Отговори
# 120
Janincheto, честита бебка. Даваш ми много кураж и надежда Simple Smile

# 121
  • сф
здравейте,
имам еедно секцио през януари 2013 БЕЗ никакви истински медицински причини. просто въпреки всичките ни уговорки месеци преди термина ми, накрая болничният персонал директно ме изнуди за секцио.
второто ми раждане беше през април тази година и беше естествено, активно, неасистирано и без никакви медикаменти. родих в тина киркова и нямах почти никакви медицински или немедицински интервенции. изключение беше изкуственото пукане на мехура (на което се съгласих, защото вече усещах началото на напъните и ми беше все тая) и това, че не ми позволиха да избера позата, в която да родя. накараха ме да раждам по гръб, в резултат на което имам естествено разкъсване, което после шиха. бебето ми тежеше 3,800, 51 см.
доволна съм много че родих естествено и немедикаментозно, но съм недоволна, че през цялото време трябваше да се боря с персонала за всякакви дребни неща, вместо да се отпусна и да се фокусирам върху раждането. натоварваха ме тъпите спорове защо не иоскам клизма, абокат, окситоцин и какво ли още не, при положение че тези неща УЖ ги бяхме обсъдили и дори разписали предварително с лекаря.
третото ми раждане ще бъде или извън БГ, или вкъщи (ако дотогава не се променят някои неща в т.нар бг-действителност).

# 122
  • ул. "Мечтание"
janin4etо, честито и тук!  Hug

Не знам защо държат толкова на тази епидурална. Тя си има своето място разбира се, но и много може да обърка нещата, така че не трябва да се поставя рутинно.

Ревизия на матката рутинно също не е добра идея да се прави, тъй като увеличава рисковете да се развие инфекция в матката. При някои жени е болезнена, при други не, но като цяло е много за кратко и не си струва да се прави с упойка.  Rolling Eyes

Джинджи, чудесни новини!  Hug

bibs, прегръдки! Съжалявам, че се е наложило да водиш такива битки в момент, в който се предполага, че трябва да си фокусирана над така важната работа да раждаш бебе...

# 123
Bibs, браво мамче. Мога ли да те попитам при кой лекар роди, евентуално да си го запиша в случай, че ми откажат в болничното заведение, в което се следя.

# 124
  • сф
да, бяхме с д-р дончева от ТК. за нея съм чувала (само съм чувала от други, не твърдя че е така), че се навива на VBAC, но ако станат  някакви, дори малки усложнения в хода на раждането, прави секцио. при мен нямаше такива неща и дори зарязаха идеята да ми дирижират напъните накрая, просто целия персонал в един момент млъкна и ме оставиха на мира. после веднага ми метнаха бебето на корема и ме оставиха да си го "съживявам" сама, не му аспирираха носа и устата, за което съм им много благодарна, понеже не го очаквах! също така знам, че д-р кръстев, пак от ТК, е много добър избор за VBAC. бил безкрайно търпелив.

# 125
какво означава да си го "съживяваш" сама? Детенцето добре ли беше - в смисъл, изплака ли, дишаше ли? Или просто искаха да ти покажат че те са голямата работа, а ти си ..  newsm78

# 126
  • сф
не, не, просто аз се изразявам малко странно, съжалявам. имах предвид, че не го взеха да го аспирират, а го оставиха да поеме самичко първата си глътка въздух в/у мен. аз го разтривах и потупвах, то пое въздух и измяука и това беше Simple Smile. тя дори не плака, в такова спокойствие се роди Simple Smile. сега е жива и здрава мома, днес навършва 4м Simple Smile

# 127
ооо, браво на вас двете тогава WinkCrazy Crazy Crazy Party Party Party

# 128
Относно това за бебо и при мен така направиха в ТК. Оставиха ми го на корема и не  срязаха пъпната връв докато не си пое въздух сам и изобщо не заплака (да си призная това в първия момент ме притесни) Разрева се чак като го взеха да го повиват Simple Smile

# 129
Здравейте, бих искала да попитам нещо като по-опитни по въпроса. Имам секцио през май 2014. Очаквам второ бебче през януари 2016. Бих искала раждането да тръгне спонтанно и тогава да направят секциото. Но следящия ме доктор казва, че е много рисковано, заради скорошното първо секцио (от секцио до секцио ще са 19месеца), и че трябва да се пазя от всякакви контракции заради вероятна руптура и тн. Информирах се доста по въпроса, руптура се случва изключително рядко. В други държави няма проблем да се преноси дори и стимулират майките да раждат нормално, въпреки първото секцио, но не и в нашата мила родна страна. Като по-опитни, споделете, много ли е налудничаво да искам да си износя бебето докрай? Доки казва, че понеже върви едро, ще следим накрая изкъсо доколко е разтеглило матката на мястото на разреза от първото секцио и може да се наложи да го извадим 2 седмици по рано...  Shocked Предварително благодаря за всякаква информация по въпроса!

# 130
  • Sofia
Здравейте, бих искала да попитам нещо като по-опитни по въпроса. Имам секцио през май 2014. Очаквам второ бебче през януари 2016. Бих искала раждането да тръгне спонтанно и тогава да направят секциото. Но следящия ме доктор казва, че е много рисковано, заради скорошното първо секцио (от секцио до секцио ще са 19месеца), и че трябва да се пазя от всякакви контракции заради вероятна руптура и тн. Информирах се доста по въпроса, руптура се случва изключително рядко. В други държави няма проблем да се преноси дори и стимулират майките да раждат нормално, въпреки първото секцио, но не и в нашата мила родна страна. Като по-опитни, споделете, много ли е налудничаво да искам да си износя бебето докрай? Доки казва, че понеже върви едро, ще следим накрая изкъсо доколко е разтеглило матката на мястото на разреза от първото секцио и може да се наложи да го извадим 2 седмици по рано...  Shocked Предварително благодаря за всякаква информация по въпроса!
Преди седмица родих и в болницата имаше майка, родила нормално след едно секцио - година и половина по-късно. Не виждам защо да не можеш да го износиш,но обикновено в края на бременността се прави оценка на белега ( цикатрикса) и се решава как да се действа Peace

# 131

Преди седмица родих и в болницата имаше майка, родила нормално след едно секцио - година и половина по-късно. Не виждам защо да не можеш да го износиш,но обикновено в края на бременността се прави оценка на белега ( цикатрикса) и се решава как да се действа Peace

Благодаря ти за отговора! Цикатрикса, както го нарече, отвън изглежда огрооомен и подут, много е зле и който лекар го види казва, че ще го оправи при второто секцио. Не знам доколко показател е външния белег, не се ли гледа на самата матка, или той пак се нарича така?

# 132
  • Sofia

Благодаря ти за отговора! Цикатрикса, както го нарече, отвън изглежда огрооомен и подут, много е зле и който лекар го види казва, че ще го оправи при второто секцио. Не знам доколко показател е външния белег, не се ли гледа на самата матка, или той пак се нарича така?
Точно на самата матка се нарича така. Това е съединителната тъкан, която се образува на мястото на разреза Peace

# 133
  • сф
RoseAmber, при всичко нормално протичащо итн, няма причина да не може да стане както искаш, но има доктори, които много му се плашат и... възможно е и твоят да е от тях. аз преносих 9 дни след хронологичния си термин,  а нямаше особено задълбочено мерене на цикатрикса. защото според моята докторка, каквото и да се измери на ехографа, няма гаранции. времето м/у секциото и вагиналното раждане при мен беше 2г и 4м.
допълвам, че бракстън-хикс контракции имах доста - от 6ти месец до края.

# 134
И аз имах много подготвителни контракции  и все си мислех, че този път няма да пренося, но уви - мъника се роди пет дни по-късно. Разликата с каката е 1 г. и 10 месеца. С моята доки изобщо не сме обсъждали разликата или размера на бебо. Тя ми каза, че ако нямам проблеми ще си родя нормално когато му дойде време на бебчо, пък ако стане нещо по време на раждането винаги могат и да те резнат.

Общи условия

Активация на акаунт