ОТБИВАНЕ - 2

• 149 794
  • 783
  •   1
Отговори
# 675
Моето е с пълен комплект зъби и както има нощи, в които не става и един път, така в повечето се буди поне 3 пъти. Надявам се като позабрави сукането, това да приключи.
Голямото ми дете на 1г3м имаше само 3-4 зъба, но спеше като пън по цяла нощ. Преди това понякога ставаше по 1-2 пъти.  Доста е индивидуално. Дори между сестри аз виждам огромни разлики.

# 676
  • France
7-8 месеца за първи номер, който почна да спи по цели нощи от раз след това и 1 година за втори номер, който рязко мина само на едно събуждане. Определено видях разлика преди и след отбиването.

# 677
Здравейте момичета! Искам да попитам за съвет, ако имате сходен опит. Вече 9ти ден откакто съм отбила малката и не е сукала. В първите 2 дни се наложи да изцедя мъничко количество с помпата. След това не съм имала напрежение или бучки и не съм цедила. Гърдите бяха меки и спокойни. Преди ден ми дойде цикъла и дали от това, но в една гърда напипвам твърд участък. Не е бучка, напрваво уплътнена, твърда на пипане част без болка или зачервяване. А в другата гърда усещам неориятна болка при натиск или просто като седя. След седмица без цедене не знам редно ли е да стимулирам като пробвам да изцедя или ще влоша нещата? Някакъв съвет?

# 678
Няма да навреди, ако пробвате да цедите, защото ще е еднократно, но на първо време може да се свържете с консултант по кърмене. Те правят и консултации по телефона. И ако техният съвет не помогне, тогава ще трябва лекар. Успех!

# 679
Ако имаш тежест изцеди малко.
Аз след отбиване имах твърд участък без болка и отидох на лекар. Оказа се, че просто има мляко там и трябваше да отида пак на преглед след 6 месеца, ако не се е разтикало.

# 680
Ако имаш тежест изцеди малко.
Аз след отбиване имах твърд участък без болка и отидох на лекар. Оказа се, че просто има мляко там и трябваше да отида пак на преглед след 6 месеца, ако не се е разтикало.
Не е тежест, просто твърд участък, не усещам напрежение. Но едната гърда ми е доста болезнена. Ясно ми е, че някакво мляко остава и тялото постепенно го разтваря. Протеснява ме да не се е възпалило нещо, защото доста ме боли. Утре ще отида на ехограф за всеки случай.

# 681
Пийте и лецитин. Погледнете дозировката в гугъл, че ще ви объркам, но мисля, че беше по около 3 таблетки на ден при запушване.

# 682
На мен  Лецетина не ми помогна изобщо,спрях да го пия и с него и без запушвания си имам

# 683
Пийте и лецитин. Погледнете дозировката в гугъл, че ще ви объркам, но мисля, че беше по около 3 таблетки на ден при запушване.
Привет! Благодаря, но не се наложи. Не са били запушвания, а просто остатъчна кърма, която няма как за няма. За няколко дни болката в едната гърда изчезна, а твърдостта в другата постепенно намаля и също вече няма нищо. Не съм цедила, към момента гърдите вече са напълно спокойни и няма кърма. Малката е успешно отбита, другата седмица ще стане месец.

# 684
Майка ми е кърмила преди 23 години , не е пила хапчета за спиране на кърмата и сега като стисне зърното се показват капчици кърма, това нормално ли е ,така ли е при всички така ли остава

# 685
Майка ми е кърмила преди 23 години , не е пила хапчета за спиране на кърмата и сега като стисне зърното се показват капчици кърма, това нормално ли е ,така ли е при всички така ли остава
Не, не е нормално. Следва да посети специалист за допълнителна диагностика какво се случва. Отделно, че на 6м по принцип трябва да ходи на профилактика за рак на гърдата. Не е ли споделяла това с лекар?
След като отбих голямата си дъщеря, никога не ми е потичала кърма докато не се роди малката.
По принцип според книгите до 6м след спиране на кърмене не трябва да изтича повече нищо.
Задължително да посети лекар.

# 686
За 23 години едва ли е кърма, но знам ли и аз.. Ходила ли е някога на мамолог? Правена ли е мамография или ехомамография??

# 687
Ми тя, ако редовно проверява дали има, винаги ще има капки. То все пак е млечна жлеза и работи със стимулация.

Но да посети лекар, наистина за 23 години нито веднъж ли не е ходила? Да не говорим, че си трябват ежегодни прегледи.

# 688
Здравейте, момичета! Имам нужда от вашия опит, ако някоя от вас е имала сходен проблем..Бебето ми е на 7++. Изцяло на кърма е, вследствие на което аз отслабнах драстично, въпреки че се храня нормално. Захранен е, но изяжда по около 100г.на хранене. Напоследък кърмата ми намалява, което е добър момент постепенно да го отбия, за да се погрижа за себе си. Проблемът е, че бебето отказва адаптирано мляко, а отказва и да пие от шише каквото и да било. Чувствам се в задънена улица и всякакви идеи биха ми били от полза.

# 689
Аз лично бях в същата ситуация и с двете деца, те качваха по килограм, а аз губех толкова всеки месец. Бях така остлабнала, че все ме питаха болна ли съм, все имаше коментари за вида ми. Не успях с нито едно от двете деца да дам АМ, категорично отказаха всякакви видове, марки млека и шишета, затова не мога да помогна тук. Но и с двете кърмения, в момента, в който ми се възстанови цикъла, спрях да губя килограми и си върнах моите. Малката дори още я кърмех, само за около 3 месеца си върнах 5кг, които ми бяха много нужни.

Общи условия

Активация на акаунт