ОТБИВАНЕ - 2

• 149 823
  • 783
  •   1
Отговори
# 165
  • Варна
Чета тук, че при повечето от вас отнема към 10-на дни да спрат да търсят гърда през нощта - така ли е?

Ами при нас отне три дни да не търси от 20-21ч до към 6ч. Тя принципно преди 12ч не се е будила, та да се чудя да давам или не. Почваше откъм 0-1ч.

Вода не съм предлагала преди. Но последните дни откакто настана жега предлагам, ако започне много да се върти или мрънка. Ако е жадна пие, успокоява се и заспива с бибата, ако не - отказва. Но това се случва максимум веднъж. Честно казано ме беше страх като отучвах от нощното кърмене да предлагам вода, че да не вземе пък да привикне към водата и да се будя на всеки час шише да давам(на моя близка детенцето на 1г.6м. изпива литър и половина през нощта, тя става да пълни вода, сменя няколко памперса, ако ще е така по-добре да си кърмя нощем), но сега в жегите е нормално да не издържи без вода, виж без храна може. Тя дори понякога като се събуди към 6ч. не яде веднага, а след час, значи не е толкова гладна.

# 166
  • Плевен

Още нещо исках да ви питам - ако заспива например към 8ч., а вие си лягате към 12, буденията преди 12 броите ли ги за нощни и давате ли тогава да суче? Или щом е заспала веднъж, до сутринта се спира кранчето? И тези 10 часа примерно между 20ч и 6 ч. дали не са много за едногодишно бебе да издържи без храна и вода?
Сори, дълго стана   bouquet
А защо не я накърмиш в 12 като лягаш?Така ще издържи по-дълго време да не яде.Жега е,зъби я мъчат точно сега и не мисля че отказването от нощно ще е успешно.Това е според мен.Много по-лесно и бързо се успокояват при никнене на зъбите със сукане,отколкото с друго нещо.Това от личен опит.Моя син го отказах чак на 2 годинки от нощното кърмене,стана буквално за една нощ.Вече съм се убедила,че не им ли дойде момента,няма да стане...Всяко нещо с времето си.

# 167
  • Асеновград

Още нещо исках да ви питам - ако заспива например към 8ч., а вие си лягате към 12, буденията преди 12 броите ли ги за нощни и давате ли тогава да суче? Или щом е заспала веднъж, до сутринта се спира кранчето? И тези 10 часа примерно между 20ч и 6 ч. дали не са много за едногодишно бебе да издържи без храна и вода?
Сори, дълго стана   bouquet
А защо не я накърмиш в 12 като лягаш?Така ще издържи по-дълго време да не яде.Жега е,зъби я мъчат точно сега и не мисля че отказването от нощно ще е успешно.Това е според мен.Много по-лесно и бързо се успокояват при никнене на зъбите със сукане,отколкото с друго нещо.Това от личен опит.Моя син го отказах чак на 2 годинки от нощното кърмене,стана буквално за една нощ.Вече съм се убедила,че не им ли дойде момента,няма да стане...Всяко нещо с времето си.
Абсолютно съм съгласна, всяко дете е различно.Каките спряха да сучат още до 6 месец нощем.Вероятно има значение и захранването, тогава се спазваше от педиатрите схемата на ранно захранване.И двете се отбиха когато си им дойде времето на различна възраст.Сега малкия на година и три месеца няма и признак за отказване, суче нощем колкото пъти си иска, а денем хрумне ли му бърка в деколтето и настоява докато не му дам независимо къде сме на улицата или в къщи.Когато е готов сам ще се откаже, за момента не ми пречи.Оставяла съм го за по цял ден на шише  още от първия месец това по никакъв начин не му повлия щом види гърда се залепва, на година три денонощия пътувах по работа смятах,че може тогава да се отбие  Laughing няма такова нещо и досега си суче независимо,че яде вече почти всичко.Явно не му е дошло времето на големия мъж.

# 168
Ами на мен не ми пречи да я кърмя преди да съм заспала и по 2-3 пъти, но не знам нея дали не я обърква това - веднъж като се събуди давам, а следващия път не. Последните 2-3 дни не кърмя, след като веднъж е заспала. Тя обикновено си спи толкова рано де, но има вечери, в които се буди. Сега са я отпуснали зъбите и за това реших, че е удобно да опитам. Ще видим дали ще се получи, снощи само веднъж се буди и сравнително лесно заспа - с бибата, намазана с гелче за зъби  Mr. Green

# 169
"Успокояването на зъбите" спря след година ПОСТОЯННО нощно кърмене, откакто преди 2  месеца реших, че повече няма да кърмя нощем. Драмата продължи 4  нощи. Живот и здраве, нощното кърмене на следващо дете ще бъде преустановено на 5-6-я месец. За мен това е абсолютно ненужен навик и мъчение за цялото семейство.

# 170
Здравейте
Моята беба е почти на годинка.Сука до 5 месец на поискване, после по малко захраних като продължи да сучи вклюително и нощем,по 1 път.Сега е на детска кухня, като за заспиванията 2 на брой през дена сучим,вечер за приспиване и в повечето случеи и 1 път вечер,защото се буди и си откарваме по 2 часа игри, но после става много крива и спасението е кърмене.Въпросите са ми
1.Как да откажем ношното кърмене поне
2.Не прекалявам ли с дневните кърмения-то вече взе да си ме подърпва малката, и да ме гледа с един влажен поглед като и се досуче
3.Април 2016 живот и здраве ще трябва да се връщам на работа, а тя евентуално на ясла или при баба-така че кога трябва да я отбия ,и колко време продължават драмите с отбиването
Иначе не ми тежи ,че кърмя.Притеснява ме това,че порасва и захитрява и ми се струва, че догодина трудно ще я отбия,или поне да се пробвам да има само  сукане за заспиване вечер.Въобще незнам как ще се научи да заспива на яслата на обяд без цоконе.Иначе имам батко който се отби 8 месец(или може би кърмата ми намаля доста тогава) и не пожела да суче повече.Но с девойката ..........Това не ни пречи да си хапва всичко от кухнята,закуска-попара, кус кус, каша плюс плодове-основно ябълки, банани ,вишни, касис.Всичко си иска+ цокане вече,и като ме погледне с този влажен поглед.........
Благодаря Hug Hug Hug

Последна редакция: чт, 16 юли 2015, 16:55 от mama hrisi

# 171
  • Северозапада
Проблемът през нощта, според мен, не е кърменето, а играта. Трябва да се отучи първо да играе нощем. Ако спре да играе нощем, по-лесно ще се отучи да суче. Моята дъщеря само се разбуждаше нощем, слагах я веднага на гърда и заспиваше пак за 5 минути. Като реших да спра нощното кърмене, я носех и я подрусвах, докато се унесе отново.
Ходенето на ясла не е пречка за кърменето, ако искаш да кърмиш, разбира се. Дъщеря ми е на ясла от 1 г. и 2-3 м., кърмена е до 2 г.
Дневните кърмения при нас намаляха с тръгването на ясла. През почивните дни сучеше на поискване. Не мога да кажа кога точно започнах да я разсейвам и през почивните дни, така че да останат само кърменията за приспиване.

# 172
Благодаря Simple Smile

# 173
Момичета, първо да се извиня, че нямам време да прегледам цялата тема  Blush но имам нужда от съвет.

Малката в петък става на две и се налага вече да се отбиваме. От известно време й промивам мозъка  Mr. Green , че като стане на две вече ще е голяма и ще трябва да спре да "чока", тя дава вид да е съгласна и даже си казва, че ще спира  Crazy

Това, което ме притеснява, обаче, е, че тя е доста пристрастено кърмаче, вечер се приспива на гърда, денем (когато сме заедно, а не е на ясла) също си търси - дали от глад/ жажда, дали за успокоение. От няколко нощи се опитвам да я оставям да се приспива с баща си и става без проблем (е, с малко рев, все пак); опитвам се да отлагам кърмения като я разсейвам и т.н. Като цяло работи стратегията, но все пак докопа ли ме засуква с пълна сила.

И в този ред на мисли се чудех с какво още мога да улесня отбиването? Да се мажа с нещо горчиво? Нещо друго? Мога просто да спра да й давам, но ми се иска да е по-безболезнено за нея... Та, ако имате идеи ще съм ви много благодарна  Hug

# 174
Не знам! Изчетох всичко по темата за отбиването в интернет и нищо няма резултат при нас! Дъщеря ми суче за заспиване /денем и вечер/, нощните кърмения спрях преди 3  месеца. Но тези...оле, надявам се да ги преустанови до 1-ви клас... 4  дни се мъчех да не я кърмя за дневен сън. "Постижението" - не просто мрънкане и утихващо плачене, а ужас, викове и истерия! И хлипане - "тити...мамеее... тити... даййй"! Така и не заспиваше през деня, аз се изтормозих, питам се дали не й вредя психически и от 2  дни спрях с опитите. Чакам някакво чудо да се случи и да успея да я приспя с гушкане, песничка и т.н. Иска ми се до 2  месеца да приключим с кърменето, но съм отчаяна, тъжна и не намирам решение...

# 175
Аз да се похваля, че също успях да спра нощното кърмене без особени сътресения - от близо месец вече. Отне повече време, но наистина спря да се буди през нощта, което не се беше случвало от 3-месечна (да чукна на дърво). Около 1-2 седмици след като ѝ го спрях, тя сама се отказа от вечерното - изведнъж започна да се сърди като ѝ предлагах. А не яде много друга храна, но явно ѝ стига. И така сега ни остана само сутрешното, за което аз повече настоявам от нея, че още не ми се отбива напълно   Laughing
За заспиването, моята беше доста по-малка, под годинка, като спрях да я приспивам на гърда, така че не знам дали е релевантно за по-големи дечица. Но поне месец-два, докато я кърмех, създавах и други навици - галех я по главичката и ѝ давах да си гушка любимото одеялце. Така мисля, че привикна да свързва тези две неща със заспиването и после с тях заспиваше. Според мен много помага, ако се привърже към нещо друго, отколкото да заспива съсвем самостоятелно. Един вид да замени гърдата с играчка, одеялце и т.н. Но естествено, всяко дете само си решава какво да прави  Laughing   

# 176
  • София
Като че ли се оказва, че отказването от нощно кърмене е по-лесно, отколкото от дневно. Буквално за 3 дни го отучих от нощното. Вече не си търси, буди се по веднъж и то не всяка нощ, давам му вода или шише мляко. Защото мисля, че в тия жеги е добре да си пийне нещо през нощта. И пак си заспива.
Нооо през деня... както ^Jade^ каза - зор голям, може да реве цял час, не дава да го доближа, зачервява се и се изпотява от рев и няма успокояване. Много съжалявам, че трябваше да се стигне до тук, но нервите ми просто не издържаха да го кърмя вече. От три седмици не съм го кърмила през деня и едва от преди няколко дни спря с истерията и тръшкането, пак се сърди, но по-малко. Аз го гушвам, пея му песничка и го галя по гръбчето и заспива (през деня).
Нарочно оставих вечерното кърмене - за приспиване. Някак си сърце не ми даваше и него да махна, ще го оставя когато сам реши, да се откаже от него.
Джинджи, ние в неделя правим 2. Общо взето изводът ми е, че лесен начин няма. Или трябва да оставиш нещата както тя иска и да се кърмите до кой знае кога, или да скръцнеш със зъби и да не се отказваш.  Аз много съжалявам, че си изтормозих момчето, междувременно покараха вторите кътници и това допълнително го изнерви, но вече бях започнала с отбиването и реших, че повече ще го объркам, ако пак почна да давам когато си поиска.

# 177
Аз за съжаление няма как да я чакам да се отбие сама... иначе това ми беше първоначалния план. Но пък тя изглежда се беше наканила да става "момата що бозала 20 години"  Laughing

Както и да е, де. Ще се боря, пък да видим как ще се получат нещата. Тя принципно може изобщо да не се кърми - в смисъл - ако мен ме няма се справя чудесно и със заспиване, и с всичко. Даже веднъж сме се разделяли за 3 дни и пак не е имало драми. Но щом съм там, тя иска да суче... Знаете, де, май всички сме на това дередже  Mr. Green

# 178
Ех, като чета тука последните ви мнения, даже малко ви завиждам, че сте успели да махнете нощното... При нас не става, плаче дълго и неутешимо и ако се опитам да я лъжа нещо или да я дам на тати, изпада буквално в истерия. Иначе от около 2-3 седмици окончателно, надявам се, спряхме с дневното. Просто и казвам всеки път, че мляко през деня няма и е за довечера. Когато нещо се изнерви или и се спи започва да търси и рови, обаче не давам, пея, чета, гушкам и повтарям, че няма. И тя се съгласява. Мисля, че за отказването много помага това, че ходи на ясла и яде много други неща с удоволствие. Обаче нощните ни срещи продължават. Буди се по 1-2 пъти. На 15 месеца е девойката.

# 179
  • София
Jade,
Бъди силна!  Hug
Чувствах се точно като теб преди няколко месеца. На всяка цена бях решила да заместя цицата с шише. Резултатът беше изнервени до краен предел майка и бебе. Отказах се. Започнах постепенно, без да е фикс идея. През деня като стане време за сън я обличах и излизахме с количката. Така заспиваше. Сега от 2 седмици я приспивам вечер с разходка навън. Снощи заспа при мен на спалнята, без разходка. Останаха нощните цокания. До месец трябва и с тях да се преборя. Процедурата съм я започнала от месец март. Очаквах, че за месец-два ще я отбия. Явно сметката е била правена без кръчмаря. Надявам се до декември да успея. Crazy

Общи условия

Активация на акаунт