Великобритания - тема 56 Зимно Пролетна

• 54 200
  • 732
  •   1
Отговори
# 420
Написах го, от гледна точка инвестиция в материали в момента.

Иначе ако имаш готови неща, пускай за продажба.

# 421
  МГМ страхотно хоби, което може да си практикуваш в свободното време, но дано скоро работа си намериш, че тя плаща сметките. Тази твоя приятелка мааалкооо те е засилила, никои няма да даде 200 паунда за пластмасови топчета, ако е от някакви перли и тн, ръчно изработени, може би да, но, ако са китайски пластмасови топчета, силно се съмнявам. Има доста крафт базари навсякъде, редовно, потърси, обикновенно е около 5-10 паунда да си наемеш маса. Моя приятелка прави бижута и си направи страничка във фейсбук и я публикува из групите за продажби във Фейса. Незнам дали продава много де, но поне е безплатно.
  Нана, с много щастие да я изпълвате къщата  Hug
   Julie всичко ще е наред  Hug
  Merry стряскай го сина, дано му хареса унито. Тортите от Валерито са единствените в Англия, които бих дала пари за тях с кеф, редовно си хапваме там.

# 422
  • UK
Стъклени са перлите, аз ги харесвам, понеже са с правилна форма. Simple Smile Иначе справка с цените в Етси показва далеч по присти неща от стъклени перли и мъниста които се продават на долу горе такава цена, ето това например е 170 паунда, а е елементарно за правене:
https://www.etsy.com/uk/listing/203895574/white-pearl-bridal-nec … view_type=gallery
Или ето тази, която изглежда сложна, но не е, пак от стъклени перли
https://www.etsy.com/uk/listing/156329148/royal-purple-necklace- … view_type=gallery
160 за най най най обикновени нанизи с перли
https://www.etsy.com/uk/listing/202892455/rose-blush-jewelry-wed … view_type=gallery
Но това са хора със стотици коментари и високи оценки от предишни купувачи... От такъв магазин не бих се замислила да си купя нещо, но не бих се наела да съм първия купувач на някого.

# 423
  • Англия
Аз бих я пуснала за 15-20 или колкото да ми покрие разхода за материал, за ми я купи някой и да ми даде добър коментар.

# 424
Изобщо не ме впечатлиха перлените 'огърлици' и не бих дала толкова пари за тях.
Сестра ми ми плете с мъниста в пъти по-хубави. Ако я закъсам, ще разпродавам  Laughing

И аз като nana_cool, докато бях в Общината редовно разхождах разни 10-12 сантиметрови токове.
След специалното училище, където 'униформата' ми беше дънки и училищните блузи,
сега ми е голям кеф да си изровя и поднося пак роклите, полите и сбирката от шарени чорапогащи.
Гледам само да са като за училище, че да ми е удобно, а и тези, малките, само в ушите дето не ми се навират.

Аve,
да ти имам развлеченията  Laughing

# 425
  • Bristol
Мърморанке, от любопитство, като се прибрах,пробвах на сайта на МакДоналдс, за да сравня с търсачката, която ти си ползвала. Излязоха ми две позиции за crew members в Portsmouth, Ocean Retail Park и Fratton. Не е казано, че това трябва да работиш, но си имай едно на ум, ако не са ти излезли в Indeed (не знам точно какъв филтър си ползвала) и не разчитай само на тази търсачка.
Винаги съм казвала, че търсенето на работа е по-трудно от това да работиш на пълно работно време  Rolling Eyes

Последна редакция: ср, 28 яну 2015, 21:19 от Merry

# 426
  • UK
Привет момичетa,
не съм се включвaлa от достa време, че интернетa ми е един скaпaaaн...., но имaм с кaкво дa се похвaля Laughing и двaмaтa с мъжa ми зaпочнaхме рaботa в еднa фaбрикa нa фул тaйм, че и овъртaйм имa, много съм щaстливa, не  е рaботaтa мечтa но в моментa ни е повече от перфекно. Освентовa сме нa крaчкa от купувaнето нa колa, тъй кaто рaботaтa е в друг грaд и ни излизa мноооого скъпо с влaкa. Иии не нa последно място, тaзи съботa ще си извaдя бaнк aкaунт, зa което искaм специaлно дa Блaгодaря нa МГМ зa дaдения съвет   Hug
От другaтa седмицa ще се включвaм често, че ще си прекaрaме интернет, товa писaне от телефонa нaпрaво ме побърквa.
Целувки нa всичкиииииии!

