Великобритания - тема 56 Зимно Пролетна

• 54 188
  • 732
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте,
Имам въпрос към вас. Все още сме в България, но планираме преместване. Може и да е необосновано, но основното ми притеснение в момента е как децата ще се адаптират в училище ( 3-ти и 6-ти клас). Та, как беше при вас, знам че е индивидуално и си зависи от детето, но...

# 436
Потърси в старите теми, това е обсъждано многократно. По принцип, колкото е по-голямо едно дете, толкова е по-трудно. Детето,което е 6кл (13 години предполагам) тук ще е вече в гимназия, най-вероятно в година 9 и ще му е много трудно. Дано да успее да навакса донякъде до 15-16 години, когато са първите сериозни изпити - GCSE. Дори детето да е невероятно умно, докато навакса с езика ще му е много трудно. И като казвам език, имам предвид отлично познаване, а  не на разговорно ниво. Да потготвяш уроците си на чужд език е много по-различно от това да можеш да си напазаруваш в магазина и да водищ общ разговор за времето.

# 437
Ваня, дори и в България до март месец е малко вероятно да усетиш каквато и да е пролет.  Peace

# 438
  • На село (близо до Лондон)
Ех Мери, тази таблица е разочароваща нищо особенно не показва.
Само % ученици изкарващи от между 4 и 6 от пет "добри" предмети (вкл. мат и англ). Близо 100 училища са на 1-во равно място, нищо разграничаващо...

Ето линк към една таблица за А левелс http://www.bbc.co.uk/news/education-31023681 по-добър критери за свавняване да избрали и по-реалистичен.

Заваля първия сняг при нас; децата тъкмо се зарадваха и то спря ooooh!.

Здравейте,
Имам въпрос към вас. Все още сме в България, но планираме преместване. Може и да е необосновано, но основното ми притеснение в момента е как децата ще се адаптират в училище ( 3-ти и 6-ти клас). Та, как беше при вас, знам че е индивидуално и си зависи от детето, но...

G&B нормално е притесниение за децата. Те са по-големи (на 9г и на 13?), малки деца по-лесно се адаптират, но много зависи от темперамента на детето. Аз нямам опит с моите деца (тук са раждани), може би някои друг ще помогне.

Последна редакция: чт, 29 яну 2015, 19:21 от GI

# 439
Здравейте, живеем от 3г. в Кеймбридж и се чудя има ли мами наоколо?

# 440
Благодаря за отговорите ви, продължавам си с разсъжденията...

# 441
Здравейте, живеем от 3г. в Кеймбридж и се чудя има ли мами наоколо?

Аз не живея там, но се надявам да съм на около скоро..Събирам мнения за Newmarket. Всякаква информация,ако имате такава ще ми е от полза.Може и на лични.

# 442
  • Bristol
GI, то е само статия обща за оценяването, изпитите и статистиките, които се правят и разсъждения до колко може да се водиш по тях и как се отразяват промените направени в образователната система от Гов. Таблици в тази статия нямаше...  newsm78 На първа страница в новините на BBC ми излезе днес.
Таблиците ги избистихме в една от темите миналата година  Laughing

Последна редакция: чт, 29 яну 2015, 20:21 от Merry

# 443
И аз ги гледах тия таблици,макар че е още рано. Не съм очарована.
Моята госпожица сега учат форми. Тя е май малка в групата и трябва да се занимавам повече си мисля. Сега имам идея да изрежа от цветна хартия форми и да ги скриват,като я карам да ги открива и казва каква е формата. Тя е толкова самостоятелна. Не знам как ще я ангажирам с нещо, ако не й стане интересно от първия път. Прави си каквото си иска. Не знам... На три е. Мо е да брои до 20 на бг и до десет на английски. Знае и някои други числа, ни не подред. Знае буквите или поне повечето. Учи френски и казва няколко изречения. А днес в градината ми стана много тъпо като ми казаха, че само триъгълника и кръга познава. Егати, почувствах се адски тъпо. Сякаш е някаква малоумнА.
А след работа сме толкова изморени, едвам имаме сили да се навечерЯМе. Събота и неделя гледаме да излезем някъде да се разходим.
Иначе много обича да готви. Винаги й давам д да ми помага. Сервира на масата. Сама се облича и съблича. Сама ходи до тоалетна, даже не е на гърне. И заради някакви форми...

Нана, честотопление за къщата! Пожелавам ви само незабравимо красиви моменти. В нея!

И да, ние също търсим,  заради училищата друга къща.

Някой знае ли нещо за  steinerwaldorf училищаучилищата, освен написаното в нета?

