Великобритания - тема 56 Зимно Пролетна

• 54 188
  • 732
  •   1
Отговори
# 135
На тридесет години промених живота си коренно, на тридесет и четири също, изобщо не бих питала майка си какво мисли по въпроса, както сте казали един жовот имам и ако оскам да променя нещо, не ми трябва нечие позволение или одобрение. И за да не е голословно, и двете промени бяха коренни, едната относно мъжа, с когото съм била 14 години, другата с професията, която бях решила че ще развивам.

Много от пишещите тук, сме правили коренни промени и на мъже, и на държави, и на работи.
Изобщо не става въпрос за това. Нито за нечие одобрение.

# 136
Пеенето е сериозно, ако се занимаваш сериозно с него от ранна възраст, минал си през консерватория или друг вид певческо училище. На 28 години вече имаш утвърдена пътека.
Бих била крайно недоволна, ако детето ми на тези години още не си е взело останалите 2 изпита и не се е дипломирало.
Вземи си изпитите, дипломирай се, започни,-да, сериозна работа, тогава си развивай пеенето като хоби и живот и здраве,  един момент да стане постоянно занимание.
Да се навива 28 годишен човек, който няма нищичко зад гърба си, ни кариера, ни семейство, ни идея да следва мечтите си да е певица, за мен е несериозно и сеирджийско.
И ще спра до тук, нищо че още имам за казване, че темата съвсем ще отиде у реката.

Подкрепям напълно написаното от теб, макар, че на мърморанка едва ли ще й стане приятно, от това, че не сме на нейна страна. Така и не съм наясно с каква практическа насоченост е това, което още не е завършила, но дори и да няма никаква, най-добре е да си вземе изпитите - така или иначе е положила доста усилия да стигне до тук.
Да се фокусира към намирането на работа, която да й плаща сметките и да се оглежда за такава с перспектива за по-добри доходи и социални контакти.
Аз бих оставила хобитата за по-късен етап, когато има доходите които ще й позволят спокойствие.

# 137
  • До хладилника, който обичам
Аз бих оставила хобитата за по-късен етап, когато има доходите които ще й позволят спокойствие.
И аз като вас, с уговорката, че записването в хор удовлетворява както категория "хоби", така и "социални контакти" и може да е добро междинно решение хем да пееш, щом те влече, хем да не ти е основен фокус, защото предвид финансовата и всякаква ситуация, надали е особено разумно.
Аз съм верен фен на идеята за life long learning, затова записах онлайн курс към съседен колеж за един семестър. Засега не е толкова интригуващо, колкото се надявах, но пени се, не пени, ке го ядем.

# 138
  • UK
Не ми е станало неприятно, долу горе и аз така мисля, затова не съм се заела с това сериозно. Уточнявам, че нямам амбиции да съм следващата Адел, нито става дума за албуми и концерти, а за работа като всяка друга - в ресторант, примерно. На училище по пеене не съм ходила, но съм положила достатъчно усилия за да имам самочувствието, че се справям не по зле от повечето завършили такива училища. Пеенето не е като икономика, примерно, да не става без четене. От 15 години го правя всеки ден, много професионални певци не могат да се похвалят с моята подготовка, часове наред ежедневно, четене по въпроса, тренировки на дишане, контрол, техника... Имам часове записи, за да мога да се чувам сама и да си отбелязвам и работя върху грешките, да излизам от комфортната си зона и така нататък. Не става дума за детска мечта или прищявка.

Всичко това в никакъв случай не означава, че отказвам да работя друга работа, напротив. Нищо не се е променило, търся си каквото и да е, точно както и преди да започна в Праймарк. Мечтите са едно, наема и храната - съвсем друго. Simple Smile

# 139
Здравейте.До два месеца ще замина за Англия.Има някои неща,които ме интересуват,свързани със самото заминаване.Може ли някой да ми отдели няколко минути на лични,за да не ви спамя в темата   bouquet

# 140
MГМ, яви се на някой от форматите X Factor или Britain's got talent, това ще ти даде най-ясна и реална преценка за уменията и таланта ти. Другия вариант е пусни няколко записа в ю туб, не е нужно да се показваш коя си. Такива знам си уменията и съм работила над дишане, и техники сама с четене на книги, и слушане на записи хич не ги приемам на сериозно аз. Изключително много хора нямат реална преценка за себе си - факт. Това пеене в ресторант не знам как да си го представя.  Rolling Eyes По-точно едни асоциации правя... Stop

# 141
  • UK
Е, не такова, де, то и тук такива селски диви с дълбоки деколтета дето да жият по заведенията не съм виждала. По скоро някакви групи, които пеят по баровете, то е друго.

Скрит текст:
Грешната преценка идва главно от незаписването и неслушането, затова записвам какво ли не, само за да се чуя отстрани, после трия. Вярно е това с нереалната преценка, но смея да твърдя, че при мен не е така, дори обратното, аз все не съм доволна. Искам да звуча като на студио запис, което е невъзможно в случая. За съжаление нямам свястно средство за записване, та не съм пускала в ЮТюб, на айфона записа звучи, все едно говоря/пея през носа си, а в действителност не е така, знам, понеже съм записвала на същия телефон разговор от сериал, за да чуя разликата в гласовете - ами и те звучат, все едно говорят през носа си. Преди си пеех точно през носа и беше ужасно, но отстраних проблема - всъщност беше едно от най трудните неща. Иначе имам много чувствителен слух и се чувам, когато не звуча добре, но си е друго да го имаш на запис.

# 142
  • До хладилника, който обичам
Ето ти цел - събери пари за запис в някое малко студио Simple Smile
Със зелената карта какво стана, нищо не писа повече?

# 143
  • UK
Ами нищо не стана, много пари, които нямам, и не продължих. По добре някой друг да вземе мястото ми. Имах няколко оферти за фиктивен брак и плащане на всички разноски плюс още пари, дори за осигурена работа и квартира, но ме е страх да правя такива неща.

Чувствам се като пълен идиот, изобщо  не се сетих да направя това. Абсолютно ще опитам, не може да е чак толкова скъпо.

# 144
Донякъде се смятам за виновна пред МГМ за зададения въпрос и последвалите мнения. Мнението ми е като това на Бу + вземане на изпитите, разбира се.
Иначе много се радвам на МГМ, че не се притеснява да споделя мечтите си Hug, макар да не среща подкрепа и вероятно е била на ясно, че няма да срещне такава.

# 145
  • UK
Бих завършила с удоволствие, така или иначе не ми остава много, но за целта трябва да се прибера и да прекарам едни шест месеца в София, което няма как да стане в момента, но при всички положения някой ден ще го направя. Бях се заела преди да замина за Англия, но от университета бяха доста неуслужливи - ръководителката на отдела беше в продължителен болничен, заместникът й не беше съвсем сигурен какво да правя, каза ми да се върна след няколко месеца, аз се върнах, но нея още я нямаше, а и него го нямаше точно тогава... После заминах.

# 146
  МГМ провери, че поне в моя университет имаше срок, в които можеше да се явиш, мисля че беше една две години, ако мине си губиш студентските права.

# 147
  • UK
Проверих, казаха ми, че няма срок, когато си реша мога да го направя. Като цяло ненавиждам училището като институция, обичам да научавам нови неща и да знам много, чета непрекъснато, но ме дразни идеята за ходене всеки ден за определен брой часове и учене на определено нещо. Затова никога не съм ходила с желание нито на училище, нито в университета. Бих искала моя университет да имаше крайни срокове и някакъв елемент на задължителност, защото така е много несериозно - все не е подходящ момента и отлагам, а е редно да го направя. Дори преди девет години таксата в НБУ си беше соленичка.

# 148
  Еми разбирам майка ти да е недоволна, и аз да съм сара няколко хиляди на НБУ и 9 години щерка ми да не намери време да вземе два изпита поне да го завърши и аз ще се ядосвам.

# 149
  • UK
О, да, абсолютно съм съгласна. Обаче няма как без да съм в София... Писах мейли - никой не ме отрази изобщо.

Общи условия

Активация на акаунт