ОТБИВАНЕ - 2

• 149 820
  • 783
  •   1
Отговори
# 150
  • NE
Включвам се и аз в тази така сложна задача за нас.
Момченцето ми е изключително кърмено бебе, захранено към 5 месец без особен успех. Още се боря с липсата му на желание са яде, но ако яде винаги си търси кърмата после. Всъщност кърменето при мен премина без особени проблеми.
Дори претърпях операция и успях да закърмя отново.
Връщам се на работа този септември и търся начин да махна дневните кърмения. Поддава се да го приспивам без муц, което е добър знак. Нямам проблем да го кърмя вечер, нощно време и сутрин. Важното е да поставя началото. Пие много вода, което ме успокоява че няма да остане дехидратиран от инат. Спъват ме зъбите (два кътника го мъчат), които ни връщат в начална позиция и това злоядство. Видяло се е че ще спя в някой друг живот.

Последна редакция: вт, 23 юни 2015, 20:30 от Flower Fairy

# 151
И аз искам да следя вашите дискусии и да черпя идеи как да се отказваме. Детето ми е на почти 14 месеца и се кърмим сутрин, вечер, и нощем, ако трябва. Но особено нощното ми тежи и като цяло е време да прекратяваме.
Но не мога да намеря сили нощем да се дундуркаме и приспиваме дълго, защото работя и всяка минута сън ми е от значение. Опитвала съм събота-неделя, но без успех. Явно трябва постоянство и нерви, които сега нямам.
И имам малък парадокс... хем ми се иска да спре това кърмене, хем като я взема сутрин при мене ни е най-сладкият и нежен момент от деня и на двете, мисля... Та така. Ще следя темата.  bouquet

# 152
Вече мога да кажа, че се отби успешно. От две седмици спи по цяла нощ без да се буди, чак не мога да повярвам. Преди се будеше поне по 5 пъти да суче. Първа нощ като се събудеше му давах кисело мляко. На втората се събуди само веднъж, а след това вече си спеше по цяла нощ. Много лесно се получи. Вечер му давам да си хапне добре.

# 153
  • Пловдив/София
ох, при нас това да давам шише като се събуди не се получи. Сега се буди и си иска шишето, а кърма почти нямам. Изяжда огромни количества АМ, по 150-200 мл, поне 2 пъти нощем. Тъпото е, че това е даже по-лошо от кърмене, защото докато направя млякото се разсънваме и е по-сложничко...А е голям рев, ако не яде и нямам сили да го слушам и люшкам с часове. Не знам какво да правя, много сме скапани и двамата с таткото след 11 месеца неспане. Дали ако пробвам с вода и кисело мляко ще има ефект? Проблемът е, че е злоядичък и денем не яде много, пак иска основно АМ, малко хляб, кисело мляко, плод и това е. Никакво готвено или пюрета. И явно не му стигат калориите...

И друг проблем, научи се да се буди към 5.30 всяка сутрин. Не е от глад, защото към 3-4 изяжда 150 мл. Днес успяхме да го приспим на спалнята, но беше трудно и много пъти иска да става. Явно е "будене по навик", но не знам как да го оправим...Ако спеше по цяла нощ няма проблем да станем, но след като сме ставали в 1 и в 4 примерно, е много гадно това в 5.30...

# 154
  • София
пипи2013 аз как го поотучих моя хубосник от тези нощни будения .
Започнах с даване на вода и не беше лесно нали. Но събуди ли се го взимах при мен в леглото и му давах шишето. Ще не ще в един момент хващаше шишето и пиеше. Доста време му беше нужно за да се научи да заспива, но не светках никакви лапми, директно при мен в леглото и се правех че спя. Той си пееше, приказваше, катереше ми се по главата, какво ли не правеше и в един момент се измори и легне до мен и заспи. На няколко пъти даже слизаше от леглото отиде до хола види че всичко е тъмно е няма никой и веднага се връщаше при мен на леглото и лягаше. Може да пробваш така, отнема време, но поне при нас имаше резултат.
Сега се буди различно, но не е като преди. Вече е голям и става търси си шишето с вода, пийва си и ляга пак. Понякога го взимам при нас, но в повечето случай само ставам да го видя, той пийва малко вода и си ляга. Така сутрин после става умрял от глад и си излапва закуската за нула време.
При нас трудното беше , че е кърмен до 1г3м и въобще не прие никакво шише и биба. Единственото шише което прие за да пие вода е със сламка, което е сложно за пиене в легнало положение. АМ и до ден днешен не иска. Та за мен варианта беше само вода с шишето със сламка. Сега даже му е хванал цаката, че ако е легнал на страни и успява да пие от него и редовно заспива гушнал шишето. Друго което правим е че му пускаме музика. Щом се събуди пускаме музиката на бейби фона и тя си спира след време.
Стана дълго, но дано ти помогна. Успех, защото знам какво е да не спиш, докато го отбих сън не съм имала и аз като теб  Hug

# 155
Аз започнах малко по малко да намалям кърменето и да наблягам на шишето, въпреки, че кърмех на поискване вечер преди да легне си изпиваше АМ и остава кърменето посред нощите, но една вечер преди да заспи и предложих муц и тя извърна главата(беше започнала да играе със зърното не да яде) и аз казах край. Сега, като се събуди към 5 сутринта и давам АМ и заспива, вече 5-ти ден не е муцала. Усещам я, че е изнервена на моменти, но и предлагам шишето или нещо да отбие вниманието. Няколко пъти бях на ръба, но за сега се държа. Цедя се вечер, защото още имам кърма, но знам, че после ще бъде по- трудно

# 156
Здравейте,
моята хубостница е на почти 17 месеца и вече е само на вечерно/нощно кърмене. Трябваше й една седмица да замени цоцкането за дневен сън с АМ от шише. Първите три дни беше истерия, крясъци, рев, записваше в ръцете ми хлипайки, като преди това ме налагаше порядъчно. След това започнах да я оставям в креватчето и да люшкам и да пея и от два дни си иска шишето с АМ и само с люшкане става. А допреди месец не пиеше АМ или прясно мляко, от шише с биберон не можах да я накарам да пие, пиеше само със сламка.

Та искам да ви кажа, че трябва постоянство и здрави нерви от наша страна. Те свикват с всичко. Аз 5 дена ревах, след като я приспивах, но сега като се успокои е друго. Даже не се буди толкова често и нощем, но може би и зъбите я оставиха малко.

Остават ми нощните кърмения и приспивното, но й давам една седмица да се успокоим и двете и да пробваме със следващото. Тоест аз да се приготвя психически, че няма да се спи една седмица, защото искам първо нощните да ги махна. От вечерното за приспиване аз още не съм готова да се откажа  Joy

Интересно ми е, че гърдите изобщо не ги усещам пълни. Само през деня като не кърмя и по някое време нещо като да ме боцва, но няма буци или нещо притеснително. Не съм се цедила, чакам и кърмата да намалее, та съвсем да приключим.

# 157
  • Варна
Такааа 2 седмици по-късно и равносметката- последните 2 нощи спим от 21ч до към 6ч, само с едно помрънкване и даване на биба към 1ч. В 6ч като се събуди, се събужда окончателно и с биба, и с цица, и без - наспала се е просто. През всичките тези 2 седмици сме се кърмили сутрин и вечер, като вечер не е преди сън, а към 19ч, тя тогава си реши и мен ме устройваше да не го обвързвам заспиването със сукане. Не повече от 2 пъти пропусна сутрините. Снощи обаче се нагърмя хубаво на вечеря какво ли не яде и забрави да потърси гърда, аз пък "забравих" да предложа на принципа на ЛЛЛ "не предлагаш, не отказваш". Сутринта се събуди към 6 без 10 взех я при мен на спалнята и голямо гушкане падна, но не потърси и аз не предложих. Вече не е сукала почти 36часа.. Чудя се дотук ли бяхме?!

# 158
Такааа 2 седмици по-късно и равносметката- последните 2 нощи спим от 21ч до към 6ч, само с едно помрънкване и даване на биба към 1ч. В 6ч като се събуди, се събужда окончателно и с биба, и с цица, и без - наспала се е просто. През всичките тези 2 седмици сме се кърмили сутрин и вечер, като вечер не е преди сън, а към 19ч, тя тогава си реши и мен ме устройваше да не го обвързвам заспиването със сукане. Не повече от 2 пъти пропусна сутрините. Снощи обаче се нагърмя хубаво на вечеря какво ли не яде и забрави да потърси гърда, аз пък "забравих" да предложа на принципа на ЛЛЛ "не предлагаш, не отказваш". Сутринта се събуди към 6 без 10 взех я при мен на спалнята и голямо гушкане падна, но не потърси и аз не предложих. Вече не е сукала почти 36часа.. Чудя се дотук ли бяхме?!

От теб зависи. Може да се присети в някой момент, ти решаваш ще дадеш ли или не.
Малката не беше сукала 5 дни, умишлено не ходех гола пред нея или с блуза с деколте. Баща й обаче я донесе в стаята тъкмо като се обличах след баня. Веднага почна да сочи и да си иска. Аз бях категорична, че се отбиваме и точка. След първите 24 часа несукане, аз я броях отбита, защото твърдо бях решила, че слагаме край.
Имат си спомени и в най-неочакван момент се сещат. Успех Simple Smile

# 159
  • Северозапада
От теб зависи. Може да се присети в някой момент, ти решаваш ще дадеш ли или не.
Малката не беше сукала 5 дни, умишлено не ходех гола пред нея или с блуза с деколте. Баща й обаче я донесе в стаята тъкмо като се обличах след баня. Веднага почна да сочи и да си иска. Аз бях категорична, че се отбиваме и точка. След първите 24 часа несукане, аз я броях отбита, защото твърдо бях решила, че слагаме край.
Имат си спомени и в най-неочакван момент се сещат. Успех Simple Smile
+1
Моята, дори и да не ме вижда гола, си искаше няколко седмици след отбиването, най-вече преди сън.

# 160
  • Варна
Емии късно е либе за китка, както се казва.  Laughing Тази сутрин след 48ч несукане, си потърси и аз дадох. Чудех се, чудех се и хем искам да приключвам, хем ми е едно хубавооо.   Mr. Green то и гърдата ми щеше да гръмне(нищо че поизцеждах на 2 пъти по малко) и беше ранооо, аз искам да спя още и с толкова смесени чувства това измислих.  Joy Все пак си мисля, сега ако давам изобщо да е само сутрин, пък ако направи пауза пак 48ч ще е аут и това е.

С баткото съм споделяла, колко различно беше. Беше голям и се уговорихме дет се вика, че това му е запоследно - да изпива всичкото мляко и да казва чао на цицито. И той сука 1ч - има няма, откара 1ч на цица и каза чао и до там. А сега...

Впрочем сигурно не е правилно, но на моменти чак се чувствам и виновна, че на годинка искам да я отбивам, пък той кърмен до почти 2г. После си казвам "алооо, ела на мене си, знаеш после става по-трудно" и така..  Blush

# 161
Той помни ли, че е сукал? Всъщност, ако вие сте му говорили за това през годините, си го е присвоил за свой спомен..

# 162
  • Варна
Не мисля... Нараждал се е и той до бебето къде на майтап, къде на истина в началото(дет се вика длъжен е да пробва) и съм му разказвала как като е бил бебе е бил кърмен дълго и много.

Иначе бебка не е сукала повече от 3 денонощия. Дори пропи вода вече сериозно. Доволна съм.  Wink

# 163
  • София
За една седмица го отучих от нощното кърмене. Обаче продължава да се буди, не винаги търси, но много се върти, търси си удобно място (спи при мен), катери се по мен, аха да заспи, аз съм притихнала да не го разбудя и пак се разбуди... с две думи - пак не спя. Като добавим и буденето в 6:30 - после няма приспиване Sad Искам да го отуча сега от кърменето на събуждане, да си знае, че като стане от сън да не търси веднага мляко, а да ходим да закусваме...
Дала съм ни срок до август да се отбием окончателно, ама никак не го виждам да стане по по-лесния начин.

# 164
Вдъхнових се от вас, че е възможно и се захванах и аз да махна нощните кърмения, че и на мен естествено това ми тежи Simple Smile На годинка и половин месец е. Първите 2 нощи ѝ давах да посуче малко и се дърпах преди да е заспала, както пишеше в статията, която Мира сподели. Но не ми хареса този вариант - имам чувството, че я мъчех повече, отколкото изобщо да не дам. И така, три нощи вече не давам изобщо като се събуди. Първата нощ беше ангелче - спа непробудно, както не го е правила от 3-месечна. Следващите две обаче става все по-зле. Снощи май повече време беше будна, отколкото спа. Буди се 3-4-5 пъти, плаче всеки път, буйства, ако се опитам да я гушна или да дам залъгалката, понякога ѝ отнема 1-2 часа да заспи. Хапна добре снощи, не мисля, че беше гладна... Чета тук, че при повечето от вас отнема към 10-на дни да спрат да търсят гърда през нощта - така ли е?
Шишето с водата при половината будения върши работа поне да спре да плаче. Също, ако намажа залъгалката с гелче. Сигурно си вкарвам автогол с това, но другият вариант е просто да я оставя да плаче...
Още нещо исках да ви питам - ако заспива например към 8ч., а вие си лягате към 12, буденията преди 12 броите ли ги за нощни и давате ли тогава да суче? Или щом е заспала веднъж, до сутринта се спира кранчето? И тези 10 часа примерно между 20ч и 6 ч. дали не са много за едногодишно бебе да издържи без храна и вода?
Сори, дълго стана   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт