Искам да кажа ... (18)_05.01-11.01

• 63 858
  • 1 473
  •   1
Отговори
# 885
  • София
Какви кори използвате за баничките-мъфини? Много обичам такива мързеливи рецепти.
Джули, това, което описваш не са паник атаки, просто положението ти е такова в момента, че те навестяват такива мисли. Ще изгрее и на твоята улица слънчице и положителните емоции ще са повече от отрицателните и на себе си го повтарям честичко  Grinning

# 886
  • Луната ни пази
Днес осъзнах, че някак съвсем неусетно, форумът се е превърнал в едно беззъбо, откъснато от реалния живот, типично "женско" място, за размяна на рецепти и хихикане на снимки на мачовци  Tired Дребнотемие, битовизми, изневери, свекърви и надсмиване над жестове и подаръци...
И сал две уж "политически" теми, в които обаче едни и същи участници, втръснали до болка и на себе си и на околните, повтарят като развалени плочи едно и също, едно и също, едно и също, но затова пък - възторжено ...

Кога стана така, че земетресение в София с магнитуд 2,6 (!!!) по скалата на Рихтер, или новите тарифни планове на Виваком, или възможността да пишеш като "Анонимен" във форума са по-важна тема от събития, които разтърсват България и света  Tired
Сещам се поне за 4 събития, които отекват в световните медии, и още 2-3 в България, които дават пряко и непосредствено отражение върху животът ни, за които няма теми, най-много да са споменати мимоходом в общи такива... 

Сякаш съм в "Степфордски съпруги" ...

Вчера ви изчетох и се зачудих как така никой не отвори дума за случилото се в Париж... Като оставим настрана чисто човешката трагедия, в този случай има много теми за размисъл и разсъждения.

# 887
За съжаление, при панически атаки единственият, който може да ви помогне, сте вие - много е важно накъде ще си насочите мислите в такъв момент - дали по посока "умирам" или "не ми пука". Знам, че е лесно да се каже и много трудно да се направи. Отне ми няколко години на мен. Започна покрай заболяване на щитовидната жлеза (затова на всяка цена почнете от един преглед там) - сърцебиене, тревожност, страх от незнайно какво, мисъл, че всичко свършва, край. Постепенно затъваш в лексотан и страхова невроза. Единствено четенето на подходяща литература ме измъкна от всичко това. Съчувствам на всички страдащи, много е гадно. Лишаваш се от пълноценен живот, съчувстващите и тревожни погледи вместо да ти помогнат, те карат да се чувстваш виновен и "нередовен", усещаш как губиш сигурност и как животът те изтиква встрани от нормалното.

Светалчо, усещанията при дисфункция на щитовидната жлеза са наистина подобни на тези при паник атака. За това "новите" с паник атака първо се тестват за хормонални проблеми.

# 888
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Сериозна тема за тенденциите тук сте започнали. Позамислих се защо и аз се старая да избягвам сериозните дискусии тук. Ето, вчера се зачекна темата за нуждата от образователни промени. Изчетох с интерес изказаните позиции и бях тръгнала да пиша. Писах, писах, десетки редове лична позиция, оформена в досег с образователната система, преподавателите и учащите, и накрая не публикувах. Защо ли? Защото не ми се влиза в спорове, които в даден етап от дискусия ще прерастнат в махленска кавга.

# 889
  • Пазете Гор
Цаката е да публикуваш нещо в първите десет страници, после става мътна и кървава.

Сериозните теми не се зачекват тук, защото предполагат ценностно позициониране, а това би довело до много разочарования и сръдни до гроб. Затова хората отбягват.

# 890
Цаката е да публикуваш нещо в първите десет страници, после става мътна и кървава.

хаха Абсолютно!

Въпрос - някой има ли опит с логопед?
В детската градина ходили екип от логопеди да обследват децата. Моята съм ви казвала каква е срамежлива и как говори едва-едва - тихо, само тя си се чува. Иначе няма говорни дефекти. То и тогава учителката ми сподели, че както обичайно, моето дете не казало нищо достатъчно високо, за да я чуят. Вчера обаче получихме писмо, в което пише, че имала нужда от логопед.  Rolling Eyes
Мисълта ми е - освен говорни дефекти, нещо по въпроса за това тихо говорене дали не могат да направят тия логопеди?  newsm78 А тя говори така от притеснение. Някакъв навик й стана според мен. Вкъщи и сред близки изобщо не  е такава и направо не можеш да й затвориш устата.

# 891
  • София
Ето ме, нова новеничка, след преглед при лекарката ми.  Grinning
Преслуша ме, направи ми кардиограма - пушка съм. Според нея това притрепване е по-скоро от стомаха и ме пита не съм ли чувала израза "да ти трепери под лъжичката". Било на нервна почва. Утре сутрин ще си направя и кръвни изследвания. Честно казано успокоих се много. Толкова съм чувствителна, че за секунди мога да се срина.  ooooh!

Сериозните теми не се зачекват тук, защото предполагат ценностно позициониране, а това би довело до много разочарования и сръдни до гроб. Затова хората отбягват.
Куркума, много съм съгласна.  Peace

След малко ставам да правя салатата с авокадо. Като нЕма да се мре, трЕбва да се яде.  Mr. Green

# 892
някой да знае къде е tzvety? Още си чакам куриера с гозбите  Blush

Браво Тонка! Ти си машина   bouquet

# 893
  • София
някой да знае къде е tzvety? Още си чакам куриера с гозбите  Blush

Сигурно готви   Wink, ти само потърпи.

# 894
  • София
Въпрос - някой има ли опит с логопед?
Аз. Водех големият при логопед за да изкара р-то и да оправи пернишкото си "уъ". Ходехме в "Пумпелина".
На вас в това писмо не са ли ви писали кои са проблемите и защо препоръчват работа с логопед? При нас също са правили обследвания (и при големия и при дъщерята) и след пращат доста подробен доклад

# 895
Вчера ви изчетох и се зачудих как така никой не отвори дума за случилото се в Париж... Като оставим настрана чисто човешката трагедия, в този случай има много теми за размисъл и разсъждения.

Над тероризма много умни глави разсъждават от десетилетия насам, при това разсъжденията им са солидно подкрепени и материално. Не виждам ССФ какво може да измисли освен да изрази солидарност с хората, които излязоха по площадите на Париж. Има и ФБ група Je suis Charlie. Не че и аз не скочих веднага в темата в bg-mamma.  Blush

https://www.facebook.com/pages/Je-suis-Charlie/1534071683508842

# 896
Препоръчайте моля хотел в района на жк.Лозенец.
Видях, че са съсредоточени високобюджетните хотели, такъв не ми върши работа.
Или ако е на друго място, да има удобен транспорт с 1превозно средство, без прехвърляне.

# 897
  • София
Препоръчайте моля хотел в района на жк.Лозенец.
Видях, че са съсредоточени високобюджетните хотели, такъв не ми върши работа.
Или ако е на друго място, да има удобен транспорт с 1превозно средство, без прехвърляне.
Хотел Лозенец устройва ли те като цени
Всъщност в коя част на Лозенец търсиш нещо? Той доста се разрастна и вече Лозенец водят и Хладилника

# 898
В коя част на Лозенец? Мисля, че можеш да огледаш предлагането на хотели в районите, които са по метро-лъча, водещ до Лозенец или с прехвърляне от едното на другото метро.  

# 899
Onna-bugeisha , абсолютно нищо не пише в писмото като причини. На мен ми е ясно, че те почти не са я чули как говори и произнася думите. Но се чудих за тази притеснителност дали не могат да помогнат.  newsm78 Иначе от обща култура знам, че помагат при р-то, при заекване и т.н.
Идва първи клас наесен и аз се тревожа как ще я караме с това тихо говорене.  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт