ОТБИВАНЕ - 2

• 149 797
  • 783
  •   1
Отговори
# 660
Момичета , дали знаете колко време след приключване на кърмене може да се направи консултация за  уголемяване на бюста /т.е кога гърдите ще си заемат формата в която ще са  /

# 661
6 месеца след приключване е препоръчителен преглед при мамолог. Значи поне толкова, консултирайте се със специалист, може би е индивидуално.

Момичета , дали знаете колко време след приключване на кърмене може да се направи консултация за  уголемяване на бюста /т.е кога гърдите ще си заемат формата в която ще са  /

# 662
Здравейте,случаят е такъв че малкия е на 6+++ почти и вечер се будеше най-много 2 пъти ,но от извество време се буди по 5 пъти на нощ 🥲 някакви идеи как да премахна нощното кърмене или поне да ги сведя до 1 кърмене на вечер,благодаря

# 663
трябва да премахнете асоциацията, като започнете да приспивате по друг начин. Прочетете за асоциации за сън.
Също може да е нещо временно, свързано със скок в растежа или зъбки.

# 664
Най-вероятно избиват зъбки. Нещата са на периоди, понякога се будят много, понякога по веднъж. Ако отбиете няма гаранция, че ще спи непробудно.

Здравейте,случаят е такъв че малкия е на 6+++ почти и вечер се будеше най-много 2 пъти ,но от извество време се буди по 5 пъти на нощ 🥲 някакви идеи как да премахна нощното кърмене или поне да ги сведя до 1 кърмене на вечер,благодаря

# 665
Бебето няма да спре да се буди ако спрете да го кърмите. Пак ще трябва да го приспивате, но по друг начин. А аз не се сещам за по-лесен от кърменето. Сигурно са зъби, ще мине.

# 666
Просто на последък от всякъде чувам и чета,че ако го приспивам на гърда след отбиването много щял да плаче и няма да иска да спи и можеби няма да се буди ако не е гърдата,но той попринцип на всяко будене си суче така все едно е гладен по 10 мин ,може и да е период надявам се сам да се откаже за да няма много драми после ,благодаря за отговорите

# 667
Глупости. До последно приспивах на гърда. Отбих на 1г и 3м, от тогава започна да спи по цяла вечер. Цялата драма беше 2 седмица. Една седмица за обедния сън и една седмица за вечерния. Баща я приспиваше през това време, обикаляше поставите да ме търси, ама като не ме намираше лягаше с баща си и заспиваше в рамките на 10-15мин. На обяд извеждах вън в количката 3/4 пъти, защото баща и беше на работа.
След това спря да си търси, лягаше до мен и заспиваше. Без носене и без мрънкане.
Трябва да не се изтърва детето да стане преуморено и да не е в интезивен период на зъбоникнене или болно. Като я дразнеха зъбите се събуждаше много често. После имаше период, в който беше много спокойна и се будеше 2/3 пъти. Като спрях кърменето през деня, само на обяд, много рязко ми намаля кърмата. През ноща започна да се буди и да суче, но явно не можеше да се нахрани. Една вечер и дадох да яде друго, не да суче, нахрани се стабилно и заспа права в ръцете ми и спа до сутринта. Изобщо повече не си потърси. Може би и тя е била готова да се откаже, ама то и като няма какво, избора не е особено голям Grinning

# 668
Тоест вие не сте приспивали на ръце ,чакам с нетърпение и моя мъник просто да легне до мен и да заспи ,дащото в момента е едно разхождане...
Глупости. До последно приспивах на гърда. Отбих на 1г и 3м, от тогава започна да спи по цяла вечер. Цялата драма беше 2 седмица. Една седмица за обедния сън и една седмица за вечерния. Баща я приспиваше през това време, обикаляше поставите да ме търси, ама като не ме намираше лягаше с баща си и заспиваше в рамките на 10-15мин. На обяд извеждах вън в количката 3/4 пъти, защото баща и беше на работа.
След това спря да си търси, лягаше до мен и заспиваше. Без носене и без мрънкане.
Трябва да не се изтърва детето да стане преуморено и да не е в интезивен период на зъбоникнене или болно. Като я дразнеха зъбите се събуждаше много често. После имаше период, в който беше много спокойна и се будеше 2/3 пъти. Като спрях кърменето през деня, само на обяд, много рязко ми намаля кърмата. През ноща започна да се буди и да суче, но явно не можеше да се нахрани. Една вечер и дадох да яде друго, не да суче, нахрани се стабилно и заспа права в ръцете ми и спа до сутринта. Изобщо повече не си потърси. Може би и тя е била готова да се откаже, ама то и като няма какво, избора не е особено голям Grinning

# 669
Бъги, ти говориш за 1г3м, а Ради пита за бебе на 6м. Отговора ми беше за бебе на 6м, че няма да спре да се буди дори и да спре кърменето. Иначе аз също отбих на 1г3-4м като обикновено имаше само едно нощно кърмене. После продължи да се буди до към 2г и давах мляко/сок/вода.

# 670
Аз по- скоро исках да наблегна, че кърмих за приспиване. След това нямах проблеми в рамките на 2 седмица да премахна тази асоциация. Без да е било голям стрес за детето и без да разнасям на ръце.
Сега второ дете гледам по същия начин. Остана само вечерното кърмене.
Няма по- лесен начин за приспиване от кърмене. За събуждането през ноща за 6м бебе е нещо нормално, особено се очакват и зъбите да избиват. Нормално е. Ако не се лъжа бях чела, че до към 3г възраст е нормално да се будят.

# 671
Моят е на 11 месеца,в момента три зъби поникват.Нощеска е сукал в 12,в 4 и сега в 9.Ето кога се е будил от зъбите и съм ставала да му дам биба.Някакъв мит е за мен това,че като не суче ще спи по цяла нощ.

# 672
Индивидуално е. Аз мога да кажа, че дете 1, което никога не приспивах с кърмене отбих много лесно.
Дете номер 2, което от умора и мързел научих да заспива на гърда... страхотна драма с отбиването. Писала съм вече, рев до позиви за повръщане, НЕ приема и не заспива с баща си, който я носи, пее, гушка, гали, но само подхранваше истерията. Затова ми отне няколко месеца, за да спре да заспива с гърда. Пак я кърмех, НО свалям от гърдата разказваме приказки, гушвам я и така заспива. В момента е почти на 1г9м. Вече стигнахме етап да легна до нея и след 2 приказки да заспи. Събужда се, пита за сукане, гушвам, милвам, пак има мънкане, НО не истерии и заспива. Не е сукала въобще вече 2 дни, като изминалия месец сукането беше много символично. Едва ли не ако изпадне в истерия, което за радост беше броени пъти и то много рано сутрин, когато е доста сънена. Та на мен лично това приспиване на гърда ми изигра много лош номер.
За бебето на 6м, кърмете си го, просто като се събуди, вместо веднага да давате гърда, приучете да заспива с милване, пеене, подрусване. Ще отнеме време, но така или иначе ще стигнете до там дали сега или по-късно.

# 673
  • France
Да ви кажа и на двете ми деца сънят се подобри многократно, когато ги отбих. Уж, нямало връзка, но факт.

# 674
Колко големи бяха като ги отби?

Според мен си е до дете. Едни са големи муцльовци и трудно свикват. Други не са толкова зависими, спят си дълбоко и няма драма при отбиването.
Но зъбите си ги тормозят и им нарушават съня при всички случаи.

Да ви кажа и на двете ми деца сънят се подобри многократно, когато ги отбих. Уж, нямало връзка, но факт.

Общи условия

Активация на акаунт