МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 58-ма ТЕМА

  • 64 904
  • 722
  •   1
Отговори
# 105
  • Мнения: 15
ок.мерси много

# 106
  • София
  • Мнения: 10 617
В търсене на пекарна 1300-1500г (до 100лв), се спрях на тази Clatronic bba 2594
https://www.gebruikershandleiding.com/Clatronic-bba-2594/preview … ml?page=0026#af26

Обаче, при преглеждане на програмите, установих, че важните (например Basic и Whole meal) Имат предстартово подгряване от 20 и 40мин! (което е излишно губене на време)  #Crazy /виж стр. 30 - на англ)

The heating is switched on only if the room temperature is lower than 25°C. If the room temperature is above 25°C the ingredients are already at the right temperature and there is no need for pre-heating. For the firstand second rising the room temperature must be above 25°C or high enough to make the dough rise with-out extra heating

В графата на Pre-heating (стр. 30) има нещо, което не мога да го схвана:
Pre-heating
– Heating
The motor is not running
– Heating  s on/off 5/25 s)

Това да не би да значи, че може да се изключи в първите 25с?  Thinking

>25градуса в северната ми кухня е само през лятото.

# 107
  • Мнения: 7 779
не разбрах много какъв е въпросът , но ...
има машини  , които предварително подгряват (темперират) продуктите.  това е направено с цел западните моми да не му мислят много-много и да слагат продукти директно от хладилника.
вероятно имаш програма  която започва да меси директно. може да я използваш , да оставиш тестото да втаса и след това да преминеш на печене директно.

пп. машините могат да се изключват по всяко време ако желаеш.
някой машини запаметяват до къде са стигнали по програма и може да продължат от там да работят ако преди това тока е спрял за кратко.

# 108
  • Мнения: 204
Много благодаря на всички  bouquet Днес ще опитам, съобразявайки се с препоръките и ще пиша.

# 109
  • София
  • Мнения: 10 617
не разбрах много какъв е въпросът , но ...
има машини  , които предварително подгряват (темперират) продуктите.  това е направено с цел западните моми да не му мислят много-много и да слагат продукти директно от хладилника.
вероятно имаш програма  която започва да меси директно. може да я използваш , да оставиш тестото да втаса и след това да преминеш на печене директно.

Питането ми е може ли да се пропусне тази фаза и да спестя 20-40мин,а в програмите само Baking беше без нея...


# 110
  • Мнения: 7 779
това е зададено по програма - няма как да я промениш.  може ако препрограмираш програматора.  възможно  е на програма  "тесто" да нямаш подгряване и направо да започне с месенето.
някой машини имат възможност сам да си съставиш програма.  искаш 10 мин месене , после втасване , после пак месене .... и т.н.   въобще ти избираш всеки процес с каква продължителност да е.

# 111
  • Мнения: 5 737
Силвъркрест имат такова подгряване, което не се включва, когато използвам функцията за забързване на програмата - всяка програма има опция с едно бягащо човече, което намалява времето за приготвяне на хляба и така се елиминира подгряването.

# 112
  • Мнения: 7 779
ето още едно нововъведение в техниката.  Laughing

# 113
  • София
  • Мнения: 2 275
Днес купих машина за хляб.
Започвам да разглеждам темата  bouquet

# 114
  • Мнения: X
Днес купих машина за хляб.
Започвам да разглеждам темата  bouquet

Честито! Каква марка?

# 115
  • София
  • Мнения: 2 275
Днес купих машина за хляб.
Започвам да разглеждам темата  bouquet

Честито! Каква марка?

Горение

# 116
  • Мнения: 3 020
За съжаление вече се налага да звъня в сервиза /Силвър Крест е марката/.
Днес въобще не успя да замеси тестото, само изскачаше това казанче  #Crazy , постоянно се налагаше да го намествам и въобще не си представям какви ще я свърши машината, ако не съм през минути до нея  ooooh!

Отлагах, отлагах, защото всекидневно я ползвам и не се случваше често да прави проблем, все се надявах да спре с изненадките  Crazy , ама ей на, днес ми изпили нервите.  #Crazy

# 117
# 118
  • Мнения: 7 779
и на външен вид е добър. сега запомни какво си слагал в казанчето и ако трябва нещо да се доизкусурява го направи при следващия хляб.  нека пак да бъде същия. направи го сполучлив още няколко пъти и след това премини към друг вид хляб. опитай се да извадиш тестото след последното месене , оформи го и пак го върни в казанчето. извади и бъркалките - те не ти трябват вече.  машината не я изключвай докато оформяш тестото.

# 119
  • Мнения: 8 394
Честита Нова година! Много здраве на всички и много и вкусен хляб да направите!   bouquet
Лус, честита придобивка.  Hug

Аз напоследък правя хляб с типово и бяло брашно в съотношение 1:1, много ни харесва. Типовото брашно е на "София мел", бялото на "Суворово". Ползвах и от френската мая и наблюденията ми са, че при равни количества с маята на д-р Йоткер, хлябът с френската мая бухва повече.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт