Великобритания - тема 56 Зимно Пролетна

• 54 210
  • 732
  •   1
Отговори
# 405
  • Bristol
Обявите са в сайта на самият МакДоналдс. Същото важи за работа в M&S, John Lewis, Tesco, ASDA, Costa и тн. За съжаление трябва да проверяваш сайтовете на самите работодатели, които те интересуват. Не можеш да разчиташ, че с един генерален сърч ще ти излязат  Rolling Eyes Не се разчита само на големите джоб сайтове, а проверяваш и страниците на желаните работодатели, поне аз така правя... Сегашната ми работа я намерих от сайта на работодателя, никъде другаде не я бяха публикували Confused Портсмут не е толкова малък град. Все още има доста фирми свързани с корабостроенето примерно, въпреки че BAЕ затвориха големия си сайт там, само няколко малки офиса са оставили  Sad

# 406
  • Манчестър
Аз съм сегашния си работодател от близо 1 година. Работата ми допада и без стрес, но пък нямам challenge и затова не смятам,че е работа откъдето ще се пенсионирам. Плюс локацията  е много зле откъм трафик.Но откъм опит е само в полза на СВ ( напр. управлявам финансите на 5 европейски офиса и това налага да се чете допълнително много инфо. Сега напр. се занимавам с такс ретърн в Германия). Затова казвам,че почти от скука отидох на интервюта.

Мери, и аз мисля,че пазара сега е по раздвижен от миналата година (пак търсих по същото време). Аз работа активно не търся на този етап. Но понеже съм си направила име в агенциите , сега те ме търсят и то е за позиции където имам почти 100%. Те ме потърсиха и аз нали имам manners, е ги отпратих директно , а си викам дай да видим какво ще предложат.

Иначе за финанси, 99% от позициите са през агенции...

# 407
  • UK
В индийд публикуват обяви от сайтовете на самите фирми, просто като линк към обявата, имаше Макдоналдс миналия път като търсих, Праймарк също беше на тяхната си страница. Всяка обява води към сайта, където е публикувана, дали е на фирмата или на ДжС или някъде другаде, публикуват всичко. Simple Smile

# 408
Добър ден.
Билетите ни са за 06.03.
В лека паника съм, която ще се засилва.
 ooooh!

# 409
  • Bristol
В индийд публикуват обяви от сайтовете на самите фирми, просто като линк към обявата, имаше Макдоналдс миналия път като търсих, Праймарк също беше на тяхната си страница. Всяка обява води към сайта, където е публикувана, дали е на фирмата или на ДжС или някъде другаде, публикуват всичко. Simple Smile
Ще взема и аз да го пробвам  Thinking До сега все го избягвах, струва ми се че много плява минава през филтъра му, но може би аз не подхождам правилно.

# 410
  • UK
Аз като търсех работа, помня, че ме бяха посъветвали някой път проактивно да пращам СВ на работодателите, дори да не са листнали позиции. Никога не се знае.
МГМ, знам, че си в Портсмут, но ако се отвори възможност, би ли дошла в Лондон? Мога да ти дам контактите на моята агенция, имат доста отворени позиции за офис, административна работа.

# 411
  • UK
С удоволствие, но не мога да си позволя депозит, наем, дори физически местенето там.

# 412
  • Манчестър
Аз като търсех работа, помня, че ме бяха посъветвали някой път проактивно да пращам СВ на работодателите, дори да не са листнали позиции. Никога не се знае.
МГМ, знам, че си в Портсмут, но ако се отвори възможност, би ли дошла в Лондон? Мога да ти дам контактите на моята агенция, имат доста отворени позиции за офис, административна работа.

Tова става, ако имаш време, а и повечето компании искат да попълниш онлаин апликация, дори да нямат обявени места.

Последно пробвах така в една местна компания и нищо не ми отговориха.

# 413
МГМ,
в иБей може да намериш лотове със счупени бижута, стари или нови или просто излишни, има остатъци от неупотребени материали за бижута.
Моя приятелка си купува от там, на търг ги печели между 1 и 5 паунда за лот, дори и да има доставка от £3 пак излиза много изгодно, почти на безценица.
От тези лотове с малко творческа фантазия стават доста бройки прекрасни бижута. Купуваш нови закопчалки, тел и т.н.
Реално с вложение от да кажем двайсетина паунда може да започнеш.
И не е задължително да ги продаваш на живо, в иБей имаш 20 безплатни обяви на месец, има и други сайтове. Качваш ги и чакаш, нямаш други разходи така.
Ако се продаде нещо има такса в иБей, но не е само там, има и напълно безплатни сайтове.
За бижутата това е добро начало с минимум средства.

# 414
Ръчно изработените бижута, ах...... Flutter
В България съм правила какви ли не за себе си и близките жени покрай мен. Голямо удоволствие е да се изработват и после да видя как свекърва ми ( основно тя) им се радва.
НО...има едно голямо НО. Отделните елементи там се продават за стотинки, а тук..... един сет, който си харесах беше 7 паунда  Shocked
Да не говоря за нещата, които правих от рапани събрани от плажната ивица  Peace Нали живях на морето, безплатен материал под ръка  Mr. Green
И сега едни идеи ми се въртят в главата, но.... толкова пари за материали на този етап ми се виждат направо глупава инвестиция. Свекито ми вика : "Като се приберете ще си купиш каквото искаш ".
До тогава други мишки сигурно ще имам в главата  Whistling

# 415
  • UK
Ще разгледам иБей и ще видя, не знаех за безплатните обяви, просто си мисля, че и там никой няма да ги види. Веднъж пробвах да пусна нещо в етси и никой не го видя, може би ми трябва някой, който се занимава с това да ми каже как се започва, как да направя така, че да ми видят нещата. А и другия ми проблем е, че нямам никакъв рейтинг, а никой няма да се навие да купи нещо без да е сигурен, че няма да го измамя по някакъв начин, знам ли. С момичето с което се запознах на онази среща си говорихме, тя каза че преди е купувала бижута из чарити магазини и където намери и ги е препродавала на сватбени базари, и каза, че за голямата огърлица мога да взема без проблем 200 паунда, но как да я пусна в иБей и да очаквам някой да ме вземе насериозно? Дори и много да искам да я имам, аз не бих си я купила от някой със съмнителен или никакъв рейтинг в иБей. Ето за тази става въпрос:
Скрит текст:

# 416
Мммм без да искам да съм черногледа, но това е хоби и на ниво допълителни доходи, ей така за свободното време. Аз не бих инвестирала време и пари за такива неща сега. По-скоро МГМ търси си работа, пък после ще имаш време достатъчно време да се занимаваш в свободното време.

Освен това хората, които изкарват пари от тези неща, за да стигнат до този момент са се занимавали с това от години. В София се появиха някои такива чудни малки магазинчета тип hand made неща. Има какви ли не щуротии. И тук съм виждала, но според мен от това в момента не можеш да се издържаш.

Казвам го от опита на човек, който си има хоби и доста време съм му посветила. Да изкарвала съм и някой допълнителен лев от него, но не ми е било това целта, било е спорадично. И пак казвам правила съм го за личен кеф. И продължавам да го правя. Далеч е от крафт нещата, хобито ми.

indeed не дърпат винаги и всички обяви. Аз си търся работа и досега почти на никакви обяви за при нас не съм попадала например за обяви в Bicester village. Тук там 1-2 понякога. А като им отидеш на сайта е пълно с обяви. За големи вериги магазини, брандове и т.н. търси директно на сайта.

# 417
МГМ, разбирам че се притесняваш да пуснеш обявата в e bay, мога да разбера защо, разбирам и защо я пускаш тук. Аз няма да ти обяснявам че огърлицата е хубава, защото не е толкова важно в момента. Ще ти напиша как аз разсъждавам в подобни ситуации......ако не пусна обява и огърлицата си седи вкъщи, няма със сигурност да бъде купена, ако пусна обява има два варианта, да бъде купена или да не бъде купена. Така че ако не пусна обява шансът някой да хареса и купи онова което съм направила е нулев. Аз лично не виждам какво можеш да загубиш, освен представата си че евентуално сътворяваш прекрасни неща, но си недооцененна от живота и затова си в положението в което си. Лично за мен от подобни мисли полза няма защото животът не чака и не благодари че не си му се разкрил. Така че ....

# 418
  • UK
Търсенето на работа е отделно от евентуалното продаване на бижута, търся си работа всеки ден, не съм спряла. Знам, че това с бижутата в най добрия случай може да е за допълнителен доход, и то неголям, просто е нещо което мога да направя докато си търся работа и след като си намеря... Така или иначе не мога да прекарвам 24 часа в денонощието с търсене на работа, не става въпрос за едното или другото... Просто не знаех за тези базари и ми стана интересно. Simple Smile

# 419
МГМ,
докато не пробваш няма как да разбереш дали ще се получи.
А когато мислиш в посока, че няма да стане, наистина не става.
За иБей достатъчно е да прочетеш правилата им и просто публикуваш - това поне е безплатно и от проба глава не боли. Материали също могат да бъдат намерени за почти без пари. Аз ти дадох само насока - останалото зависи от теб Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт