ОТБИВАНЕ - 2

• 149 791
  • 783
  •   1
Отговори
# 690
Уверете се, че биберонът е за 6 плюс, за да е удобен на бебето. Изпробвайте друго мляко - при нас Лактана свърши работа, а Аптамил не искаше да помирише даже, като почнахме с козе после хареса и кравето

# 691
  • някъде в орбита...
Не мога да помогна, моите не искаха да помиришат ни шише, ни нищо. Едното като стана на почти 1.5г някак успях да убедя да пие кърма от шише на Браун ама с биберон от шише на МАМ. Беше егати цирка, и след много експерименти това единствено сработи. Но пък веднъж като свикна с шишета, после нямаше проблем като сменихме млякото. Обаче нервите ми се изпилиха, много дърпания и мрънкане беше, много борба, много нещо Sad Rolling Eyes

# 692
Благодаря, момичета! Малко по-леко ми става като знам, че не съм единствена и че не греша някъде. Явно кърменитв бебета са по-претенциозни Grinning
Radeva-87, надявам се и при мен цикълът да нормализира нещата. Все още си го чакам...
Magi g, изпробвала съм всякакви шишета и няколко вида адаптирани млека. Ще пробвам и козето на Лактана.

# 693
Има ли някой в подобна ситуация за съвет? Отбих лесно, НО детето не иска АМ, не иска вода, абе не иска шише. Изобщо като го види и го блъска, бута, изпада в истерия. Та как набавяте течности, следя памперсите, горе-долу същите са като преди (беше ми останало само едно вечерно кърмене), което малко ме успокоява, но от друга страна съм много напрегната, изнервена и притеснена, че не мога да предложа течности по някакъв начин. Моля без съвети за връщане към кърменето, то беше само вечерно, а и аз нямам сили повече и не искам да се връщам.

# 694
Голямата ми дъщеря отбих на 11,5м. Също беше останала само с едно кърмене преди сън. След това не е пила адаптирано мляко,отказваше категорично и ние направихме бруталната грешка да даваме кисело мляко с вода. Това дете почна да се буди и нощем само мляко да търси. Едвам разкарах шишето. И повече никакви млека в шишета. Въобще за дете около и след година мисля, че НЕ трябва да се подменя гърдата с шише, включвайте млечни в храната, която яде. Дори е по-добре, че не търси мляко с шише. За водата, като се стопли, ще пропие, важното е да се предлага.

# 695
Бадемче,чай,супи,по течни храни?Пробва ли да смениш водата?Шишето?Моят също пие малко вода,само от шише със сламка,но още си има сучене 5-6 пъти на ден.Вода с лъжичка?Големият само така пиеше.Прясно мляко?Това ми хрумва.Не връщай кърменето щом си спряла,така и организма ти се обърква,предлагай но не в шише.Може от чаша да опиташ директно.Аз на есен ще пробвам може би,търси си го като задълже,независимо колко е ял.Поне не заспива само така,много по лесен е от батко си.

# 696
Както лещичка каза - шише със сламка или има едни чаши със силикон, от които децата все едно пият от истинска чаша, но без да се давят или оливат. Мога да ви снимам, ако искате, че го обясних едно към гьотере…

# 697
Колко голямо е детето? Шише със сламка или преходно? Или направо обикновена чаша.
Аз успешно отбих сина си на 1г и почти 3м. Даже изключително плавно стана всичко, много съм доволна. Не съм замествала кърменето с нищо. Събужда се понякога да пие вода вечер. Много рано се буди сутрин от глад, ама и това ще нагласим.
Ще пропият вода, а и някои хора по принцип пият малко. Аз и дъщеря ми пием много малко вода на ден, не че е за хвалене. Сина ми пък изпива доста, още от преди захранването.

# 698
Radeva-87, благодаря, на 1 г. 2 м. е, пропуснах да кажа. До известна степен ме успокоява твоя опит, единствено ме притеснява, че под никаква форма не се приемат течности освен стандартно в храна, супи, каши, попара и толкова.

Лещичка, само чай не съм опитала, ще отида още днес да купя. Друго не знам, изчерпвам се от идеи. Със сламка не става, баткото също така лесно го научих, но тя не и не. Притеснява ме, че сама прецаках нещата, защото преди от шише с биберон поне пиеше няколко глътки вода на ден . Сега понеже няколко дни се опитвах да давам АМ в шишето, изпада в истерия още от шишето и даже онези няколко глътки вода, които пиеше заминаха. И сега се чувствам зле от този факт, че така стана без да искам.

Luellis, имам такава чаша от по-голямото ми дете, ще я потърся, той не я харесваше, но да видим тук може да потръгне, благодаря за подсещането.

Bugi, и моето е горе-долу на възраст като твоето, когато си отбила. То пиеше ли вода?

Най-голямото ми притеснение е да не се обезводни, но засега виждам, че памперсите са почти същите, както преди, много минимална разлика и това малко поне ме успокоява. Иначе съм и много изтощена от ситуацоята и това не ми помага особено, защото предполагам и тя надушва отчаянието ми Grinning

# 699
Това го писах в друга тема, но здраво дете няма как да се обезводни. Вероятно с храната приема много повече течности отколкото смяташ. Остави малко да забрави опита с млякото или смени шишето с ново. При малката ми дъщеря всяко ново шише е повод да се налива с вода, не защото е жадна, а просто заради новото нещо. Тя също в началото пиеше символично, сега се налива (1г10м). Баща ми беше сигурен, че това дете в болница щяло да влезе като не пиело вода, е пропи си сама като пожела. За мен по-проблемни са начините за прилъгване със сокове, чайове, айрянчета, защото се създава изкуствен навик да се пие друго и пак хем не пие вода, хем откарваш със заместителя дълго време.

# 700
Благодаря Radeva, успокоително звучи вашия опит. С другото ми дете по съвсем различен начин се развиха нещата, той си пиеше от шише със сламка, даже едвам изчакваше да му приготвя млякото и се разхождаше с него из стаята като си го пиеше и не даваше някой да му го вземе. Знам, че децата са различни и не трябва да се сравняват, но за първи път се сблъсквам с отказване на всякакви течности и се притесних. Мисля да те послушам и за няколко дни да забравя изцяло шишето, а после ще предложа ново с вода само, то е ясно, че АМ явно няма да пие.

# 701
Дъщеря ми я отбих на 1г и 3м. Вода пиеше от шише със сламка, ама още от 7-8м. Като казвам пиеше, дали имаше 50-100мл за целия ден. Много се мъчих да пробутам шише с АМ/кисело мляко. И друг път съм писала смених най- различни шишета, биберони, млека. Нищо не искаше да приемаше.
Сина ми от малък пие доста повече вода, първо с биберон и после от шише със сламка, започнах и да му предлагам направо чаша. Дъщеря ми още преди 2г си пиеше съвсем спокойно вода от чаша без да се залива или дави.
Не се притевай, няма да се обезводни. Не са толкова глупави децата Grinning Все пак не е болно детенцето. Обезводняване се получава най- вече при повръщане и диария. Сега много си се фокусирала и усеща нервността ти, за това дава още по- голям бойкот.

# 702
Ще пропие лятото,карай баткото да пие пред нея вода,да казва колко е вкусна,да и предлага.
С големият съм предлагала всичко след отбиването,единствено ам искаше,но аз се цедях и си беше свикнал с шишето.Преходна чаша не искаше,директно на сламка мина след биберона и после на обикновена чаша.Малчо го пробвам само с вода до сега,пие по малко,но той яде много супи,цял ден само това може да яде,като си търси и да сучи де.
Съветът да позабрави също е добър,смени и шишето с някакво което не е виждала/знае.И пак да си кажа смени водата-ако е бебешка,дай филтрирана или трапезна,моят понякога и изворна пие малкия,гледам да редувам.

# 703
Няма да се обезводни.
Пробвайте да предлагате вода по различни начини. Синът ми си пие вода от нормална чаша, аз му помагам. Бебешките шишета не му се харесаха.
Децата също обичат шишетата с вода с биберон от магазина, на Devin например.

# 704
Здравейте,дойде и моят ред да пиша в тази тема. На кратко имам син на 1,2 г и като цало отказва храна предпочита да суче. Решила съм да кърмя до 1,6 г и искам някакси да подпомогна като минем плавно през процеса без да има рев и протест за гърда . Тоест търся съвет как постепенно да отказвам едно по едно кърменята без да го травмирам и да плаче ,защото към момента сам ми вдига блузата и започва да цока,тоест доста е привързан към кърменето

Общи условия

Активация на акаунт