С какво ходите обути вкъщи?

• 35 595
  • 353
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Не ,но има мъжки костюни ризи ,които не се гладят.Само переш,

# 181
  • Sofia

Не, след като изпере пералнята, правя две неща: 1. Веднага простирам. 2. Първо енергично изтупвам всяка дреха, така се изглажда от само себе си и изсъхва екстра. След това дрехите си изглеждат супер, точно все едно ги е минала гореща ютия.

Когато Алекс ми беше бебе, дори новородено, но той е роден в разгара на ЛЯТОТО, не съм го гладила изобщо. Аз не шия, но зашивам чат-пат по нещичко, прави ми удоволствие, а и отвреме-навреме бродирам, ей така, за кеф  Mr. Green

# 182

Костюми не съм прала никога и не си го представям.

# 183
Кажи от къде да взема, че ми писна да гладя ризи и панталони.

# 184
  • София
Е косюм е ясно,става дума за ризата отдолу.Ами  аз за Маркс и спенсър знам със сигурност,че имат ние от там вземаме.Но предполагам и на други марки има.

# 185
  • Sofia
Мъжът ми не носи костюми и ризи, може би това обяснява защо не ГЛАДЯ.
Той носи само дънки за навън и хубави топли анцузи за вкъщи.
Нагоре е с тениски, блузи и пуловери. Просто си е спортен тип, такъв си ми харесва.

# 186
Когато сте вкъщи как предпочитате-да ходите с чехли(джапанки) или боси?
И с трите. Когато не мога да си открия чехлите, ходя с джапанки. Като се затрият и джапанките известно време ходя боса. Случвало се е да ходя с една лява джапанка и с един десен чехъл...или обратното.

# 187

Следва един курс с белина на най-високата температура и това е.

Не било никак добре да се слага белина в пералнята Peace

... а и през ден мия пода с дезифектант...

Какъв е този дезинфектант? Стана ми интересно.

# 188
  • София/Горна Оряховица

Следва един курс с белина на най-високата температура и това е.

Не било никак добре да се слага белина в пералнята Peace

Ще знам значи да си взема препарат от дм за перални.
И ще знам за следващата пералня да не го правим, че тая милата си откара 10 години без ремонт  Cry .

# 189
Какво ще и стане на пералнята от белината?

# 190
И аз почти не гладя-добре простирам на сушилничка без щипки, някои неща даже на закачалки, само ризите и панталоните на ММ минавам с ютия. Но шия  Wink
За пода и ваната е Доместос,а за пералнята Импресан.

# 191
  • Mediterraneo
Един- единствен път "дезинфекцирах"пералнята с белина. Беше преди да се роди малката и форумът нещо ми беше замътил съзнанието. А пера в нея обувки, килимчета от банята, бельо и чорапи. Гнус!

# 192
Какво ще и стане на пералнята от белината?
Мисля, че има опасност да разяде частите отвътре или да образува ръжда, за гумените уплътнения също не е добре.
Има няколко теми за почистването на пералня, тази е едната:

http://www.bg-mamma.com/index.php?all;topic=573083.0

За пода и ваната е Доместос,а за пералнята Импресан.

Мерси Simple Smile  Мислех, че е нещо друго, не Domestos, а някакъв по-невреден и немиризлив дезинфектанта Grinning Има разни хубави дезинфектанти, позволяващи да се ползват върху множество покрития, не са така агресивни като Доместоса, не вонят на белина, но разбира се ги няма в Бг, не се внасят, за съжаление.

# 193
mami_y, купи препарат за почистване на перални и я пусни напълно празна, дълга програма, най-ниска центрофуга, поне на 60 градуса.
Вземи някой от тези:

А тези са за профилактиката:

# 194
  • София
Аз не оставам бе дезинфенктант за пране и го използвам единстено когато детето се омаже с кучешко произведение, което е доста честоза съжаление. Пера и обувки в пералнята и килимчета. Че аз имам килимчета, които съм взимала само защото могат да се перат в пралня...
о темата - с джапанки, без чорап ходя през зимата. Лятото- боса.

Общи условия

Активация на акаунт