ОТБИВАНЕ - 2

• 149 816
  • 783
  •   1
Отговори
# 135
  • Северозапада
Мисля, че вече мога да кажа, че София е отбита. Отби се почти сама точно на втория си рожден ден. От известно време насам все ѝ говорех, че като има рожден ден и торта млякото ще свърши, защото е голяма. Не съм и очаквала да стане така, но вечерта на рождения ѝ ден дори не поиска да суче. Е, от тогава всяка вечер се пробва, но когато ѝ напомня, че няма мляко няма драми и само я гушкам.

# 136
Браво и честито! Аз се захванах с нощните "набези"  Crazy Иска ми се да вярвам, че има шанс да ги спра без да отбивам...

# 137
При нас се наложи да възстановим кърменето заради зъбките. Беше се отбил за около седмица. Спеше си по цяла нощ, но последните две нощи много го мъчат зъбчетата. Само така се успокоява.

# 138
  • Варна
Мина не мина време и ей пак в темата за отбиване се записвам. Много, ама много добре ни се получваха нещата до тук - след захранването постепенно стигнахме до кърмене сутрин, вечер и веднъж нощем. НО последните 2 седмици нощните станаха безброй и сега съм се заела с това да не продължаваме така. Не съм категорична, че искам да прекратя изцяло кърменето на този етап, но ако пък тя поддаде ще го направя. Баткото до годинката дет се вика нямаше заместено хранене - толкова пристрастено кърмаче, та това да го отбия около първия рожден ден изобщо дори не стоеше на дневен ред. По-скоро звучеше като виц. И в последствие когато опитах на 1г.3-1г.5м беше невъзможно. Нищо не го разсейваше и нямаше начин да отложа кърмене, камо ли да пропусна. Та сега малко и страх лозе пази и като че ли не ми се иска евентуално да изтърва момента, ако не съм го изтървала вече. Него в крайна сметка го отбих на почти 2г. Като до последно си е имал доста кърмения нощем/денем/изобщо.

Попаднах на една статия, която прочетох, ама предвид че английския не ми е силния език по-скоро схванах смисъла, но не разбрах дословно де. Пускам я, че на някой може и да му е полезна.

http://drjaygordon.com/attachment/sleeppattern.html

# 139
Аз тихичко ще се похваля, че след година и 3  месеца будене през 20  минути до 2  часа за поцокване, от 10  дни дъщеря ми спи от 21:30  до 07:30  без да се буди! Ако се случи, промърморва и пак си заспива САМА! Не вярвах, че тая мъка има край... сега кърмя само преди сън, така мога и 20  години да изкарам  Joy

# 140
  • Варна
Точно това бих искала. Дори днес това споделих с приятелка, че ако суче само сутрин и вечер, не ме бърка докога ще го прави. Да ровя ли назад да чета къде е тайната на успеха и как си го постигнала?

# 141
Тайната е... ама наистина да ти писне!  Laughing Казах "Край, няма вече, не мога" и просто не й давах да суче. Първите 2  нощи плака след като се събуди и й отказах. Гушках я, опитвах се да я галя по гръбчето. Не знам колко ме разбираше, но повтарях, че "няма" и да спинкаме. Ту се надигаше, ту лягаше. Спираше да плаче, после пак. Буди се 3  пъти, отнемаше ни над час всяко заспиване. Но се бях настроила за неспане. Следващите вечери отново й казвах, че няма и я гушках, и тя заспиваше за минути, сгушена в мен. Следващите 2  вечери - чудо! Не се будеше до 05:30, но тогава ставаше и не можех да я приспя. Но след това /пу пу/ спря да става толкова рано. Сега спи до 07:30 ☺ Успех, ако решиш да се захванеш и здрави нерви!

# 142
  • Варна
Захванах се аз. То и затова се вписах в темата. Всъщност снощи я кърмих преди сън към 21ч, после някъде към 23-24ч и казах това е. До сутринта се буди поне 4-5 пъти, но да ти кажа в рамките на 5-10 мин с гушкане успяваше да заспи пак. Категорично се събуди в 5.30ч - тогава се наспива всъщност вече 3ти ден  ooooh! и дори не потърси да суче. Игра си до към 6.30-7ч - тогава и приготвих закуска и т.н. До кърмене стигнах чак към 20ч тази вечер. И съм решила да не давам отново през нощта. Прежалвам 5-10 вечери сън в името на това после и двете да спим. Вие в кошара ли спите? Тя се успокоява и заспива, ама отгоре ми буквално - да ме усеща, щипе, мачка.. Чак ме е страх, ако тръгна да я връщам в нейното легло да не се събуди. Мисля така няколко вечери и евентуално като спре да се буди просто ще си е в нейното легло. Принципно там си заспива. Не заспива на гърда. Кърмя и давам биба, че с баткото голям автогол беше това приспиване на цица. Иначе с отбиването при него беше различно, понеже разбираше. Нощните ги спрях под предлог, че сега няма мляко, цицито спи и като стане светло навън тогава. Но беше голям, за да различи светло/тъмно, нощ/ден.

# 143
Е, щом си решила, е въпрос на време! Забравих да спомена, че и моята мома първите вечери ме "мачкаше" и се буташе плътно до мен, но сега не се буди и не го прави. Иначе наистина към 5  са събрали сили и е трудно да заспят... аз я оставях да си играе до 7, даже не ставах от леглото. Тя се качваше при мен, тогава вече й давах да суче и спяхме до 9. Ама това продължи 2-3  дни. Трябва им известно време, за да свикнат... П.П. Кошарата на Беба е до спалнята, но тя рядко се търкулва към нея. Спим заедно.

# 144
Случайно попадам в темата  Laughing
Пристрастено кърмаче, захранен на девет месеца.  LaughingНе признаваше никакви пюрета, шишета и биби. И до сега не е ползвал. Започна бавно и постепенно да яде обща храна, сготвена от мен, без да е пасирана.
Кърменето го бяхме свели до сутрин, обед и вечер за приспиване. През нощта бройката не е ясна, беше непрекъснато. И така до 1г6м. Наложи ми се да пия лекарства, несъвместими с кърменето. И казах край.
И аз не го очаквах. Мислих си, че това ще е най-трудното нещо, свързано с много рев. Накърмих го на обяд, даже и като стана като бонус. Започнах да му говоря, че вече е голям и като батко ще заспива сам и така няколко пъти до вечерта. Легнахме и започна да търси, аз пак повтарям, че няма мляко и е голям. Заспа трудно, въртя се, мачка ме, дърпа ме, но вече не можех. През нощта се събуди няколко пъти, проплака, търсеше, но няма. Следващите три нощи по същия начин, будеше се, търсеше. На обяд го приспивах на вън в количката, защото иначе нямах шанс. И така десет дни по-късно равносметката е, че всичко мина много по-лесно отколкото очаквах, без много драми. Сега спи по цяла нощ, все още до мен на леглото, но спи. С обедния сън имаме проблем, т.е. беше свикнал до го кърмя по няколко пъти и сега се буди и изкарва по 40мин. до 1h, но мисля, че и това ще се регулира. Мъчно ми е, но вече е голям и може и без кърмене. Успех на всички, захванали се с отбиване  Hug

# 145
  • Варна
Баткото ми беше точно така! Обедния сън беше на пресекулки - не дам ли да суче спеше 40мин, дам ли заспиваше още и след 30-40мин пак. Като го отбих това дете взе да спи по 2-3ч.  Shocked

Честито ви отбиване! Чудесно, че така лесно и сравнително безпроблемно са ви се получили нещата.

Аз трета нощ не кърмя нощем. Снощи отново се събуди няколко пъти и давайки биба веднага заспа. Кърмих последно в 20ч и тази сутрин в 6.30. Ако това 6.30 стане 7 и започне да спи дори и без да се буди изобщо, ще бъда друг човек.  Mr. Green Laughing

# 146
  • София
И аз ще опитам да не му давам през нощта. Това най-много ми тежи. На 1г10м на обяд се приспива с кърма, спи около час и пак търси, понякога идвам при него и си поспивам и аз, докато той цока и дреме още час, но сега ще спра. И вечер като се приспим пак на гърда, спи не повече от 6 часа и после се почва през има няма 40мин търси. Аз си мисля, че мляко вече почти няма, но той търси и иска да сменям гърдите, та нощно време се въртя като пумпал... Чудя се като почна да му отказвам през нощта, дали да му предлагам вода или мляко, или по-добре да знае, че през нощта само се спи?

# 147
  • Северозапада
Моето и като кърмаче, и сега, не спи повече от 4 часа без пробуждане. Дано твоето започне да спи по-добре.

# 148
Радея, според мен е грешно да заместваш кърменето с вода или нещо друго, нали не това е целта?

# 149
  • София
Да, но се чудя дали не се буди просто защото е жаден. Ето сега ще видим, ако почне да си спи нормално, значи е ясна причината за буденето.
За протокола миналата нощ 3-4 пъти се буди, аз му отказвах, той се тръшка, рева малко и накрая започнах да му обяснявам, че като стане светло навън ще му дам. На сутринта малко преди 7 се събуди и започна да ми "обяснява" как навън е светло.  Heart Eyes Като че ли лесно ще приеме промяната.

Общи условия

Активация на акаунт