# 444
Комаре,

В к'ви филми се вкарваш за някакви си геометрични форми?!

Толумби нищо не казваш, откакто стана *истинска* учителка. Как са чаветата  Mr. Green

До ушите в работа  Crazy
Децата са страхотни. За съжаление, повечето имат кофти родители.
Някои от тях просто нямат никакъв шанс.
Иначе хубави, будни, забавни, абе страхотни деца.
Гръмва ми главата всеки ден. Малки са. Много са обсебващи и needy, най-точно.

# 445
  Комаре а на пияно още ли не може да свири???  Grinning Успокой се малко, ти да не мислиш, че знаят по 30 форми, най-много и квадрат...Моята дори незнам дали ги знае, хич не ми е било цел и да разбирам  Crazy

Толумби, ти на коя година преподаваш. Нас не са ни викали още, никога не съм говорила с учителката и, дават ги и до там. Най много някоя обща приказка да се размени, но за детето и тн никога нищо не казват  Crazy

# 446
Хахаха, мерси  Hug
Ми гледам ги другите сополанковци, не ми изглеждат гениални, че да знаят колкото моето гардже, ама знам ли Grinning
Много са сладки децата в групата. Като ме видят и вече ме познават и ме поздравяват и казват на техните родители , че това е майката на Пресияна. Някои от родителите са игнорант, ама повечето са много приветливи и мили хора.
Наистина съм доволна от тази градина. И госпожите са по-лъчезарни и приветливи !

Толумбарев, представям си те, как са те напитили, като малки пчелички и жужат покрай теб Simple Smile аз няма да издържа, признавам си. Тази професия е за герои Hug

Хора, пак да питам някой има ли някаква информация от първа ръка за steinerwaldorf schools?

# 447
  • На острова
InaV, пожелавам ти скоро да си имате собствен дом, в който да си наредите купените вече мебели  Simple Smile

Аз пък си купих сандали, луда работа. Ама са чудесно, а и от намаление. Пристигнаха вчера в офиса, мерих си ги, никой не пита луда ли съм. Все едно си е съвсем в реда на нещата да си купиш сандали насред януари.

Моят синковец като почна училище и въобще не счетох за необходимост да им кажа, че не е добре с езика и че е ходил по-малко от година на нърсъри. Мисля, че доста добре се справя, дават му книжки за четене, има well done на reading, доволни са, аз също. Наистина ли обаче очакват от тях на 5 г да четат? Странно ми е. Та за него адаптациятаже ок, но племенника ми дойде тук и е year 6 и не знам как ще я караме. И му е трудна комуникацията, и няма приятели. Домашните с транслейтора са мъка.. Определено е по-трудно за по-голямо дете.

# 448
Черноглав Врабчов кОмар (тоя ник много дълъг бе  Crazy, добре че има копи и пейст), не се втелясвай кое дете какво знае. Едно знае едно, друго друго.

Пък и едва ли са го имали предвид, като нещо лошо жените като са ти казали. Ако не си играете вкъщи с такива неща, нормално Wink. Аз моято щерка като я оставя в креша, ми казват, че предимно са книжки си играе, ама не щото ще почне да чете скоро, а защото в нас се мотаят много и всякакви. Другото са таблети, лаптопи и прочее  Mr. Green

Аз съм чувала добри отзиви за тези училища - steinerwaldorf schools, ама още бях в България, беше преди няколко години. Имаха някакво събитие при нас (където работех де) и тогава четох за тях. Учели децата по някакви интерактивни методи бла бла бла. Ама честно казано не помня вече, защото бях на светлинии години от това да имам дете, пък камо ли да ме интересува. Но като цяло отзивите бяха много много добри и моите там познати дето се занимаваха с деца и прочее, бяха с положителни мнения за методите на обучение и т.н.

# 449
Y1. Бебета  Laughing

Говорим предимно с родителите на хулиганите  Mr. Green
Аз разменям и по някоя дума родител, чието дете ме е впечатлило с нещо през него ден.
Ей-така, да го похваля. Светват, направо.
Но повечето не се застояват по-много. Бързат да приберат другите 2-3 дребоса.

Комаре, какви ти пчелички. Като скарабеи са.
Лепват се, буквално! Играят си с косата ти, чоплят ми обувките, завиват си полите ми...
има моменти, в които ми идва да ги изтръскам от себе си..

Да,  ~Миа~, на 5 се очаква да четат и да пишат. И доста деца го правят. Има и такива, които не могат, разбира се.

Не че ми е меродавно мнението за каквото и да било, но за мен, децата в Y1 са ужасно натоварени за възрастта си.

Общи условия

Активация на акаунт