# 427
Здравейте, дами   bouquet

Пиша ви като новодошла, а се надявам да се застоя в темата по-дълго, по най-акуратните причини.  Grinning
След дълго ровене, много мислене, преориентиране отново и отново, се спирам при вас за съвет и информация. Някой ще може ли да ме въведе в това как стоят нещата с намирането на работа във Великобритания, ако вече имам наета за месец квартира в Съсекс, например.
Чувам най-различни информации, относно чакането за някакъв код, легализиране на досегашни документи, а рядко се припокрива.
Надявам се за съдействие и ви пращам усмивки : )))))

# 428
За Съсекс не знам, не вярвам да е по различно, някакакъв код предполагам е НИН номер, които повечето агенции за работа искат да имаш за да ти търсят и предложат работа. Получава се от две три седмици до месец. Обаждаш се по телефона в Джоб център, насрочват ти среща и след около 7-10 дена получаваш по пощата документа. ЛегалиИране на документи обикновенонсе прави не в Англия, а преди да заминеш. Там не чакаш за това. Чакаш за НИН номер и за банкова сметка. След като получиш писмото си на адрес в UK ако нямаш други документи на твое име на адрес, на който пребиваваш, можеш да ползваш документа за НИН номера, които удостоверява че живееш именно на този адрес. С това писмо отиваш в банка, където обикновено искат да докажеш че пребиваваш на територията на Кралството, за да ти открият сметка. След като имаш банкова сметка вече работодателя ти може да ти превежда заплатата по нея. Ако нямаш би могъл да ти плаща с чек. Но агенциите предпочитат да имаш и банкова сметка. Сроковете зависят от това кога ще се обадиш и кандидататваш за НИН и кога ще имаш документ, удостоверяващ че живееш в UK.

# 429
  • На острова
Никакви документи не съм легализирала. Дори и дипломата си оставих непреведена в Бг. Е, ако бях медицинско лице най-вероятно щях, ама от Философския факултет на СУ не вярвам някой да се  впечатли  Laughing

Работа на мен лично ми отне около 4-5 месеца да си намеря, но аз не търсех каквото и да е, така че е относително.

Нана, честит ви нов дом! Онзи ден си говорехме с колежката за къщи и моргиджи и и направих една бърза сметка за в бъдеще и тя накрая вика, а обзавеждане? Съвсем бях изключила за този така "незначителен" елемент от процеса   Laughing

# 430
Аааа,  и аз да попитам ...... все още нямам НИН, но ми се иска ( а и трябва) да имам. Въпросът ми, след като скоро не се очертава да работя, нито да си търся работа, каква причина да изтъкна, че искам въпросния номер  newsm78

Ей, nana_cool по тукашните земи кога идва "пролетта" или поне лекичко затопляне ?  Whistling
Че  и лятна рокля си купих .... оптимистка го раздавам  Laughing

# 431
Благодаря за изчерпателния отговор, amamamama  Hug

# 432
  • някъде в орбита...
Миа, пък аз пазарувам обзавеждане, а още нямаме жилището Laughing

vany666, уж няма лято, а всяка година успявам да изгоря ooooh! Не ми се беше случвало от детските години Embarassed

# 433
vany666  гарантирам ти, че през следващите поне 3 години няма да обуеш сандали, та не се презапасявай  Grinning И не че след това ще се стопли, но ти се предполага, че ще свикнеш

Толумби нищо не казваш, откакто стана *истинска* учителка. Как са чаветата  Mr. Green На Мишел любимата и учителка и любима, защото ходи с прическа и хубави дрехи. И главната си учителка си харесвала, но не я обичала, защото ходела с анцунг понякога, а това е недопустимо за моята принцеса  ooooh! Та дори и 3-4 годишни всичко се гледа и оценява  Laughing

Имам драма, не мога да си харесам диван, ако харесам нещо, моя мил не го харесва. Не че си нямаме два даже, но искам други  Crazy

# 434
  • Bristol
Интересна статия за академичните справки на училищата след промените.
School league tables: More schools fail to make grade
Цитат
The changes have prompted claims from state and private school heads alike that the league tables are a "nonsense" and the results therein are not comparable with previous years.

Има го споменат и Eton, който го дискутирахме миналата година, че GCSE резултатите му са ниски защото държат други изпити. Споменават и училището, където исках щерката да пробва да кандидатства, номер едно е за миналата година в страната по GCSE резултати  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт