С какво ходите обути вкъщи?

• 35 642
  • 353
  •   1
Отговори
# 150
  • София
И аз пера обувки в пералнята слагам ги в едни калъфи и готово.

# 151
  • Ямбол
В нищо не ги слагам. Пера ги директно. Някои хора май не са учили много химията, когато е трябвало.

# 152
  • София
Е сега нали трябва да се бърчат джуки колко сме префинени и гнусливи от всички и всичко. Laughing

# 153
Пералнята ми даже има отделна програма за маратонки.
Но има разлика между носени обувки в България и такива, носени някъде другаде, където по грайферите няма и прашинка...

# 154
  • Ямбол
Пералнята ми даже има отделна програма за маратонки.
Но има разлика между носени обувки в България и такива, носени някъде другаде, където по грайферите няма и прашинка...
Е, не всички ходят по плочки и асфалт. Някои ходят в гората, на реката, в планината. Или и там чистят извън България.
Много ги обичам такива, като кажат извън България.

# 155
Не знам какво обичаш, но ако наистина усетиш и видиш разликата, няма да си толкова отвратена от подобни констатации.
Аз съм отвратена от това, което ми се лепи по обувките по нашенските улици и паркове.
А когато ходя по гори, реки и планини, не пъхам обувките с всичката кал и листа директно в пералнята.

# 156
Аз и в Германия заобикалям редовно л...а от кучета. Малко са ни разбити тротоарите, вярно е, но каквото мръсно има у нас, такова има и в чужбина.

Обувките се чистят от основната мръсотия преди да заминат в пералнята, разбира се.

# 157
Мда, Берлин например е супер чист в много отношения, но кучешките изпражнения по улиците са известни. Така че каквото в България, такова и тук относно улиците, не съм забелязала някъде да са ми по-чисти обувките като се прибера. Ако има разлика то по-скоро е в това, че в Берлин не са ми разбити токчетата.

Относно темата - аз ходя боса лятото, по чорапи зимата, стъпалата ми и особено пръстите обичат свободата.

# 158
  • Mediterraneo
Знаех си, е ще се появят крайно гнусливите  Whistling Тези, които дупетата им снасят стерилни яйца, дето живеят в стерилност.

# 159
  • Варна
И зима и лете, в къщи не слизам от токчетата.
Дори спя с токчета.
Те са най-доброто средство за сръгване на хъркащи мъже. Я, посмее да изпръхти втори път, токчето ще е в ребрата му.

# 160
  • София
Обувките се чистят от основната мръсотия преди да заминат в пералнята, разбира се.

А в какво състояние излизат от пералнята и можеш ли изобщо да ги носиш след прането? Кожени обувки в пералня ли переш? Гумени обувки и такива от плат пера, като ги кисна в леген и ги търкам с четка или гъба. Гащите никога не си пера в пералня от гнусливост.  Whistling Никога няма да си сложа долното бельо да се пере заедно с панталона, с който съм седяла по разни обществени заведения. А една пералня, само с гащи, няма как да напълня.

# 161
Пера кецове основно, излизат като нови.
Кожени обувки не пера, разбира се.

# 162
Аз редовно пера маратонки и гуменки в пералнята. Излизат като нови. Естествено, че преди да ги пъхна в пералнята и мия подметките с четка.

# 163
Лятото ходя боса. Зимата с пантофи.
Гостите ми се събуват и не им предлагам нищо. Нямам пантофи за гости, моите не си ги давам. Баба ми има един кашон с нови терлици и на по-близки предлага.

А с джапанки няма как да ходя. Ползвам само за баня. Не понасям да ги нося иначе. Дори на плаж имам сандали за плаж, мразя да ми шляпат джапанки.

Пера обуща в пералнята, разбира се. Такива, които понасят. Подметката, ако има нещо предварително я почиствам.

# 164
  • София/Горна Оряховица
Значи, с риск да ме подгонят с калиев перманганат, парочистачка, ацетон и разни други дезинфектанти ще кажа, че най-много обичам да ходя боса.
Лятото съвсем, съвсем боса, есен, зима и пролет - с чорапки.
Притежавам чехли - от пухкави като животни, през анатомични, до джапанки и нищо от това не е в състояние да се задържи повече от 5 минути на краката ми.
У дома не съм чувала за някакви мизерници, най-редовно се минава с моп и прахосмукачка, та не виждам какво толкова мога да събера. Още повече, че навсякъде е теракот и паркет, притежаваме едно мини килимче, пред мивката в кухнята  Flutter .
Къпя се с джапанки, поради риск от подхлъзване, ама от опит знам, че съм невероятен талант и мога дори с джапанки да се подхлъзна.

И сега вече просто смятам, че ще бъда изключена от форума като обявя, че перем и маратонки, и домашни пантофи и чехли в пералнята  Laughing . Преди това с душ телефона ги изплакваме от големия прах, пускаме пералня, че и нашата има програма за маратонки.
Следва един курс с белина на най-високата температура и това е.

С цялата тази мизерия искам да обявя, че за целия си живот не съм имала никакъв сорт гъбички. Баща ми се сдоби с едни след престой в болница, където уж трябва да е чисто, и въпреки че си ходя боса както си знам, нито за миг не съм имала гъбички.

На ръка пера само някои сутиени и деликатно дантелено бельо. Всичко друго заминава по реда си в пералнята.

Айде, чакам ритуално да бъда изгорена, окадена, накисната в спирт 95 градуса и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт