ОТБИВАНЕ - 2

• 149 507
  • 783
  •   1
Отговори
# 705
Изследвайте желязо и Б12 - липсата им може да е причина за липса на апетит към твърда храна. При моя приятелка това се оказа проблемът и първото, което консултантка и е препоръчала.

# 706
Забравих да разкажа за моето отбиване,преди два месеца стана.Малчо беше на година и пет месеца и много започна да хапе.Нищо не помагаше за съжаление,избиваха кучешките и така се "чешеше" и облекчаваше явно някак.Търпях до едно време,сучеше два пъти денем и 2-3 по малко нощем,ядеше обща храна 4-5 пъти дневно.Първо махнах дневното сукане едното,замених го с любимито мляко с бисквити.Хубаво беше че беше лятото,постоянно навън и лесно се уморяваше.След около седмица махнах и второто дневно хранене.За съжаления явно усещаше или пак кучешките са били,но ми направи ужасни рани и директно махнах нощното,като се цедях около 10 дена.Давах му я сутрин още със ставането,а нощем го залъгвах с гушкане,биба и баща му го люлееше.Не съм имала проблем със спирането на кърмата,имаше леко напрежение,но честно казано явно е било навик,защото в помпата едвам изкарвах по 50 мл.Сега е ред на бибата и самостоятелното спане в детската стая,тях съм ги оставила на пролет.Не мога да кажа че е бил готов,но обстоятелствата го наложиха.Водих се по него,няколко нощи спеше върху мен,но плавно премина отбиването му.
Моят съвет е водете се по детето във всичко и нещата се получават плавно и без стрес.

# 707
Хемоглобина му е на 100,иначе има периоди хапва си без проблем сутрин,обед и вечер после пък не иска . Но не това е въпроса искам съвет как да го откажа да суче такаче да не плаче и страда 😕

# 708
Това само ти можеш да знаеш,ние няма как.Както казах при моя помогна гушкането,беше нервен първите две вечери,но реално е било навик при него.Не е ревал,да се разбужда или нещо,просто по неспокойно спа,разбужда се,търси близост.Пие ли от шише?Моят категорично отказваше,шише с биберон не е искал никога,вода пие със сламка.Големият го отбих още по лесно но той пиеше ам в несвяс от шише без проблеми.Пробвай с дневното хранене,предложи нещо вкусно и любимо,после гушкане и приспиване,поразходете се преди това.Успех,дано се получат плавно нещата при вас.

# 709
Хемоглобина му е на 100,иначе има периоди хапва си без проблем сутрин,обед и вечер после пък не иска . Но не това е въпроса искам съвет как да го откажа да суче такаче да не плаче и страда 😕

Не съм чувала за дете да не плаче и страда,сори,ама ще трябва да го изтърпиш.
Аз отбих около 1г4-5м. Първо оставих само за заспиване кърмения /на обяд и вечер и през нощта/. После махнах обедното - баща му или баба му го приспиваха и даваха мляко в шише. После махнах вечерното за заспиване /баща му го приспиваше с мляко от шише/. Най-накрая махнах нощните кърмения - давах шишето с мляко. Пробвах адаптирани млека, прясно мляко, кисело мляко с вода и тн. , накрая хареса киселото мляко с вода и малко захар, после намалих захарта докато стигна без захар и така изкара до към 2г6м. Постепенно започна да заспива без нищо. Към 3г. Вече заспиваше нормално без нищо.

# 710
При нас заспиването без да го кърмя не е проблем,може да заспи дори да не му дам да суче проблема е по-скоро през деня дойде ли при мен веднага вдига блузата

# 711
Казваш, че няма вече там и предлагаш от шише.

# 712
Може да пробваш и горчивия крем,намазваш се с него и даваш да опита.Щом не го свърза със заспиване още по добре.Махай едно по едно суканията или рязко и после изцеждаш за да не стане мастит,запушване нещо и така.Пробвай,ако видиш че е много разстроен,опитай като е наспан и по спокоен да откажеш.При моите нямаше ревове и драми,та не е хубаво обобщения и предварително негативна настройка.Да беше нервен малкия,кисел,но с говорене,гушкане и залъгване станаха нещата за три седмици общо при него.

Последна редакция: нд, 29 окт 2023, 17:53 от Лещичка 💙💚

# 713
Аз махах постепенно хранене след хранене, не съм имала препълвания, оставих само сутрешното кърмене и после махнах и него. Ако наистина сте готова да намалите кърменията, трябва да можете да кажете на детето и да предложите друго нещо - на тази възраст все още могат просто да бъдат разсейвани, някои по-трудно, но все пак.
Иначе само като инфо - хемоглобинът не е достатъчно показателен и затова препоръката е за желязо и Б12, освен ако не става дума за зъби и затова да отказва в някои дни.

Иначе - няма причина да се получават препълвания, ако кърменето се нямалява постепенно - цеди се само и единствено, ако изпитвате неприятно напрежение, иначе ефектът би бил обратен и то колкото да облекчите гърдите, ако все пак стане някакви препълване

# 714
Сина ми не е ревал при отбиването, при дъщеря ми зора беше 2 седмици. Ако не ме виждаше, не ревеше. 1 седмица я приспивах на обяд в количката или с баща си. 1 седмица вечерно време някой друг я приспиваше. Като не е имало истерии. Само 1-2 пъти докато се усетим, че се дразни от присъствието ми.
След това започна да заспива докато я гушкам или четем приказки.
И двамата бяха на 1г и 2-3м.

# 715
Мислите ли ,че 1,6 м е добър период за отбиване ? Малко ми става мъчно като си помисля,че трябва ,дащото той е толкова щастлив ,когато му кажа,,айде мамо цоцата" и така се усмихва и чака с нетърпение ,че чак ми е жал да му я отнема. Може да ви се стори смешно това,което пиша и напълно ви разбирам. Преди 5 месеца като четях подобни неща се чудех от коя планета падат тея жени ,че чак йм е мъчно да спрат да кърмят,но сега ги разбирам

# 716
Със сигурност трябва да е преди бебешкия пубертет. Тогава ще стане невъзможно ако е пристрастен. Всяка възраст след 1г е подходяща. Колкото по-рано, толкова по-добре. Чела съм за 3-4-гпдишни дето сучат Scream
Аз започнах около 1г да махам кърмения и ми отне няколко месеца до пълно отбиване на 1г4-5м

# 717
Можете и да го кърмите и до две годинки, въпросът е какво е желанието ви. По-дълго аз лично не бих кърмила момче. Запазете си сутрешно или вечерно кърмене, така после и няма да е толкова трудно окончателното отбиване, когато сте готова за това.

# 718
А защо си поставяте граница 1,6?
Може да намалите кърменето и да си оставите по един-два-три пъти още няколко месеца. То се усеща кога детето вече няма нужда толкова.
Според мен до около 2 години си е напълно нормално.

Имам две деца, първото кърмих до 2,4 и имаше как по-рано да отбия, но и на двете ни беше много приятно. Сега второто е на 2,1 и кърмя веднъж нощем, почти съм отбила и мисля, че избрах точния момент и за двама ни.
Отбивам плавно около 2 месеца, като махам кърменето едно по едно. Накрая през ден или няколко дни, ако имам напрежение.

Мислите ли ,че 1,6 м е добър период за отбиване ? Малко ми става мъчно като си помисля,че трябва ,дащото той е толкова щастлив ,когато му кажа,,айде мамо цоцата" и така се усмихва и чака с нетърпение ,че чак ми е жал да му я отнема. Може да ви се стори смешно това,което пиша и напълно ви разбирам. Преди 5 месеца като четях подобни неща се чудех от коя планета падат тея жени ,че чак йм е мъчно да спрат да кърмят,но сега ги разбирам

# 719
И аз да се отбележа - мота дъщеричка е на 11++ месеца. Захранвам я по ЗВБ и напоследък почна по-големи количества да изяжда. Кърмя нощем на поискване, сутрин след събуждане преди закуската, обедно след обяда и вечер след вечерята, тоест за приспиване. Следобедното отпадна естествено,  а обедното е доста кратко и сигурно него ще махна първо. Вода почти не пие, 20-30 мл общо на ден, та давам понякога каша или супа да хапва, колкото да има нещо течно.

За нощното - по средно 2 пъти се буди и я кърмя. Не знам от навик ли е, но си суче. А много искам да почне да спи по-непробудно нощем… Някои майки отказват да кърмят нощем, гушкат и дават вода, но не знам дали няма да е много насилствено така.

Последна редакция: пт, 10 ное 2023, 21:14 от bluewaves

Общи условия

Активация на акаунт