Искам да кажа ... (18)_05.01-11.01

• 64 099
  • 1 473
  •   1
Отговори
# 975
  • София
Жаки   Heart Eyes

# 976
  • Варна
След малко почва Кухня.

# 977

Днес ми е ретро ден. Покрай нещо, пуснато тук, изгледах Мелодия на Годината 86 и част от 84. Сега и стиховете от Жаки. Срам ме да си призная, че ми харесаха. Сигурно остарявам.  Sad

# 978
Браво, браво Пипи! Подсилвай с каквото можеш.

# 979
И искам и друго да кажа - мъжа ми спря цигарите от днес. Аз направих вече 1 година и 1 месец, ама да видим той как ще удържи. Като знам как ми беше криво първите дни, направо не знам какво ни чака следващите седмици. А и едната ми приятелка има РД другата събота, иска да прави голям купон, та как ще се издържи там...не знам. Нямам идея как мога да му помогна. Само го питам как е и май само го изнервям.

Щом ви е криво и неприятно, значи това не е "вашият момент"  Confused Не виждам смисъл да се мъчите насила, и да си причинявате неприятни емоции. Според мен спирането на цигарите трябва да стане осъзнато и с лекота, иначе просто няма смисъл. Давам за пример себе си. Спирала съм цигарите "насила" два пъти - веднъж заради един бас (защото съм инат и си държа на думата), и докато бях бременна. Ами, и двата пъти беше някакъв ад. Мечтаех да пуша, сънувах, че пуша, заставах близо до пушачи да вдишвам дима им, можех да държа и галя цигарени кутии с часове  Crazy В момента, в който "забраните" паднаха, си пропушвах директно на кутия и кусур, все едно никога не съм ги спирала  Crazy
Когато реших да спра цигарите НАИСТИНА, просто ги спрях. И в нито един момент след това не ми се е искало да запаля. Включително в "кризисните" моменти - при проблем, след баня, и след секс  Blush А, и с кафето, разбира се.... Решението трябва да идва отвътре някак, не да е наложено.
Така си мисля. Говоря от позицията на човек, който е пушил повече от 20 години по кутия и малко на ден, а не пуши вече от 5 години.

# 980
  • София
На мен това стихче страшно много ми хареса, едно такова... точно есента попаднах на него:

Скрит текст:
Една обикновена любовна история...
Казвам се Октомври. И съм тъжна.
Есенна съм някак. По душа.
Правя облаците страшно многодъждни.
После сядам на небето и мълча.

Късам жълтите листа с ръце от вятър.
(Просто нямам маргаритки. А пък днес
много ми се иска да узная
Той обича ли ме... Или не.)

Тук – таме закачам малко слънце.
Вместо пръстен или обеци.
Хладно ми е, сякаш, на разсъмване.
И покривам раменете си с мъгли.

Казвам се Октомври. И съм тъжна.
Влюбена до лудост във Април.
Няма как сезонно да се свържем...
Извинете ме...
Ще завали.

BirdsFlu, при мен беше абсолютно осъзнато. Просто една вечер реших, че вече ми е писнало да пуша, след 19 години и при положение, че никога не съм ги спирала. Последните години пушех по 2 кутии на ден. Просто ей така изведнъж реших, че съм си изпушила цигарите. И повече не запалих. Но първите дни ми беше криво, не ми се е пушило, но някак емоционално не бях ок. Първия ден дори ей така без причина се разревах. После реших, че не може да е чак толкова лесно, та малко мелодраматично го изиграх, влезнах в темата тук, ама видях, че то всъщност няма смисъл. А мъжа ми не съм го карала. Той реши. И аз много пъти обяснявам, че то просто си идва момента. Тук съм напълно съгласна с теб  Peace Много се дразня например майка ми като ми каже "Кажи на брат ти да спре да пуши". Е то така ако ставаше, пушачи нямаше да има.

Последна редакция: чт, 08 яну 2015, 23:11 от tzvety26

# 981
  • Пазете Гор
Не искам да се случва никому, но разправят, че бивши пушачи нямало, както и бивши ченгета, военни и какво още беше там. Но всеки ден без дим е успех.

Разумно е да се премахне пушенето на тютюн като ежедневна краста. Една лула вечер, една пура на купон - какво по-добро, а?

Това ще е Павлина Йосифова, а Цвети?

# 982
Искам да ви кажа, че попаднах в смешките на форума  Mr. Green и моя ред дойде, бойно кръщение  Mr. Green

# 983
  • София
Тони, косата ѝ е къдрава и се заплита, загелпва, направо на расти става, затова. Grinning Ще се радвам да ми препоръчаш четката, ако смяташ, че ще ни е в помощ при тези условия. Hug

След къпане на мокра коса пръсни някакъв балсам. В Щатите има за деца, тук не знам, но може да ползваш някякъв био.
Аз пък да кажа , че днес лабораторните резултати сочат повишен холестерол......? Ко шъ прая не знам, но по този случай пих 50 гр. ракия с трушия. Абсолютно противопоказно и не в стила ми на хранене. Ядосах се защото се храня с плодове, зеленчуци и предимно постно- не обичам месо.
Пипи дръж се, вярвай в победата!

# 984
  • В Космоса
Благодаря за съветите още веднъж!
На мен всъщност като е мокра не ми е чак толкова трудно да ѝ я сресвам (моята също така я сресвам), но сега зимата искам на сухо, преди да я измия, за да не ѝ стои главата влажна дълго време, а е много по-трудно, бавно и болезнено. Ще видя някакв спрей да купя.

# 985
Искам да кажа, че понякога, няколко пъти годишно, определени ситуации /не едни и същи/ провокират моята циничност до степен очите и кожата на лицето ми да помръкнат и да изглеждат една идея по-тъмни от колкото са. Езикът ми реже като нож. Сега съм така.

# 986
Ах, Цонна, защо ми даде тази книга, сега не ще мигна, докато не открия и аз от какво ще умра!
Кратер, ми почни да се храниш с месо, като ще имаш висок холестерол, поне да не седиш гладна. Висок холестерол може да се получи, независимо от храненето. Ако имаш загуба на белтък с урината, все ще ти е висок, ама тогава други неща повече ще те притесняват.

# 987
  • Sofia
Искам да кажа, че понякога, няколко пъти годишно, определени ситуации /не едни и същи/ провокират моята циничност до степен очите и кожата на лицето ми да помръкнат и да изглеждат една идея по-тъмни от колкото са. Езикът ми реже като нож. Сега съм така.
Tired Hug Що така,Нино? Струваш ми се добра душица,положителна ,духовита и добронамерена.

# 988
  • Пазете Гор
Нино, възползвай се! Вземи една щафета луканка, или праз, и яж без да режеш, серсемската!

# 989
Ама ти недей така от средата. Laughing Почни си с основните му трудове. Има линкове из интернет.
Като почне пък да разква за бактерии, патогени и всичките ги имам. Joy

Като стигнеш до наркоманиите ми се обади. На мен ми беше много интересно. Защо и как...

86 стр. Трети абзац.

Последна редакция: чт, 08 яну 2015, 23:59 от Сelfie

Общи условия

Активация на акаунт