните доктори трябва да ви съветват да не качвате много и да не се тъпчете, не робувайте на бабините измишльотини,че бременната трябва да си опитва от всичко и,че бебето е гладно  Laughing   С малката се ограничавах в началото доста и си пазех малка диета, може би до 6-я 7-я месец избягвах доста неща, хляб и тестени, безалкохолни, вафли и всякакви купешки боклуци и много други неща които обичах да ям амааа......а и гледах да не се тъпча излишно. Забременях 50кг., влазох да раждам 63...и като се прибрах от родилното бях 56кг.  Бебка се роди 3150, абсолютно здрава 4 дни преди термин....та и сега мисля да наблягам повече на здравословните манжди  Peace
Относно придърпването и бодежите....не се притеснявайте, нормално е да ги има, дължат се на разтягането на матката. Все пак бебето расте в нея и си представете какъв размер ще добие в 9-я месец  Crazy  Само болките не са нормални, може да са контракции и да се наложи прием на но-шпа, за да държи матката в покой. Все пак бебето има и ДНК-то на бащата, а човешкото тяло не търпи 'чуждо' тяло затова се опитва да го 'изхвърли' . Слава Богу този път нямам такива спазми като преди,че тогава направо кляках от болка, беше много неприятно и отминаха чак след 3-я месец.  ooooh!

# 439
Здравейте, днес бях на вагинален ехограф. Докторката каза супер си всичко е наред има сърдечна дейност и е здраво закрепено в матката, няма отлепяне. Успокоих се малко. В 12 седмица регистрация и ит.н.Сега съм в седма

# 440
Здравей, mikka!
Първият път е много вълнуващо, всичко е ново и непрекъснато се чудиш как ще ти се промени животът от сега нататък. Поне аз това си мислех  Laughing Сега нищо не си мисля, защото вече всичко ми е ясно  Laughing (шегувам се!)
Само че не може да си в 4-та седмица и да имаш термин на 1-ви септември. Обикновено в 4-та седмица още не се знае, че има бременност. За 1-ви септември трябва да си поне в 7-ма седмица или  може би дори 8-ма. Смятам го на око, без претенции за точност.

Охх, много се извинявам, имах предвид че съм в 8-ма и 2 дена даже, но явно съм се отплеснала! От много рано мозъчето ми не ми съдейства  Grinning Grinning
Иначе, благодаря много за топлото посрещане  Simple Smile

# 441
Ох,относно храненето - ами аз си хапвам хляб.  Blush Обаче само пълнозърнест, бял не ям. Харесала съм си на две фирми и си взимам само от него. Преди да забременея можех и без хляб,но сега си хапвам. Наблягам и на киселото мляко - поне по кофичка дневно,даже си мислех да си подквасвам,но ме притеснява млякото дали е ОК.
Иначе сладко си позволявам само веднъж седмично.  Blush Днес се теглих,качила съм само 900 грама. Знам,че всичко с качването е индивидуално,но гледам да се следя и хем да ям,хем да не се тъпча.  Blush

divaya, чудесни новини!

# 442
migton Това излизане в болнични и ходене на работа пак се отразява негативно на майчинството. Не виждам какъв е смисъла да си 1 месец у вас и 1 седмица на работа, ако не се чувстваш добре или работата ти тежи. В крайна сметка само 1-те болнични ги дава гинеколога, после те праща на лекарска комисия и те ги подновяват за по 1 месец и пак така.

divaya Радвам се за теб!

И на мен ми става лошо, когато съм гладна и не съм яла. Хапвам си каквото ми душа иска.. Преди бях на 90 дневната диета и свалих 7-8кг, но за съжаление пак си ги върнах.. абе здраве да е.
И все пак гледам да избягвам сладкото и чипсове, снаксове и тн. Обаче ям хляб, понякога баничка.  Blush
 Mr. Green

# 443
  • Варна
Здравейте!
Записвам се и аз в темата с видяна днес точица. Термин - 23.09.2015 г.

Малко за мен, на 34г. съм от Варна. Това ми е трета бременност, имам две момченца на 4г. и 7м., и на 1г. и 10м.

Лека бременност на всички! Simple Smile

# 444
Добре дошла!  bouquet

Много ви се радвам, че имате по 2 дечица и сега 3-то. Браво!

Ох, как искам едни близнаци аззз! Praynig

# 445
Pepsilight Честито   bouquet Още една Варненка , супер Simple Smile
Някой от вас мисли ли да си внася повече осигуровки , за да получава по-голямо майчинско дали има смисъл ?  newsm78  Къде да си сметна , в интернет само на едно място има , но там не мога да се регистрирам  newsm78

# 446
  • Варна
Pepsilight Честито   bouquet Още една Варненка , супер Simple Smile
Някой от вас мисли ли да си внася повече осигуровки , за да получава по-голямо майчинско дали има смисъл ?  newsm78  Къде да си сметна , в интернет само на едно място има , но там не мога да се регистрирам  newsm78

Благодаря!
За осигуровките няма никакъв смисъл. В сайта на НОИ може да се изчисли майчинството, но ти трябва ПИК код, който можеш да си извадиш само в НОИ. Бързо и лесно е, а и много полезно ще ти е занапред.

# 447
Моля за помощ тези, които вече са станали мами поне веднъж   Blush
Имам направление за изследвания, моя доки не вдигна днес, а искам да знам трябва ли освен гладна да съм и жадна преди да ми вземат кръв и тн? Благодаря  Hug

# 448
Имам направление за изследвания, моя доки не вдигна днес, а искам да знам трябва ли освен гладна да съм и жадна преди да ми вземат кръв и тн? Благодаря  Hug
За изследванията , когато ходих аз , казаха да не съм яла нищо , а вода може да пиеш или чай без подсладител .

# 449

Важно е да си гладна..водата не е проблем  Peace

Общи условия

Активация на акаунт